dekkki

Hoteli u Kairu

48 poruka u ovoj temi

mikap, a gde su slike Husa :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zar je moguce, niko ne ide 17.07. u Kairo?? :uplakani:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mikap, a gde su slike Husa :)

Okacila sam MFT iz Kaira, pa ima i par slika hotela, doduse samo hola, ali drugo nismo ni slikali. Inace okacila sam i MFT Memfis i Sakara, ali se jos nije pojavila na MFT (valjda ce je uskoro pustiti). I u pripremi su jos 2 MFT, probacu danas da ih okacim, ako ne danas onda sutra sigurno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mikap, pa bas lepo izgleda hotel!!

Sta sam se naslusala prica, mislila sam da je grozan :shokiran:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mikap, pa bas lepo izgleda hotel!!

Sta sam se naslusala prica, mislila sam da je grozan :shokiran:

Pa naravno, hotel je skroz pristojan i ok. Soba nam je takodje bila dobra. Bilo je i u nasoj grupi nekih ljudi koji su se zalili da im je hotel nikakav, da je sramota sto smo tu smesteni ... Stvarno nerazumem te ljude. Nama je bio dobar, jedino neznam da li postoji neka razlika u sobama, u smislu da su neke bolje a neke losije, ali nasa je soba bila dobra. Sef inace imate na recepciji i tu smo drzali pasose, avio karte i vecinu novca. Pogled sa terase na vrhu hotela je odlican, cene u tom kaficu na vrhu su sasvim pristojne, i dorucak je bio sasvim pristojan. Tako da je sve u svemu jedan sasvim solidan hotel, i koliko vremena provodite u njemu, ni netreba vam bolji.

Nadam se da se i Valjevac slaze samnom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa naravno, hotel je skroz pristojan i ok. Soba nam je takodje bila dobra....

Nadam se da se i Valjevac slaze samnom.

Jesi se otreznila bjutifol lajdi!?

Naravno da se slazem!!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja se pre neki dan vratih iz Egipta. Pošto je moja grupa bila na krstarenju mi smo bili smešteni u hotel Grand Pyramids, dok je ekipa koja je imala aranžman Hurada-Kairo bila smešta u hotelu Husa koji je možda kilometar dalje. Znam da su se neki žalili da su im sobe male kao i bazen u hotelu te da su dolazili kod nas i rekli da je naš hotel prilično bolji od njihovog. U Hisu nisam ulazio, ali ovaj naš hotel je stvarno odličan. Počevši od elektronskih kartica umesto ključeva (tražite odmah da vam naprave dve pa se nezavisno od druge osobe švrćkate). Bazen je stvarno ogromantan kao i sobe a o kupatilu i da ne pričam, klime u sobama su digitalne (sa ugrađenim digitalnim displejima na kojima se namešta željena i očitava trenutna temperatura)... i tako to. Jedno što je prilaz hotelu malko bezveze pošto se baš ispred hotela gradi neka obilaznica, ali to nema veze sa sobama i sa dvorištem :)

Ne bi da ratujem oko toga čiji je veći i bolji ;), ovo je bilo samo čisto kao inforamacija o još jednom hotelu u Kairu jer se ne sećam da ga je neko spominjao. E da, u pitanju je bilo krstarenje Nilom u organizaciji KonTikija.

Slike mogu da se vide na zvaničnom sajtu hotela na:

http://www.grandpyramidshotel.com/photogallery.htm

p.s. ja sam bio u "standard" sobi sa slike broj 20 :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
applause.gifapplause.gif Svaka cast... to se zove kvalitetan i ozbiljan post!
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma niko se ovde neprepire. Niko ni nedovodi u pitanje da li je Grand Pyramids bolji hotel, naravno da je bolji ipak on koji ima 5*, a Husa 4*. Ali se radi o tome da ga dosad nisu opisali nego su samo izjavili "moj je bolji od tvog", sto je krajnje nebitno da li je moj ili njen hotel bolji, bitno je ljudima objasniti kako oba hotela izgledaju. Bitno je sto su ljudi koji tek treba da idu u Husu zbog raznih prica, blago receno istraumirani, a hotelu ama bas nista ne fali. Uostalom hotel u Kairu ionako nebiramo mi, vec gde nas smeste, ili je vezan za izbor hotela u Hurgadi.

A na te koji su se zalili da im je bazen mali, neznam sta reci na to. Tacno da je bazen mali, ali nisam bre imala vremena da spavam, a ne da se kupam u bazenu! Valjda ljudi imaju pametnije stvari da rade u Kairu, nego da se kupaju u bazenu! Vala, ljudi se bas na svakakve gluposti zale!

@cdr, dobar opis hotela i kvalitetna informacija

A onima koji ce biti smesteni u Husi, nek nista nebrinu, jest da im hotel nije bas ovako lep kao Grand Pyramids, ali mu bas nista nefali, sasvim je pristojan. :)

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

...a hotelu ama bas nista ne fali. Vala, ljudi se bas na svakakve gluposti zale!

A onima koji ce biti smesteni u Husi, nek nista nebrinu, :)

Sto im bre ne kazes istinu... Sto si takva? Sto cutis za onog sa sabljom sto pretresa devojke na ulazu u hotel svaki put... Pa ono zeleno sto se uhvatilo po bazenu... Pa onda one male krznate zivotinjice po sobama sto zive u frizideru ili vire iz wc solje... Misim nije u redu da precutis tako nesto... Ja bih na mestu ovih koji tek treba da idu, otkazao odlazak! Hehehehehehehehe!

pa valjda se ljudi plase letova avionom, pa da bi nekako skrenuli misli, oni razmisljaju o hotelu dal je "moj veci od tvog"! Aj uzdravlje, nemam sta vise da trazim ovde, a ni da vam kazem... Pricaju se gluposti, korisna informacija po jedna na celoj strani... Dok covek nadje sta mu treba, osedi za racunarom!

Dovidjenja!!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Eto, ja jednostavno ne mogu da zamislim kako je izgledalo planiranje putovanja pre par godina! Posle čitanja ovog foruma čini mi se da ću u Kairo ući kao u grad u kome sam odrastao! :P

Hvala na svim informacijama!

mikap, devojka i ja idemo 13og septembra preko Kontikija Kairo/Hurgada, Sun and Sea, i tek danas sam skontao da nam nisu rekli gde ćemo biti smešteni u Kairu! U programu putovanja piše 3 ili 4* a hoteli o kojima vi pričate su 4* Husa ili 5* Grand Piramids!

Dakle, pitanje je, ako idemo u S&S, da li cemo biti smesteni u hotel Husa?

Da li mozda neko ima mail od dotičnog egipcanina Hosnija? Odlicno mi zvuči ideja o lokalnom vodiču!

I koliko se meni čini, vi ste imali puna 2 dana u KAiru, dok kod mene piše da je odlazak u Hurgadu u poslepodnevnim časovima 2og dana... Dakle, dan ipo!

Kolika je cena tog fakultativnog drugog dana preko Kontikija? (MEmfis, Sakara, Citadela, kopska četvrt)

hvala :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Beren

Trebali bi biti smesteni u Husa hotelu. U nasoj grupi oni koji su uplatili Sun&Sea, Safir i Charm life, u Kairu su bili smesteni u Husa hotelu.

Hosny Espitan

Mob 012 538-7200 (ako zoves iz Kaira), a ako zoves iz Srbije onda je 9920-12-538-7200

e-mail je [email protected] ili

[email protected]

Mi smo ga prvo nazvali iz Srbije i okvirno se dogovorili sa njim, da li je slobodan tog i tog datuma.

Zatim smo ga nazvali iz Kaira , nakon onih obilazaka piramide i muzeja, iz hotela (na recipciji smo dali broj telefona i oni su ga pozvali, pa su poziv preusmerili nama u sobu) i detaljno se dogovorili sa njim. Rekli smo mu u kom smo hotelu i u koliko sati da dodje po nas. Taj poziv je kostao 3 funte.

Sad sam pogledala vas program putovanje i stvarno vidim da ste vi u Kairu 2 noci i prakticno jedan ipo dan, odnosno vec drugog dana popodne krecete za Hurgadu. Mi smo bili 3 noci i 2 dana, a treceg dana smo kretali ujutru za Hurgadu. Sad sigurno bi nekako mogao da se dogovoris sa Hosnijem pa da vas on vodi u obilaske prvog dana popodne, odmah nakon muzeja, i drugog dana prepodne.

Odnosno moj savet bi onda u ovoj varijanti bio da preskocite Han el Halili sa agencijom vec da se dogovorite da vas Hosni saceka ispred muzeja u 15h (tad smo bar mi zavrsili u muzeju) i da vas vodi u obilazak Citadele i Koptske cetvrti i uvece na krastarenje Nilom. Inace krstarenje Nilom preko Kontikija je bilo 30eura po osobi , a mi sa Hosnijem smo ga placali 13 eura po osobi. I onda da drugi dan prepodne idete sa Hosnijem u Memfis i Sakaru i da vas zatim vrati u hotel da bi krenuli u Hurgadu. Najbolje vidi i sa vodicem Kontikija, kakve su vam satnice prvog dana, kad s cim zavrsavate, i pitaj vodica kada se drugog dana krece za Hurgadu i da li se krece iz hotela u Kairu ili odmah nakon Memfisa i Sakare agencija planira nastavak puta za Hurgadu. Sigurno moze nesto da se iskombinuje.

Cena izlete za Mimfis i Sakaru preko Kontikija je 30 eura po osobi, toliko kosta i krstarenje. Znaci ukupno za dvoje bi ovo ispalo 120 eura.

Mi smo ovo isto platili Hosniju 200 funti, 200 funti krstarenje za nas dvoje, 60 funti ulaz za dvoje u Memfis, 100 funti ulaz za dvoje u Sakaru, 80 funti ulaz za dvoje na Citadelu i jos smo nesto sitno platili parking u Sakari ali neznam koliko. Znaci sve ukupno 640 funti i onda smo jos na to castili Hosnija sa jos 50 funti. Nek bude sve ukupno eto 700 futni a to ti je 85 eura . Znaci usteda od 35 eura u odnosu na Kontiki. Sad ti ga nemoras castiti, ili bi bilo jos bolje da ubedis da jos neko ide sa vama pa da podelite troskove prevoze, onda bi vas ispalo jos jeftinije.

Nadam se da sam od pomoci :D I ova varijanta ici nezavisno od agencije u obilazak je odlicna.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Beren

Trebali bi biti smesteni u Husa hotelu. U nasoj grupi oni koji su uplatili Sun&Sea, Safir i Charm life, u Kairu su bili smesteni u Husa hotelu. I ova varijanta ici nezavisno od agencije u obilazak je odlicna.

Izlet u aleksandriju i do memfisa preko agencije je po 35 e/osobi. Cisto da podsetim miku, zaboravila je... Mi smo eto propustili da idemo sa mikom preko lokalca u obilazak, ali svakako bolja varijante, naravno za one koji se sluze engleskim vise od mlataranja rukama...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mikap, hvala hvala hvala hvala :)

Pisao sam Hosniju, nadam se da ce mi odgovoriti na mail...

Nego, jeste li vi uspeli da uđete u piramide? Obilazak je uračunat u cenu, dok se ulazak u pitamide plaća, jel da?

Sada gledam ovaj program, i oni su ga napucali maksimalno! Stvarno misliš da ćemo završiti obilazak Piramida i panoramsko razgledanje Kairske kule, opere, univerziteta... i muzeja do 15:00? Pa kada krećemo na piramide?! u 0700?!

Koliko je daleko Memfis od Kaira? Tj koliko traje klackanje autobusom? Sve se nešto razmišljam, treba podneti odlazak do Hurgade to popodne, koje traje 6-7 sati! Uf bre, ceo dan u busu...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@beren

Ako vam Hosny neodgovori na mail nazovi ga telefonom, kao sto smo mi.

Obilazak piramida je uracunat u cenu, ali ulazak se posebno placa 100funti. Mi nismo ulazili, jer bila guzva, vodic nas je dosta zadrzao sa pricom ispred, hteli smo i spolja da ih obidjemo i da ih islikamo. Jednostavno nemas vremena za sve.

U obilazak se krece u 07:30h iz hotela. Plato Gize se otvara u 08:00h i vi ste tamo odmah na otvaranju. Obilazak Platoa Gize, Sfinge, panoramsko razgledanje, rucak i muzej, se zavrsava u 15:00h. Bar smo mi tada zavrsili. Nakon muzeja se ide na bazar Han el Halili, gde se ostaje do 17:00h, zatim je povratak u hotel. U muzeju takodje mozes obidji i mumije, ali to se dodatno placa 100 funti, ali mi jednostavno nismo stigli, jer nas je vodic vodio kroz muzej i ostavio nam samo 15 minuta vremena da sami obilazimo i vidimo mumije. Tako da jednostavno nismo imali vremena za mumije. Tako da ti je moj savet da ako zavrsavate sa muzejom u 15:00h ti ostanes jos malo i obidjes deo sa mumijama, preskocis pijacu i dogovoris se naprimer sa Hosnijem u 15:30h ispred muzeja. Ili nesto slicno se vec dogovorite. Pitaj vodica Kontikija kako je planiran taj dan i kakve su satnice, ti se pre toga okvirno dogovori sa Hosnijem, pa ga samo cimni pre ulaska u muzej da se dogovorite za tacno vreme i mesto sastanka.

Ili ako ti je sve ovo komplikovano idi preko agencije sve, neznam sta da ti kazem, bas ste u tesnacu sa vremenom.

Memfis i Sakara su udaljeni nekih 30km od Kaira, posto smo mi isli sa Hosnijem nama je taj put proleteo jer smo se raspricali sa njim.

Stvarno je bas nezgodno to sto ste vi u Kairu prakticno samo jedan ipo dan. Trebate bas dobro sve da iskombinujete.

Do Hurgade se ide 6-7 sati, jeste da ste celo prepodne u obilascima, a celo popodne u autobusu ali izdrzite. Ionako ste posle 10tak dana na moru da odmarate i uzivate ali ovog puta u morskim izletima. :D

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Guest
Tema je sada zaključana za dalju diskusiju.

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27043
    Ukupno tema
    906194
    Ukupno poruka