andreja

LIMENARIJA

167 poruka u ovoj temi

Što bi reko naš narod, davaj dok si u ofisu, pa, evo kako to izgleda nepun sat vremena, pre onih noćnih fotki:

limenarija-1.jpg

limenarija-3.jpg

limenarija-4.jpg

limenarija-6.jpg

limenarija-7.jpg

limenarija-10.jpg

limenarija-12.jpg

limenarija-12a.jpg

limenarija-13a.jpg

limenarija-25.jpg

limenarija-28.jpg

limenarija-29.jpg

limenarija-30.jpg

limenarija-31.jpg

Toliko od mene o Limenariji, o njoj ne znam puno osim osnovnih podataka, a ovo što sam video šetajući, podelio sam s Vama. Ne znam zašto, ali Potos mi je simpatičnije mesto iako je Limenarija veća.

Moje FT Tasoso Potos 2013

http://www.putovanja...otos-2013-10282

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pre neki dan sam dosao iz Limenarije i utisci su pozitivni. Mesto u kome nema guzve, preporucio bih ga onima koji zele odmor od guzve i galame. Plaza je uglavnom sljunkovita, mada se moze pronaci i pescani deo. U vodi je uglavnom vece kamenje, ali po njemu se moze gaziti bosom nogom tako da ako neko zeli izrazito sitan pesak ovo nije mesto za njega. Bio sam preko Argus tursa, kuca Kiparisou. Ako neko zeli informacij eo kuci, menja se posteljina 3 puta u toku smene, svakog drugog dana dolazi sobarica da usisa i obrise patose i zameni kese za djubre.

Ako neko zeli free internet evo i pristupnih sifri za internet koji sam ja koristio (ako nisu promenili):

Navagio bar odmah ispred vile Kiparisio i Kosmos in

Naziv: IWANNHS-VAIO Lozinka: 852963147

Kafic u samom gradu na setalistu u pored mora Yxperoxo

Naziv: TO YPEROXO Lozinka: 2593051258

Cene nisu mnogo skupe, kakvih ima na moru u Grckoj. Najbolji giros je kod Jorgosa, na setalistu, Hello se zove restoran, ima puno stolova ispred. Nekada pise na panou ako iznesu NAJBOLJI GIROS KOD DJOLETA!

Baklave i postastice pred kraj setalista i nisu nesto, mada soko 1e kosta baklava i slicno.

Sto se tice Rent a car ili Rent a bike postoji nekoliko agencija za iznajmljivanje automobila, motorcikala i bicikli. Ako se odlucite da iznajmite obavezno uzmite nesto sa kasko osiguranjem (mada mislim da su svi sa kasko osiguranjem ali proverite). Znajte da kasko za automobile vazi iskljucivo na asvaltiranim ulicama tako da pazite ako idete na plazu koja ima zemljani put da cete samo snositi troskove ako bilo koja steta nastane na zemljanim, obicno veoma losim i strmim-kamenitim putevima. Video sam da najjeftinije je malo vozilo 3 dana 68 evra, 1 dan 40e, 2 dana oko 60e itd. Sto se tice motora najmanji motor (za 2 putnika, 50 kubika) je 24e za 3 dana, ili 15 evra za 1 dan, 20e za 2 itd...

Na 20-30 min. setanja od Limenarije, preko brda gde je stara rudarska kuca, nalazi se plaza Metalis ili Metalija, raj na zemlji za oko i za uzivanje. Plaza ce uglavnom peskovita, mada ima i sitnog sljunka, ali veoma prijatnog za setanje bosom nogom i lezanje. Na ovoj plazi nikada nema guzve, ali je ambijent predivan.

Postavicu uskoro i fotografije. Ukoliko imate pitanja tu sam da svakom olaksam izbor ako ima dileme da li putovati.

Izmenjeno (mladja04)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima! :happy: Mi se ove godine spremamo na odlazak u Limenariju krajem avgusta, motorom :yesss:

Učinilo nam se da će Limenarija biti dobra baza za obilazak (znamo da nema neku specijalnu plažu), jer ćemo ionako svakog dana biti negde drugde, a opet imati uveče gde da se prošetamo... Nadam se lepom provodu, prvi put nam je na Tasosu, a i spremam se za pisanje putopisa, ovaj put iz perspektive motora, materijala će biti sigurno, u to ne sumnjam :turista:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Par fotografija sa plaže Metalia u Limenariji. Nažalost, najlepše slike ne možemo da stavimo, jer smo i mi na njima. :rolleyes:

post-44168-0-31084100-1378920173_thumb.j post-44168-0-16375700-1378920153_thumb.j

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da ne zapostavim i Limenariju...

dscn0213.jpg

dscn0214.jpg

dscn0215.jpg

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dobar dan,

Imam pitanje,

Da li je neko isao preko Argus tours-a u apartman NATASSA u Limenarii?

i kakva su iskustva?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

evo malo preglednijih slika plaze Metalia. Ko bude isao u Limenariju, nek obavezno ne zaobidje ovo mesto :D

post-59562-0-04143500-1402752972_thumb.j post-59562-0-74311200-1402752945_thumb.j

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

sl274263.jpg

sl274265.jpg

sl274255.jpg

Izmenjeno (WOB)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kako ja vidim - biće ovde novih plaža

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

4262725.jpg

Ма, јесте... само нека праве, Природа ће све то да отера у Егеј.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ha ha... ove je more poslalo u Egej, ali su posle ovoga zagradili prilaz kanalu.... u kome su se, i pored zabrane?!? parkirale budale !!!!

U skoro svakom mestu na severu Grčke postoje ODVODNI KANALI za odvod vode od padavina... i JASNO JE OBELEŽENA ZABRANA PARKIRANJA !!!!

Nešto slično ovome se desilo i pre nekoliko godina na Halkidikiju... Kasandra - Polihrono i Hanioti!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo sa poslednje slike je neki nasuti pesak-zemlja 2m iznad nivoa mora. Ne liči na plažu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Biće, biće... prošle godine su produžavali dok, a sada došlo vreme za ležaljke!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slazem se ^ !

Pored mnogih drugih ostrva, ja opet gledam i Tasos, za sl.leto, ali smestaj u Limenariji, da bismo obisli neke druge plaze...Metaliu, na prvom mestu. Mozete li mi reci koliko ima od L. do Tripiti plaze? ( zanima me onaj deo plaze kada se prodje kroz pecinu, pa se dodje do neke uvale)

Do kojih sve plaza se moze stici pesice...? Znaci, da su do 3km udaljene...Ima li nekih brodica, kao do Makriamosa u Limenasu?

Izmenjeno (Tirkizna)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27013
    Ukupno tema
    905882
    Ukupno poruka