Guest Marija

AUSTRIJA - Zimovanje, Skijanje

52 poruke u ovoj temi

Hteo bi da malo podignem ovu temu jer planiramo ove zime da idemo u Austriju na zimovanje. Obzirom da sin i ja skijamo, a supruga bi bila sa mladjih sinom preko dana, treba nam mesto koje je najbolje za nas, da ima sadržaja za sve. Ne tražimo zahtevne center po pitanju skijanja, već da ima sadržaja i van toga.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ove zime održava se 62. takmišenje u ski skokovima popularno nazvano - novogodišnji turnir 4 skakonice. Uvek je na istim mestima, u Nemačkoj: Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen i u Austriji: Innsbruck, Bischofshofen (tim redom). Počinje u poslednja dva dana stare godine i završava se dodelom medalja nedulja dana kasnije.

Karte za završnu skakaonicu u Bišofshofenu su od 10 do 30 evra za odrasle odnosno polovina cene za decu, a imaju tri sektora.

Da li je neko bio na takmičenju u ski skokovima? Da li je neko bio u Bišofshofenu ili blizini i ima preporuku za smeštaj ili neki savet?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bio na Planici...

Bilo oko 20 000 ljudi, bio mart cini mi se. Opustena atmosfera, kranjske kobaje i vino kuvano. Retko ko je tu dosao bas ciljano da gleda skokove, vise je tu vasarska atmosfera i desavanja oko skakaonice okolo koliko hoces

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako neko ima jos neke informacije za ski skokove prvenstveno za Garmisch i Innsbruck...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko skijao ove zime u Nassfeldu ili negde drugde u Austriji?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Skijao sam ja 2012 . Dakle , mozda i postavim fototuru jednog dana ali ukratko receno odlicno . Smestaj u kojem smo bili je bio privatni mada to nije bitno jer ide se tamo zbog skijanja . Elem staze odlicne - za pocetnike pa bas i ne bih rekao ali za malo iskusnije su taman. Put koji ide ka Italiji sece planinu i razdavaja skijaliste ali napravljen je prolaz ispod za skijase . Ski pas je bio 2012. u Januaru 39 eura po osobi/dan . Uz povrat kartice dobijate refundaciju od 5 eura koliko se sad secam.

Ako imate neko konkretno pitanje slobodno me pitajte jer ne znam sta vas interesuje ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko ima savete ili informacije šta odabrati u Austriji od ovih ski centara, Saalbach, Kreischberg, Bad Kleinkirchheim.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Juce sam se vratio sa skijanja,mesto nije popularno u Srbiji, tamo dolaze uglavnom Austrijanci, Nemci a nadje se i poneki Ceh i Poljak.

Pre svega da kazem da se ta oblast sastoji od tri ski centra koja su na 10-15km jedan od drugog. Najveci najpoznatiji je Zillertal arena - 140km staza i 52 zicare/gondole (http://www.zillertalarena.com). Sastoji se iz cetiri dela i uglavnom su crvene i crne sa ponekom plavom stazom. Prvi deo je Zell sa vrhom Ubergangsjoch 2500m, drugi deo je Gerlos sa vrhom Isskogel 2264m, treci deo je Konigsleiten 2315m i cetvrti Hochkrimml sa vrhom Plattenkogel 2040m. Sva cetiri dela su povezana stazama i zicarama tako da mozete krenuti sa Zella i zavrsiti na Hochkrimml pa se istim putem vratiti nazad za sta vam je potreban ceo dan, ili se lagano spustati pa onda autobusom nazad u Zell ili gde ste vec smesteni.

Drugi ski centar je Hochzillertal - 88km staza i 37 zicara/gondola. (http://www.hochzillertal.com/) Ovo je ski centar sa dosta plavih staza i dosta pocetnika. Ono sto je ovde crna na zillertal areni je crvena a crvena ovde je tamo plava. Gondola krece iz mesta Kaltenbach.

Treci ski centar je Mayrhofen - 135km staza (http://www.mayrhofen.at) izmedju kojih je i najstrmija staza u Austriji - Harakiri (http://www.mayrhofner-bergbahnen.com/en/highlights/harakiri-run). A takodje i HINTERTUXER GLETSCHER. Ovaj centar nismo obisli pa ne mogu da pricam detaljnije ali takodje su sve crvene i crne staze.

Sto se smestaja tice mozete biti smesteni u nekom od mesta iz kojih idu gondole na stazu. Zell am Ziller je na 580m nadmorske, Gerlos je na 1300m, Konigsleiten na 1600m. Gde god da ste smesteni u tom mestu imate ski bus koji je uracunat u cenu ski pasa i taj ski bus kruzi po tom mestu na svakih 5 minuta izmedju 8-10h a posle na svakih 20min i vozi do starta gondole. Imedju tih mesta takodje postoji bus koji je isto ukljucen u cenu ski pasa i mi smo jedan dan krenuli iz Zell-a a zavrsili u Gerlosu, pitam ja kad je zadnji kaze u 17:30, a zicare rade do 16h. Stanemo na stanicu prvi sledeci je bio u 16:20 a posle njega samo taj u 17:30. Ja sam mislio da taj bus koji povezuje mesta ide mnogo cesce jer je u tom u 16:20 bilo toliko ljudi da sam mislio da cemo morati da cekamo taj u 17:30 ili da platimo taksi cca. 50EUR. Moj savet vam je da izaberete mesto u odnosu na ski centar na kojem hocete da skijate najvise. Jer je tako najlakse. Mi smo bili u mestu Zell am Ziller i tu imate taj "lokalni" bus do Zillertal arene. Ako hocete blaze staze onda trazite smestaj u Kaltenbachu tj. skijajte na Hochzillertal-u. A ako hocete da probate Harakiri onda Mayrhofen. Inace Mayrhofen je mesto gde postoji neki vid nocnog zivota i koji je zivlje mesto od Zell-a.

Put. Mi smo isli u sopstvenoj reziji (booking + nas prevoz) i pored poznatih putarina za Hrvatsku, Sloveniju i Austriju trebate da znate da ako idete putem Villach - Lienz - Zell am Ziller, imate privatni tunel 10EUR kao i pred ulazak u Gerlos 8EUR neka taksa ili dnevna karta. Kad smo se vracali isli smo autoput ka Rosenheimu pa na Salzburg jer kao imamo vinjetu ali i tamo je bila neka putarina ili tunel koju smo morali da platimo iako smo imali vinjetu 8EUR. Najjeftini put je preko Madjarske - Bec - Salzburg - Jenbach - Zell am Ziller.

Cene u samom mestu. Ski pass imate na sajtu ali nama je 4 dana super ski pass za sva skijalista bio 165EUR. U Zellu je pica u super restoranu bila od 7-10EUR dok je to u Mayrhofenu 10-14. Pivo je 2-4EUR. Na stazi u kaficima je pice 2-4EUR, strudla sa jabukama ili vanilom 3.5EUR, kobasice 7-9EUR. Po meni sasvim pristojno za najbolje skijaliste u Austriji.

Zakljucak je da su sem Hochzillertala ostala skijalista ipak za profi skijase. Staze su dosta strme i duge pa treba imati i tehniku i snagu pa ovo preporucujem svima koji traze crvene i crne staze - necete se pokajati.

Pozdrav i uzivajte.

Izmenjeno (Delboj7)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bili smo u Januaru u Kreischbergu, program bele sedmice, bilo je odlicno tako dobro da nam je ideja da ponovimo sve isto. Stariji sin od 8. god je skijao sjajno, a mlađi od 3. god je proveo 7dana na skijama u školici. Preporuka za porodice sa malom decom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

neka preporuka za hotel/smestaj i neki opis bi bili pozeljni :D ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

http://www.ferien-park.at/en/idyll-in-styria.html

Smestaj je apartmanskig tipa, postoji centralna zgrada sa recepcijom, restoranom, beazenom, saunom itd .... Program " bele sedmice" znači da deca imaju organizovane skole od 9:30-14h sa instruktorima na nasem jeziku i uveče od 18-20h imaju program, drugačiji svako veče. Poslednjeg dana imaju takmicenje, dodelu diploma i medalja.

Ove godine kada smo bili tamo, odrzavao se FIS Ski kup pa smo imali svako veče zanimaciju. Malo je mesto. pored je gradić Murau kiji ima sve što je potrebno.

Mi smo isli dva dana ranije, bili smo po dan u Grazu i Beču, a u povratku opet Beč jedna noć. Putivali smo preko HU i Austrije zbog plana puta, a i jeftinije je zbog putarina u CRO, SLO vinjete + tunel Karavanke. Putem preko HU plaćaju ae samo dve vinjete koje važe 10 dana ( HU 10€ + Austrrijska 8,70€).

Ski pass vazi za dva ski centra koja su blizu jedan drugom. Odrzavanje staza je fenomenalno, na gondolama i zicarama nikada nisam cekao duze od pola minuta.

Deca i mi smo vili prezadovoljni, tako da smo prosle nedelje kada je pocela prodaja za sledeću godinu uradili rezervaciju.

Pitajte me šta god, pa ću odgovoriti, da ne pisem ovde koja je ag. u pitanju, ne znam da li bi to bilo ok? , ali mi je sa njima iskustvo pozitivno kao nikada pre sa nekom drugom ag.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima,

vidim da je stara tema, ali mi možda moze neko pomoći. Planiram posjetu Austriji i  Njemačkoj u decembru/januaru. Jedan dan planiram posjetiti Garmisch-Partenkirchen, nisam fan skijanja, tako da ću dan da provedem u ispijanju čaja u toplom, i možda obilasku Zugspitza ako ne bude oblačno. Sada me zanima da li se neko penjao na vrh, i koja je cijena. Na netu sam našla cijenu po osobi od 63 eura ali sa vozom koji vozi od Garmischa do Eibsee jezera pa zatim žičarom na vrh. Ima li neko detalje?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovogodišnji zimski odmor proveli smo u Austriji,bilo je malo skijanja,malo obilazaka,pa da napišem koju rečenicu,možda nekome bude interesantno.

"Zimovanje u Trajskirhenu" ;)

Bili smo smešteni u Trajskirhenu,malom gradu na oko 5km od nama poznatijeg i mnogo interesantnijeg Badena.

Do Badena se stiže za 5 min. kolima,a po lepom vremenu mislim da nije problem ni da se prošeta.

Pošto na forumu ne postoji posebna tema o Badenu,postaviću par fotografija ovde,

Baden,

IMG_8426.thumb.JPG.3f16c87046855c0eb81c0

IMG_8427.JPG.6bc47f0a33b27c020278184cb8c

IMG_8428.JPG.27ae784c6c6ab5924470eb05488

IMG_8429.JPG.49c8d15482d4e1b532592071f04

IMG_8432.thumb.JPG.67915811ba5c603e58dd6

IMG_8433.thumb.JPG.ba02d47bc82d2dc6c976c

i brdo iznad Badena,

IMG_8430.JPG.f746348ea360fd7662e0d49f8fe

sa koga se vidi panorama ovog grada.

U Badenu,kao ni u Trajskirhenu,snega nije bilo.

Ali.....na obližnjim planinama jeste. :)

Prva koju smo posetili bila je Semering,nekih 60km od Trajskirhena,ali se stiže za malo više od pola sata (sve je auto-put).

IMG_8416.JPG.5503e1fa7a5a667900066485fae

IMG_8417.JPG.890be1c1edd92f043332ad917e2

IMG_8419.thumb.JPG.9606dd6bc24b8117bbaff

IMG_8418.thumb.JPG.e9c0e84d0fdb1aba7a2e2

i jedan lep restoran na Semeringu,

IMG_8420.JPG.38192257c4ef0a9e39537cb87b6

Semering je malo skijalište,sa ukupnom dužinom staza od 14 km i samo jednom "crnom" stazom,tako da iskusnim skijašima ova planina možda ne bi bila zanimljiva.

Za ljude sa malom decom i ne baš tako iskusne skijaše,mislim da su uslovi idealni.

Postoji "plava",porodična staza,laka za vožnju,poseban park za snowboard,kao i staza za bob.

Naročito je gužva vikendom,kada dodju porodice iz Beča na ski-vikend.

Pored Semeringa,posetili smo i planinu Šneberg (Schneeberg),koja je otprilike na istoj udaljenosti od Trajskirhena kao i Semering,ali se do Semeringa brže stiže,jer se ide samo auto-putem,a do Šneberga se prolazi i kroz ona divna austrijska sela. :)

Iako je Šneberg planina sa većom nadmorskom visinom od Semeringa,čula sam da ljudi ipak radije idu na skijanje na Semering i da je Semering poznatiji ski-centar.

Meni se nekako više dopao Šneberg,

IMG_8434.thumb.JPG.a9c80e85a1f267f8ae297

IMG_8435.JPG.bbc5b729fc1e1a37e48538f53c7

IMG_8436.thumb.JPG.a73a2b176443c3505f4b6

IMG_8437.thumb.JPG.6ebaf8cb21610076ef868

IMG_8438.thumb.JPG.6bf9d53bfb8ad2546c656

IMG_8439.JPG.0da472e8cbdeb62d3e20574516c

IMG_8440.thumb.JPG.c5cd041cab0bda92f1a4a

IMG_8441.thumb.JPG.d70f83ecab0a960899a0e

IMG_8442.thumb.JPG.838b3bdb54077b9754b9b

IMG_8444.JPG.5dd29d6a2487c3807f94b14574b

Kažu da se sa ove planine može videti madjarsko jezero Balaton,ali je bila magla,pa nismo uspeli da ga vidimo. :unsure:

Kada smo sledeći put otišli,gledali smo neko dečje takmičenje u skijanju, :)

IMG_8448.thumb.JPG.b44cbd2a18be016edec80

IMG_8449.thumb.JPG.586426288a80ce25dc36f

IMG_8450.thumb.JPG.260718da35c936f67f5a8

IMG_8452.thumb.JPG.75496a94be13789a27819

IMG_8453.thumb.JPG.a0f6caadefc2e6a78747a

Sve u svemu,lepo smo se proveli,odmorili i vratili kući sa lepim utiscima sa ovog zimovanja u Austriji. :)

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moram da pohvalim odlazak u Austriju na skijanje u ovako malo mesto, i jos manje skijaliste. Predpostavljam da niste profi skijasi, pa je bilo nepotrebno da idete na neka zvucna, a pre svega skupa skijalista. Austrija je prelepa i siguran sam da ste se lepo proveli. Ali kako bas ova mesta da odaberete. Moram priznati da nikad ni za jedno nisam cuo, i nisu mi poznata, osim mozda Semering, jer sam bio puno puta u Grazu pa smo isli u Semering ali leti.

Inace, svake godine idem u Austriju na skijanje, ali obzirom da dugo skijamo, gledamo da odaberemo skijaliste sa malo vise ski staza. Siguran sam da je sve prelepo gde ste bili, a samo sam radoznao kako nadje ova mesta, ja ih jedva na karti pronadjoh :-)

Mi smo ove godine bili u Flachau, nije zvucno ali je isto lepo kao i vasa skijalista

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma kakvi profi skijaši....:laugh:

Nama skijanje nije ni bilo u prvom planu. :)

Pitali ste kako smo odabrali baš ova mesta.

Verovatno ni ja ne bih za njih čula,ali imamo dobre prijatelje koji godinama žive i rade u Beču (naši ljudi).

Oni imaju jedan mali stan u Trajskirhenu,koji inače izdaju studentima.

Trenutno studenata nema,pa su ponudili nama da dodjemo.

Ponuda koja se ne odbija,ako uzmemo u obzir cene smeštaja u Austriji.

Oni su nas uputili i na Semering i Šneberg.

Već sam pisala da su uslovi za skijanje bolji na Semeringu,a Šneberg ljudi više posećuju u proleće,zbog planinarenja i hiking-a.

IMG_8443.JPG.50cbb5a7cd02b1beb605e7f14c9

Šneberg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26884
    Ukupno tema
    902086
    Ukupno poruka