marijaf.

Hotel Savoy 4+*u Sharm el Sheikh-u,Egipat

10 poruka u ovoj temi

Da li je neko bio u hotelu SAVOY u Sharmu? U velikoj smo dilemi ili bolje reci trilemi Savoy, Marriott ili Ibero Palace?! Unapred hvala na pomoci!!! :D

Izmenjeno (marijaf.)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bio sam u avgustu u ovom hotelu, u periodu od 16. do 26.

Napomena pred početak:

- Plaža je koralna= ulazak u vodu preko pontona

- Muškarci ponesite pantalone i patike - ne dozvoljavaju ulaz na večeru u šorcu i papučama u glavnu salu, već pošalju na terasu ispred

- Spremite dosta para ukoliko želite na izlete

Pošto sam prvi put bio u Sharmu, prvi utisak je zaista fascinantan, svetla na sve strane, čiste i prostrane ulice... Daleko lepši prvi doživljaj nego prošle godine kada sam bio u Hurgadi.

Savoy hotel se nalazi stvarno jako blizu aerodroma, mada smo mi iz ne znam kojih razloga kružili naokolo pa u hotel stigli tek pola sata kasnije. Blizinu aerodroma ne treba uzeti za minus, jer se avioni jedva primetno čuju. Čak smo i videli jedan kako preleće jako nisko iznad naše plaže.

Hol hotela je ogroman, ima centralni lobi u kojem se nalazi voda i mostić preko, a okolo su poređani dvosedi pa svako može da se smesti udobno i uživa nekih 30tak minuta... posle tog vremena treba obući duks :)

Čovek koji je radio na recepciji je bio jako ljubazan, a zahvaljujući jednoj porodici koja već četiri godine dolazi u Savoy, a pre svega njihovom sinu koji govori arapski, dobili smo sobe sa pogledom na more besplatno (inače je doplata oko 150 evra ili dolara za 10 dana).

Da ne zaboravim za dalje, bili smo polupansion. Sobe su bile pristojne, čiste, velike (oko 25 kvadrata), ali je zato frižider bio mali i prazan! Kao poklon dobrodošlice smo dobili malu vodu?, a tek posle par dana sam provalio poruku gde je pisalo da ako želimo da nam dopune frižider, da ih pozovemo. Ostalo je nepoznato da li se to plaća i koliko... Postoji i aparat za zarevanje vode kao i nekoliko kesica čaja i nes-a.

Agenciji preko koje smo išli, tj njihovom vodiču neka služi na čast što nam nije rekla da imamo kasnu večeru...

Jutro je donelo puno lepih iznenađenja: izašli smo na prostranu terasu gde smo imali dvosed i dve pletene foteljice, jedna drvena šipka za sušenje stvari + stvarno lep pogled na more.

Sala za doručak mi je delovala malo, i izlgeda da im je to bio problem prethodnih godina jer smo primetili da su počeli da proširuju jedan deo. Doručak je svaki dan bio isti - švedski sto, viršle u 4 varijante (sa sosom, obične, pileće, goveđe itd), palačinke koje su svi najviše tamanili i predivan čokoladni preliv (imao je čak i karamel preliv), jaja na oko, omlet koji prave pred tobom i pitaju šta želiš da dodaš, puno salata koje mi i nisu bile nešto, puno suhomesnatog, puno kačkavalja, raznog svežeg voća i Nestle jogurta u malim čašicama, kornifleks, musli i naravno sokovi od jabuke, pomorandže, hibiskusa + sveže ceđeni sokovi od manga i jagoda.

Bazeni su im fenomenalni i nalaze se na putu za plažu. Prvi ima dubinu od oko 1m i postepen ulaz, drugi oko 1,50m i treći oko 1,80m. Imaju i stene okolo, a na samom bazenu ume da bude jako prijatno sve dok britanci-klinci ne počnu da skaču. Važno je doći rano ujutru ovde jer su ležaljke obično zauzete upravo od ranog jutra, posebno one ležaljke koje imaju suncobran. Na bazenu se nalazi nekoliko barova i konobara koji kruže tako da u svakom trenutku može da se naruči piće.

Plaža je lepa, a mesta je za razliku od bazena bilo i previše. Dešavalo se da skoro i ne vidimo ljude na plaži. Ono što nismo znali, tj nismo bili sigurni kada smo birali ovaj hotel je da li može da se uđe u vodu normalno ili preko pontona. Odgovor je nažalost, preko pontona. Kažem nažalost, jer bih više voleo da može i normalno da se uđe, ali sam bio svestan toga da je cela obala Sharma takva, tako da to uskoro i nije bio neki problem. Uostalom, u Sharm najviše i dolaze oni koji žele da rone ili snorkuju.

Ležaljke su imale interesantan dodatak koji može da se podigne ako vam smeta sunce. Postoje barovi i na plaži, ako naručite vodu donesu vam u kibli sa ledom. Mada morate to da im naglasite, pošto meni nisu tako doneli prvi put.

Postoji jedan teren za beachvolley, a pored se nalazi kućica sa animatorima iz Rusije, pa svaki dan možete sa njima da probate jogu, latino ples i konačno akvarobik na bazenu. Voda je prozirna pa već sa pontona mogu da se vide ribice. Zamerio bi hotelu jednu stvar - svaki dan su dolazili brodovi koji su se sidrili tik iza bova i sa njih je dolazila navala snorkera koji su nam uzimali i ono malo prostora za plivanje koje smo imali. Razlog - kažu da je koral hotela Savoy jedan od lepših.

Primetili smo na dnu da postoje neki reflektori, a posle smo saznali da je tu i kamera pa se u nekim restoranima uveče na video bimu pušta uživo snimak podvonog sveta. Mislim, da isto može da se vidi i na 1. programu TV u sobi.

Kada sam išao na večeru doživeo sam jedan neprijatan trenutak - nisam mogao da sedim u glavnoj sali zato što nisam bio pristojno obučen? To prvo veče sam imao bermude ispod kolena i papuče. To nigde nisam pročitao kada sam birao hotel pred polazak, a na njihovoj info kartici koju dobijemo kada dođemo, stoji termin "smart casual" kada je reč o oblačenju za večeru. Da, ja i dalje govorim o glavnoj sali hotela! Znao sam gde idem, i koje su temperature, i nije mi ni palo na pamet da nosim pantalone. Ispostavilo se konačno da na terasi i nije tako loše - lep pogled na osvetljen bazen, u daljini se čuo neki lagani džez i tako tri večeri za redom. Četvrto veče je devojka koja radi na ulazu pitala svog šefa da me ipak puste i do kraja aranžmana sam bio u glanoj sali.

Noć u krugu Savoya je nešto posebno. Da ne bude zabune - Savoy nije u Naama Bay-u gde se nalaze skoro svi hoteli Sharma. Centar kod Savoya se zove SOHO ili SOHO square. Soho pretenduje da postane novi centar, a evo i zašto - Postoji 6 restorana (prosečna cena večere oko 20 dolara), barem 10 ekskluzivnih butika sa bezobrazno visokim cenama (npr kupaći - 200 evra), pa čak i bezobraznim suvenirnicama gde cenjkanje i nije poželjno (prm jedna lampion zvezda je koštala 75 funti, a u Naama Bay-u smo kupili TRI za 50 funti), puno kafića, barova, ICE BAR (ulaz 10 evra za goste hotela - "topla" preporuka :) ), sala za klizanje, panorama bioskop gde puštaju digitalizovane ekskurzije po znamenitostima i gradovima Egipta; postoji još i bina gde se svake večeri održavaju plesovi i predstave, pritom može da se vidi jako lepo i sa šetališta, sala gde je ove godine održan "Samit Nesvrstanih"; najlepša stvar čitavog centra i čitavog Sharma po meni je Fontana koja "igra" uz muziku pod raznobojnim svetlima... Otprilike sve to počinje negde oko 21h.

Dva puta smo uveče išli do Naama Bay-a taksijem, što je bilo posebno iskustvo. Ko se odluči na ovu varijantu, nema potrebe da uplaćuje izlet "vožnju džipovima"! Cena je oko 40 funti uz cenjkanje, ispod niko neće da vozi, a postoji i hotelski mini bus do tamo, ali nisam siguran za cenu. Neko kaže da je džabe, neko da je 10 funti, kako god, potrebno je se unapred najaviti. Moj lični utisak je da je u Naama Bay-u dosta toplije. Veća je gužva, što je i logično, bučno je, na svakom koraku presreću animatori i zovu u njihove barove; tu su i Hard Rock caffee gde je velika gužva (u Hurgadi je lepši), zatim Buda Bar ispred kojeg je limuzina, i stvarno puno puno suvenirnica...

Konačno, ljudi koji rade u Savoyu su jako prijatni i ljubazni. Hotel je bio poluprazan, s obzirom na kapacitete ali kažu da je i kriza odigrala svoju ulogu. Iz priče porodice sa početka, saznali smo da je ranije u ovom periodu bilo mnogo više ljudi, ali da tada nije postojao SOHO, kao ni onih 6 restorana. Sve se odvijalo u krugu hotela. Nema potrebe da pare nosite po hotelu, plaži, bazenu, SOHO-u (osim kada kupujete u marketu). Sve ide na potpis, pa se raskusuravate na recepciji zadnji dan ili kada god poželite. Mene i devojku je dodatni trošak izašao oko 120 evra, što je ok. Za naše prohteve, All inclusive nam i nije bio potreban (inače doplata je oko 500 evra po osobi za deset dana). All inclusive se kod njih zove "S klasa" i vredi uzeti samo u slučaju da hoćete sve da koristite. To znači - besplatne večere u 11 restorana (onih 6 iz SOHOa + restorani u krugu hotela - morate dan ranije da se najavite i da budete pristojno obučeni); besplatne masaže i vožnje na "bananama" i sličnim zezalicama po vodi, besplatne sokove, voćne koktele, teretana i td. Uz dobru organizaciju može da se postigne sve, ali da li vredi 1500 evra koliko bi koštao ukupan aranžman sa tim?

Mislim da ne bi smeo da rekamiram drugi sajt, ali u ovom slučaju ću to učiniti: na tripadvisor-u možete da vidite i slike koje su postavljali gosti hotela ali i da pročitate komentare - nisu svi pozitivni. I napomena kada budete pretraživali - u pitanju je samo Savoy, znači ne Royal Savoy!

Što se tiče cena, pogledajte sledeći post...

Izmenjeno (ljerka)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cene u marketima:

Voda 1,5l - 5 funti

Coca Cola, Sprite, Fanta od 1l - 7,5 funti

isto, limenka - 6 funti

Mars, Tviks, Snikers - oko 25 funti pa na više

Čips - 15 funti

Cene u kafićima u Naama Bay-u:

Čaj - oko 10 funti

Voda, mala flašica - isto

Sok - oko 15

Voćni koktel - oko 30 funti

Sladoled 2 velike kugle - oko 25 funti

Hard Rock caffee u Naama Bay-u:

Alkoholni koktel - od 80 do 125 funti

Cene u hotelu:

Voćni koktel - 30 funti

Voda, 1,5l - 15 funti (u marketu je 5, ali su nama donosili u kibli sa ledom, ako smo pili na plaži ili bazenu)

Gazirana pića (Pepsi, 7up) - 15 funti

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U prethodnom postu sam se trudio da budem objektivan, ali ne bih želeo da me neko pogrešno shvati - Savoy bih svima preporučio. Znam sigurno da ću i u buduće ići u taj hotel ako me put odvede ponovo u Sharm!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ares, hvala ti puno na opisu hotela i drugim iznetim detaljima.

Pošto sa ženom (medeni mesec :) ) idem u Savoy (polupansion) intresuje me još par sitnica.

1. Da li se voda i slatkiši kupljeni u marketu mogu unositi u sobe i držati u frižideru?

2. Koje se ekskurzije "ne smeju" propustiti :)

3. Ima li dosta naših ljudi u samom hotelu?

Toliko od mene u ovom trenutku (verovatno će moja buduća žena imati još neka pitanja :) ).

Unapred hvala!!!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

1. Nije problem za hranu i piće, redovno smo kupovali vodu i slatkiše da imamo za sobu posle šetnje uveče, a kada smo bili na plaži ili bazenu, vodu smo naručivali od konobara koji su kružili non stop - em je donesu hladnu, em u kibli sa ledom(treba da se naglasi).

2. Ja sam prošle godine u Hurgadi sa devojkom obišao i piramide i Luksor, te smo nakon eliminacije odustali i od svih ostalih izleta... Žao mi je što nismo otišli u obilazak Manastira Svete Katarine - u opisu stoji da ima da se vidi i Mojsijev grm iz koga mu se javio Bog i sl. On je bio oko 40 evra, a mislim da su izleti za Petru i Izrael(Jerusalim) preskupi (od 160 do 250 evra) i naporni, mada vredi videti po meni ali ne u ovom aranžmanu.

Kada je reč o Kairu i piramidama, prošle godine nas nisu vodili na njihov najveći bazar, a sada kažu da je to obuhvaćeno, pa bih dao prednost ovom izletu, koji je oko 60 evra.

Znači Manastir Svete Katarine i Kairo

3. Naši ljudi uglavnom idu u hotele poput Hilton waterfalls, Mariot i sl. koji se nalaze u Naama Bay-u; preko naše agencije je išla i jedna porodica, a preko druge dve agencije još četvoro. Ima dosta Rusa, pa i Britanaca, manje Nemaca, mada su Nemci obično aktivni u ovim mesecima što znači da ih može biti i više. Prednost bih dao Savoy-u zbog lepog i relativno mirnog centra ispred hotela(nije toliko bučan koliko Naama Bay) i

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dragi forumasi,molim za pomoc ako iko zna koliko su dugcki otprilike pontoni u Savoyu i ono sto mi je veoma bitno kada se sidje sa pontona da li se odmah ulazi u veliku dubinu.To nigde ne mogu da vidim:neznam:

HVALA!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nije nijedan duži od 40-50m, generalno su takvi, kratki, u Shark Bay-u. Za dubinu kad se siđe možeš ovde da vidiš fotke https://tophotels.ru/hotel/al1799/media?tab=photos&photo_type=17

Dobila sam onu last minute ponudu Big Blue za ovaj hotel za 5.jul, stvarno je  odlična cena, a Savoy je na ne može boljem mestu u Šarmu, Soho Square-u. Ne znam zašto su ga ovde svrstali u 4*.

Javi utiske ako odeš. 

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@shania

Hvala na odgovoru,po slikama bih i rekla da nije predugacak.I ja sam videla ponudu zato se i raspitujem.U avgustu imamo plansko ali ne verujem da  ce u tom periodu davati neke akcije.Vec godinama letujemo u Egiptu (pocetkom juna smo se vratili iz Makadija) ali u Sharmu nikada nismo bili.Shvatila sam da je tamo tesko naci hotel sa normalnim ulaskom u vodu,uglavnom su pontoni.Ako je ponton kraci onda to i nije neki problem.,ne bih bas volela dok Sunce przi da  hodam stotinama metara do vode.Molim sve koji su u poslednjih par godina bili u ovom hotelu iznesu svoje misljenje o njemu.Hvala:rolleyes: Lep opis je dao clan ARES ali to je iz 2009,kod njih se menadzment pa samim tim i usluga cesto menjaju.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav, forumasi! 
ima li neko ko je ove godine putovao u ovaj hotel ili uopste u Sharm a ko bi podelio svoje iskustvo. Zanima me kako to sada funkcionise zbog korone?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905030
    Ukupno poruka