dekkki

Hoteli u Kairu

48 poruka u ovoj temi

posto planiram da "istrazim" centar Kaira u solo varijanti, zanima me koje sve hotele koriste nase agencije u Kairu? znaci treba mi ime agencije i hoteli u koje oni smestaju svoje putnike.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prosle godine je Kontiki imao dva hotela u Kairu. One koji su u Hurgadu isli u hotel sa 5 zvezdica smestio je u hotelu "Zoser" a svi ostali su bili u hotelu "Husa".

Za ostale agencije ne znam

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ove godine kazu da imaju samo jedan za sve (mada to je za jul, pa mozda zato sto nije guzva tada), ali su i Zoser i Husa odmah pored piramida, a sa slika se cini da su oba skroz ok.

Ima li neko savet kako najbolje iskoristiti ta 3 dana u Kairu obzirom da je grad uzasno veliki, mimo organizovanih izleta?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa nisu bas odmah pored piramida. Nismo isli peske, ali autobusom nam je trebalo oko 15tak minuta, a nije bila nesto guzva kada smo isli jer je bio petak, cini mi se, rano ujutru a to je njima kao nama nedelja.

Mi smo bili u Husi. Nasa soba je bila sasvim ok. Jeste gledala na glavnu ulicu ali je izolacija bila ok a i bili smo jako umorni tako da buku nismo primecivali. Hotel ima cak i bazen, ali ga nismo koristili jer smo ceo dan bili na izletima. Nazalost prosle godine jedan dan smo proveli u obilasku Kaira organizovano, sto je jako malo, a sutradan smo isli za Aleksandriju tako da Kairo nismo dobro ni videli.

Ove godine nam je plan da ta dva dana sami istrazimo Kairo, u svakom slucaju obavezno cemo ici na onu njihovu "panoramu". Zaboravih kako se tacno zove, kazu da tamo ima prelep restoran i da nije mnogo skupo. I ici cemo ako nadjemo na neko mini krstarenje Nilom, sigurna sam da cemo to naci.

P.S. Samo da ti kazem da to nije 3 dana vec 2 :(

Jer prvi dan se ide organizovana poseta, drugi dan,fakultativno ko sta hoce ili sam i treci dan ujutru se ide za Hurgadu

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

sta je sa ostalim agencijama, koje oni hotele koriste?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo bili u hotelu Grand Pyramids za koji kazu da je u blizini piramida, sa nase terase su se videle. Hotel je divan, sa 5 zvezdica. U tom hotelu smo bili smesteni preko Kon tikija, tj. oni koji su u Hurgadi imali hotel Hostmark i svi ostali sa 5 zvezdica.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Argus je pre dve god. smeshtao putnike u hotel Siag, imao je bazen, pogled na piramide i cini mi se 4 zvezdice. Sve u svemu ponovila bih rechinicu nekog sa foruma "nista ispod 4 zvezdice" jer ipak nisu isto evropski hoteli sa 3 zvezdice i arapski.

p.s. bash ti zavidim sto ides individualno u Kairo sigurno ces se super provesti. Ne propusti Nacionalni muzej. Ja na zalost isto zbog fakultativa nisam dobro upoznala grad:(

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo stigli pre dva dana iz Egipta. Isli smo preko Kontikija, koji je u Kairu smesta ljude u dva hotela. Oni koji su u Hurgadi uplatili hotele sa 4*(ali bolje hotele sa 4* kao sto je Hostamark) i 5* zvezdica su u Kairu bili smesteni u boljem hotelu, ali neznam kom, i neznam koliko je on realno stvarno bolji od ovog u kom smo mi bili. A mi koji smo u Hurgadi uplatili Sun&Sea, Charm life ili Safir smo u Kairu buli smesteni u Husa hotel (stari naziv je Gawharet al Ahram hotel, mada oba naziva pisu na hotelu, jedan na dnu jedan na vrhu). Kao sto je vec neko rekao nalazi se u ulici koja vodi ka piramidama, sa vrha hotela iz restorana se takodje vide piramide, tako da smo uvece odatle malo gledali light show na piramidama. Hotel je pristojan, normalne velicine soba i kupatila, mada kupatilo deluje, pogotovo kada, dosta istroseno ali nista strasno, jer kao sto ste vec rekli tu se bukvalno samo prespava. Hrana za doruckom je sasvim ok, sve u svemu sasvim dobar hotel, za to vreme koje ste tamo vam netreba bolji hotel. Mi smo cak prijatno bili iznenadjeni hotelom.

