marusha

Mahdia

197 poruka u ovoj temi

To mi je još i najbolja varijanta , pod uslovom da rade naše agencije i da nije preskupo.

28 eura za ulaz u aqua park mi je previše... U tom slučaju mi Y.Hamamet otpada. 

Ja se nikad na moru ne kupam u bazenu , volim toplo i čisto more. Bazena ima i po Srbiji :)

Mi smo se vratili pre par dana iz Jasmin Hamameta. Cena karte za Aqua park i Carthage land je 32 TD . Aqua park radi od 9 do 18:30 a Carthage land od 10 do 01 h. Odnos je 10eura 28 TD...Jedan su pored drugog i sa tom kartom mozete ulaziti i izlaziti koliko god puta hocete u toku dana.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Lidija J Onda nemate dilemu, Mahdija! Svakako idete radi mora, a imate izlete ako zelite nesto da vidite. U Tunisu nema nekog nocnog zivota van hotela, izuzev Susa. 

Ne bih se slozila sa tobom

@Kinderi 2015 god. cena je bila 55TD, a odnos 1e=1,9 TD, ocigledno da su snizili cene

Izmenjeno (seagull)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To je već ok cena. 

Neki noćni život i ne tražimo, tako da mi je to nebitbno.

@Kinderi gde ste odseli ? Kakvo ste vi zadoviljni morem ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To je već ok cena. 

Neki noćni život i ne tražimo, tako da mi je to nebitbno.

@Kinderi gde ste odseli ? Kakvo ste vi zadoviljni morem ?

Mi smo bili u hotelu El mouradi el menzah. Sto se tice mora , jako zadovoljni. Cisto , toplo  , bez guzve. Imali smo talase otprilike cetvrti i poslednji dan , na opste odusevljenje  vecine na plazi. Tada voda nanese i digne travu sa dna ali ni to nije nista toliko strasno jer bude u prvih par metara dok ulazite u vodu, posle je ok.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pitanje za @dujaspasa, u kom periodu ste uplatili ovogodišnje letovanje? Na sajmu turizma ili pre sajma turizma? Na nekom drugom forumu sam ukačila Vaš ovogodišnji izveštaj sa letovanja, tamo ste napisali cenu i stvarno mi se učinilo extra povoljno. Da li je to bila cena sa nekim popustom ili redovna cena? Sumirajući cene od ove godine mislim da je Tunis baš bio jeftina destinacija, sve se plašim da će sledeće godine agencije da se povampire sa cenama :shokiran:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da smo uplatili početkom januara, odnosno čim je agencija objavila cenovnik za first minute. Uplatili smo pola cene, a drugu polovinu pred put. Popust je bio 10% za rane uplate. U to vreme su i druge agencije davale slične popuste za skoro sve destinacije.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakvo se vreme moze ocekivati u Tunisu u drugoj polovini septembra,da li se moze kupati u moru?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Poštovani dujaspasa, pre svega da Vam se zahvalim na uvek korisnim savetima i komentarima, a pre svega, na divnim putopisima koje pratim od kada sam na ovom forumu !!!  Negde shvatam da smo slična generacija, takodje, slični i po interesovanjima, istraživanju različitih kultura, očekivanom odnosu cene i ponudjenog... 

Ove godine odustajemo od Fourt Arabesque, mnogo poskupeli, a agencija koja ga jedino nudi nešto me brine...Takodje, smeška nam se ponovni boravak posle letovanja na Lago di Grada, upravo se vratili iz Istambula...Treba sve to finansijski izdržati... i odluka pada na Cap Mahdia. Takodje, zavrbovali prijatelje,  okorele "grke"... Već sam ja "maštala" o Mahdiji  prethodnih godina, ali sada već slede konkretna pitanja...  najvažnije nam je da i "grci" budu zadovoljni! Shvatam hotel sa 3 zvezde, bili u Susu u istoj kategorizaciji 2009, malo više se razočarali, pre svega osobljem, a nismo nezahvalni i cepidlake. Takodje, znamo da tipom rešavamo bitno... 

Slede, znači pitanja... 

Da li je hotel "odgovoran" po pitanju higiene, hrane, pića, usluge... u odnosu na cenu,  "grke" vodimo... ne preterano zahtevne, ali mi smo tu...? Sve sam ja to već istraživivala  i pročitala... ali Vaš sud mi je najmerodavniji  :klanja:

Planiramo izlete, u privatnoj režiji naravno, El Jam, Sus, Tunis, Sidi bu Said, Bardo zbog prijatelja ponoviti...  Monastir...?  Ali osnovna mi je želja ponovo u glavni grad, pa Sidi, pa Kartagina, Bardo... Našla  na internetu  da je taxi u jednom pravcu do Tunisa oko 40 €, šta mislite 100 ponuditi za ceo dan? Do ostalih izleta bi koristili lokalni prevoz, kao i vi... 

Hvala na odgovorima, pozdrav i sve najbolje! 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na lepim rečima!

Drago mi je što ste izabrali Mahdiju. Obzirom da ste već bili u Tunisu, znate najvažnije.

U hotelu ćete biti vrlo zadovoljni čistoćom.

Hrana im nije kao što je bila pre na pr. pet-šest godina ili pre toga. Medjutim, ima svega dovoljno.

Bude gužva oko hrane koju možete izbeći ako na obroke odete malo kasnije. Pića i kafa ima uvek u restoranima i barovima.

Usluga je uvek dobra sa malim bakšišem od 1-2 TD. Ako date više usluga je još bolja. Mi smo voleli da nas čeka sto i da nam kelner donese vino.

Na plaži bude gužva. I mi smo išli sa prijateljima, pa su muževi na smenu oko sedam išli da zauzmu ležaljke.

Uveče je šou. Posle morate naći zabavu u lobiju hotela (karte, jamb i sl.). Nije kao u Susu gde ste mogli uveče u šetnju.

Što se izleta tiče, do El Jama taksijem je 100 TD za sve vas. Do Monastira i Susa možete vozom za  male pare. Iz Susa ih odvedite taksijem do Porta.

Ne bih vam savetovala da sami idete u grad Tunis. Dug je put za jednodnevni put. Sve bi vam bila jurnjava. Možda je preko agencije jednostavnije.

Eto, za sada sam se toliko setila. Rado ću vam reći još ponešto ako treba.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno na svemu napisanom i savetima, posebno nam se dopalo ono oko stola i vina... To je i naša obavezna  večernja rutina, i najbolje je kako često pomešamo konobare, slični nam, častimo obojcu... I naravno... mi sedamo i od obojce stiže po čaša vina, neće se baciti :yesss:

Agencije nude skuplje sobe sa pogledom na more.. Mi bi to tamo malo na recepciji poradili... A i inače kako vidim mnoge sobe su bočno, sa pogledom na bazen? 

Zar uveče nema negde napolju da se sedi uz piće? 

Ja sam ranoranilac na moru, eto mene već posle 6 na plaži... No brinu me oni vremešni suncobrani... 

Napisali flaša vode 3TD, vidim  one dispenzere za vodu, ali izgleda ne dopunjuju frižider u sobi, jel ga ima uopšte? 

Mi smo iz Susa preko agencije išli na izlet u Tunis i sve pride, i tada je bila baš jurnjava, a tako bih rado ponovo sve videla...pa sam mislila da je taxijem brže i komotnije... Recimo krenemo u 7, a vratimo se...kad se vratimo... Nego ona njihova kamikaza vožnja :shokiran:  Koliko su agencije naplaćivale ovaj izlet?

Šta nam nudi Monastir?

:thankyou2:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi nismo uplatili pogled na more, a dali su nam sobu koju smo tražili bez ikakve doplate. Meni su najbolje sobe na spratu i to koje gledaju na venjak od groždja, bazen i more i to sa leve strane gledajući prema moru. U njima se noću ne čuje muzika iz disko kluba, koji je sa desne strane u zgradici prema moru.

Da, možete uveče sedeti napolju i to prema bazenu ili prema izlazu uz hotela. Tu imate i wi-fi. Naravno, bar je otvoren.

Imate pravo na jednu a la cart večeru. Za to se obratite recepciji da biste zakazali termin.

U sobi nemate frižider. Voda se pije iz dispenzera. Mi smo jednom kupili vodu u flaši i stalno je dopunjavali. Pošto u sobi uglavnom ni nismo bili, nije nam ni trebala, ali smo je imali za svaki slučaj.

Suncobrani su "praistiroski", a ležaljke dosta dobre. Peškiri se uzimaju u kiosku pre plaže koji radi tek od 9-10 h, tako da smo nosili peškire u sobu da imamo za ujutru, a menjali smo ih pre podne.

Monastir ima lepo šetalište, mauzolej Habiba Burgibe, tvrdjavu, luku... Mi nismo bili oduševljeni. Što se tiče odlaska taksijem u Tunis, može. Samo da vam skrenem pažnju na velike gužve na ulasku u sam grad, pri čemu se izgubi puno vremena. Možda je bolje ići vozom, sa presedanjem u Susu (postoji voz koji ne staje svuda), pa u gradu uzeti taksi.

Cena izleta u Tunis, Kartaginu i Sidi Bu Said je po osobi 42€.

Ako uporedite Tunis sa Hurgadom, razlika je u kategoruzaciji hotela, naime u Tunisu su lošiji. Meni se čini da su i u Hurgadi spustili kvalitet.

Čovek mora da voli arapske zemlje i toleriše nedostatke i razlike. Onaj koji vidi samo ono što je loše, loše će se i provesti. Zato pripremite vaše "Grke" na gomilice šuta uz svaku noviju kuću, na kese i otpatke uz put, na stalno prisutan pesak u vidu prašine svuda, koliko god je čistili. Pripremite ih na veliku vlagu u vazduhu i osećaj da ste lepljivi iako ste se baš istuširali. Neka se ne čude kad vide komplet obučenu ženu u njihov "čador"  kako se kupa u bazenu ili moru. Ako ih sa tim stvarima unapred upoznate (pa čak malo i preterajte) neće im mnogo smetati.

Severna Afrika mora da se voli i razume, da bi vam u njoj bilo lepo.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dujo, kao i obično, u velukom stilu!!! 

Samo se iz Susa ne sećamo velike vlage??? Jel baš neprijatna, da nam "grci" ne sve po spisku... 

Mi volimo taj šarenis, meni lično "bule" ne smestaju...Samo ti druže donesi hladno vince za večeru, to nam je neki večernji ritual :rolleyes: Pa je razvučemo, treba vreme utucati... Pa onda pićence posle večere... I eto vreme za spavanje , mozda neki filmić na Laptopu.. Već sam u posteljini.. Pa ja sam u Egiptu već na plaži u 6 i 30, dobro, ovde kasnije zalazi sunce, samo da nas ne teraju sa plaže???  Nas u Susu terali već u 18???  Ali takodje, moram ruse pobediti i za sve nas "osvojiti" ležaljke..Jel baš dovoljno 7, oni su gori i od mene..? 

Hvala Vam puno, ali i dalje će pitanja slediti... 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Velika je vlaga. Ja imam prirodnu kosu i budem k'o papuanac! Mislim da kako leto odmiče vlage ima sve manje.

I ovde "zatvaraju plažu", mislim oko 18 h, ali uvek se možete prebaciti oko bazena ili na travnjake. Mi smo tako radili. Zatim odemo na oblačenje za večeru, pa na aperitiv. Oko 20 h smo odlazii na večeru. Napolju smo sedeli do 23h, otprilike.

Dešavalo se da sednemo u taksi i odemo do nekog kafića ili u radnjice. Medjutim, grad je bez nekog noćnog života.

•  
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26915
    Ukupno tema
    902727
    Ukupno poruka