pefkari

Katici kod Ivanjice

642 poruke u ovoj temi

Zenski svete! Nikako da vam kazem: svaki nas odlazak u Katice pocne ili se zavrsi - pazarom gaca, majica i ostalih artikala od pamuka, jer- to zna svako dete-Arilje je mesto gde se sije ves od kvalitetnog pamuka.

Dakle, ne mogu reci "svako", ali veliki broj domacinstava ima neku proizvodnju tog tipa, tamo nema nezaposlenih, a bila sam svedok toga da rade i praznikom! Jedni rade carape, drugi donji ves, majice (atlet, kratkih, dugih rukava...), pidzame, spavacice, bade-mantile, trenerke...kosulje...

Tamo se nalazi i "Jasmil", znate da ih reklamiraju Daca i Nata, koji ima robu "u vise klasa", tj. za neke smesne pare se mogu kupiti te krpice ako imaju "gresku" koju trazite lupom!

Ja sam sad uzela bodi majice koje su kostale bukvalno 100 dindzi! Mogu da ih nosim uz farmerke komotno! (ne sme-ta ni-sta!) Pidzame su bas lepe, a duplo jevtinije nego da odete sad ovde negde u prodavnicu da ih kupite!Jedna nasa prijateljica nam je rekla da ISTU pidzamu koja je ovde bila preko 4.500 dinara tamo je platila 2.200 din! To je "krupan" proizvod, ali ja sam uzela potkosulje za 125 din, sa grescicom koju nisam nasla!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pitam se samo, koliko Pefke ti imas toga, kad stalno odlazis u Katice i usput pazaris :D

Hvala na informaciji, vrlo je znacajna :srce:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A, pa ne pazarim svaki put ISTO, ali- nakupilo se toga! :D (ja sam , inace, za poneke stvari , megaloman!)

Jednom budu pidzame, drugi put bebi-dolovi, pa carape, pa potkosulje, majice, muske pidzame...gace raznih vrsta, boja i velicina... :D

Zaboravih da kazem- omiljena "fabricica" mi je "Prolece", radnja sa trenerkama "Mitex", volim i "Jasmil" zbog lepih potkosulja, bodi majica, pidzama i spavacica, a ovog puta su nas nasi domacini uputili na "mini-mlekaru"- "Moravica" gde smo pazarili onaj specijalitet "pavlaka u paprici" (kiseloj, kao neka vrsta zimnice..); davnih godina smo se davili u istoj iz Nove Varosi, a ova je iz Arilja.

U Ivanjici, koja je "na drugu stranu" od Arilja i Katica, se nalazi Zavod za prevenciju, lecenje i rehabilitaciju bolesti krvi, a ujedno je i vazdusna banja i tu se lece razne respiratorne smetnje...

Domaci ga , od milja, zovu "Anemija". :D:)

Ma, ljudi, da nisam jednom, sasvim slucajno , otisla- propustila bih veliku stvar u zivotu!

Na povratku kuci, jednom smo svratili u selo Zlakuse i tamo, opet po preporuci domacina, pazarili neku grncariju- posudice za kiselo mleko, djuvecare od gline...i obisli etno-domacinstvo "Terzica avliju"...Lepota!

Ostalo nam je da vidimo Potpecku pecinu, koja je tu u blizini...

U par navrata smo obilazili i manastire; jednom Studenicu, drugi put Milesevu, pa crkvu u Arilju, pa isli na Uvac...

Izmenjeno (pefkari)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ostalo nam je da vidimo Potpecku pecinu, koja je tu u blizini...

U par navrata smo obilazili i manastire; jednom Studenicu, drugi put Milesevu, pa crkvu u Arilju, pa isli na Uvac...

Jao, kako je lepa Potpecka pecina i selo, ma prelepo...idi leti kad su najvece vrucine, pa onda svrati i na kupanje na Belom Rzavu, a put je prema Visockoj banji...i tamo da ises obavezno, priroda je bozanstvena...

jedne godine krenusmo na more i svratismo tu...jedan dan, pa idemo kao sutra na more...sutra kazemo, ajmo sutra...i na kraju nismo ni otisli, jer nam je bilo prelepo. Pamtim taj odmor kao jedan od najlepsih u zivotu...eto, da ne verujes!maracas.gif

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jao, kako je lepa Potpecka pecina i selo, ma prelepo...idi leti kad su najvece vrucine, pa onda svrati i na kupanje na Belom Rzavu, a put je prema Visockoj banji...i tamo da ises obavezno, priroda je bozanstvena...

jedne godine krenusmo na more i svratismo tu...jedan dan, pa idemo kao sutra na more...sutra kazemo, ajmo sutra...i na kraju nismo ni otisli, jer nam je bilo prelepo. Pamtim taj odmor kao jedan od najlepsih u zivotu...eto, da ne verujes!maracas.gif

Mi bili u oktobru na Zlatiboru,pa resili da posetimo i Zlakusu.Nazalost Potpecka pecina je zatvorena za posetioce, nisu znali da nam kazu razlog.Posetili smo i Terzic avliju , vredi je videti .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li bi bili ljubazni da kada kažete za neko mesto gde ste bili ili je interesatno,

stavite mapu, da znamo u kojoj je blizini nekog grada, sela...ako imate vremena30355426.gif a oni sa GPS-om..kordinate 31144186.gif.... :D:D:D:D:D:D

Mogli bismo i ovo da igramo:

Geocaching - igra po svežem vazduhu

logo_gc_large.gifReč je o veoma interesantnoj igri u prirodi, koja na veliku žalost nije toliko zastupljena u Srbiji, iako je u svetu, pa i u našem komšiluku prilično popularna. Glavni razlozi su visoka cena GPS uređaja kod nas, neophodnog za ovu igru, generalna inertnost naših ljudi i doskora relativno slabe posete stranaca. Srećom, ove stvari idu na bolje. Pored GPS-a, potreban vam je internet, sportski duh, oštar vid i strpljenje.

garmin.jpgCilj igre je da nađete “blago” (iliti keš) koje je neko sakrio ostavljajući koordinate i dodatne informacije vezane za to mestu na sajtu Geocaching-a. Koordinate upisujete u GPS uređaj, nakon čega ste spremni za pohode.

Lokacija na kojoj je neko sakrio keš bi trebalo da bude atraktivna, da se sa tog mesta pruža divan pogled ili da se tu nalaze određene prirodne lepote, znamenitosti ili nešto što to mesto čini posebnim, a opet da je skriveno od radoznalaca i ljudi uopšte.

geocache2.jpgIma više težina, vrsta i tipova blaga (sve to saznajete preko sajta), ali je to najčešće nepromočiva plastična kutijica sa blokčetom i olovkom za upisivanje, razni sitni predmeti (poželjno iz mesta ili zemlje iz koje dolazite), kao i posebni geocaching novčići, bedževi, takozvani travelbug-ovi i druge sitnice koje imaju kolekcionarsku vrednost i čije se kretanje može pratiti preko sajta. Iako možete uzeti više stvari iz kutijice, pravilo je da istu ili veću količinu novih stvari i dodate. U blokče upisujete datum, odakle dolazite, svoja zapažanja, kao i da li ste menjali sadržaj kutijice. Na kraju sve to vraćate na staro mesto da bi neko i posle vas mogao da traži. Kasnije na sajtu Geocaching-a potvrđujete da ste blago i našli (ili prijavljujete problem, gubitak, itd.), kao i predmete koje ste uzeli, tj. dodali, posebno ako su kolekcionarskog tipa.

.geocache1.jpgTu leži prava draž ove igre: nije cilj biti pohlepan, već šetati po prirodi, tragati, istraživati, družiti se i razmeniti suvenire. Naime, u kutijicama ćete nalaziti predmete iz raznih krajeva sveta, a u blokčiću čitati komentare, videti ko je sve pre vas bio i šta je uzeo i dodao. Poseban je osećaj kada posle dužeg traganja konačno otkrijete blago, jer iako će vas GPS uputiti na pravo mesto, nije ga tek tako lako pronaći!

.geoczech.jpgNije nemoguće čak da u toku njuškanja po prirodi ili nekoj zabiti naletite na svog “kolegu”! To se pre desetak dana desilo i nama na Zakintosu, kada se potpuno niotkuda pojavio mladi par iz Češke i zatekao nas kako prevrćemo kamenje u potrazi za kešom. Očigledno želja i potreba ljudi širom sveta da komuniciraju nikada, ni pored svih političko-društveniih previranja, ne umiru. Želim da verujem da će uvek ono što je normalno i dobronamerno opstati.

Takođe, poželjno je i da sami postavite svoje blago i prijavite koordinate na sajt, jer samo individualnim zalaganjem se ova igra može širiti, ali se prethodno morate informisati o uslovima i pravilima postavljanja istog. Započnite igru!

Sve što vas zanima možete videti na zvaničnom sajtu Geocaching-a, a ja se nadam da će ova igra zasluženo doživeti ekspanziju i kod nas, jer Srbija ima toliko prirodnih i drugih lepota da ponudi za sve ljude otvorenog duha

Icons (D/T) Placed Description Last Found

pixel_grey.gif

2.gif 21.gif (1.5/2)

regular.gif 9 Nov 08 Gumnishte by Messagepads (GC1J02E)

Serbia and Montenegro

2.gif (2/2.5)

small.gif 1 Nov 08 Prskalo waterfall by Gordana Atanasijevic (GC1J98D)

Serbia and Montenegro

2.gif (2.5/1.5)

small.gif 18 Oct 08 Vrsacka kula by Slobodan Ljubisic (GC1HAV1)

Serbia and Montenegro

2.gif (2.5/4)

small.gif 20 Sep 08 Krstata pecina cache by Aleksandar Veljkovic (GC1GKGK)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bokins, druze, ti si genije! Samo da imam i za to vremena- igrala bih se! Videcu sa muzem, ako je zainteresovan, IMA uredjaj! :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bokins, druze, ti si genije! Samo da imam i za to vremena- igrala bih se! Videcu sa muzem, ako je zainteresovan, IMA uredjaj! :D

Zašto ne....

To mi je pala misao kada budem ponovo obišao neke plaže Grčke (nove/stare)

Šta će biti...videćemo, -Mislim na poklon.... ali biće i slika gde se od prilike nalazi

Kasno sam saznao za to kada sam se vratio sa Tare ...zamisli...

• na vidikovac 2/3

• Blizu Vile gde sam bio

• Šarganska 8

• zeleni tepisi

• uz put...

• Katići

• Zlatibor

• Ljubiš

• .....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zašto ne....

Šta će biti...videćemo, -Mislim na poklon.... ali biće i slika gde se od prilike nalazi

• na vidikovac 2/3

• Blizu Vile gde sam bio

• Šarganska 8

• zeleni tepisi

• uz put...

• Katići

• Zlatibor

• Ljubiš

• .....

Hm, interesantno....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zašto ne....

• na vidikovac 2/3

• Blizu Vile gde sam bio

• Šarganska 8

• zeleni tepisi

• uz put...

• Katići

• Zlatibor

• Ljubiš

• .....

U, jeee! :P

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Deluje zanimljivo, a koliko kosta spravica za igricu ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Deluje zanimljivo, a koliko kosta spravica za igricu ?

Svakim GPS-om možeš da vidiš kordinate ili ako imaš gps unutar mobilnog telefona

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Malo mi je popustila paznja...ko nam prvi ide u Katice? Moje dete 31.12.

INFO?

Izmenjeno (pefkari)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, da, Pef i moje u Katice :srce: Zamisli, oni ce se mozda upoznati, a nas dve se ne znamo!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znamo?! Pa neke ljude "poznajes" celoga zivota, pa shvatis da ih nisi nikada ni upoznao- stvarno, a mi se ovde druzimo i podrzavamo k'o "rodjeni"!

Zao mi je sto ne ides i ti, volela bih da cujem sta mislis o ovoj "destinaciji za odmor i relaksaciju"! :srce:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906145
    Ukupno poruka