Ja_

NEWS!

334 poruke u ovoj temi

Ova mi je najbolja:

BLIC: Muškarac koji je putovao autobusom "Grejhaund" nekoliko puta je nožem ubo putnika na sedištu do njegovog, a potom mu je odsekao glavu, posvedočili su očevici ovog stravičnog događaja, prenosi AP.

Zaključak: NE NERVIRAJTE SAPUTNIKE U BUSU!

Pa to prakticno kod mene u komsiluku! Zaboravio sam da vam kazem.

Nesto i nisu napravili medijski spektakl oko toga kako sam ocekivao.

Zadnje sto znam je da se manijak izjasnio da je imao GLASOVE po glavi, od te zrtve, da mu je govorio "Ubij me! Ubij me!" Sad ide naravno na psiho. evaluaciju.

A ono nekoliko puta mislim da je PEDESET!

Izmenjeno (Nikola S.)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

"Railplus/euro 26" - popust za mlade

Izvor:Mondo

Želežnice Srbije je počela da prodaje kartice "Railplus/euro 26" koja mladima do 26. godine omogućava popust od 30 odsto u saobraćaju sa Crnom Gorom.

Vlasnici kartice imaju pravo i na 30 odsto pupusta u unutrašnjem saobraćaju, kao i povlasticu od 25 odsto za karte na svim drugim medjunarodjnim relacijama.

Kartica "Railplus/euro 26" omogućava i pristup svim drugim "Euro 26" popustima u Srbiji, kao i u 39 evropskih država, a košta 10 evra u dinarskoj protivrednosti.

Gradjani Srbije mladji od 26 godina mogu je kupiti na blagajnama svih železničkih stanica uz neki od ličnih dokumenata - pasoš, ličnu kartu, krštenicu i jednu fotografiju.

Prodaja zajedničke kartice organizovana je u saradnji s Evropskim udruženjem omladinskih kartica.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Jel to ono što građani Srbije uveliko falsifikuju po kućnim štamparijama?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pa to prakticno kod mene u komsiluku! Zaboravio sam da vam kazem.

Nesto i nisu napravili medijski spektakl oko toga kako sam ocekivao.

Zadnje sto znam je da se manijak izjasnio da je imao GLASOVE po glavi, od te zrtve, da mu je govorio "Ubij me! Ubij me!" Sad ide naravno na psiho. evaluaciju.

A ono nekoliko puta mislim da je PEDESET!

ma da jos ce da ga oslobode kao neuracunljivog, sto bi rekle babe mora da je neki sektas kad cuje glasove u glavi :bez-zuba:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Jel to ono što građani Srbije uveliko falsifikuju po kućnim štamparijama?

Udruzili se omladinci.Kucna radinost...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Crnogorci sve manje letuju u Crnoj Gori

Izvor:Mondo

Građani Crne Gore sve se češće odlučuju da letnji odmor provedu u inostranstvu. Crnogorska obala, prelele plaže, duh Mediterana, više nisu dovoljni.

Crnogorci kao turističke destinacije najčešće biraju Egipat, Tunis, Grčku i Tursku. Sve ih više putuje za Italiju i Španiju, a nisu im strane ni skupe egzotične destinacije - Kuba i Dominikanska Republika.

Milena, bankaraska službenica, koja je ove godine letovala u Turskoj za Deutsche Welle kaže: "Cene su prihvaljive. Mnogo prijemčivije nego ovde. Usluga je na visokom novou kao i smeštajni kapaciteti. Ljudi su gostoljubivi. Svima bih preporučila da tamo odu".

Novinarka Duška izabrala je Egipat zbog visokih cena u Crnoj Gori: "Sa druge strane, kvalitet ne prati cene. Crna Gora se svetu predstavlja kao zemlja divlje lepote. Divlje svakako - ali divlje gradnje. Ona polako gubi svoj mediteranski duh i pretvara se u gomilu betona. Dakle, ove godine Egipat, a Crna Gora možda jednog dana."

Građani Crne Gore putuju i u susednu Hrvatsku, gde ove godine putuje Danijela iz Podgorice: “U Crnoj Gori su cene jako visoke, a usluga nije adekvatna.Trebala mi je i promena i mislim da mi Hrvatska može pružiti nov doživljaj."

Iako zvanična statistika beleži da je gostiju na Crnogorskom primorju za svega tri odsto manje nego lani, turistički radnici tvrde da je ova sezona potpuno podbacila.

Nakon vrtoglavih cena s početka leta, sada se krevet može naći i za 5 evra. I dalje su visoke cene u vanpasionu, ali ugostitelji i zakupci plaža kažu da će biti zadovoljni ako na kraju leta budu na pozitivnoj nuli.

Vlada Crne Gore je ove godine očekivala 1, 3 miliona turista i priliv veći od pola milijarde evra.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Fale kreveti na Srebrnom jezeru

Izvor:Politika

Srebrno jezero, kod Velikog Gradišta, više od dve decenije predstavlja pravi turistički biser na obali Dunava. Trenutno se na njegovim peskovitim plažama odmara najmanje 6.000 domaćih i stranih gostiju. Bilo bi ih znatno više, ali nedostaju smeštajni kapaciteti. Hotel „Srebrno jezero” sa 249 ležajeva, četiri novoizgrađena motela i auto-kamp su „prebukirani”, pa se u sobe i apartmane unose dodatni kreveti. Poneko slobodno mesto samo se još može naći u privatnom smeštaju preko Turističke organizacije, čiji su ukupni kapaciteti 3.000 ležajeva.

Plaže na Srebrnom jezeru dugom 15 kilometara liče na mravinjak. Hiljade kupača u čistoj vodi, na suncu ili u debeloj hladovini uz obalu uživaju u blagodetima ne bez razloga nazvanog „srpskog mora”. Uz obalu iz brojnih restorana dopire prijatan miris pečene ribe s roštilja, jagnjetine i prasetine s ražnjeva. Kafići i drugi ugostiteljski objekti nude širok izbor pića, slatkiša i osveženja za turiste.

Gosti rekreaciju mogu potražiti u ribolovu, jedrenju, vožnji čamcima i bavljenju raznim sportskim aktivnostima. Kako smo čuli od direktora TO Velikog Gradišta Vere Stokić, najviše je gostiju iz Beograda, Novog Sada, Vršca, Kragujevca... Dolaze i iz Evrope. Lane je ostvareno 100.000 noćenja, a ove sezone ta brojka biće uvećana bar za 30 odsto, optimistički nam je rekla naša sagovornica.

– Poslednjih desetak godina sa suprugom i dvoje dece ovde kampujem i veoma smo zadovoljni – kaže za „Politiku” Zdravko Pavlov, profesor iz Novog Sada. – Pijaca u gradu je bogata voćem i povrćem, cene su pristupačne, pa nam nije potrebno tuđe more – s osmehom ističe Zdravko.

Mladi bračni par Anita i Darko Janković na jezero su stigli iz Ciriha. Tu su desetak dana, a do povratka u Švajcarsku ostaju još nedelju dana. Smešteni su u privatnoj vili. Pun pansion domaćinu plaćaju 2.100 dinara po osobi. Kako su nam uglas rekli, sve je super, opet će gledati da dođu, a ne valja samo to što im je odmor kratko trajao. Turistički radnici za svoje goste pripremili su i ovog leta više zanimljivih manifestacija: Carevčeve muzičke dane, alaske večeri, pasuljijadu, međunarodnu jedriličarsku regatu i prvi put 29. avgusta Međunarodni festival filma.

Biznismen Slobodan Vučićević iz Beograda uložiće ogromna sredstva da uz obalu Srebrnog jezera na površini od 250 hektara izgradi četiri hotela i brojne sportske i druge sadržaje za ugodan boravak gostiju s dubljim, ali i plićim džepom. On je, kako nam je rekla potpredsednica SO Veliko Gradište Ljiljana Stević, već izgradio marinu za jahte, šest najmodernijih kafića, a krajem septembra počeće gradnju prvog od četiri luksuzna hotela, kapaciteta 180 ležajeva. Kada se to završi, „srpsko more” biće jedna od najprivlačnijih turističkih destinacija u toku najveće evropske reke – Dunava.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U Srbiji početkom avgusta boravilo oko 98. 000 turista

Izvor:Tanjug

U banjama i planinskim centrima u Srbiji početkom avgusta boravilo je oko 98.000 domaćih i stranih turista, što je za pet odsto više u odnosu na prošlogodišnju posetu, procenila je Turistička organizacija Srbije.

