bombonica73

Smeštaj u Atini

47 poruka u ovoj temi

Pre par dana sam rezervisao hotel u Atini na Sintagmi. Veom sam iznenađen cenama hotela. Cene su izgleda dosta pale. Tako nas je 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* na Sintagmi izašlo 60€. Moglo se naći i za 200€ ali je iziskivalo plaćanje unapred. Imajući u vidu njihovu opsesiju štarjkovima odlučio sam se za skuplju ali sigurniju varijantu.

Bitno mi je da je u samom centru zbog obilaska znamenitosti. Nema potrebe za taxijem jer sa aerodroma redovno vozi shuttle bus X95. Ukoliko ste u Atini u nedelju, možete otići na Akropolj za dž. Karta inače košta oko 25€.

Izmenjeno (Barkmann)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I mi smo, trenutno, u potrazi za hotelom u februaru. Može li pp sa imenima tih hotela? Hvala.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja tragam za hotelom na dobroj lokaciji u Atini za april, ali te cene nisam uspela da dobijem.

Ako možete da stavite nazive hotela na forum ili da mi pošaljete na pp.

Hvala

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pridruzujem se prethodnim molbama...

Hvala, pozz.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo se opredelili za Acropolis Ami Boutique Hotel zbog odličnih komentara gostiju. Kasnije smo saznali da je naša prijateljica boravila u ovom hotelu i utisci su joj takođe odlični.

U užem izboru su bili:

1. Acroplois Hill 3* 280€ 5 noćenja. Nov hotel u samom centru grada (Plaka) sa odličnim pogledom sa krova na Akropolj. Besplatana internet. Ovaj nam je ispao u zadnjem krugu jer su nam sobe odobranog hotela izgledale lepše na slikama nego slike soba ovog hotela.

2. Hermes hotel 3* 244€ za 5 noćenja. Isto u centru grada sa odličnim preporukama turista.

3. Amalia hotel 4* 342€ je bila cena za 5 noćenja

4. Ilissos 4* 270 € za 5 noćenja. Bio je preporuka našeg prijatelja koji živi u Atini kao odlična odnos cena/kvalitet

5. Airotel Alexandros 4* 355€ za 5 noćenja

6. Aorotel Partenon 4* 384€ za 5 noćenja

Navedene cene su po sobi a ne po osobi.

Mala napomena, klonite se smeštaja oko Omonije jer je problematičan kraj sa dosta narkomana i ostalog društvenog taloga.

Izmenjeno (Barkmann)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Barkmann, hvala na spisku hotela. Neki od navedenih i nama su "zapali za oko" po odlicnim komentarima na booking.com.

Navešću cene koje sam dobila za 3 nocenja u aprilu za 2 odrasle osobe i dete od 5 godina:

Acroplois Hill 450€

Hermes hotel 3* 312€

Amalia hotel 4* 256,5€

Ilissos 4* 213€

Airotel Alexandros 4* 252,45€

Aorotel Partenon 4* 285,45€

Acropolis Ami Boutique hotel 282€ .

Da li imaš informaciju kakva je situacija za parking u ovim hotelima jer mi planiramo da se uparkiramo i kola ne koristimo već koliko možemo sa klincem peške, odnosno pomoću metroa?

Da li se parking dodatno naplaćuje i koliko je siguran?

Da li si plaćao depozit ili sve po dolasku u hotel?

Na osnovu navedenih cena i kako si upoznat sa kvalitetom šta bi od navedenog odabrao?

Izmenjeno (boxi)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam se opreselio za Acropolis Ami Boutique hotel. Bilo je reči da se ne mora platiti unapred ali hotel zadržava prava da skine određenu svotu novca prilikom rezervacije. To je uobičajena fraza koju koriste u uslovima plaćanja za on line rezervacije. Međutim ovo je bio prvi put da su mi skinuli 50% sa kartice. Budući da je pisalo u uslovima plaćanja da hotel može skinuti izvesnu svotu novca ne mogu da se žalim. Ova fraza je stjala i prilikom rezervacije hotela u Pešti, Pragu i Berlinu ali mi niko nije skidao novac do mog dolaska u hotel. Izbegavam plaćanje karticom jer su naše banke lopovske. Ja uplatim npr 250€ na devizni račun a prilikom transkacije oni te iste evre najpre prodaju sami sebi po najnižem mogućem kursu u Srbiji pa mi ih potom prodaju po najskupljem kursu. Tako da od 250€ ja zapravo imam 235€. Zato obično platim na recepciji hotela po dolasku. Naravno postoje i izuzeci pa sam tako u Berlinu platio hotel unapred jer je cena plaćanja unapred bila za oko 30% niža nego ako bi se platilo prilikom dolaska u hotel. Hotelski smeštaj u Berlinu je prilično skup pa mi je ovo bila značajna ušteda.

I ovaj hotel u Atini je imao sličnu ponudu. Čini mi se da je plaćanje unapred donosilo popust od nekih 10-20% ali Grci često štrajkuju. Nisam hteo da mi zbog 30-40€ uštede propadne 300€.

Za parking ne znam. Najbolje je da napišeš e-mail osoblju hotela. Odgovoriće ti u roku od 24 časa. Preciziraj sve do najsitnijeg detalja da ne bi ispalo da hotel ima parking ali kada stigneš tamo saopšte ti da se parking naplaćuje npr 5€ po satu :D

Mi smo mislili da idemo autobusom (95€ povratna karta) a onda smo našli avio kartu preko Olimpica za 105€ +10€ provizija agenciji. Od aerodroma ima shuttle bus X95 koji vozi do centra grada tako da nema potrebe da jurim taxi.

Tamo ću videti da uzmem rent a car i da odem do Epidaurusa i u Delfe. O tome moram još da se raspitam jer ne znam da li postoje direktni autobusi do lokaliteta.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam za Novu Godinu u Atini bio u hotelu Jason Inn, na Psiriju (nešto iznad nalazišta Keramikos). Vrlo čisto, 3 zvezdice, jednolični doručak po principu švedskog stola. Cena oko 130E za 4 noći. Preporučujem, odatle se na Monastiraki stiže za 5, a na Sintagmu za 15min pešaka...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Par reči o hotelu u kome smo odseli... naime hotel se zove Acropolis Ami Boutique Hotel. Opredelili smo se za njega zbog dobrih kritika koje smo našli na inostranim sajtovima i ispostavio se kao pun pogodak. Hotel je novootvoren i ima još par stvari da se doradi. Sobe u skladu sa tipom hotela boutique ali veoma uredne i čiste. Nameštaj je nov, sa besplatnim interntom. Nažalost od onih sam koji moraju zbog posla da nose lap top i na odmor i da budem dostupan bar dva tri sata dnevno:angry:.

Sobe su uredene i čiste. Sobarica vam svaki dan menja peškire i dopunjuje potrepštine u kupatilu.

Na prvom spratu se nalazi mali restoran dok se u potpunosti ne opremi restoran na krovu hotela koji ima pogled na Akropolj. Klopa je ok mada može i bolje. Tokom celog dana i večeri imate besplatnu kafu, čaj sveže voće u neograničenim količinama, mogućnost da cedite pomorandže i sl. Lep gest :klap:

Prilikom rezervacije možete tražiti sobu sa pogledom na Akropolj i dobićete je bez ikakve dodatne naplate. Terasa je ogromna sa velikim stolom i stolicama za uživanje u pogledu na antički grad.

Ono što me je stvarno oduševilo su ljudi. Stvarno su ljubazni i srdačni. Supruga i ja smo imali osećaj da se nalazimo u poseti kod rođaka a ne u hotelu. Domaće palačinke, prijateljska atmosfera, osoblje koje koje vam je na usluzi neprestano. Jedne večeri smo bili gladni a mrzelo nas je da pešačimo do centra (oko 10 minuta pešaka) i recepcionar je otvorio frižider i dao nam je da izaberemo šta želimo da uzmemeo za sendviče. By the way gazda hotela je jedan dan pravio roštilj i čim nas je video kaže ''hajdete sa nama da ručate'' Naravno nije dosadan i ne smara da jedete sa njim po svaku cenu kao moj teča koji vam za slavu napuni tanjir mesa i dok ne pojedete nema odlaska.

Stvarno su ok i kome ne smeta opuštenija atmosfera moja je preporuka tamo da odsedne. Objasnili su nam da su svi koji rade u hotelu porodični prijatelji.

Hotel se nalazi u centru Atine (metro stanica Sigrou Fix). Udaljena je oko 10 minuta hoda do Akropolja, Plake Hadrijanovog luka i Sintagme. Hotel je u mirnoj sporednoj ulici tako da do vas ne dopire buka velegrada.

Do hotela se stiže lako. Sa aerodroma vozi shuttle bus X 95 do Sintagme pa dve stanice crvenom linijom metroa do Sigrou Fix (cena karte 5€ za bus + 1.40€ za metro) ili plavom linijom metroa do Sintagme pa dve stanice crvenom linijom metroa do Sigrou Fix (cena karte 7€ + 1.40€). U svakom slučaju možete uzeti taxi koji ima 35€ fixnu cenu za sve delove grada. Mi smo sa jednim parom iz Australije podelili račun i taxista se nije bunio.

Ako vas zanima još nešto, tu sam :klap:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li bi neko mogao da nam preporuči neki jeftin i pristojan smeštaj u Atini ili njenoj blizini (hostel, bungalov i sl.). Hteli bismo da posetimo Atinu u julu, pa je dobrodošao bilo kakav savet oko toga kojim prevozom je najbolje ići do Atine iz Beograda (koji je najjeftiniji), koje su najbolje plaže u blizini, kao i to kolike su cene ulaznica na arheološke lokalitete, preporuka za neki sajt gde bismo mogli da saznamo kako se kreću cene tamo (gradski prevoz). delimične odgovore na naša pitanja nalazimo u prethodnim porukama, međutim, s obzirom na to da su stare 3 i više godina, bilo bi lepo da nam neko da svežije informacije.

Unapred veoma zahvalni!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Muz i ja idemo u avgustu u Atinu na 3 dana, pa onda na Eviu. Ja sam rezervisala smestaj preko booking.com-a i cena za dve noci sa doruckom je 70 eura. Posto nemamo kreditnu karticu, nismo imali veliki izbor, pa sam ja kontaktirala bar dvadesetak hotela pre tri meseca putem mail-a sa pitanjem da li mozemo da rezervisemo sobu i da platimo kad stignemo u Atinu. Odgovorili su mi samo iz jednog hotela i taj sam rezervisala, nalazi se u delu Atine koji se zove Psiri (valjda se tako izgovara) i nalazi se na 15- 20 min hoda od Akropolja. Za prevoz do Atine ne znam nista, jer mi idemo kolima. Nadam se da ce neko odgovoriti na tvoja pitanja, jer bi i nama mnogo znacilo da znamo kakva je sad situacija sa prevozom i cenama.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 Ja sam se upravo vratila iz Atine i bila sam u hotelu Poseidon http://www.booking.c...1d8f8df6;dcid=1

Hotel je extra, na super lokaciji na Atinskoj rivijeri, s pogledom na plazu - ja sam bas to htela jer sam znala da ako budem u centru, nema sanse da se odmorim, a namera mi je bila da mi ovo pre svega bude letovanje. Plaza ispred hotela je ok, ali naplacuje se lezaljka cak i gostima hotela 5,5 evra po osobi radnim danom, a 7 evra vikendom. Ja smatram da je to previse jer tu more ipak nije neko i na svega 3 stanice tramvajem odatle nalazi se Akti tou iliou (Costa del Sol - sad ne mogu da se setim imena stanice na kojoj se silazi) i plaza Alimos.

Hotel je udaljen od grada 30 minuta tramvajem koji staje tacno ispred hotela ili 20-15 minuta autobusom. Takodje, autobus za aerodrom staje ispred hotela.

Nikako ne uzeti sobu s pogledom na more (ako mozete da birate jer ja kad sam bila imali su slobodnu samo jednu sobu) jer sa ulice dopire velika buka. Hotel ima i mali bazen na vrhu s kaficem... Dorucak je ogroman, nema sta nema (u stvari ima - nema nemasni sir :))

Sve je super, i osoblje, i sobe, i cistoca, i dorucak i lokacija... Svakako bih opet odsela tamo

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo bili u hotelu Nana. Jedan prevoz do centra a auto nam je bio parkiran ispred vrata recepcije. Hotel je bio dobar a povoljan.
Sumnjivih likova nocu je bilo u metrou, sretali smo ih i na putu do hotela ali nismo imali nikakvih neprijatnosti.

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ove godine smo letovanje na Evi(j)i presekli dvodnevnim boravkom u Atini (jedna noć u hotelu).

Izabrali smo hotel Elite u blizini Omonije (booking.com) jer je baš bio povoljan a nisam baš čitala forum da bih videla da je to arapsko/indijski kraj.

Hotel je jeftin i čist. Kad se uđe izgleda pomalo jezivo ali je soba (ustvari dve) bila baš čista i prostrana, Francuski krevet je bio onaj uži, verovatno 140 cm. Kad sam otišla da se žalim da smo dobili trokrevetnu umesto četvorokrevetne sobe recepcionar se samo nasmejao i rekao da smo mi baš visoki i krupni i da sam ja zato pomislila od bračnog kreveta da je običan ;)

Wi-fi je bio bolji nego u hotelu na Eviji, klima je radila odlično.

Doručak je Ok ali nije klasičan švedski sto (dobije neke šunske i kačkavalja u porcijama) ali je zato bilo mazalica dovoljno i niko nije ostao gladan.

Omonija jeste malo jeziva jer su tu uglavnom Arapi ali kad sam pitala na recepciji da li je uveće bezbedno rekli su da je sve ok. Stvarno nismo imali nikakvih problema. Auto smo parkirali preko puta hotela na čuvanom otvorenom parkingu i za dva dana platili 20 eura. To je podrazumevalo da možemo da koristimo automobil koliko hoćemo i uvek će nas čekati mesto kad se vratimo. Nije bilo gužve jer smo bili subota/nedelja.

U svakom slučaju se nismo pokajali u izboru hotela jer je odnos cena/kvalitet odličan a u hotelu smo samo prespavali i doručkovali.

Izmenjeno (Kick)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Najjeftini hotel je Aristoteles, blizu Omonije, jeste u centru i nudi sve što i piše ali ga nikako ne bih preporučio. Od jeftinijih hotela na Omoniji je Marina. Hotel koji je povoljan ali daleko od centra Xenophon : nudi jako dobru uslugu za taj novac i nalazi se u lepom kraju, blizu metro stanice. Ako neko ne želi da bude u centru već na moru optimalan izbor je Blue Sea Hotel, jako povoljan. Agencija Mouzenidis ima najveći izbor hotela a pomenuti hotel preko te agencije je mnogo jeftiniji nego da se rezerviše online ili u samom hotelu

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka