marusha

Mahdia

197 poruka u ovoj temi

Nisam ni razmatrala mogucnost da posetim Mahdiu,ali posle ovakvog opisa,pocinjem ozbiljno da razmisljam o tome.Zanima me samo kakve su plaze,i koji su bolji hoteli,sa sopstvenom plazom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kazu da su najlepse plaze na Kelibii i u Mahdiji

Izmenjeno (seagull)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Seagull,

Hvala na lepim rečima!

Goco,

Cela Turistička zona Mahdije u kojoj su svi hoteli (preko 20) se nalaze na istoj dugačkoj, širokoj peščanoj plaži.

Tunižani kažu da je to najlepša plaža u Tunisu.

More je bistro, nema meduza, a jako malo trave bude samo kad je nevreme.

Duž cele plaže, uz more, su razne školjke veličine nekoliko santimetara.

Ulaz u dubinu je postepen, tako da je bezbedno za malu decu, a istovremeno se posle petnaestak metara može plivati.

Što se tiče hotela, mislum da je Barkman bio u dosta dobrom. Hotel u kom smo mi bili ove godine nije u ponudi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Plaža je kao sto je dujaspasa napisao/la je najbolja u tunisu. Doneo sam pregršts koljki i napravio ogrlicu suprugi kao suvenir sa medenog meseca.

Prelpo tirkizno more, bez trave i meduza.

Ljudi koje smo upoznali tokom izleta veči deo odmora su proveli na hotelskom bazenu jer su u Susu i Hamemetu u tom periodu bili veliki nanosi algi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na informacijama,mnogo ste mi pomogli oko izbora destinacije,samo jos da pogledam hotele u ponudi.Verovatno je jos rano,ali nije na odmet informisati se.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Odlicni opisi i ja se ozbiljno premisljam u izboru destinacije ovo mi deluje kao pravo porodicno mesto. Mislim da cu i ja procesljati internet i videti sta je to jos sto Mahdia nudi i kao sto je i Goca rekla, kakve su ponude nasih agencija , a vezano za ovu destinaciju. ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Petkom (njihova nedelja), je čuveni Camel market.

Obzirom da oni u gradu nemaju puno pravih radnji, sva kupovina za potrebe domaćinstva, oblačenje, za decu... se obavlja tog dana.

Camel market je nešto slično otvorenom tržnom centru na Novom Beogradu ili pančevačkom "buvljaku", samo znatno veće i sa raznovrsnijom ponudom. Gužva je velika i zato treba obratiti pažnju na sitne džeparoše.

Tu možete naći bogato dekorisanu keramiku iz Nabela, kožne cipele iz Sfaxa, kožne tašne, torbe, jakne, taburete, sandale, papuče... Cela jedna dugačka "ulica" provizorno nadkriljenih tezgi je sa raznim materijalima, na metar, trakama, čipkama, koncima... Haljine, marame, pantalone, majice...ma, sve. Šerpe, čaše... krpe...Sve za održavanje automobila... Tepisi i staze...Za decu ama baš sve, od beba do tinejdžera. Jedan deo je sa seknd-hend robom. Nema firmirane robe (osim u seknd-hend ponudi).

Ko voli da "cunja" po takvim mestima, garantujem da će uživati. Mi redovno idemo.

Inače, Camel marketi su jednom nedeljno i u drugim većim mestima (mi smo bili u Susu i Nabelu i vrlo su slični).

Važno je i to da još uvek preovladjuje roba iz Tunisa i Afrike, ali polako sve više ima kineske robe. Kad smo , pre deset godina, prvi put išli na Camel market, nije uopšte bilo robe iz Kine.

Camel market se proteže od centra (stare tvrdjave) pa celom širinom od železničke stanice, iza luke pa ispred pijace i velike džamije sve do Cafe Sidi Salem. Za obilazak svega treba vam celo pre podne. Naravno, uvek možete prekinuti obilazak. Pa ko voli, nek izvoli.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dujaspaso, divna reportaža, slikovita,čak sam osetila i mirise i slike su sjajne. Sad mi je žao što sam zbog političke situacije odustala od Mahdije ove godine i odlučila se za Kušadasi. Ali dogodine obavezno! Veliki pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala, *minea!

Ako iduće godine budete otišli u Mahdiju, moći ćete da je uporedite sa Kušadašijem. Plaža je neuporedivo lepša u Mahdiji. Nema velike gužve, a opet, svega ima.

Medjutim, i Kušadaši je lep, na svoj način. Želim vam prijatan odmor!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da citiram sebe sa druge teme:

koliko se plaza i voda tj. more u Portu razlikuje od plaze i vode u Mahdiji? jel ovo drugo sigurno lepse i cistije ili i to naravno zavisi od trenutne klime?

bacili su mi buvu i za Mahdiju i vidim da su vasi utisci pozitivni.

nikad nisam bila u Tunisu pa mi je jako vazno da odaberem sta valja,

hvala na razumevanju i pomoci :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja krecem u Mahdiju u sledeci petak. Zbog pozitivnih komentara i ja sam se odlucila za ovu destinaciju. Moji utisci bice posle 30.o7.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da citiram sebe sa druge teme:

koliko se plaza i voda tj. more u Portu razlikuje od plaze i vode u Mahdiji? jel ovo drugo sigurno lepse i cistije ili i to naravno zavisi od trenutne klime?

bacili su mi buvu i za Mahdiju i vidim da su vasi utisci pozitivni.

nikad nisam bila u Tunisu pa mi je jako vazno da odaberem sta valja,

hvala na razumevanju i pomoci :)

Bitno se razlikuju, u pozitivnom. Pogledaj snimke koje je postavila Dujaspasa.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

nadam se da ce Lidija ubrzo napisati najsveziji izvestaj kako bih se sto pre opredelila :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kazu da je Mahdija prelepa, ali nije za mlade!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije za mlade. Uvece je prilično mrtvo i bez mesta za izlazak. Ograničeni ste na animaciju u hotelu.

Ako želite da se odmorite ili idete sa malom decom. Oni koji su navikli na šetnje i relaksaciju u kafićima, neka potreže drugo letovalište.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26920
    Ukupno tema
    902772
    Ukupno poruka