marusha

Mahdia

197 poruka u ovoj temi

Mnogo vam hvala, kada smo u Alanji pregurali vlagu, valjda neće da nam ove pokvari letovanje. Rituali su nam identični, aperitiv pre večere, kasniji termin večere da se gužva rasčisti... 

Sigurno nećemo platiti sobu sa pogledom na more, tamo će mo direktno okušati sreću ili i Tips. Samo da nema soba sa pogledom na ulicu - prilazu hotelu. Zapamtila sam vaše savete o brojevima soba, ali ako nam i pored svega zapadnu  bliže diskoteci, dokle ona gruva?

Biće tu još pitanja, radujemo se nečemu novom i obnovi nekih već vidjenih delova, ovaj put neki lepi keramički tažin putuje za Bg, papuče naravno, u Susu Beneton i one super cene, ako još uvek postoji?

Prilično sam sigurna da će i "grcima" biti zanimljivo, vole oni egzotiku i prilagodljivi su... Inače, nas dve smo dizajneri tekstila i evo nas u gradu svile... :rolleyes: Ali moram da priznam da mi srce ostade u FA hotelu i onom ronjenju, a vala i usluzi i ponudjenom za male pare...Prošle godine sa taksama malo skuplji od Tunisa... ali ove godine drastično poskupeo, pa nema aranžmana od 13 n0ći u avgustu, te Wa. čekao sa novim cenovnicima i ne samo to u vezi njih...:angry:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hotel je u velikom parku, tako da nema pogled na ulicu.

Disko radi do dva ujutru.

Kad stignete u hotel, nemojte žuriti. Najbolje je da bez stvari obidjete sobe koje ste dobili i ako vam ne odgovaraju zamolite da vam daju nove. Učitajte fotografije sobe u kojoj smo mi bili i pogleda iz nje i ljubazni zamolite neku od tih soba. Ako ste nasmejani i ljubazni učiniće vam. Evo slika...

IMG_20170712_162018.thumb.jpg.11662bc905

Ovo je pogled iz naše sobe ove godine. 2012 g smo bili malo bliže bazenu.

Pošto je krevet bio francuski, nismo hteli da se guramo (nismo mladenci) tražili smo da nam ubace još jedan običan krevet. Kreveti su vrlo udobni.

Dakle pokažite im ovu fotografiju i probajte.

Inače iza one tri palme, pravo je niska kuća u kojoj je disko.

U prizemlju se malo oseća memla, pa nemojte uzeti te sobe.

Slobodno udjite u tkačnice. Najviše ih ima u starom delu grada. Oni tamo i prodaju, a ima i radnji sa raznim materijalima, a naročito svilom.

Obavezno otidjite na Camel market. On je petkom pre podne. Pisala sam o njemu puno. Tamo ćete naći keramiku iz Nabela i bukvalno ulicu od tezgi sa samo materijalima i raznim dekoracijama za zavese, haljine... 

Mi smo kupili svileni tepihčić, prekrivače za kaučeve i fotelje, meni šal... ma, da ne gušim!

Što se mora tiče, jedno je Crveno more! Medjutim, plaža u Mahdiji je divna.

PS: Za  aperitiv, probajte "buhu" rakiju od smokava.

Vina stoje na sredini restorana i možete uzimati sami. Imaju crno roze i belo i dobro je. Već sam vam rekla da će uz bakšiš kelner rado doneti.

Možete se zabaviti igrajući mini golf, pikado, boćanje, odbojka... Mi smo išli i na parasailing, al' se on plaća. Organizacija svega ide preko animatora koji su u onoj maloj kući gde je disko klub.

Sad kad vam ovo pišem, došlo mi je žao što smo ove godine promenili mesto.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Divni ste Dujo :thankyou2::thankyou2::thankyou2:

Ali evo novih obrta... Malo pre sam se čula sa rodjacima koji su prošlog avgusta bili u hotelu i rekoše da je poprilično plitko, a ako se ode dalje, iza bova nije baš bezbedno zbog onih skutera i sl. To me je nerviralo i u Susu, sve sam pisala sa očima na potiljku... Elem, njihova konstatacija je da bi se bolje proveli u Hamametu... blizu Tunis, Kartagina, Sidi, Nabel, Kelibia, Bizerta i naravno... Vi bili u El Mouradi Beach, koji je 50 € skuplji od Cap Mahdie, lepo ono zelenilo, i plaža mi deluje fino, prostrano, more? Znam, malo oronuo... Šta nam je činiti, ukusi su različiti, ali vrlo verujem vašem sudu, a posebno me privukao veći broj mogućnosti, izleta...???  

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kad smo mi bili (dva puta) nijednom nismo imali problem sa skuterima. Vozili jesu, ali vrlo retko i dalje od obale. Medjutim, uvek se nadje neka budala koja misli da ga neko gleda, tako da ne znate nikad ko će biti u vašoj smeni. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo,posle mnogo oklevanja,razmatranja,odustajanja,uskladjivanja godisnjih odmora i jos nekih obaveza,danas konacno uplacen hotel El muradi cap Mahdia,u periodu od 6.jula do 17.jula,dvoje odraslih i cerkice od nepune 4 godine i  godinu i po.Razmatrali smo i El muradi Mahdiu ali su u agenciji sugerisali da nije toliko bolja od Cap Mahdie za tu razliku u ceni.Prvi put u Tunisu,pa cemo videti.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

IMG_20170712_210250.thumb.jpg.44c11781f8

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

IMG_20170712_210250.thumb.jpg.44c11781f8

Dujo,pitao sam u tvoje ime,mozes da promenis hotel i vratis se u Mahdiu, vazice cene koje su bile aktivne kad si uplatila svoj hotel???

Izmenjeno (Nikolas81)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Nikolas81, hvala, ali ipak idemo u severni Hamamet ovog puta. Želimo da obidjemo i vidimo još ponešto što do sada nismo.

Vi ćete se nauživati u Cap Mahdiji.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da si ti u Cap Mahdiji,to ne bi bilo samo turisticko vec i edukativno putovanje.Ne znam,nadam se da nismo pogresili,svakojaki utisci i komentari se mogu procitati,mi smo se rukovodili iskljucivo tvojim preporukama i sugestijama

Izmenjeno (Nikolas81)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Nikolas81, hvala na lepim rečima!

Tunis se veoma razlikuje (kao uostalom sve zemlje severne Afrike) od onog na šta smo mi navikli. Ako zavolite tu različitost biće vam lepo i prijatno. Ako u svemu budete tražili nedostatke (kojih uvek ima) "propašće" vam letovanje. 

Mi smo zavoleli te zemlje i ne smeta nam vlaga u vazduhu, pesak koga svuda ima i kog oni beskonačno čiste, žene koje se kupaju obučene, jela sa puno egzotičnih začina, trgovci koji vam dosadjuju ne bi li kupili nešto kod njih, obavezno cenjkanje, bakšiš kojeg svi smatraju normalnom pojavom... Jedino na čega se nikad nećemo navići je ponašanje Rusa Alziraca, Engleza... koji u svoje tanjire, gurajući se, trpaju ogromnu količinu hrane koju ne mogu da pojedu!

Žao mi je što se nećemo sresti i "udaviti" vas našim pričama.:srce:

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nadam se da ce za "davljenje" biti prilike nekad,bice nam zadovoljstvo.Elem,sve mi je to poznato i severna Afrika i pravila ponasanja i sta mogu da ocekujem i sta lako prihvatam a sta teze.Bitno je da hotel ispunjava standarde po pitanju higijene,da je plaza super,ostalo mi je poznato.Bice lepo uporediti Tunis sa Egiptom i Turskom,kao predstavnicima orijenta.Sta je najbolje za internet ,posto je hotelski slab za pesmice i crtane filmove,koju karticu uzeti i gde je kupiti?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav :)

Kakva je situacija sa meduzama u Mahdiji?

Po vama, ima li razloga za brigu sto se bezbednosti tice? Ja se upravo zbog toga lomim da li ici u Tunis ove godine ili ne...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nema ih u Mahdiji, ili su vrlo retke. Mi ih nikada nismo videli ni u Mahdiji ni u Severnom Hammametu. Nema razloga za brigu, u Tunisu je situacija bezbedna kao i bilo gde na svetu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li se iz Mahdiije organizuje izlet Tunis-Sidi Bou Said-Kartagina  preko predstavnika Sunline agencije i koja je cena izleta?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, organizuje se. Cena uvek zavisi od broja prijavljenih za izlet i znosi izmedju 50 i 70 evra po osobi. Minimalni broj putnika je smanjen na 5 ove godine.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26955
    Ukupno tema
    904439
    Ukupno poruka