Na sajtu te organizacije precizirano je da, prema podacima dobijenim metodom ankete od turističkih organizacija gradova i opština, od tih 98.000 turista njih oko 30.000 boravilo je nepriljavjeno u privatnom smeštaju.

Prema tim podacima najposećenija mesta u Srbiji su Soko Banja sa oko 13.700 turista, od kojih 5.200 neprijavljeno boravi u privatnom smeštaju, Zlatibor sa 13.600 turista (5.000 neprijavljenih), zatim slede Vrnjačka Banja sa oko 12.700 gostiju (4.000 neprijavljenih), Kopaonik sa Brzećem sa oko 1.700 gostiju (360 neprijavljenih).

Najčšeća destinacija stranih turista početkom avgusta bio je Zlatibor, na kome je prema tim podacima boravilo 1.200 inostranih gostiju, zatim slede Soko Banja (508), Vrnjačka Banja (262), Niš (207), Kopaonik (141), Novi Sad (102).

Turistička organizacija Srbije napominje da navedeni podaci ne predstavljaju zvanične statističke podatke.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u prvih šest meseci 2008. godine u Srbiji je boravilo 1.087.551 gostiju.

Prema tim podacima najomiljenija destinacija domaćih turista bili su Kopaonik, Beograd, Zlatibor i Vrnjačka Banja.

Strani turisti, među kojima su najčešći bili posetioci iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Nemačke i Slovenije, u prvih šest meseci ove godine najčešće su boravili u Beogradu, Novom Sadu, Kopaoniku i Zlatiboru.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Broj turista u Grčkoj iz Srbije veći za 30 odsto

Izvor:Тanjug

Grčki konzul u Nišu Atanasos Anastopulos rekao je danas da je broj turista iz Srbije koji je od maja do kraja jula posetio tu zemlju povećan za 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Grčki konzulat u Nišu u maju ove godine izdao je 7 .100 viza, a u tom mesecu prošle godine 5.700, dok je u junu ove godine izdato oko 14.000, za oko 2.000 više u odnosu na taj mesec 2007. godine, naveo je Anastopulos.

Prošlog meseca izdato je oko 15.000 viza građanima jugoistočne i južne Srbije koji su letovali ili borave u Grčkoj, što je, takođe, za oko 2.000 više u odnosu na juli prošle godine, precizirao je konzul novinarima.

Anastopulosa je primio niški gradonačelnik Miloš Simonović sa kojim je dogovoreno da posle otvaranja Grčkog kulturnog centra novembra u Beogradu, u Nišu bude otvoreno odeljenje tog centra. Simonović je rekao da je grčkog konzula zamolio za pomoć

njegove zemlje u realizaciji projekta obeležavanja 17 vekova od izdavanja Milanskog edikta.

Niški gradonačelnik je najavio da u Nišu započinju obimne priprema za obeležavanje tog važnog datuma za celokupno hrišćanstvo.

Milanski edikt doneo je Konstantin Veliki koji je rođen u Nišu (274-337), pa ovaj grad 2 013. treba da bude jedan od glavnih evropskih

centara koji će na dostojanstven način obeležiti taj važan jubilej,podsetio je niški gradonačelnik.

On je od prijatelja iz Grčke zatražio da njegova zemlja podrži Srbiju u zahtevima da za ovaj projekat dobije sredstva iz pristupnih fondova EU.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U srbiji deset odsto turista više nego lane

Izvor:Politika

U Srbiji se odmara oko 105.000 turista, što je za oko deset odsto više nego lane u ovo doba, saopštila je Turstička organizacija Srbije.

Od ukupnog broja turista, njih oko 35.000 neprijavljeno boravi u privatnom smeštaju.

Najposećenija mesta su Sokobanja sa oko 16.000 gostiju, od kojih je oko 5.300 neprijavljenih, Vrnjačka Banja sa 15.000 gostiju, od kojih 5.000 neprijavljenih, Zlatibor sa 13.500 turista, od kojih je 5.500 neprijavljenih i Kopaonik sa Brzećem sa oko 2.000 gostiju, od kojih je 430 neprijavljenih.

