andreja

LIMENARIJA

167 poruka u ovoj temi

Hvala puno za red voznje, da li ste mozda isli u manastir Arhangela Mihaila busom iz Limenarije? Koliko je karta kostala i koji polazak je bio? Da li staje bus kod Iris Golda?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@svetloplava

na žalost nismo išli u obilazak manastira, a ni do Iris Golda (do njega se može dođi pešice, nije preterano daleko samo pred kraj puta je velika uzbrdica). Za manastir možeš koristiti bus koji vozi za Alyki plažu ili onaj koji ide oko ostrva.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Videli smo Limenariju ovih dana u prolazu, bas nam je ostavila ruzan utisak. Nista nema, samo apartmani, i nekako je sva u uzbrdici, gore dole. Mrtvo mesto, i stalno nesto smrducka (je l to kanalizacija? ). Potos je neuporedivo lepsi, sreca te smo tamo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Sanja*, posto se meni Potos nikako nije svideo, a mnogi pisu i idu tamu, zanima me sta ti se svidelo?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

sve plaze pored njega :)

mesto kao mesto nisto nista spec, meni se svidja sto je zivo, mrzim mrtva mesta. Ima gomilu radnjica, slatkih poslasticarnica, taverni..cak i art galeriju. Uvece ne moze da se prodje koliko ima dece, za ljude sa sitnom decom je raj.

nama mladjim parovima bez dece i nije nesto zanimljivo, ali dosli smo ovde da se odmorimo. Da smo hteli lumperajku, isli bismo na Zakintos.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi volimo da gledamo samo mesto, to nam je bitno, do plaza cemo ionako stici, zato smo, npr, birali Limenas, jer je lep i ima svasta u njemu. Guzve ne volim nikako, radnje mi nisu bitne, zasitila sam se, volim samo one u Atini i vecim gradovima :-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Sanja*

sve to što ste Vi nabrojali ima u Limenariji. Ima prodavnica i restorana i možda najlepšu poslastičarnicu na Tasosu, fenomenalne (ali skupe) palačinke i gužvu u pešačkoj zoni. Samo se to nije moglo videti sa magistrale, jer je šetališete paraleno sa njom. Bili smo i u Potosu i on mi je delovao u odnosu na Limenariju "zgužvano", tj nabijeno - tri ulice i kraj, a i nema "klasično šetalište" uz obalu. Taj čudan miris nismo osetili, ali smo osetili par puta miris maslina (naročito posle jednog pljuska).  Naravno da ovim nismo hteli da kažemo da Vi niste u pravu što se ličnog doživljaja Limenarije tiče. Ako se Vama Potos više sviđa ok. Nama se u svakom mestu po nešto svidelo.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 5 sati, Tirkizna je rekao/la:

posto se meni Potos nikako nije svideo, a mnogi pisu i idu tamu, zanima me sta ti se svidelo?

Pa pošto vi ne volite sva mesta gde su "naši" ne znam ni šta bi vam se u Potosu moglo svideti?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nismo svi isti i različita su nam interesovanja. Svako ima pravo da mu se zbog nečega neko mesto više sviđa o drugih i da ga voli.

Meni se više sviđa Limenaria baš zbog širine pored mora, šetališta, lepih palmi, taverni i kafića pored mora. Marketa u Limenariji ima dovoljno i uglavnomsu povoljniji sa cenom od onih u Potosu. Market Prodos je postojao samo u Limenasu, a sada ga ima i u Limenariji i Potosu

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

offtopik : Gde je taj market Prodos u Potosu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sanja, market Prodos se nalazi na 72,50 m od ozloglašene kuće Amversa 1.  :D

Šala mala! Naravno da nisam merio rastojanje.

Kad kreneš magistralom ka centralnoj raskrsnici, market Prodos se nalazi odmah iza kuće Balkan Haus.

Market Smajl, još jedan od većih lanaca marketa se nalazi sa desne strane magistrale, pravac centralna raskrsnica u Potosu ka Limenariji.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 20 sata, Boba i Sloba je rekao/la:

Pa pošto vi ne volite sva mesta gde su "naši" ne znam ni šta bi vam se u Potosu moglo svideti?

Ako je mesto dovoljno lepo, prezivela bih puno nasih i guzvu, ali izbegavam mesta sa guzvom, narocito sa previse dece.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ove godine smo prvi put bili na Tasosu i sticajem okolnosti izabrali Limenariju. Vrlo smo malo znali o smeštaju, vila Moli, a malo više o samom mestu. Smeštaj smo opisali na drugoj temi, pa da se ovde zadržimo na samom mestu. Prvo smo se iznenadili veličinom mesta. Nekako je na "duž". Dosta prodavnica, supermarketa, restorana, kafića, dugačko šetalište i uska pešačka zona koja nas je podsetila na primorske gradiće u nekadašnjoj državi. To nam je i bio najomiljeniji deo Limenarije. Postoji i prodavnica "firmirane" robe, pa ko voli ...

Dva puta smo išli do Potosa i tamo se super proveli. Nije bila gužva na plaži, pa smo se baš iskupali. Dve ležajke i suncobran 6 evra, ali može i za dva pića. Naravno da smo mi izabrali ovu drugu mogućnost.

Za razliku od  Potosa, u Limenariji plaže su kombinacija peska i šljunka. Vodeni svet je mnogo bogatiji. Vadili smo školjke, ježeve (njih smo samo slikali i vraćali u vodu), a videli smo i dve hobotnice. I to je prvi put od kad idemo u Grčku. Deca su bila oduševljena. Na Metalia plažu smo otišli samo jednom, jer se deci nije svideo ulazak u vodu (postavljeni su džakovi zbog klizavih stena), mada smo mi koristili i ulaz krajnje levo gde je sljunak.

Jedina stvar koju smo planirali, a nismo ostvarili je odlazak na Golden Beach i još neku plažu, ali o tome na temi o izletima.

Krajnji utisak je više nego pozitivan.

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Metalion plaza je svakako zanimljiva, plaza je sljunkovita a ulaz  vodu je stenovit, a tu je napusten rudnik.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka