Suncica

Hurgada aktuelnosti

13679 poruka u ovoj temi

Poenta je u brzini odgovaranja na neka pitanja, nekome je bitno da brzo sazna ono što ga zanima, a istine radi, češće smo na FB-u nego ovde, polazim od sebe i ljudi koje znam, što lično što preko interneta... 

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sve smo bliže odluci da krajem maja, početkom juna idemo za Hurgadu.  Najpovoljniji (i najjeftiniji) aranžmani su mi preko 1A travela, pa me interesuje koliko su ozbiljni.

Drugo:  nas ne interesuje kupanje i plažiranje, a krstarenje Nilom, em je skupo, em je u nevreme za moj sezonski posao, pa pokušavam da osmislim što sadržajniji obilazak starina. Naše agencije nude klasiku, jednodnevno mučenje do Kaira i Luksora sa puno putovanja i fabrika a malo konkretnog razgledanja. Nailazim na ponude egipatskih agencija, konkretno Sharm hurghada excursions, za dvodnevne izlete Kairo sa Aleksandrijom i Luksor sa Abu Simbelom, pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa tom vrstom dvodnevnih izleta. Unapred hvala! 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Drugo:  nas ne interesuje kupanje i plažiranje, a krstarenje Nilom, em je skupo, em je u nevreme za moj sezonski posao, pa pokušavam da osmislim što sadržajniji obilazak starina. 

Djoko, potpuno te razumem jer i sama nisam veliku ljubitelj plažiranja:D. Sve to sto te interesuje  prosla sam kroz Krstarene Nilom i opet bih to ponovila. Iskustva sa dvodnevnim izletima  nemam  ali bih prihvatila znajuci tvoja interesovanja. 

Mogu samo da ti preporucim da Luksor a  narocito Abu Simbel nikako ne propustis pa nek košta koliko košta:rolleyes:. Sad je u Kairu otvoren i novi muzej a ja sam bila u starom pa bih opet  ponovo otisla u Kairo   da sve to vidim u boljim uslovima i sa više izloženog nezaboravnog blaga. Piramide i Singa su naravno must see. 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Djokaputnik 

Jesss! Rekoh ti ja da, imajuci u vidu tvoju "opsesiju" istrazivanjem/slikanjem/proucavanjem raznih lokacija, MORAS u Misir. 

Prvo, na krstarenje nikako ne ici leti, treba ici od oktobra do aprila, najbolje u zimskim mesecima, jer leti je na lokacijama koje posecujes neizdrzivo (prvi put zbog korone nam otkazano krstarenje u aprilu, drugi put u oktobru zbog malog interesa, pokusali smo sad u martu isto otkazano zbog malog interesa, vec u maju ne bih isla).

Drugo, mi smo sa 1A Travel imali samo jedno, ali zaista pozitivno iskustvo.. Uplatili smo bili kod njih krstarenje Nilom malo pre zaukavanja korone, bez problema su nam vratili novac, cak su me trazili  i pozurivali da sto pre damo podatke o racunu da nam vrate novac "jer je velik iznos u pitanju". I da u pravu si - njihovi aranzmani su najpovoljniji, ali ne mogu da kazem nista o realizaciji aranzmana jer, nazalost, nismo imali priliku da putujemo s njima (iako ja od tada stalno pokusavam da se organizujem za neko putovanje s njima - nije reklama).

Trece, mi smo iz Hurgade isli na jednodnevne izlete sa Nur agencijom (ni ovo nije reklama, ne bavim se time, ali smo bili izuzetno zadovoljni - imas na ovom forumu na vise mesta pozitivna misljenja o njima).

Vidim da su postavili svoj novi sajt na kojem postoji opcija "FLEKSIBILNI IZLETI -   Svi smo ovde da ostvarimo vaše želje da promenite bilo koji izlet ili program tražeći samo najbolje za vas", pa ti preporucujem da se svakako cujes sa Mohamedom (Hatem) koji je vlasnik/vodic agencije. Veoma je susretljiv, ljubazan, sirokog znanja o egipatskoj istoriji i sadasnjosti (studirao kod nas egiptologiju), govori srpski bolje od nas (ozenjen nasom zenom). Iako za obicnog turistu znam jako puno o Egiptu (hobi mi je istorija drevnog Egipta, a imala sam i bliske veze sa porodicom nekadasnjeg egipatskog predsednika koji je ubijen u atentatu), jos sam puno saznala i od G. Hatema.

Znam da ti volis da se "odmetnes" od turistickih grupa i vodica, ali u Egiptu prosto nije moguce  samo fotografisati, moras dobiti podatke o svemu sto vidis, toliko da u jednom momentu mozak odbije dalje apsorbovanje informacija ;)))

Zvuci kao reklama, ali nije. Ne znam je li dozvoljeno, ali ja cu ovde staviti link za sajt agencije, ako ne sme, neka admini brisu, a ti nadju sajt na internetu.

p.s. Egipat mi nije za plazu (izvinjavam  se obozavaocima), ali MENI se nije bas svidelo ni more, ni plaze. Kao sto znas, za plazu i kupanje je MAHDIJA :srce:

https://nur-travel.com/

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A Mahdija je gde? Posto Egipat nije za plažu i kupanje... Elem, obidjite malo Soma bay i Sahl Hasheesh, nije Egipat samo Sakala.. 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@dare013pa

Žao mi je što niste shvatili velika slova u zadnjem pasusu mog komentara - rekoh MENI se nije svidjelo i jos se izvinuh svima koji vole egipatske plaže i more. OBOŽAVAM Egipat i uživam kad odem, ali dozvolićete da prosto mogu da volim nešto drugačije...ne vole svi ronjenje, duboko more...Nemojte odmah na zadnje noge, ovdje kakavgod komentar da se napise, frustrirani ljudi nadju razlog za prigovor!

p.s. Sakalu nikad nisam posjetila, na plažama i moru bila nekoliko puta, više me zanimaju druge lokacije

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dodala bih jos Sheraton Soma Bay, Baron u Sahlu i Prima Life u Makadi bay-u

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prima Life= Budva (uska plaža - gužva i trešti muzikana max.) 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27043
    Ukupno tema
    906194
    Ukupno poruka