Stranaca ima najviše na Zlatiboru - 1.700, zatim u Vrnjačkoj Banji 623 i u Sokobanji 612.

Najbolju popunjenost smeštajnih kapaciteta imaju Banja Koviljača sa 96 odsto, Ribarska Banja sa 92 odsto i Tara, Vrnjačka Banja i Sokobanja sa po 90 odsto.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Osnivači pet najznačajnih turističkih Internet portala u Srbiji formirali su turistički Internet pul, a planirana saradnja trebalo bi da omogući znatno organizovaniju i kvalitetniju ponudu domaćeg turizma preko portala Serbiatouristguide.com, VisitSerbia.org, Selo.co.yu, Sportskepripreme.com i Kongresniturizam.com, prenosi magazin Poslovna Žena.

Uviđajući sve veći značaj Interneta i efekte internet promocije Srbije u svetu, ovi portali već godinama rade na promociji različitih segmenata turističke ponude Srbije.

Serbiatouristguide.com je sveobuhvatan turistički vodič kroz Srbiju, medijski partner i PR sajt turističke privrede Srbije.

VisitSerbia.org je jedini online rezervacioni sistem za hotele u Srbiji koji omogućava momentalno potvrđivanje smeštaja ali i pregled informacija o destinacijama i dešavanjima.

Selo.co.yu je baza podataka sa više od 300 seoskih kuća, vikendica, vajata i ostalih objekata u selima Srbije.

Sportskepripreme.com je sajt namenjen sportskim klubovima i objedinjuje hotele, prevoznike, kampove i sportsku opremu.

Kongresniturizam.com je posvećen organizovanju kongresa, seminara i svih vrsta specijalnih događaja sa ponudom hotela, kongresnih centara, agencija.

Sve više pružalaca turističkih usluga u Srbiji uviđa direktnu korist od Interneta kao kanala promocije, a neki od njih svoju celokupnu prodaju ostvaruju zahvaljujući prisustvu na internetu. Kvalitetnijom ponudom na Internetu cilj je da se dostigne stalna i ujednačena popunjenost turističkih kapaciteta.

Na internetu se danas bije bitka za turiste. Promocijom na Internetu ovi sajtovi doprinose poboljšanju imidža zemlje i utiču na povećanje broja turista i prihoda od turizma koji može da postane jedan od osnovnih izvora deviznih prihoda zemlje.

Na internetu trenutno ima preko 1.4 milijarde korisnika u svetu, od čega 380 miliona Internet korisnika u Evropi i oko dva miliona korisnika u Srbiji. Svi oni su potencijalni gosti u turističkim objektima Srbije. ..

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U Egiptu oteta grupa turista!

Izvor:Beta

Grupa od 10 do 15 stranih turista oteta je u Asvanu, na jugu Egipta, saopštila je danas egipatska policija.

Italijansko Ministarstvo insotranih poslova saopštilo je da među otetim turistima ima pet italijanskih državljana.

Pretpostavlja se da među turistima ima i dva izraelska državljana.

Sumnja se da su turisti odvedeni u Sudan.

Drugi detalji otmice nisu saopšteni, kao ni nacionalnost ostalih turista.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Oteta grupa stranih turista na jugu Egipta

Grupa od 15 stranih turista, među kojima ima Nemaca, Italijana, Rumuna i Egipćana, oteti su za vreme ekskurzije kod Asuana, na jugu Egipta, saopštili su diplomatski izvori u Kairu. Egipatsko Ministarstvo za turizam navelo je da se za sada zna da je u grupi bilo pet Nemaca, pet Italijana, jedan Rumun i četiri Egipćana. Ministarstva inostranih poslova Italije i Nemačke potvrdili su da među otetim turistima ima pet italijanskih i pet nemačkih državljana. Sumnja se da su turisti odvedeni u Sudan, a egipatsko Ministarstvo je navelo da su u toku pregovori o otkupu i oslobađanju talaca.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Tri turističke agencije ostale bez licence

Izvor:Beta

Turistička inspekcija saopštila je u petak da su oduzete licence turističkim agencijama Šumadija turist, Adrija grup i M.A.S trade & travel.

Pomoćik ministra ekonomije u sektoru turističke inspekcije Stojan Arizanović izjavio je na konferenciji za novinare da se te agencije nisu pridržavale uslova putovanja, a tražile su od turista i da doplate smeštaj, iako su celokupan iznos putovanja već platili.

Agencija Šumadija turist iz Beograda tri puta je otkazala prodata putovanja u roku manjem od pet dana, rekao je Arizanović.

Prvi put agencija je grupi od 22 putnika otkazala putovanje 22 sata pred put, zatim je grupi od 16 putnika otkazala četiri sata pred put, sa obrazložnejem da je vodič uganuo nogu, a grupi od 45 putnika otkazala je tri dana pred put, navodeći da agencija nije dobila termin za viziranje pasoša iako su predata dokumenta mesec dana pred put.

Takođe, ta agencija nije izvršila usluge iz programa putovanja Krf-Solun-Metori-ostrvo Vido i putnike je smestila u Leptokratiju umesto u Paraliju, a za poslednnju noć nisu imali obezbeđen smeštaj i morali su da doplate po 30 evra.

Agencija Adrija grup iz Prokuplja je preko svoje turističke agencije Agora organizovala putovanja, a putnicima nije obezbedila smeštaj predviđen programom i u Istambulu su morali da doplate još 20 evra za smeštaj u hotelu.

"Organizator putovanja je dugovao hotelu Mola u Istambulu za smeštaj 1.080 evra i pratilac grupe je od putnika, koji su već platili izlete, tražili da ih ponovo plate i to 20 evra po osobi kako bi platili dug hotlijeru", rekao je Arizanović.

Ta agencija takođe nije platila dug ni hotelu u Tasilo u Nirnbergu od 1.200 evra, tako da je hotelijer nije želeo da već pristiglim putnicima obezbedi smeštaj dok agencija ne plati dug.

Na kraju, iznos od 500 evra obezbedila je tusristička agencija, a 700 evra platilo je 10 putnika, iako su već uplatili taj aranžman.

Agencija M.A.S trade & travel iz Beograda prestala je da radi jer nije ispunjaval uslove za licencu, odnosno nema zaposleno lice sa višom stručnom spremom turističkog, ekonomskog ili društvenog smera sa jednom godinom iskustva i od početka 2007. godine ne bavi se turizmom već trgovinom.

Arizanović je rekao da je ove godine inspekcija prekontrolisala sve turističke agencije i da je do sada ukupno oduzeto sedam licenci, a najavio je i mogućnost oduzimanja licenci za još četri agencije.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li biste vi stajali u avionu?

Izvor: Tanjug

Povišena, skraćena sedišta u obliku konjskog sedla, koje predlažu italijanski dizajneri aviointerijera, trebalo bi da omoguće da avionom na kratkim linijama može da leti što više putnika.

To bi omogućilo da takvi letovi budu još jeftiniji, ali, navodno, ne i neudobni.

Ergonomi talijanskog proizvođača interijera za avione Avioninteriors uveravaju vlasnike aviona na kratkim linijama da su otkrili formulu koja će usrećiti i njih i putnike na kratkim linijama.

Povišena, skraćena sedišta sa sedećom površinom u obliku konjskog sedla skajrajder trebalo bi da omoguće da u avione na kratkim linijama stane više putnika, a da letovi trajanja do jedan sat budu još jeftiniji, ali ne i neudobni.

"Kvaka" je u uspravnijem, jahačkom sedenju kao na motociklu ili u sedlu na konju, pritom noge, gotovo kao u baru, pomalo vise pa im nije potreban naročito veliki prostor za kolena, preneo je zagrebački "Večernji list".

Engleski mediji su na vest o ovom pronalasku reagovali podrugljivo jer su još 2006. u Irskoj kabinu sa takvim sedištima konstruisanu za jeftinog avioprevoznika "Rajaner" prozvali "stočnom klasom".

Ideja je bila da se par zadnjih redova ekonomske klase na kratkim linijama zameni sedištima u polustojećem, ne posebno neudobnom položaju.

Ruganje "stojećim" sedištima 2006. bilo je toliko otrovno da je "Erbas", čiji su ih inženjeri projektovali za "Rajner", morao javno da se odrekne te ideje.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka