mikelis

Prvi put na Jonskom moru

142 poruke u ovoj temi

Ako u sebi imalo imate  avanturističkog duha, nećete obraćati pažnju na podatke s Interneta o temeperaturi jonskog mora, jer je to prosto nepredvidiva stvar . Ko je taj ko može sa sigurnošću da kaže kako će biti tad i tad, temperatura, vreme?

To što pričaju meteorolozi, statistika, prijatelji kojima verujete, kao  i internet sajtovi, svi oni  su (za mene lično) potpuno nepouzdani za budućnost. To što je bilo, bilo je  pre par godina,. Prošlo, i ćao zdravo. Da sam sve njih  slušao pri odabiru destinacije za letovanje 2019 god ( a pri tom mi je kupanje u toplom moru prioritet) , nikad ne bih poseetio najkomplexniji biser jonskog mora, - ostrvo Krf 2019. Prema tome, naoružajte se samopouzdanjem ,opštim informacijama,  pozitivnom energijom. Ne verujte mnogo podacima kojima Vas bombardiju jer praksa pokazuje nesto drugo Raširite jedra i samo napred.

Moja lepojka i ja smo na Krfu  imali toplo more. Daaaa, jeste. Suprotno opštem mišljenju, jonsko more veeeoma toplo,. Isto ko egejsko, jadransko donekle. Kako na zapadnim tako i na istoćnim obalama ostrva Krf, kupanje u TOPLOM jonskom moru je Juna 2019  god bilo pravo uživanje. T vode   22 - 24 stepena C.  Jel Vam to odgvara? Meni ok. Svakako je prijalo.

Zato verujem ISKLJUČIVO ličnom iskustvu

A kakvo će biti Vaše iskustvo sa T jonskog mora? , To  ne zavisi  od Vas, već od Prirode. Jest, od Prirode. Zato se ne opterećujte time. Ako Vam je T mora najbitniji faktor u odabiru destinacije, bolje idite negde drugde, južnije, ka Malti, Kritu, Egiptu, jer,  jonsko more Vas možda razočara svojom hladnoćom.

 

Prvi put na jonskom moru - Krf 2019

:):):)

 

Izmenjeno (dimic_bata)
4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Naravno, slažem se u potpunosti da se ne treba oslanjati na statistiku i slične stvari, ali nije zgoreg odokativno biti upoznat posebno ako je nekome temperatura vode bitan faktor :)

Takođe sam imao isto iskustvo sa prilično toplom vodom na Krfu, pa sam zbog toga i pitao obzirom da mnogi govore kako je po njihovim iskustvima prilično hladna voda, pa mi je bilo nejasno da li je moj slučaj bio statistička greška ili njihovi :D

Ja se svakako radujem i ovogodišnjem putu na jonsku obalu, pa ćemo izveštavati kakva je situacija, čisto da potvrdimo ovo naše iskustvo :)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja nisam ptimetio razliku, u sezoni je topla i na Egeju i na "Jonu" mada na jonskom sam bio samo na Lefkadi. Doduse na nekim plazicama Lefkade je voda izrazito hladnija nego na ostalim ali to opet ne moze uticati na generalni utisak. Definitivno mi je bila najtoplija na Kritu ali generalno mislim da je bitno da se ode na letovanje a da problema sa teemperaturom vode nece biti :rolleyes:

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Моја искуства у другој половини јула на Крфу прошле године су 22 степена на Батариа плажи у Касиопију (што је мени јако хладно), а истог дана на плажи Барбати 25 степени а наредних дана на Барбатима је расла и до 27! Разлика је драстична, и нека правила постоје али температурне прогнозе су непрецизне, природа је непредвидива и сви смо различити, и што каже Бата, не дајте да вас подаци и савети са интернета одбију од било које дестинације. :D

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

    Da malo ozivimo ovu za mene jako interasantnu temu o temperatuuri Jonskog mora. I o prvim iskustvima sa ovim prelepim morem... tj sa grckim delom .. 

     Pre dve godine sam bila prvi put na Jonskom moru i to na Zakintosu sam kraj avgusta i pocetak septembra. Voda je bila pretopla na svim plazama. Cista i topla, sto je retka kombinacija. Tamo se gnezde Careta careta kornjace kao i na jos nekim plazama okolnih ostrva i na plazama juga Peloponeza. Sigurno su to izabrale bas zbog tople i ciste vode i peska.

       Ove godine planiram Kefaloniju i nadam se barem priblizno toplom i cistom moru. 

      Egejsko more na severu Grcke , na Halkidikiju, je toplo u sezoni... manja je kolicina vode pa se brze zagreva ali i brze hladi. A veoma hladnu vodu , doduse i prozirno cistu sam iskusila na Samosu, prelepom ostrvu ali mu se ne bih zbog toga vracala.

   Čitala sam da i Kikladska ostrva imaju hladnu vodu zbog struja i jakih vetrova. Ne zma da li je tacno a nadam se da cu jednoga dana ici licno da proverim...

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Lefkada.png

 

Lefkada, trenutno. Tamo je pola devet uveče.

 

Hoću da kažem, par pakleno toplih dana, i eto ga... 

 

Toliko o tome da je "tamo uvek hladna voda".

 

Uzgred, t Dunava trenutno kod Novog Sada 26,7 ...a još uvek je jun :suncase:

Izmenjeno (Dobra Jela)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Čitam vaše postove i setim se 2019 godine gledala sam vremensku prognozu za Lefkadu preciznije Nidri...užas: svih deset dana kiša, olujna nevremena...ja razmišljam kakvo je to mesto što privlači gromove i munje u sred leta,,,kraj avgusta...Krf isti period predivno bez oblačka ali nama više tad odgovarala Lefkada i odosmo mi...pa šta bude da bude...ja već nagovestila da se možda nećemo baš nešto nakupati...no problemos..idemos...

epilog:predivnih deset toplih sunčanih dana sa savršenim morem...:suncase:

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka