majce22

Meduze u Grckoj

141 poruka u ovoj temi

Evo moje kapitalke slikane 2010. godine na plaži Agios Joanis, nedaleko od Nikitija:

KLIK OVDE.

Izmenjeno (mirarbi)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Moje impresije iz Grčke, prvenstveno sa Tasosa i Sitonije, ali i sa ostalih destinacija, naćićete OVDE. Kliknite i uživajte!!!

Izmenjeno (mirarbi)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

prethodnih 10ak dana u paraliji sam video svega 3 vece i par manjih meduza tako da nije problem, inace koliko sam osetio ove manje ne žare a vece nisam cackao po pipcima pa ne znam :) inace vece su bile precnika cca 20cm tako da nisu ni bile nesto posebno u odnosu na sredinu 90ih kad nije moglo da prodje letovanje bez zarenja i bar 20ak velikih meduza tokom 10ak dana, tad smo vadili kapitalke i od po 50ak cm u precniku a ove od 20-30cm su bile kao dobar dan ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ove plave na slici su meduze koje zare a ako ih izbacite u plicak one pustaju neku sluz koja se mesa sa vodom i izaziva iritaciju koze u vidu peckanja ispod pazuha i u predelu prepona provereno u paraliji pre par godina svi su se ceskali kao da su sugavi.

Izmenjeno (GMS)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ne treba ih izbacivati u plicak vec nositi i zakopati u pesak, koliko znam sve te plave a mozda i druge meduze pustaju tu sluz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Markoni znam ja to a ko ce celoj plazi da objasni da ih ne ostavljaju u plicaku narocito deci.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

iskreno nisam to vidjao, oni koje sam ja video su uvek nosili i zakopavali u pesku od kako znam za sebe tj od kako letujem u grckoj pa sam i ja tako naucio, a to za plicak je stvarno glupost pre svega zbog dece koja se tu igraju

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mirka dobro nisi postavila sliku pre nego sto smo krenuli na more :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kakva je situacija sa meduzama u jonskom moru? parga konkretno! bila sam u GR davno,Krf septembar i Asprovalta prva polina avgusta i nikad videla meduzu! Ali zato u Egiptu i Bugarskoj... i nekako sam bila u fazona Grcka+meduze- ma jooooook kad naletih na ovu temu... hmmm

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo pre 2 godine bili u septembru u Pargi i na Krfu, a prošle na Zakintosu, Kefaloniji i Lefkadi i nismo videli nijednu.

Ove godine krajem juna more u Pefkohoriju je bilo prepuno providnih stvorenja prikazanih na slikama na prethodnoj strani. Nije peklo samo je bilo neprijatno, ali smo se stalno kupali. Čini mi se da ih je pre podne bilo više, a onda ih popodne odjednom nema. Deca su ih vadila i zakopavala u pesak što je bilo pogrešno je je to stvaralo neviđen smrad.

Mene interesuje da li u Platamonu u septembru ima meduza jer moji roditelji tada idu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vrlo verovatno da ih u Platamonu u septembru ima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prosle godine u septembru u Leptokariji, Platamonasu i Nei Poriju ih nije bilo (bar ih ja nisam nigde primetio niti ih je iko pomenuo na plazi za tih 10 dana)...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Proslo godine na Lefkadi, krajem Avgusta i pocetkom Septembra, bilo je meduza...bas ovih tamnijih sa prethodne strane...medjutim kako je voda kristalno cista, uocavale su se na dovoljnoj udaljenosti da mozes da ih primetis...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U prvoj polovini avgusta ih je bilo u Nei Poriju...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

došao juče u O.Beach i nema meduza.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26955
    Ukupno tema
    904438
    Ukupno poruka