ljumi

Srebrno jezero

163 poruke u ovoj temi

Pozdrav

da li neko već bio ove god. na Srebrnom jezeru kakva je situacija sa plažom, restorani itd...

Mi idemo krajem jula u Panorama apartmens 

Izmenjeno (Salamander)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bios, možeš li mi dati više info o krstarenju Dunavom? Odakle se polazi, cena, da li obuhvata obilazak tvrdjave?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Brod Silver Star polazi iz marine na Srebrnom jezeru. O terminima polaska raspitate se na broj telefona ili direktno u marini.Mi smo ujutru rezervisli mesta ,jer zbog korone vozi ogranicen broj ljudi. Malo ranije zauzmete mesta ,najbolje na palubi. Brod prvo plovi nizvodno ka Golubackoj tvdjavi kada se putuje malo brze. Vidite Veliko Gadiste ,usce reke Pek ,Rumunsku stranu ,a delom puta prolazi se kroz vode Rumunije - tada ste u EU.

Celim putem vodic govori gde prolazimo ,prica legende itd ,izuzetno ZANIMLJIVO.Kod  Golubacke tvrdjave zastane ,tu se ljudi slikaju ,nema obilaska grada ,a brod krece nazad.

Sve vreme pustaju divnu muziku.

Na brodu mozete za popijete kafu ,pice ,pojedete palacinke.Hladni nes - 160 dinara.

Cena voznje 990 dinara za odrasle ,deca nesto jeftinije -ne znam tacno koliko.

Golubacku tvdjavu smo obisli prethodni dan kolima. Ulaznica je 600 dinara za odrasle.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bios, hvala na info! :) 

Da li rade kafici na jezeru i da li u nekom ima muzika uživo? :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uglavnom su svi kafici radili ,restoran Jedro i jos nesto pored nisu.Ima muzike uzivo :rolleyes:

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Juče se vratih sa Srebrnog jezera. Dovoljno je reći- preterano! Preterano ljudi na malom prostoru, preterano prljavštine. Preterano novih kičastih zgrada nabijenih uz samu obalu i građenih bez ikakvog reda i plana. Jedino je zalazak sunca na obali, kad nema toliko ljudi, nestvaran. Ima dosta kafica i restorana, tako da covek nece otici gladan. :D Meni je najlepši deo opd nasipa ka Dunavu, kao i staza ka Gradištu. Čovek prosto pomisli da je negde na moru. :) Ja sam vreme provodio vozeći tom stazom bicikl i obilazeći okruženje. Išao sam do Globačke tvrđave (par sati sam iskoristio za kupanje na Dunavu koji je čistiji od jezerske vode, a sem toga i plaža je divna), skoknuo do Tumana, a za kraj dana ostavio mesta za obilazak Rama. Sve u svemu, ako se lepo isplanira vreme, a uz to ste veliki ljubitelj istorijskog nasledja, ovaj kraj Srbije je pravo mesto za odmor. :) P.S. Uskoro postavljam foto turu! :)

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moja kratka poseta Srebrnom jezeru i utisak da je marketing čudo....ne bih se vratila na duže od jednog dana...

IMG_20200906_143851.thumb.jpg.a79f12acc5IMG_20200906_144525.thumb.jpg.1ab6ba61c1IMG_20200906_143846.thumb.jpg.a4d1805837IMG_20200906_143552.thumb.jpg.3beaf572b7

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

IMG_20200906_153840_copy_780x1040.jpg

IMG_20200906_153840_copy_780x1040.jpg

A ovo smo dobili u salati ?

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moja kratka poseta Srebrnom jezeru i utisak da je marketing čudo....ne bih se vratila na duže od jednog dana...

IMG_20200906_143851.thumb.jpg.a79f12acc5IMG_20200906_144525.thumb.jpg.1ab6ba61c1IMG_20200906_143846.thumb.jpg.a4d1805837IMG_20200906_143552.thumb.jpg.3beaf572b7

IMG_20200906_143851.jpg

IMG_20200906_143846.jpg

IMG_20200906_143552.jpg

IMG_20200906_144525.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Srebrno jezero juce :)

Na setalistu nije bilo guzve. Rade gotovo svi kafici i restorani. Sve cisto i uredjeno. Ambijent, atmosfera i hrana u restoranu "Kod brke" za svaku preporuku...

20210605_071825.jpg

20210605_072019.jpg

20210605_071916.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima!

Bili smo na Srebrnom jezeru od 6. do 11.jula u vili Borova 2.

Smestaj i lokacija ekstra sve,pod broj jedan.Pod dva,zaista je sve blizu,kao sto se u mapama 

vidi.

Pekara,kafic,mnostvo vili tj prenocista,dva dobra restorana,Kod Brke i Sidro,mada je nas preporuka Kasina kod Ajduka 

u V.Gradistu.

Jezero i sama plaza cisto,cak se vide i ribice u plicaku...

Bili smo do manastira Tumane(pola sata voznje),grada Golupca i V.Gradista(vise puta),do samog V.Gradista ima i setaliste od samog jezera,nekih cirka 2km,osvetljeno je,tako da moze lagana setnja i predvece.

Poseban utisak na nas je ostavilo krstarenje brodicem od Sr.Jezera do Golubacke tvrdjave i nazad(nema pristajanja,samo slikanje tvrdjave i polazak nazad).Usluga na samo brodicu vrhunska,ima mali sank na srednjoj palubi i skoro sve:

girice,pomfrit,slatke palacinke,kafa,cuga... a ako je bitno cena krstarenja je 1100din po odrasloj osobi.

Bilo je lepo,doci cemo opet!

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Srebrno jezero sam posetila 2019. godine. Jezero je zaista prelepo, a svidelo mi se i to sto se u okolini može obići dosta atrakcija.

Srebrno jezero je smešteno na samoj granici sa Rumunijom, na istoku Srbije. Ovo jezero je veštačko i nastalo je pregrađivanjem dunavskog rukavca. Okruženo je šumovitim brdima. Neke od aktivnosti koje su moguće na jezeru su kupanje, kampovanje kraj jezera, krstarenje. 

Pored jezera, posetila sam Ergelu konja Ljubičevo, manastir Tumane, Golubac, Viminacijum i Lepenski vir. 

Kao najlepši izlet, izdvojila bih Ergelu Ljubičevo. Ovo je jedna od najstarijih ergela u Srbiji. 1860. godine je osnovao Miloš Obrenović. Ergela se nalazi na desnoj obali Velike Morave, u blizini Požarevca i prostire se na površini od oko 320 hektara. Za njamlađe tu je avantura park, ali i nezaobilazne životinje koje privlače posebnu pažnju. Sve korisne informacije koje će vam biti korisne, možete pronaći ovde.

Hrana
Što se hrane tiče, najviše mi se svideo sir sa roštilja, u restoranu na putu do Golupca. Nažalost, ne sećm se imena. Takođe, pored Srebrnog jezera nalazi se restoran Dinčić sa sjajnom hranom.

Smestaj Golubac
Za obilazak svih ovih atrakcija, a možda i neki dodatnih, biće vam dovoljan vikend. Smeštaj sam pronašla na Golupcu, blizu Dunava. Zaista sam bila prezadovoljna. Možete ga pronaći na različitim sajtovima koji se bave izdavanjem smeštaja. Tada je cena bila oko 10e, ali verujem da su sada cene malo veće.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27008
    Ukupno tema
    905816
    Ukupno poruka