pefkari

Katici kod Ivanjice

642 poruke u ovoj temi

A jel to ima ukus kao beli luk? Raste u prolece, kao listovi mladog spanaca?

Mislim da kod nas zovu cremuš, ako je to to...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da, to je to, i bere se dok ne procveta, a listovi su duguljasti, kao od npr.djurdjevka.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa mozda ima nesto u toj materiji sto mu daje aromu belog luka.

Moja mama je pila ono sto sam rekao, beli luk i limun - UZAS od mirisa, verovatno i ukusa, ALi je to njoj regulisalo holesterol, onaj los.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo nije toliko strasno da se pije, jer mala kolicina se uzima, a alkohol ga preuzme. Takodje odlicno pomaze. A za taj lek sto si ti naveo znam.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni beli luk i cremus TAKO obore pritisak, da posle toga mogu samo da LEGNEM.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa super onda, lepo imas resenje za spavanje :bez-zuba:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da znas. Nisam probao u te svrhe da koristim.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pefkari i mene si jako zainteresovala za ovaj pansion,odusevila sam se,vec sam muzu pokazala.Kazi mi da li tu uvek bude snega u januaru,bilo bi deci dosadno da odemo a nema snega.Ima li u blizini prodavnica sa namirnicama,jer verovatno bi boravila u apartmanima zbog prostora i sporeta(grejanje mleka...).Da li je put naporan,ima li dosta krivina? A peskire da li menjaju svaki dan ili samo prvi dan dobijes.

Unapred hvala! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sansajn, znas da ne valja mesati namirnice iz iste grupe.

Od srca preporucujem da sledeci put to kiselo mleko zamenis, recimooooo....pivom.

Zdravlje je u pitanju, necemo da se zezamo sa tim.

Edit: pomenute komplet lepinje treba probati SVUDA.

e izvini-nesto sam bio odsutan,evo mog razmisljanja na tu temu....sramota me da priznam ali sad u nedelju u doticnoj kafani na te lepinje/sa ,,filom,,/i kiselim mlekom, dodali smo i zaponjke :balavi: /za neupucene deo jagnjeta,tj njegove nogice,mnogi trde najukusniji deo,a svakako najredji posto ih jagnje ima samo 4/!!!!mislio sam da ovo necu nikom priznati ...ali ..eto...stvarno nismo normalni!!!a sto se stomaka tice bogu fala samo jos eksere nisam probao,e sad holesterol....nisam upoznao tog gospodina jos :mellow2::mellow2: !!!ps.a kako jem izgleda da cu vrlo brzo. :besan:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prvo- veliko "HELLO" svima! Upravo se vratismo iz Katica i omiljenog nam pansiona!

Da li treba da kazem da nam je bilo super? :D Bili smo na slavi kod Obradovica (nas sestoro, tri para...stalni i redovni gosti! :bez-zuba: ) Od nas ljudi ne mogu da zive! Malo- malo, pa eto nas! Salim se! Volimo mi njih, a vole i oni nas!

Tako su nas primili, tako ugostili , a ispratili nas , svaku porodicu sa po gajbom domaceg soka, teglama zimnice, kolacima- slavskim...uf, uf!

Koliko ja znam- jeste!

Ovo nije toliko strasno da se pije, jer mala kolicina se uzima, a alkohol ga preuzme. Takodje odlicno pomaze. A za taj lek sto si ti naveo znam.

Meni su u Katicima dali "recept" sa belim projinim brasnom, ali sam lenja da to pravim, pa pijuckam lekice... :stidljivko:

Pefkari i mene si jako zainteresovala za ovaj pansion,odusevila sam se,vec sam muzu pokazala.Kazi mi da li tu uvek bude snega u januaru,bilo bi deci dosadno da odemo a nema snega.Ima li u blizini prodavnica sa namirnicama,jer verovatno bi boravila u apartmanima zbog prostora i sporeta(grejanje mleka...).Da li je put naporan,ima li dosta krivina? A peskire da li menjaju svaki dan ili samo prvi dan dobijes.

Unapred hvala! :)

Draga, dobro nam dosla! Drago mi je da ti se dopala moja "reportaza", verovatno ti se tako dopalo to mesto?

Tamo IMA puno snega, ali da li ce biti u januaru- ne mogu da tvrdim! Prosle godine u ovo vreme bili smo zavejani (naravno, cisti se dva puta dnevno, ne brini!), danas je bilo suvo kad smo polazili, ali vec za sutra su ga najavili za visine vise od 900 m, a Katici su na 1040 m.

Postoje 2 prodavnice, tipa bakalnice, u kojima se mogu naci najneverovatnije stvarcice, ali, ako hoces da kuvas- ponesi meso (u apartmanima imas frizider sa frizom). Sve to AKO zelis da kuvas!

Ja bih ti, licno, preporucila da to ne radis; mozda bude jevtinije, ali ono sto kod njih dobijes u pansionu za klopu, ti ne mozes da spremis za te male pare! Dakle, supa, sir, kajmak, glavno jelo s mesom, salate, domaci hleb, proja, desert...Kako hoces!

Sa domacinima se SVE mozes dogovoriti- za menjanje peskira, ako deca nece da jedu ono sto je spremljeno spremice, po dogovoru s vama nesto drugo...

Sto se peskira tice, mi najcesce tamo idemo na produzeni i kratki vikend, tako da mi nije potrebno "cesce" menjanje, a kada sam isla na nedelju dana, em sam nosila i svoje, em mozes da im trazis, nije problem...

Jedini problem ove jeseni i zime je VODA, tj. ima je povremeno, a to NIKADA do sada nije bilo problem. Trenutno im je neresiv, ali- POZOVI: PITAJ; pa vidi da li ti odgovara!

Ja sam vrlo komplikovana i USLOV za boravak negde mi JESTE voda, ali, kad ja preziveh- mogu svi!

Put nije naporan, meni bar; najbrze smo stigli za 3h 15 ', najduze 4 h 30'. Nema nekih krivincina, a moze se napraviti lepa pauza na splavu "Santa Maria" na ulasku u Ovcarsko- kablarsku klisuru,iz pravca Cacka...Prijatan ambijent, dobra riblja corba (ne ljuta, mogu i deca da jedu)

Pitaj ako ima jos sta! :srce:

,e sad holesterol....nisam upoznao tog gospodina jos :mellow2::mellow2: !!!ps.a kako jem izgleda da cu vrlo brzo. :besan:

Naravno da je dobro pravilno se hraniti, ali to nije PRESUDNO za dobijanje holesterola. Ima i drugih faktora: nasledje, stres, poremecaj rada stitne zljezde...

Izmenjeno (pefkari)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na dobrodoslici! :)

Znam da si bila tamo,juce kad sam zvala njihov pansion da se raspitam ja kazem gazdarici kako sam citala o njihovom pansionu na internetu u tvojim opisima,a ona kaze da ste vi sad kod njih.Pricala sam posle sa Nebojsom,mi smo hteli na 4-5 dana posle Nove Godine ali on kaze da su svi aranzmani na 7 dana samo Nova G. 4 dana.A nama je puno 7 dana a bas mi se islo tamo.Sve mi se svidja.A ne bih kuvala isla bih kod njih na rucak,mozda i veceru samo mi je rano dorucak oko 8-9h.Nebojsa kaze kad nije sezona onda dorucak moze i kasnije,ali kad je guzva onda je ranije.Zvala ja opet veceras da pitam da li imaju nesto na 4-5 dana,ali kaze zena imaju goste,slave pa da sutra zovem.

Sad bas hocu da pogledam kakav apartman ima na Tari ili Kopaoniku na 4-5 dana.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zaboravila sam da pitam kakav je to konkretno problem sa vodom?

Izmenjeno (katty)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo ovako: gazde su prikacene na dva rezervoara, na jedan je "povezana" njihova kuca i pansion (glavni), a kucice iznad pansiona i nedavno renovirani hotel "Logos" na drugi- seoski. Zbog letosnje suse imaju problem sa punjenjem rezervoara, pa- dole imaju vode UVEK, a u kucicama NE, tj. kada se malo napuni oni puste...Kazu da ce se snaci za Novu godinu, a posle ce resavati taj problem, pa se nadaju da ce sledece godine DEFINITIVNO biti resen problem.

Mi smo jesenas bili dvaput u kucicama TAKO, sa tim povremenim ukljucivanjima i nije bilo strasno!

Izmenjeno (pefkari)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zbog vode ipak Katice iskljucujem za ovu godinu.Idu nas dve porodice,ukupno troje dece pa nam je bitno da ima vode stalno.

Ako mozes da mi odgovoris na pitanje smestaja na temi Tara posto vidim da si i tu dosta gostovala.

Izmenjeno (katty)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Steta, ali bice dana!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906145
    Ukupno poruka