Prvi dan smo po programu obilazili sa agencijom.

A za drugi dan smo poslusali Nikoli Berkovica i Matatu sa ovog foruma i kontaktirali egipcanina Hosnija. Obisli smo Memfis, Sakaru, Citadelu, Alabastarnu dzamiju, Grad mrtvih, Koptsku cetvrt, crkvu, najstariju dzamiju u Kairu, isli na vecernje krastarenje Nilom, pili sok od cedjenog manga i secerne trsku na lokalnom mestu, upoznali lokalne ljude, pricali sa njima... Proveli se stvarno fenomenalno. Dok je taj dan agencija vodila u Aleksandriju, odnosno imali ste izbor izmedju Aleksandrije i Memfisa i Sakare (ovo isto sto smo i mi isli). Jedino sto to sa agecnojom kosta dosta skuplje i dosta krace traje, dok smo mi sve natenane obisli bez zurbe sa pravim egipcaninom.

Nas je ovako ispalo jeftinije a islo nas je samo dvoje, a ako bi vas isli 3-4 bila bi jos veca usteda. Naravno da nije poenta samo da prodjete sto jeftinije, vec je ovo bilo neuporedivo zanimljivije nego da smo isli sa agencijom i protrcali kroz sve lokalitete. Moja preporuka da Kairo dozivite na ovakav nacin, jer je stvarno fantasticno. :D Znaci za celodnevnu voznju nam je trazio 200 funti (2000 dinara), svuda je ulazio sa nama ali je sam sebi placao ulaznice, on nam je o svemu pricao i sve nam je pokazivao. Otisli smo iz hotela u 9 ujutru dosli smo oko 23 sata uvece. Definitivno je moja preporuka da idete na individualno obilazenje Kaira.

Treci dan vec u 8 ujutru smo krenuli za Hurgadau.

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Miko, daj malo informacija iz Hurgade..cene po restoranima, ima li neko novo lepo mesto..itd..ako si uspela da iscrpis pricom jadnog valjevca (eno covek jos ne moze da se probudi), ajde malo iscrpi i nas..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo stigli pre dva dana iz Egipta. Isli smo preko Kontikija, koji je u Kairu smesta ljude u dva hotela. Oni koji su u Hurgadi uplatili hotele sa 4*(ali bolje hotele sa 4* kao sto je Hostamark) i 5* zvezdica su u Kairu bili smesteni u boljem hotelu, ali neznam kom, i neznam koliko je on realno stvarno bolji od ovog u kom smo mi bili. A mi koji smo u Hurgadi uplatili Sun&Sea, Charm life ili Safir smo u Kairu buli smesteni u Husa hotel (stari naziv je Gawharet al Ahram hotel, mada oba naziva pisu na hotelu, jedan na dnu jedan na vrhu)...

Mi smo takodje stigli pre dva dana, pa posto smo bili u Hurgadi smesteni u Hostmark, u Kairu smo imali taj bolji hotel Grand Pyramids koji je stvarno super. Hotel je sa 5 zvezdica i nas vodic Bojan nam je rekao da je to najbolji hotel u Kairu u kojem je on bio smesten. Prosli smo pored tog drugog hotela u kom je bila smestena druga polovina kontikijeve grupe i spolja je izgledao neuporedivo losije od naseg.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Miko, daj malo informacija iz Hurgade..cene po restoranima, ima li neko novo lepo mesto..itd..ako si uspela da iscrpis pricom jadnog valjevca (eno covek jos ne moze da se probudi), ajde malo iscrpi i nas..

Nismo nesto previse isli po restoranima. Jednom smo jeli u KFC i racun je bilo za tri jela (od kojih je jedno skuplje) i litar soka 104 funte.

Isli smo preko puta naseg hotela u Orange cafe (holandski restoran). Toceni veliki heineken je 18 funti a mali 12 funti. Jelo koje se sastoji od pola manjeg pileta sa rostilja bez kostiju sa pomfritom i nekim povrcem je 25 funti i ukusno je. Holandsko jelo frikadele je 26 funti to je pomfrit i nesto kao kobasica. Pomfrit je 6 funti. Spagete cini mi se su 18 funti. Sokovi 5 funti. Riba i morskih plodova cene se krecu od 30 funti pa do 65 funti. Sisa je 2 funte obicna a sa aromama je 5 funti, dok su na drugim mestima krecu i do 10 funti.Sto se tice cena u drugim kaficima za pivo domace se krecu od 11 funti pa do 25 funti, za strano su iste takve cene. Sokovi su oko 5-7 funti, kafu nisam pila tako da nemam pojma koliko je ni kakva je. Vino je skluplje casa oko 25 funti a buteljka oko 75 funti pa dalje. Ovo su optrilike neke cene na koje smo mi naletali, ali sve zavisi od kafica do kafica.

Cene peskira se krecu od 30-70 funti u zavisnosti od kvaliteta, mesta kupovine, i vase sposobnosti za cenjkanje.

Decije majce su ali bas za malu decu (samo sam njih kupovala) su 15-17 funti ali finog kvaliteta.

Muska majca je oko 30-35 funti.

Suvenira ima raznih po raznim cenama, stvarno ima svega i svacega.

Izlet na Giftung nas je kostao 11 eura po osobi.

Ronjenje nas je kostalo 24 eura po osobi. Oba ova izleta smo isli sa lokalnom agencijom koja se nalazi u hotelu Charm life.

Usli smo u Little Buddha cisto da ga vidimo, on je deo internacionalnog lanca Buddha Bar. Mesto izgleda fenomenalno, upad za dvoje je 100 funti bez pica, cene pica unutra su normalne, inace radi i kao restoran i preko dana se ne placa ulaz, imaju i susi bar. Za one koji vole nocni provod pretpostavljam da je ovo mesto idealno.

Ako te jos nesto zanima a zaboravila sam da napisem slobodno pitaj. Jer kao sto kaze Valjevac volim da pricam dok ne smorim :P

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li mozda ide neko 17.07. Kairo-Hurgada (moze i Sarm ;) ), mi smo u Hurgadi u Sun&Sea, znaci to je u Kairu Husa hotel valjda.

Mozda je neko zainteresovan da nadjemo tog cuvenog Hosnija, pa da idemo zajedno drugi dan po Kairu. Bilo bi mi prijatnije, jer sam sa drugaricom, a da idemo nas dve same po Kairskim budzacima.. :unsure: , pa ne znam bas?

A za drugi dan smo poslusali Nikoli Berkovica i Matatu sa ovog foruma i kontaktirali egipcanina Hosnija.

Vi ste ga zvali, jel da, cini mi se da sam negde videl br.tel, al ne mogu sad da se setim gde, nema sanse!

Jeste li videli nesto vise i sta od organizovanog izleta (mi idemo preko Kontikija, jos se dvoumimo oko Aleksandrije i Memfisa, al mislim da ce biti ovo drugo), kako prica engleski (pretpostavljam da ste se tako sporazumevali) i jeste li preko njega organizovali voznju brdom za uvece?

Jos nesto, soping u Kairu ili Hurgadi?? I gde je za sta bolje, u Kairu je organizovana poseta tom nekom bazaru, ako se ne varam, a jel ima neki trz.centar ili sl?

Jooj, imam sto pitanja.. :wacko:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li mozda ide neko 17.07. Kairo-Hurgada (moze i Sarm ;) ), mi smo u Hurgadi u Sun&Sea, znaci to je u Kairu Husa hotel valjda.

Mozda je neko zainteresovan da nadjemo tog cuvenog Hosnija, pa da idemo zajedno drugi dan po Kairu. Bilo bi mi prijatnije, jer sam sa drugaricom, a da idemo nas dve same po Kairskim budzacima.. :unsure: , pa ne znam bas?

Vi ste ga zvali, jel da, cini mi se da sam negde videl br.tel, al ne mogu sad da se setim gde, nema sanse!

Jeste li videli nesto vise i sta od organizovanog izleta (mi idemo preko Kontikija, jos se dvoumimo oko Aleksandrije i Memfisa, al mislim da ce biti ovo drugo), kako prica engleski (pretpostavljam da ste se tako sporazumevali) i jeste li preko njega organizovali voznju brdom za uvece?

Jos nesto, soping u Kairu ili Hurgadi?? I gde je za sta bolje, u Kairu je organizovana poseta tom nekom bazaru, ako se ne varam, a jel ima neki trz.centar ili sl?

Jooj, imam sto pitanja.. :wacko:

Izlete sam opisivala na temi Izleti iz Hurgade. Tu samo pricala i o izletima iz Kaira, pa procitaj ako te nemrzi. Tu imas bas detaljan opis nase avanture sa Hosnijem. Dobro prica engleski, cak sta vise zna dosta toga da vam prica o lokalitetima koje obilazite i da on nam je sredio brod, cak je i isao sa nama. Ali najbolje procitaj moj opis.

Njegov broj telefona imas na temi Kairo-Hurgada Uskrs na 5 strani Matatin post, isto ga imas na destinajama, pa udjes u Egipat, pa u Kairo, pa na opise turista pa procitaj opis Nikole Berkovica.

Nas pijaca u Kairu nije uopste odusevila i tamo nismo nista kupovali, veliki trzni centar imas oko 500m levo od hotela u Kairu i to sa lepim buticima i ogromnim supermarketom. Tamo sam kupila jednu finu majcu. Skoro sve suvenire smo kupili u Hurgadi i to u radnjama sa fiksnim cenama jer nam se nije smaralo sa cenjkanjem. Inace naravno i u Hurgadi imas trznih centara. U novom delu gde smo mi bili bilo ih je nekoliko i to sasvim lepih i pristojnih, ali nismo ulazili u sve, jer jednostavno nismo nesto imali vremena za kupovinu.

Vecinu stvari cu pisati na temi Izleti iz Hurgade i temi Prakticna pitanja, eventualno jos na temi Najbolji hoteli u Hurgadi,pa pogledajte tamo, jer nemogu da se snadjem kad pisem na vise tema, pa neznam sta sam gde pisala. :D

Ako bas nenadjes Hosnijev broj poslacu ti ga ja. :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

toplo preporucujem Grand Pyramids,jer su ga nasi ljudi radili,licno sam ucestvovao u aranzmanu soba i bazena...hotel je vrh i sa krova hotela jasno gledas piramide...raniji naziv hotela je Forte Grand.

Takodje hotel Marriott na Zamaleku uz sami Nil,5 zvezdica,isto nasih ruku delo,redovno sam uzivao u carima njegove baste i bazena....

Sto se tice panorame grada,deo ili brdo se zove El Moqatam,iznad Citadele (najvece dzamije),ne znam koliko je to popularno kod vodica i agencija,jer ja sam se sam sunjao...odatle se Kairo vidi kao na dlanu...

Naravno tu je Naserov toranj,koji ima restoran na vrhu koji se polako okrece u krug (ne znam da li jos radi),znam da je onako skup,ali taj dozivljaj vredi platiti..

Heliopolis....novi deo Kaira,soliteri,restorani,trzni centri,klizalista.....vredi videti

Krstarenje Nilom i danju i nocu obavezno

Pijaca Han el halili...isto (za suvenire) strogo cenkanje,ali to vec svi znaju...

Diskoteka na vodi TGI Friday's,lude zurke extra prostor...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jeste li videli nesto vise i sta od organizovanog izleta (mi idemo preko Kontikija, jos se dvoumimo oko Aleksandrije i Memfisa, al mislim da ce biti ovo drugo),

NE znam kakav to izlet organizuje taj Hosni, prochitacu, ali moja ti je topla preporuka da ne izostavish Aleksandriju. Grad je prelep, meni se vishe dopao od Kaira. E sad mi smo imali ceo dan u Aleksandriji,a sledeci dan izlet u Sakaru tako da sam videla i jedno i drugo i pre bih opet otishla u Aleksandriju. Zao mi je sto nashe agencije ne rade aranzman samo za ovaj grad.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Guest
Tema je sada zaključana za dalju diskusiju.

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27006
    Ukupno tema
    905763
    Ukupno poruka