Sergej

Banja Vrdnik

193 poruke u ovoj temi

U subotu sam, sa porodicom, bio na Vrdniku (prvi put). Mnogo nam se dopalo, bio je divan, suncan, dan, setali smo, obisli manastire Ravanicu i Jazak i kupali se u bazenu hotela Termal (evo i ja da potvrdim da bazen ne radi ponedjeljkom).

Razmisljamo da za Novu godinu budemo na Vradniku - da li je neko docekivao Novu godinu tamo, kakva su iskustva, da li bi mogao da nam preporuci neki smjestaj itd ...

Unaprijed hvala na odgovoru ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

saljem na PP broj za pristojan smjestaj

Izmenjeno (ljerka)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav!

Bilo bi lepo kad bi podelio i sa ostalima tu informaciju dobrog smestaja.

Ja sam zainteresovan za jedan produzeni vikend odmor sa porodicom, a nije zgodno ici napamet sa decom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Proveo sam relaxirajuci vikend u Vrdniku.Smjestaj sam rezervisao preko interneta i ispostavilo se da je zadovoljavajuci.Apartman se nalazi u dvoristu odvojen od gazdaricine kuce.Domacica,,izuzetno ljubazna vremesna gospodja docekala nas je stotinjak metara ispred.Sam prilaz kuci odnosno putic je malo strm i nije bas uredjen(50m) a to bi bila i jedina mana ovog smjestaja.Sam apartman ima dnevni boravak sa ugaonom garniturom,odvojenu spavacu sobu sa udobnim krevetom,kupatilo i kuhinju.Posjeduje kablovsku tv a grijanje je na struju.Dvoriste je veliko i ima parking za nekoliko automobila.pogled je izvrstan jer se kuca nalazi na brezuljku iznad Vrdnika.Da,najvaznije,cijena smjestaja je 2200 za nocenje.Apartman je cist i uredan.Restoran "mimoza" se nalazi 100 m od apartmana.Hrana(biftek i jagnjetina ispod saca) je odlicna sa relativno visokim cijenama.Banja je udaljena oko 300 m od apartmana.Na putu prema NS(preko FG) se nalazi nekoliko uredjenih izletista.Priroda je fantasticna i cini sve da se covjek opusti od svakodnevnog grca i stresa.

Izmenjeno (samco)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

cijena smjestaja je 2200 za nocenje

Za najam celog ili po osobi?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Najam cijelog apartmana,bez obzira na broj osoba.Po mom misljenju,za ponudjeno je cijena prihvatljiva i pristojna.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ok, hvala. Solidno sa cenom. :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

OK! Super!

Ali mozeli neki telefon, slicica?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

telefon na pp.....pozdrav i ugodan odmor

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala!

Ostavicemo za prolece izlet.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovom "vrdničkom plavom" mačoru je stvarno dobro :D

pantelija2.jpg

http://www.rancplatan.com/macak-pantelija.html

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam sa deckom prosle godine bila u Vrdniku u nekom apartmanu preko puta hotela. Apartman se zove EON, smestaj je OK.Ispred imate njihov restorancic. Nasli smo ga na internetu trazeci smestaj da bi obilazili Frusku Goru. Mestani ce vam svi do jednog preporuciti da jedete u kafani u "zutoj kuci". Klopa nije losa, a cene su dosta pristojne.Na pice smo isli u kafic u centru,u obliku vagona. Mesto je super kao baza, ako hocete da za produzeni vikend posetite Frusku Goru i njene manastire.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Od 14. februara treba da idem na nastavak stacionarne rehabilitacije nakon operacije skočnog zgloba u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Termal" u Vrdniku i interesuje me da li je neko skoro bio u njihovom bolničkom smeštaju (sve informacije o "Termalu" uopšte nisu mlađe od 2009. godine), kakva su mu iskustva, postoji li ikakav pristup internetu u stacionaru, kakve su sobe, kakvo im je grejanje u ovom periodu?

Hvala unapred za odgovor! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam bila sa društvom na zatvorenom bazenu u hotelu Termal pre dve nedelje. I nažalost ne mogu ga preporuciti. Deo hotela sa zatvorenim bazenom je u prilično jadnom stanju, vidi se da se nista nije ulagalo i sredjivalo u poslednjih 20 godina. Postoje dva bazena, veliki i mali. Veliki bazen je dubine 1 metar. Voda je prijatno topla, ne prija bas za plivanje, ali super za brčkanje u ovom zimskom periodu. Ulaz na bazen je 300 dinara po osobi i nema smena.

Preko puta hotela je restoran Crveni Baron, koji takodje ne preporučujem, osim ljudima sa malo dubljim džepom, posto su cene bas paprene.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dakle, ovako.

Bila sam 30 dana u hotelu Termal na rehabilitaciji. Tačnije, bila sam smeštena u stacionarnom delu.

Kao prvo, moja soba je bila topla. Dobiju se dva ćebeta, ali možete od sobarica tražiti još (ja tražila jedno, a dobila još dva). Međutim, grejanje je bilo baš dobro, isključe ga oko pola devet uveče, vikendom malo duže greju, ali kad nemaš šta pametno da radiš, a večera je do devet, onda odmah posle večere možeš lepo da se ušuškaš u krevet i da gledaš TV. Neki su se žalili da im prozori i vrete od terase ne dihtuju i da im je hladno i pored vrelih radijatora. Ja sam očigledno imala sreće.

U sobama nema dometa bežičnog interneta. Ama baš ništa. Međutim, u kafe-baru kod recepcije imaju neki wireless, ali... (Mora da bude neko ALI!) Kad se konektujete, radi vam net od 5 do 15 minuta, a onda crkne pa morate ponovo da se diskonektujete i konektujete... Dakle, ne vredi ničemu. Ja sam kupila MTS-ov USB netić i radio je onako... Kao malo bolji dial up.

E da, napomena za sobe. Kupatilo i WC su jedan do drugog, fizički odvojeni. Što je zgodno kad vas je troje u sobi pa kad potera, a neko zauzeo kupatilo...

Zatvoreni bazen se puni termalnom vodom temperature oko 33 stepena Celzijusa. Prazni se, čisti i opet puni ponedeljkom, tako da je, normalno, utorkom najčistiji. Milina za vežbe koje sam ja radila na rehabilitaciji. Dubina je različita. Ja sam visoka oko 1,68 cm i u najdubljem delu sam mogla stajati na prstima tako da mi je glava iznad vode, a u najplićem delu voda mi je do kukova. Istina je da godinama, decenijama nije ulagano u bazen, pločice su već skoro počele da ispadaju, fugne su sumnjive, nema rešetaka iznad cevi iz kojih izlazi termalna voda i dopunjava bazen, ali niko se nije ošugao u njemu. Ja sam čak i ronila, nekoliko puta sam progutala malo vode, ali nije mi ništa falilo.

Klopa je, uh, za mene čak i prejaka. Meso svaki dan. Uvek imate da birate između dva jela za svaki obrok, sem kad za pola sata ne nestane jedno jelo jer ga malo spreme, a dešavalo se često. Za doručak uvek imate slatku varijantu: kocku putera i marmeladu i med, ili slanu varijantu, koja je svakog jutra drugačija. Oni koji plate smeštaj u hotelu (dakle oni koji ne idu preko RZZO), obeduju u drugom restoranu, gde za doručak imaju švedski sto. Da napomenem, za doručak služe mnoooogo dobre zemičke! Za ručak obavezno supa ili čorba i jedno od dva mesna jela. Za večeru opet uglavnom birate između dva jela s mesom. Ako imate sreće, ulovite neku pitu, a ako ste baš baksuz i vidite da ima i riba i naručite ribu, nadrljali ste - riba je sasvim bljutava, neosoljena, i džaba vam dodatno soljenje, sav so spadne s ribe. :(

U sobi imate i mini-frižider i telefon (kako koja soba u stacionaru). Imaju u sobi samo jedan šteker za struju pa u njemu drže tzv. lopov koji razdvaja šteker za TV i za friz. Ja sam ponela produžni gajtan s tri utičnice i to nas je spasavalo da možemo i mobilne da punimo i kosu da sušimo fenom a da ne isključujemo TV ili frižider.

Banji nedostaje frizer, ali imate usluge masaže, depilacije, kozmetičara, manikir (400 dinara obični) i pedikir (600 dinara).

Preko puta recepcije imate prodavnicu, pored koje je neka ćevabdžinica, u kojoj nisam bila. Prodavnica je solidno snabdevena, u njoj nećete naći pregršt suvenira, ali imaju dobar izbor šolja sa sličicama Vrdnika pa možeze poneku izabrati za drage osobe kod kuće. Ima flaširane vode, ima mleka, grickalica, voća, igračaka za decu, ima čak i kuvala za kafu, sobnih papuča ponekad. Naspram prijemnog dela u stacionar otvorena je skoro piljarnica, kažu da je jeftinija od radnje.

Do centra Vrdnika imate oko kilometar. U centru je i državna apoteka. Pored pošte, koja je nešto dalje od aporeke, imate kinesku radnju. Tu kod raskrsnice, apoteke i manastira Ravanica imate kafe Vagon. Cene su sasvim pristojne, pristupačne. U šetališnoj zoni imate i sportsku kladionicu.

Za šetnju ima finih staza, međutim kad sam ja bila imala sam preko 20 dana snega i leda te se nisam usuđivala mnogo da se šetam. Do radnje i eventualno do apoteke i ni makac. Problem je što do centra nemate trotoar i morate se kretati po kolovozu. Sreća u nesreći jeste da do centra idu dve jednosmerne ulice pa uvek možete izabrati da idete onom u kojoj vam vozila idu u susret.

Autobuska veza s Vrdnikom u principu je loša. Samo jedan autobus, i to školski, saobraća jednom dnevno na relaciji Ruma-Vrdnik. Ali postoji privatna linija minibusom i linijski taksi koji saobraćaju od Novog Sada i Beograda do Vrdnika.

Nažalost, u banju nije dugo ulagano, a trebalo bi. Kad bi se banja i celo naselje sredili, bio bi to pravi raj za dušu.

Nadam se da sam nekome pomogla ovim izveštajem iz banje Vrdnik s rehabilitacije. :)

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26920
    Ukupno tema
    902762
    Ukupno poruka