blue

Banja Vrujci

106 poruka u ovoj temi

Ja sam bio proslog meseca i utisci su slicni kao i kod ranije napisanih postova. Prvo doci do banje preko Ljiga je avantura jer nema ni jedna oznaka za banju na putu, do pred sam ulazak u banju. Sve se vrti oko tog jedinog hotela, recice i bazena. Sve je skromno i po malo zapusteno. Rucali smo u nekom restoranu "Vodenica" koji je odmah preko puta hotela "Vrujci". Blago receno hrana uzasna, cene su OK, ali bez racuna ( dobio sam racun na obicnom papiru pisan rukom konobara, bez pecata, kasa bloka ili slicno). Restoran neukusno uredjen, pun kica sa velikom slikom Draze Mihailovica na centralnom mestu. Nekoliko lokalac sedi ispred cesme kod bazena i prodaje svoje rukotvorine od sira, preko rakije i meda do cilima i slicno. Jednom recju, dosao, proveo 2 sata u banji i otisao da se vise nikada ne vratim.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li neko možda zna, da li su krenuli sa radom otvoreni bazeni kod hotela Vrujci?

Prošle jeseni (sredina septembra) otišla sam u Vrujce na jedan vikend i bilo mi je super jer nisam mnogo ni očekivala. Imate autobus koji ide iz Bg-a ujutru u 6 i sledeći u 8, a u nedelju može da se vrati busem koji kreće poslepodne, ima takođe dva polaska. Bila sam u privatnom smeštaju koji je jako lep, nov i čist, sa klimom i kablovskom TV za svega 10 evra po noći (sa polupansionom je 15 evra). U principu, ako se ide van sezone ne mora čak unapred ni smeštaj da se rezerviše, već ga možete naći tamo na licu mesta. Primetila sam da dosta ljudi ide i samo na jedan dan, tj. ne spavaju tamo već se vraćaju nazad subotom poslepodne.

"Stari" bazeni su po mom mišljenju bolji za plivače, a novi za one koji vole da se brčkaju. U okviru kompleksa starih bazena postoji olimpijski, polu-olimpijski i dečji bazen, voda se ne greje jer je topla pri izvoru ali ujutru je prilično hladna pa se skoro niko i ne kupa sve do 12 ili 1. Čula sam da je voda na novim bazenima toplija. Uzela sam i jednu masažu i pakovanje blatom i jako mi je prijalo, kao i voda u banji uopšte. Mesto zaista nije ništa posebno pa ne preporučujem duži boravak, ali ako hoćete da odete samo da se iskupate (i eventualno odradite masažu i/ili pakovanje blatom) Vrujci su idealni - sve je bar duplo jeftinije nego u Beogradu:)

Čula sam isto tako i da je banja krcata tokom letnjeg raspusta, tako da period od sredine juna do kraja avgusta treba izbegavati. Zbog toga bih volela da uhvatim neki vikend sada u maju ili početkom juna...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

backpacker

Mozes li da preporucis i das kontakt za smestaj?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vrujci su lepi ali vise na dan. Nisu mi nekako prava banja...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Svratila sam u Vrujce pre desetak dana. Utisci su prilicno losi - sve je i dalje nekako neuredjeno, zapusteno...neka

vasarska atmosfera. nema nekih novih restorana, a ono sto ima prilicno je neprimamljivo. Nije mi se ni ranije dopadala, a i ni sada kada vidim kakva je ostala.

A sto se tice kupanja u bazenima bolje je otici na neka druga mesta koja su takodje blizu Beograda, npr. Jakovo, Kovacica itd.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Banja Vrujci je odlicno mesto za odmor... Mekana i lekovita voda su odlicni. Samo molim vas ne idite u Vilu Sah, gazda je neuracunljiv!!! Moju porodicu je izbacio iz apartmana u 22 h uvece (trudna zena i 22-mesecna beba) zbog navodne buke i to sve doka sam je bio na sluzbenom putu u Beograd Sve ostalo je OK

Sve samo ne vila SAH!!! To nikako ukoliko ne zelite da vas gazda izbaci bez ikakvog razloga!!!

Izmenjeno (ljerka)
spojena dva uzastopna posta
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pre par nedelja smo bili tamo, u zelji da se rashladimo na 35 *. Poranili smo, tako smo bar mislili, da bismo bili na kapiji onih novih bazena tacno u 10 h, misleci da tada pocinju da rade (iskustvo sa beogradskih bazena)...i bili smo, ali- razocarani! Tacno u 10, na kapiji je bio natpis "Nema lezaljki"! Pogled kroz kapiju je govorio da nema jos mnogo mesta ni "na betonu"- bilo je krcato! A bazeni se otvaraju u 8.30 h! Prosle i pretprosle godine smo dolazili oko 11 h, i kasnije, i nalazili smo mesto...cak smo mogli i da biramo gde zelimo da sedimo...

Kad vec dotle stigosmo, nismo hteli da se vracamo, najavljen prvi vreo dan posle dosta vremena, pomislismo da cemo, mozda, naci mesto na starim bazenima kod hotela, koji su, navodno, renovirani...ne mogu recima da opisem uzas kad smo videli da je sve, bukvalno, i pored same ograde, zatrpano peskirima i ljudima! U vodi su sedeli jedan do drugoga, prilepljeni, sto nije bilo nimalo primamljivo! :nea:

Ulica je bila zakrcena parkiranim automobilima sa strane, tezge, kao na vasaru duz glavne ulice, nacickane jedna uz drugu, osecaj da ce vas ugusiti sve to!

To je bilo oko 10.10....i sta sad? Seti se nasa prijateljica da je na netu pronasla neku vilu "Konak Kondir" u Vrujcima...hajde da pogledamo i to! Ljudi na ulici nas uputise gde je to, i, na nasu tada veliku srecu- ostalo je taman jos toliko lezaljki za nas petoro, ali na suncu! U tom trenutku bilo je "Daj sta das!"

Ova etno-vila, tako pise na tablama koje vas upucuju na nju, ima mesto za nocenje, restoran, bazen...jos nisu zavrsili sve radove, deluje da moze biti fino, ali samo pod uslovom da na taj bazen ne primaju vise ljudi nego sto realno moze stati! Koliko videh bas je cisto, voda hladna kao led, imaju tuseve odmah pored bazena, toalet samo za goste koji dodju na bazen, odmah pored tuseva....i manjak suncobrana! :tuga: Pokusala sam da izdejstvujem neki da mozemo makar da se rasporedimo da nam glave budu u hladu, gazda je pokusao da napravi neku "instalaciju" (uz pomoc "stapa i kanapa" da nabudzi suncobran od polomljenih delova nekog starog, ali nije uspeo)...dobro, bar je pokazao dobru volju!

U Vrujce smo dolazili i ranijih godina, ali tog puta smo bili jako razocarani guzvom...na novim bazenima, parking se upetostrucio, dogradjeni su novi bazeni, u odnosu na proslu godinu...postoje i stari, prilicno veliki bazeni...pa ta vila...ali, izgleda da su se Vrujci "proculi", preveliki broj ljudi je pohrlio i, od jednog prijatnog mesta, napravilo se nesto u sta necemo skoro ponovo otici! :tuga:

Dan nismo mogli da provedemo u "Konaku", bilo je prevruce, bez zastite, pa smo oko 15-15.30 napustili bazen i potrazili mesto gde se moze rucati...naravno, van Vrujaca....steta!

Izmenjeno (pefkari)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Decko i ja smo kupili kupon preko jednog sajta sa popustima - nocenje za dvoje u Vili Jelena 1500din.

Vila je ok, sobica slatka, cista, ima svoj WC, TV. Uplatili smo i polupansion (700din po osobi dorucak i vecera). Hrana je bila super. Vila ima bazen ali mi nismo otisli na njega jer smo culi da su super bazeni na onoj Prvoj Novoj Banji. Razocarali su me potpuno. Uzasna guzva na bazenima, sve ti zivo naplacuju (300din ulaz, 100din lezaljka, 100din suncobran, WC se placa, dobar dan se placa...), kazu da je topla voda a ja se smrzla, kazu da ima 4 dzakuzija, ima nesto sto lici ali ne rade. Nije mi se svidelo uposte.

Mesto je malo, ima 2 restorana i 3 kafica. U 2 kafica ima ziva muzika i treste narodnjaci. 1 kafic je vise kao pab i tamo mi se bas svidelo, opustena atmosvera, jeftino, fina muzika, ljudi se ponasaju prema tebi kao da si "domaci", cak nas je gazda castio i picem.

Toliko od mene osmeh.gif

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

O banji Vrujci imam poootpuno drugaciji utisak nego vecina ljudi ovdje. Valjda je tajming u pitanju. Elem, kupili smo vaucer za vilu Jelena, takodje preko sajta sa popustima i dosli na 2 dana. Upravo sad prije par dana. U vili smo dobili umjesto standardne sobe studio jer smo bili sa malim djetetom koje ne spava samo (imaju krevetac!) vec sa nama, pa soba sa standardnim krevetima nije bila prikladna jer se ti kreveti ne sastavljaju tako da dijete ne moze spavati izmedju. Studio nismo doplacivali. Ima frizider (nama vrlo bitno jer smo doruckovali i vecerali u sopstvenoj reziji: sendvici, pasteta, konzerva tunjevine, slaninica sa sirom, Eurokremic i sl. a sve kuplljeno u 2 piljare na 30 m od vile). Na zalost studio ima sporet ali nema sudja niti serpi! Za cistocu imam blagih zamjerki, jer kad sam povukla prstom kroz ormar, po frizideru i namjestaju, bilo je dosta prasine. Na zalost, ne desava se prvi put, pa sam vec spremna, nosim sundjer, "uzorak" praska i precistim sve za sat vremena. Narocito zbog djeteta. Peskiri nisu novi, ima ih koji su bas za otpad, ali, opet, mi nosimo svoje. Medjutim, utisak studia umjesto sobe, a NAROCITO to sto su nam po istoj cijeni od 1500 omogucili produzetak boravka jos 3 noci iako nismo imali vaucer ucinio je svoje pa preporucujem vilu. Vlasnika nisam vidjela, vlasnicu jesam ali tek na moje pitanje da li je vlasnica ona se predstavila. Mislim da nije nikakva sramota reci: Ja sam vlasnica, ukoliko nesto trebate obratite se meni ili osoblju tom i tom i predstavi ih. Bilo mi je malo neprijatno: svi su ekstra ljubazni, javljaju se prijatno, pitaju treba li sta, daju preporuke a ne znam kako da ih oslovim. Nismo se hranili kod njih, ali, hrana mirise super, izgleda jos bolje i ostali gosti su stalno nesto jeli. Prvi dan smo se kupali na njihovom bazenu, nije tako lijep kao na slici sa sajta, malo su propale plocice okolo. Lezaljki ima, suncobrana takodje, ali, tus nije imao toplu vodu, a WC pored njega nije bio u funkciji i bio je nesredjen. Ipak, suncanje na bazenu, kupkanje i odmor posle toga u sobi, popunio nam je prvi dan.

Drugi dan, utorak, padala je kisa. Totalno razocarenje! Zatvoreni bazen radi utorkom samo do 16h jer se prazni, inace radi do 20h, a mi setali, pili kafe, rucali u restoranu, pa smo mislili popodne ici na bazen. Na kraju ostadosmo bez kupanja jer smo tek u 3 krenuli i nismo htjeli placati kartu za sat vremena. Kad je kisa, totalni je smor. Tacno je da nema gdje da se seta. To je velika zamjerka. Znaci, samo odmor, leskarenje, kupanje, muzikica na usi ako je lijepo vrijeme.

Zato je srijeda i narednih 4 dana bilo kao na drugoj planeti. Dani su bili suncani, septembar mjesec, toplo, a bazeni poluprazni. Ni govora o guzvi. Bili smo na bazenima kod hotela Vrujci, nismo isli na nove. Karta je 250 din, lezaljke besplatne, suncobrani isto, WC je bio cist, postoji tecni sapun za pranje ruku, tusevi sa mlakom vodom (ta izvorska koja nije hladna, meka voda), imaju i kabine za presvlacenje, kafe koji ima odlican espresso (produzeni sa mlijekom samo 90 din), sladoled na tocenje-60 dinara. Ako zanemarimo penzionere, a uzmemo u obzir da smo dosli da se odmorimo, iskupamo i da nam se dijete ispliva u cistoj vodi, mi smo prezadovoljni. Penzionera ima kao i Zeleznicara (imaju tamo svoje kamp naselje) a ostalo su nekolike porodice sa malom djecom. Zbog vode, penzioneri se banjaju tu jer je meka, dobra za zglobove a blato za kozne bolesti (ekcem, akne). Nismo zeleli diskoteku, niti nocni izlazak-toga NEMA! Spavali smo svaku vece u 11 jer smo se na bazenima zaista isplivali.

Mali bazen-za djecu, nije samo za djecu, jer su na dnu kamencici koji podspjesuju cirkulaciju a voda je do koljena pa se setnjom lijece vene (zato odraslih ima i u tom bazenu). Postoje 2 tobogana za djecu, ali, vec su slomljeni, jedan je upotrebljiv, drugi ne. Opet kazem, dijete nam se kupalo tamo i uzivalo, voda joj dodje od struka pa do vrata, pa je i setala i kupala se, a za to vrijeme bilo je jos 2 do najvise 8 odraslih u tom bazenu plus nas dvoje roditelja. Znaci, milina. Drugi bazen je od 1,20m do 2m a ulazi se u njega stepenicama ili iz "kadice od 20cm pa je malena uskakala u bazen sa misicima na rukama. Veliki, olimpijski bazen pocinje najmanjom dubinom i ide do 2,20m. Radnim danima je bilo ukupno 30 ljudi na bazenima, u subotu je bilo mozda duplo do 12h a posle najvise do 100. Mjesta i dalje koliko hoces. Recica koja prolazi tuda ima toplu vodu, meku, pa smo se kupali i u njoj (zanemariti penzionere koji se grupisu, meni su bili cak simpaticni sa svojim druzenjem, igranjem karata, cica mice i sl.) U kafeu ekstra ljubazni, mozes da sjedis koliko hoces, pijuckas kafu, suncas se, pa uskocis u vodu, pa pijes kaficu iz vode jer je recica (potok) pored kafea i duboka 1.20m.

Ono sto vecina ne zna, a sto je jako bitno, jeste da se voda u bazenima mijenja 7 puta dnevno, na svakih 2 sata, jer neprestalno utice i otice! Stoga je cista. A navece (zato rade samo do 18 h), SVA se voda ispusta iz bazena, pa se peru smrkovima i bazeni i beton okolo, stazice, naliva zemlja pa je trava jos uvijek zelena kao nigdje drugo, i onda puni voda do ujutro. Ujutro je onda hladna, jer se tokom noci, u ovom periodu kad noci nisu tople, ohladi i najtoplija je recica, pa djeciji bazen, pa srednji i tek na kraju, posle 12 olimpijski. Tako nam je bio i redosled kupanja.

Za roditelje sa malom djecom, preporucujem. Imaju gdje da se brckaju. Spavanje ispod velikih suncobrana dok voda zubori, a svugdje mir, vazduh cist, meni je prestavljao pravi odmor i "punjenje baterija".Dijete je bilo mirnije, veselije i toliko poslusno, da smo se salili kako moramo da se preselimo tamo... Zaista joj je prijalo.

Hrana: VODENICA ZA IZBJEGAVATI!!! Gazda nekulturan, umjesto kajgane za dijete donijeli nam tanak omlet (omlet je ipak "suvlji" od kajgane pa ga bas i ne voli). kad sam zamolila konobara da mi donese kajganu jer sam to trazila ili mi pozove sefa kuhinje, dosao je vlasnik, nije se predstavio, sa visine pitao: Sta nije u redu? nadmenim tonom, i rekao: AKO HOCETE HOCETE, AKO NECENE NE MORATE, okrenuo ledja (da ne kazem pozadinu) i otisao a nas sa gladnim djetetom ostavio same u basti a da nas niko vise ne pita nista!!! Kad sam mu reagovala, rekla da je nekulturno sto nam je okrenuo ledja, nije se ni izvinio, rekao je da ga bas briga, da ne zeli da udovoljava nikome, da je to sto prave kajgana a ne omlet (jaka sujeta pa ne mozes covjeku dokazati), i ako mi se ne svidja da idem drugdje. Na moju opasku da smo tu jeli predhodni dan, i namjeravali da jedemo i narednih i ostavimo mu pare a sada necemo, slegao ramenima i reko da ima ko hoce. Na moje pominjanje da cu da navedem njegovo ponasanje i upozorim ljude preko neta, smijao se i rekao: JA SAM UGOSTITELJ 20 GODINA I BICU JOS TOLIKO, A TI PISI STA HOCES, NE ZANIMA ME. Toliko o njima, ne zelim vise da trosim rijeci iako je nas "razgovor" potrajao! Hvala mu! Posli smo u restoran Basta, bas prekoputa starih bazena i super prosli. Porcije obilnije, ukusne, dnevni meni odlican (barem je nas tako zapalo), a cijene od 80-120 din nize nego u predhodnom restoranu koji vise necu ni da pominjem. Osoblje mlado, ljubazno, nama su oprali djetetov pribor za jelo (koji je nas) kad smo zavrsili rucak. Za dorucak preporucujem (ha ha ha) OMLET, ali srpski, sa slaninom, sirom i povrcem a uz to na tanjiru dobijete i paradajz ili krastavac. Cijena samo 130 dinara (mislim da se hleb dodatno placa, nisam sigurna) a porcija obilna. I gle cuda, mekan, slasan pa je i malena jela onaj dio koji je samo jaje i sir i gdje nema slaninice koju ne voli i ne moze da gricka. Kafa isto dobra, restoran prostran, prozracan, i cist. Salate odlicne, paradajz niti zelen, niti pretvrd, niti gnjecav, bas kako treba i ukusan. Nije zacinjavan, tako da znate, so, sirce i ulje dodajte sami, u salati ima samo lukca. Toalet cist, papira uvijek ima, tecnog sapuna takodje, kao i tople vode i papirnih ubrusa za ruke. Hotel Vrujci takodje ima dnevni meni, ali po cijeni od 460 din (Basta je po 320din). Konobari iz perioda od pre 20-ak godina, ali, takodje ljubazni.

Sve u svemu: iskupali smo se, kulirali u kaficu na bazenu, dobro jeli u Basti, dobro spavali jer navece posle 9 kao da je bomba pala i nema nikog jednom jedinom ulicom koja prolazi kroz banju pa je totalna tisina, gledali kablovsku i po neki film navece u sobi. Imamo boju bolju nego ljetos sa mora, kad smo se skrivali od +40 u hladu i mazali faktorom "ne zna mu se broj" koliko je visok, vjerovali ili ne. Ali, najvaznije-pogodili smo pravo vrijeme. To isto smo culi i od par porodica koji su se u avgustu razocarali zbog guzve i otisli a sad se odusevili.

Zakljucak: za mlade zeljne zabave i provoda nikako! Za punjenje baterija od par dana DA, pod uslovom da je septembar, maj ili do polovine juna kad nema guzve a da su topli dani. Za porodice sa malom djecom koje ne zele guzvu, imaju frku od stomacnih virusa prisutnih poslednjih godina na moru, a da djeca budu sigurna i da uzivaju, svakako PREPORUCUJEM. Penzioneri vec znaju da je tu za njih raj pa im ne treba dodatna preporuka. Blizu Beogradu, ide Lasta i odlican privatnik koji ce vas i sacekati i ako kasnite 5-10min. Smjestaj mozete naci kad dodjete ako izuzmete period od polovine juna do kraja avgusta. Za nas pravo otkrice.

Izmenjeno (Dambo)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U 11.9.2011. at 14:46, Dambo je rekao/la:

Hrana: VODENICA ZA IZBJEGAVATI!!! Gazda nekulturan ... nadmenim tonom, i rekao: AKO HOCETE HOCETE, AKO NECENE NE MORATE, okrenuo ledja (da ne kazem pozadinu) i otisao a nas sa gladnim djetetom ostavio same u basti a da nas niko vise ne pita nista!!! K

Posli smo u restoran Basta, bas prekoputa starih bazena i super prosli. Porcije obilnije, ukusne, dnevni meni odlican (barem je nas tako zapalo), a cijene od 80-120 din nize nego u predhodnom restoranu koji vise necu ni da pominjem. Osoblje mlado, ljubazno...

Овакве утиске треба преносити. Невероватно је да неки наши угоститељи још увек не схватају да се према гостима тако не понаша.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Najnovije vesti! :)

U povratku sa jedne druge destinacije u Srbiji, danas smo hteli da se iskupamo na bazenima Banje Vrujci...zvali smo da pitamo da li rade...nemaju direktan telefon, vec je suprug pozvao par vila koje se nalaze u neposrednoj

blizini....informacija je bila tacna- pretacna! Bazeni su radili, ali opet nije bilo mesta ni za lek (sve lezaljke popunjene, a suncobrani sireni i uz ogradu! :angry: ) Parking- pretrpan...odemo, opet, do starih bazena- situacija ista! Onda produzimo do "Vile Kondir", vidimo da ljudi leze na par lezaljki, ali bazen- prazan!

Pogresno smo racunali da je skoro sredina septembra i da sigurno nece biti tolika guzva! 35 * je ucinilo svoje!

Vasariste je bilo jos vece (tezge duz puta)...

Nismo nista pitali, decko koji je radio na bazenima nam rece da su danas bile besplatne lezaljke i suncobrani...:tuga:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moj kolega bio sa porodicom od 2.-5.septembra i vrlo je zadovoljan.Prostran studio sa velikom terasom za 20E,hranili se malo sami malo u nekom restorancicu,kupali se jednog dana na tim bazenima gde je ulaz 250.din,a posle na nekima gde je 300.din-uzivali,voda topla,sve cisto i bez guzve..Kako se kome zalomi!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljudi, pa ja rekoh da se ne ide u sezoni:) Uopšte ne sumnjam u to da je tokom leta ludnica!

Ja sam bila krajem septembra - bio je to jedan od poslednjih toplih vikenda u septembru te godine. Planiram opet da odem, možda baš sada za vikend, jer na sajtu hotela piše da otvoreni bazeni rade do 01. oktobra, a najavljuje se lepo vreme. Meni je tamo fantastično za miran odmor i kupanje, priroda je prelepa i sve je nekako mirno i spokojno, u odnosu na ovaj haos u Beogradu mogu baš lepo da se opustim.

Ja sam bila smeštena u Vili Mica, imaju sajt, samo ukucajte to na google-u, smeštaj je stvaro besprekoran.

Stari bazeni rade od 8:00 ujutru.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko bio skoro u banji Vrujci? Suprug i ja planiramo da odemo tamo na 2-3 dana. Ono sto zelimo je da se naspavamo i odmorimo. Na bazen bismo isli popodne, oko 4h i taman do 6 da se bucnemo. Do tada bismo blesili u nekom kaficu, u debeloj hladivini, pijuckali kafu, pivo, citali novine... Znaci, totalna pasiva.

Da li u ovom periodu ima guzve radnim danima? Vikend bismo izbegli.

Takodje bi mi znacila preporuka mesta za klopu.

Hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Danas sam rezervisala smestaj u vili Jelena! Vila ima sopstveni bazen, samo za goste, tako da o guzvama ne moram da razmisljam.

Kada se vratimo, napisacu svoje utiske, jer koliko vidim, niko nije skoro bio. Pozz!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904680
    Ukupno poruka