mikelis

Prvi put na Jonskom moru

142 poruke u ovoj temi

Pa znas sta ne bih da ti pravim konfuziju ali po meni prava mesta nisu ni Dassia ni Kassiopi.

Dassia je blagi uzas,nema centar,nigde da prosetas uvece,a plaza je katastrofa sa svim cevima od kanalizacije koje se ulivaju u more.

Kassiopi je definitivno lepsi ali si prilicno izolovan.Do grada Krfa 1h+ voznje po ne bas idealnom putu.

Zapravo koje god mesto da izaberete ako ste bez kola-smoricete se najstrasnije.

Neko ti je preporucio da pogledas na netu smestaj za Paleokastritsa,to po meni dobra opcija.Jeste more malo hladnije ali ima dosta ljudi i prilicno je zivo.Nisam isao uvece tamo tako da ne znam kakav je nocni provod.

Druga opcija(a po meni prva) ti je da proveris za smestaj u gradu Krfu.Mislim da je bolje ici preko dana kolima na plazu nego uvece u provod.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

provod uvece mi nije toliko bitan,mnogo mi je bitnije recimo da u tom mestu ima vise plaza a ne jedna duga 10km pa da blejim... ako ti kazem da je Paleokastritsa pravo mesto za krf ,koje bi onda bilo za kefaloniju,zakintos ili pak lefkadu ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

uh hvala na tako iscrpnim odgovorima,sigurno ce mi jako pomoci stoga jos jednom hvala ,nego mozete li mi reci kao sto na primer na krfu su prava mesta dassia i kassiopi ,koja su prava mesta na zakintosu i kefaloniji za nas,da ne budu bas kao sela na halkidikiju pa ih obidjes uzduz i popreko za pola sata ,,par agencije su nam ponudile kalamaki kao ok mesto na zakintosu ...

Kalamaki je o.k. mesto, ali nemoj da ocekujes da nije kao selo...Osim Zantea, nemas nista na Zakintosu sto bi mogao nazvati gradom! Zakintos je lep zbog plaza, ali ti treba auto da ih sve obidjes!Nemas tamo jedno mesto sa puno plaza koje mozes da obidjes pesaka, ali zato je kolima sve na 5 min. (ne bas bukvalno), ali je blizu!

Izmenjeno (profesorka)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

provod uvece mi nije toliko bitan,mnogo mi je bitnije recimo da u tom mestu ima vise plaza a ne jedna duga 10km pa da blejim... ako ti kazem da je Paleokastritsa pravo mesto za krf ,koje bi onda bilo za kefaloniju,zakintos ili pak lefkadu ?

Znas sta, da mi sad ne bi ovde raspravljali off svih postojecih tema, imas lepe iopsirne teme i o Krfu i o Zakintosu, kao i o Lefkadi i Kefaloniji,prelistaj malo, sigurno ce tipomoci da se odlucis i da vidis sta ti vise odgovara ;) A mozes i tamo ljudima da postavis konkretna pitanja kada se malo uputis. Ima bas dobrih poznavaoca.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Od ostrvskih destinacija jonskog mora, preporučujem

i rangiram na prvom mestu " Lefkadu ",

koja ima najlepše plaže u celoj Grčkoj,

vanredno dobar noćni život, (naravno u ovom pogledu se visoko kotira i Zakintos),

svakako je i grad Lefkada predivan sa venecijanskom arhitekturom,(oblika riblje kosti),

a što se tiče kopna Parga ili Sivota, posetio sam oba mesta, plaže su podjednako lepe,

Sivota je manje ribarsko mesto sa nebrojeno manjih zaliva,uvala i prelepih plaža,a sa druge strane

tu je Parga koja je urbanija,veća intenzivnijeg karaktera sa prelepim zaleđem jonskog nasleđa.

Izmenjeno (vladar)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dakle veliki sam avanturista i zelim da skitam,posto nase agencije ne rade Andros ili Spetses....kao sto su mi predlozili na forumu,izbor je pao na Krf ili Zakintos,pregledao sam par reportaza o lefkadi i monotono je to za mene a o kefaloniji nista i neznam, dakle sta pre krf ili zakintos ,obavezno bi pale ekskurizije sto bogatije to bolje i nesto istorijski vezano,mitologija itd. posto me to dosta privlaci...stvarno mi je tesko da se odlucim ,ako moze help posto je forum prepun avanturista,jonsko more sam izabrao jer sam video da se najvise ceni u grckoj pa hajde i to da vidimo, prosle godine sam obisao halkidiki uzduz i popreko,sada bih malo drugu stranu ....

Blue Boy, kako ćeš se negde provesti i šta će da ti se svidi zavisi od mnogo faktora, između ostalog i ličnih preferencija, društva sa kim si bio, hotela gde si odseo i mnogo drugog. Ima mnogo lepih mesta ali nam se iz nekog razloga pojedina najviše dopadnu i ostanu nam u sećanju. Međutim postoje i objektivniji kriterijumi, koji uključuju poređenja različitih destinacija, mišljenja stručnjaka, ankete turista, glasanja, opise pozitivnih i negativnih strana i td.

Ako želiš da uzmeš u obzir objektivnija merila zasnovana na merenjima, upoređivanjima i istraživanjima Kefalonija je bez sumnje br. 1.

Prema prestižnom magazinu Forbes Kefalonija je izabrana za četvrto najlepše mesto za život u Evropi:

www.forbes.com/2008/11/18/europe-homes-dollar-forbeslife-cx_po_1118realestate_slide_8.html?thisSpeed=15000

Na sajtu Jonska ostrva možeš između ostalog pročitati da je Kefalonija grčka najbolje čuvana tajna i da je na osnovu glasanja postigla deseto najbolje mesto na svetu po lepoti.

www.ionian-islands.com/kefalonia/

Na sajtu:

www.agdevproperties.com/vardiola/Bswf/kef.swf

možeš pročitati da Kefalonija ima najviše da ponudi turistima i stanovnicima ostrva nego bilo koje drugo ostrvo na Mediteranu.

Pročitaj pažljivo svaku rečenicu sa ovog sajta, sve što piše je baš tako.

Pošto Kefalonija važi za jedno od najboljih mesta na svetu i za turiste i za život ne čudi što je izglasana među top deset mesta koje čovek mora posetiti za života.

Ima puno razloga zašto sami Grci ne vole puno da hvale Kefaloniju a najviše usled toga što od 15000 km grčke obale njihovim turističkim poslenicima je stalo da sve bude preplavljeno turistima a ne samo jedno ostrvo. Istorijski gledano Kefalonija za razliku od ostalih delova Grčke skoro da nije ni osetila tursku vlast, zapravo vrlo kratko, pošto je uglavnom bila u sastavu Mletačke Republike što se odrazilo na kulturu, mentalitet i dr.

Ruku na srce, i sa otkrićem ove najbolje čuvane tajne i saznanjem da je Kefalonija najbolja i vanserijska, i sa najboljim odmorom koji sam sa familijom proveo prošle godine na ovom izvanrednom i neverovatnom ostrvu, ove godine smo se odlučili za letovanje na Peloponezu (sami Kefalonjani su nam preporučili Peloponez) a sledeće najverovatnije za jedno od ostrva Kiklada ili Dodekaneza. Ali svakako, Kefaloniji ćemo se vraćati ponovo i ponovo jer ona to uistinu zaslužuje.

Izmenjeno (Raymond)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znas sta, da mi sad ne bi ovde raspravljali off svih postojecih tema, imas lepe iopsirne teme i o Krfu i o Zakintosu, kao i o Lefkadi i Kefaloniji,prelistaj malo, sigurno ce tipomoci da se odlucis i da vidis sta ti vise odgovara wink.gif A mozes i tamo ljudima da postavis konkretna pitanja kada se malo uputis. Ima bas dobrih poznavaoca.

Lefkada ima najmanje 20-tak fascinantnih plaža,od tog broja najviše ih je locirano na zapadnoj obali kao i na jugoistoku i zapadu ostrva.

Kefalonija ima zaista nebrojeno mnogo prlepih plaža.

Parga sa okolnim plažama ima desetak prelepih, a Sivota još i nekoliko više od Parge.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ajde i ja da zaprzim corbu!

Idem samo zbog forumasa na Lefkadu!!!Prvi put.Ali moje razmisljanje je, ako ides sopstvenim prevozom mozes da odsednes gde god hoces! Nema viza, nema ogranicenja....pa samim tim sam si svoj gospodar!

A ako ides sa organizovanim prevozom.... e onda je to drugi padez! Onda bolje ti je meri 5 puta, seci jednom.

Mala digresija: sad i kampovanje nije problem, ne treba ti vaucer od kampa, ili vaucer od boga mora....

Svaki dan drugo mesto.....

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Blue Boy, kako ćeš se negde provesti i šta će da ti se svidi zavisi od mnogo faktora, između ostalog i ličnih preferencija, društva sa kim si bio, hotela gde si odseo i mnogo drugog. Ima mnogo lepih mesta ali nam se iz nekog razloga pojedina najviše dopadnu i ostanu nam u sećanju. Međutim postoje i objektivniji kriterijumi, koji uključuju poređenja različitih destinacija, mišljenja stručnjaka, ankete turista, glasanja, opise pozitivnih i negativnih strana i td.

Ako želiš da uzmeš u obzir objektivnija merila zasnovana na merenjima, upoređivanjima i istraživanjima Kefalonija je bez sumnje br. 1.

Prema prestižnom magazinu Forbes Kefalonija je izabrana za četvrto najlepše mesto za život u Evropi:

www.forbes.com/2008/11/18/europe-homes-dollar-forbeslife-cx_po_1118realestate_slide_8.html?thisSpeed=15000

Na sajtu Jonska ostrva možeš između ostalog pročitati da je Kefalonija grčka najbolje čuvana tajna i da je na osnovu glasanja postigla deseto najbolje mesto na svetu po lepoti.

www.ionian-islands.com/kefalonia/

Na sajtu:

www.agdevproperties.com/vardiola/Bswf/kef.swf

možeš pročitati da Kefalonija ima najviše da ponudi turistima i stanovnicima ostrva nego bilo koje drugo ostrvo na Mediteranu.

Pročitaj pažljivo svaku rečenicu sa ovog sajta, sve što piše je baš tako.

Pošto Kefalonija važi za jedno od najboljih mesta na svetu i za turiste i za život ne čudi što je izglasana među top deset mesta koje čovek mora posetiti za života.

Ima puno razloga zašto sami Grci ne vole puno da hvale Kefaloniju a najviše usled toga što od 15000 km grčke obale njihovim turističkim poslenicima je stalo da sve bude preplavljeno turistima a ne samo jedno ostrvo. Istorijski gledano Kefalonija za razliku od ostalih delova Grčke skoro da nije ni osetila tursku vlast, zapravo vrlo kratko, pošto je uglavnom bila u sastavu Mletačke Republike što se odrazilo na kulturu, mentalitet i dr.

Ruku na srce, i sa otkrićem ove najbolje čuvane tajne i saznanjem da je Kefalonija najbolja i vanserijska, i sa najboljim odmorom koji sam sa familijom proveo prošle godine na ovom izvanrednom i neverovatnom ostrvu, ove godine smo se odlučili za letovanje na Peloponezu (sami Kefalonjani su nam preporučili Peloponez) a sledeće najverovatnije za jedno od ostrva Kiklada ili Dodekaneza. Ali svakako, Kefaloniji ćemo se vraćati ponovo i ponovo jer ona to uistinu zaslužuje.

Bravo za komentar...bravo...

...jednostavno sam se najezio...i toliko mi je prijalo dok sam citao...i linkove koje si postavio...

svaka cast!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mozda nije u skladu sa temom ali reko da pitam:bez-zuba:

Sta mislite o varijanti 7 dana Lefkada, pa posle jos 7 dana Kefalonija. Naime planiramo ove godine po prvi put da vidimo i to Jonsko more, izbor je pao na Lefkadu, ali me sad zanima i ova varijanta. Dakle da li je bolje provesti te dve nedelje samo na Lefkadi, uz obilazak recimo Parge uz put a Kefaloniju ostaviti za neko naredno letovanje, ili se u tih sedam dana moze sasvim lagano obici sve ono sto je zanimljivo videti i na jednom i na drugom ostrvu .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mozda nije u skladu sa temom ali reko da pitam:bez-zuba:

Sta mislite o varijanti 7 dana Lefkada, pa posle jos 7 dana Kefalonija. Naime planiramo ove godine po prvi put da vidimo i to Jonsko more, izbor je pao na Lefkadu, ali me sad zanima i ova varijanta. Dakle da li je bolje provesti te dve nedelje samo na Lefkadi, uz obilazak recimo Parge uz put a Kefaloniju ostaviti za neko naredno letovanje, ili se u tih sedam dana moze sasvim lagano obici sve ono sto je zanimljivo videti i na jednom i na drugom ostrvu .

Ja bih bas tako postupio, za 7 dana boravka na Kefaloniji sigurno ne moze da se vidi bas sve, ali nekoliko najznacajnih stvari sigurno moze (komoptno preskocite juzni deo ostrva ispod Lasija i Lourdate). Eventualno 8 dana Kefalonija a 6-7 Lefkada.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da idem svojim kolima, ja bih bas tako neku kombinaciju napravila :srce:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Мислим да је то ствар укуса и афинитета како се замишља одмор или боравак у Грчкој али ја морам рећи да би то била велика штета направљена управо себи.

Ми смо пре 4 године били 17 дана на Лефкади и прошле године 21 дан на Кефалонији и - мало је.

Једноставно та два бисера Јонског мора имају толико лепих плажа, толико лепих манастира, толико лепих места, толико лепог изворног грчког садржаја да је права штета отићи на пар дана.

Прошле године смо испратили комшије у вили који су после 10 дана одлазили кући и могу рећи да су готово сви били мишљења да су погрешили и да ће се вратити на Кефалонију, али нипошто на "само" 10 дана!!!

То је како када бисте појели кору од кремпите, а фил оставили.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma Volođa, sve ti je to super, malo 15 dana, malo 20 dana, malo mesec dana, ali ne zaboravi, ide se na odmor, nemaju svi ni finansijskih, ni ostalih mogućnosti tipa godišnji odmor za toliko dana. Realna je pretpostavka da neko ko radi i ima love za odmor verovatno neće imati mesec dana letnjeg godišnjeg odmora (blago izuzecima i vlasnicima sopstvenih biznisa). A sa druge strane, kad imaš vremena obično nemaš love pošto nemaš ni posao. Daj malo realnosti celoj priči i samo da znaš da ti zavidim na toliko slobodnih dana,grrrrrrbez-zuba.jpg .

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma Volođa, sve ti je to super, malo 15 dana, malo 20 dana, malo mesec dana, ali ne zaboravi, ide se na odmor, nemaju svi ni finansijskih, ni ostalih mogućnosti tipa godišnji odmor za toliko dana. Realna je pretpostavka da neko ko radi i ima love za odmor verovatno neće imati mesec dana letnjeg godišnjeg odmora (blago izuzecima i vlasnicima sopstvenih biznisa). A sa druge strane, kad imaš vremena obično nemaš love pošto nemaš ni posao. Daj malo realnosti celoj priči i samo da znaš da ti zavidim na toliko slobodnih dana,grrrrrr .

Apsolutno se slazem sa tobom i vrlo dobro poznajem sta je to nasa "realnost".

Izneo sam samo svoje misljenje da su Lefkada i Kefalonija toliko lepi i sadrzajni da je bolje jedne godine otici na jedno ostrvo, a sledece na drugo.

Na zalost, finansije su kod vecine nas presudan faktor u planiranju letovanja i odmora, ali sam misljenja da treba izneti iskustva koja nam mogu omoguciti da letujemo sto jeftinije, a da opet uzivamo u lepotama Grcke.

Tesko da se bilo gde moze otici za 100-150 evra (recimo ako neko odluci da ode u Grcku u maju ili junu), ali se kod nasih agencija moze iskopati sasvim povoljan smestaj krajem avgusta i u septembru.

Dajem samo primer Kefalonije, premda se i na Lefkadu moze otici za nesto "manje pare", koju mozete rezervisati 22. avgusta i biti tri nedelje za - 258 evra + 4000 dinara + troskovi prevoza (za dve osobe, a za tri cena smestaja pada na 218 evra). Mislim da to nije mnogo za ovakvu destinaciju.

P.S.

Sto se tice slobodnih dana mislim da i oni koji rade u firmama imaju godisnji odmor koji mislim da nije manji od 10 dana sto je dovoljno da se poveze sa tri vikenda, a za 15 dana se sa 4 vikenda formira cak 23 slobodna dana.

"Mjauuuu".....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904680
    Ukupno poruka