Goran

Tenerife preko poklon vaučera

121 poruka u ovoj temi

"Time share" je termin za turisticku uslugu koja obuhvata koriscenje smestaja (koji je u ponudi odredjene turisticke agencije) jednom godisnje, narednih npr. 5-10 ili vise godina, s tim da je ista usluga prodata jos mnogim ljudima, pa se oni medjusobno dogovaraju u koje vreme ce ko otici na putovanje, odnosno koristiti taj smestaj.

Cista glupost ako se ja pitam

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Posto ja nisam otisla na taj sastanak zvali su meposle nedelju dana da pitaju zasto. Odgovorila sam da to nije ono sto me interesuje i da sam cula negativne komentare ljudi i da sam ih na vreme upozorila da me takve stvari ne zanimaju, vec iskljucivo low cost putovanja. Ko im je kriv kada nisu iskreni. Najmanje sto mi je potrebno u zivotu su letovanja u "luksuznim"hotelima za koja treba da stedim godinu dana.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

DOBRO... KOJA JE SAD SUŠTINA? NE ISPLATI SE?

JA SAM SINOĆ BILA NA TOJ PREZENTACIJI I NAJVEĆI, UZ TO I NEGATIVAN, UTISAK JE OSTAVILA NEKA NJIHOVA MENADŽERKA ILI ŠTA VEĆ , MILUNKA (!! MOŽEŠ MISLITI!), KOJA JE GLUPA KO NOĆ, IMA ODVRATAN GLAS I VRLO JE NEPRIJATNA I KAO POJAVA A I KAD OTVORI USTA.... BAŠ SAM ŠIZNULA U NJENOM PRISUSTVU! :djavolko:

UZ TO NAM JE NA KRAJU POKAZALA SVOJ PRIVATNI ALBUM, KAKO SE ONA PROVELA NA TENERIFIMA I,UGLAVNOM,KAKO IZGLEDA U KUPAĆEM KOSTIMU... :smorilo:

DA JE TO BAR MALO OZBILJNO I VREDNO - PREDSTAVNIK TURISTIČKE AGENCIJE BI U NAJMANJU RUKU NA SLIKAMA TREBAO DA BUDE U - UNIFORMI!

NE ZNAM,STVARNO SAM RAZOČARANA.... A MOŽDA SAM PREVIŠE I OČEKIVALA... ALI ŠTA SAD? ISKORISTITI TO ILI NE?

POZDRAV SVIMA...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nista se nigde ne deli besplatno, nazalost, izgubila si vreme i nisi dobila nista. Znaci nema Grcke i Bugarske, nego samo daleke destinacije?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Povratna karta za Tenerife iz Sofije npr. iznosi sa taksama od 250-300 eura. Sofija-Madrid-Tenerife i nazad. Zavisi od termina tj.dana u nedelji i meseca u godini.

Pogledaj cene na Easyjet.com i Iberia.com. Ja putujem u avgustu, ne kao nagradno putovanje, već u sopstvenoj režiji, porodično.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li neko ima iskustva sa agencijom "Dream Holiday International"? I oni navodno poklanjaju putovanje, samo treba da odemo kod njih da se o svemu dogovorimo...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne mogu da verujem kako je ovo legalno

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kao korisnik timesharinga mogu da kažem da je to jedna vrlo dobro organizovana PREVARA. Naravno sve je zakonski legalno, ali i te kako nije legitimno. Moji roditelji su otišli na tu prezentaciju i naseli na „foru“. Uplatili su 6.900 eura i te 2007. godine krajem maja (naravno ponudili su to van sezone), smo porodično otišli na Kipar (pored grada Larnaka, odnosno 10ak kilometara od njega). 

Smeštaj (Tsialis hotel apartments) je bio uredan, ali daleko, vrlo daleko od luksuznog kakav su obećali. Nalazi se u pustoj oblasti među par hotela visoke kategorije. Kreveti su bili očajni (2 su bila fotelje na razvlačenje – luksuzno?). Plaža je bila udaljena više od 100m od smeštaja. Naravno i ta plaža je bila očajna jer se turisti koji se nalaze u toj oblasti kupaju u svojim velelepnim bazenima još velelepnijih hotela (pravi luksuz), na koje možeš da uđeš ako platiš ležaljku (npr. 2 ležaljke i suncobran = 24eura). 

Kipar ima prelepe plaže (npr. u gradu Aja Napa) ali se sve one nalaze daleko od mesta na kom smo bili. Hteli smo da koristimo autobuski prevoz ali smo koristili papreno skup taxi. Zašto taxi? Pa, došli smo na naše „luksuzno“ letovanje i sad treba da se smaramo po međugradskom prevozu da bi došli i vratili se sa neke dobre plaže. E, neću pa makar pukli više od 2500 eura samo za trošak na Kipru, koliko smo i potrošili. Na to još dodaj i prevoz avionom, pa računaj.

Suma sumarum, odlično smo se proveli jer sam ja tamo saznao da mi je sadašnja žena trudna, a i bilo je još nekih dobrih vesti. Nismo žalili kintu i koristili smo maksimalno što nam je dato. Naravno upoznali smo i pola taksista na Kipru. Kipar je lepo ostrvo, sa odličnim plažama i luksuznim hotelima. Aja napa je izabrana među 10 najlepših turističkih destinacija na svetu, ...

Kada smo se vratili malo smo zaboravili na naš timesharing i zaboravili smo da uplatimo održavanje za 2008. godinu. A onda sam tek ukapirao cenovnik:

1. Svake godine plaćaš neko održavanje apartmana. Na Kipru to košta 250 eura godišnje, a ako promeniš destinaciju to održavanje ima dijapazon cena i do 500,600 eura godišnje. Cena zavisi od kvaliteta smeštaja (verovatno je ovo na Kipru najjeftinije s’ obzirom na kvalitet).

2. Svako godine plaćaš članstvo RCI (svetska organizacija timesharinga, i svi naši ponuđači idu preko njih) i ono iznosi 99 eura.

3. Ukoliko želiš da promeniš prošlogodišnju destinaciju, to zadovoljstvo će te koštati 160 eura.

Sve ovo plaćaš za samo 7 dana godišnje. I, da li se isplati? Pa ako neko misli da se isplati evo ja prodajem moj ugovor u pola cene.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I još jedna vrlo bitna stvar. Agencija koja te tako lepo obrađuje da kupiš taj aranžman je daleko od profesionalne i organizovana je kao sekta koja slepo veruje u ono što priča. Bio sam kod njih u agenciji, koja je pre toga promenila sve telefone i zaboravila to da javi nama. Non stop govore da si kao u pravu ali da ne vidiš benefiti njihovih preskupih aranžmana zato što to ne želiš da vidiš. Klasika, žrtva je kriva zato što se tu našla, u to vreme, na tom mestu.

U svakom slučaju ugovor ih štiti kao bele medvede i ne možeš ništa.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Suma sumarum! Jedva cekam da odem na Tenerife.

Preko Glob Arta, smo ja i suprug dobili da iskoristimo 10 dana u Kriopigi beach-hotelu u Kriopigiju. All inclusive za samo 35 eu po osobi plus viza i osiguranje. Inace je puna cena 115 eu po osobi. Zaista je sve bilo ok, od hrane i pica do osoblja hotela, smestaja. Po zelji smo cak izabrali sobu. Ko zeli pravi odmor, ima ga.Sticajem okolnosti smo iskoristili osiguranje. lekar je bio gostoljubiv kao sto su grci inace, povezao me je do apoteke da bih narucila mast koja je trebala da se napravi po receptu, za supruga. Do plaze imate vozic koji i te kako moze da se iskoristi kada vam se ne ide peske cak je vrlo zabavno prolaziti pored turista kojima je smesno sto se vozite kao i vama samima. Plaza je duga, pescana i mozete da birate gde ce te da se kupate i suncate. Mesto je malo tako da nemate potrebe da gurate ruku u dzep, osim ako idete na izlete ili iznajmite auto, mada imate i lokalne buseve ako ce te do Pefkohorija ili vec....

Elem, preko CMC-a je karta za Tenerife 520 sa svim aero. taksama iz BGD + viza....cini mi se da Mirjana.gr imas bolju soluciju :)

Zanima me, kako rentirati renta car i orjertirno cena, je li klopu zgodnije praviti ili neka druga solucija postoji, sta obavezno pogledati ...obici...pored Loro parka, koja mesta ...pa ne idem tamo samo radi sunca, to imam i blize , nego sve ono cega nema na kontinentalnom delu Evrope, na sta da obratim paznju...ko je bio, hajde recite neku rec vise.

Isli bi u septembru, nas cetvoro stim sto smo dobili 14 dana, sa presedanjem posle 7dana u drugom hotelu( zabavno bas, meni to nije problem).

Imam pitanje, ne znam, posto su smene petkom za Tenerife da ne bismo gubili taj dan, da li krenuti sa putecestvijem dan ranije jer se svakao preseda i ceka izmedju dva leta.

Hvala vam !

Izmenjeno (beybbull)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako rezervišeš karte sada za septembar možeš proći mnogo jeftinije od 520 eura po osobi. Meni je ta cena velika jer nas je petoro. Iz Sofije me preko Madrida košta 1440 eura za pet osoba. To je cena sa taksama.

Od izleta planiram vulkan i Loro park.

Ja ću na ostrvu biti 11 dana i 3 dana u Madridu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Super, obici celo ostrvo, iznajmiti renta-car, kameru ili foto aparat na rame sa poznavanjem nekih osnovnih reci na spanskom malo radi lokalnog stanovnistva, malo radi sebe ali ima samojedna stvar jako bitna, nikako da ubodem dobru vezu ili iz Sofije ili iz Budimpeste .Iz prve ima za Madrid a iz druge za Barselonu..ok, mozes li mi reci koja je air-agencija dobitna kombinacija za dalje do Tenerifa ,koga si pronasla low cost ili Iberia sta vec, HVALA TI.. :):srce::)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Iberia. Madrid-Tenerife 78 eura, južni aerodrom. Gledala sam i Spanair ali je Iberia povoljnija i ima tri leta u toku dana za južni deo ostrva.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

mi smo dobili tenerife, planiramo da iskoristimo, ali najverovatnije sledece godine.

E sad mi smo gledali, cini mi se da je najpovoljnije za septembar bilo preko budimpeste i to oko 235 evra povratna karta sa svim taxama, poznanica koja je bila tamo kaze da je renta car za 7 dana 150 evrica, i moguce ga je rezervisati iz Bg i da saceka na aerodromu. Svi koje ja znam da su iskoristili su zadovoljni i prezadovoljni, pa nisam imala razloga da sumnjam, a neki od njih su korisnici usluga CMC agencije godinama unazad.

I da uglavnom po ovakvim vidovima putovanja pljuju oni koji nisu isli ili se smatraju prevarenim sto im agencija nije uplatila all inclusiv i putovanje i vizu i osiguranje, ma sve, jos i da ih crnci hlade na plazi.....

Da se zna CMC deli nagrade za 2 osobe, ako vodite decu morate doplatiti a doplata po detetu je oko 50 evra, naravno ako postajete njihovi klijenti svasta mozete dobiti kao dodatak :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

jel bilo jos nesto u opticaju i kako ide za vizu pravite individualnu (jer pretpostavljam birate datum po otprilike zelji a agencija tesko da ima grupu tokom cele godine)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka