djasmu

Izlet u Srbiji (1dan)

328 poruka u ovoj temi

Ja cu ici ove godine, mozda vec u maju, citala sam i ranije da je tvrdjava lose prosla :-(, kao i sve ostalo sto se rekonstruise poslednjih godina! Ja bih isla u zelenu, muz u crvenu zonu.

Ponedeljkom ne rade.

Cene :

Зелена зона је доступна свим категоријама  туриста и обухвата три куле и Палату. У Палати је смештена дигитална презентација комплетне Тврђаве и у њој се одвијају презентације водича. Палата је доступна и особама са инвилидитетом односно особама које се крећу уз помоћ или у колицима. Куле нису доступне особама које се крећу уз помоћ колица. У Улазној кули  или кули 8, на сва три спрата смештена је  изложба посвећена витезовима. У Зелену зону могу да уђу малолетна лица (деца) само у пратњи родитеља. За групне посете обавезан је водич Комплекса Тврђава Голубачки град. Цене улазница:

• појединачна улазница је 600 динара (укључен и паркинг)
  • групна улазница износи 450 динара (групе 10+) обавезан је водич Комплекса Тврђава Голубачки град
  • школске екскурзије – појединачна улазница 150 динара (само улаз у Палату)
  • деца у пратњи родитеља (до 18 година) – улаз бесплатан
  • пензионери (само регистрована удружења) -  појединачна улазница је 300 динара.

Плава зона је средње тешка зона и није отворена за самосталне посете туриста већ је  доступна само уз пратњу  посебних пратилаца (запослених) у Комплексу. Стаза захтева виши ниво  физичке спремности посетилаца и на њој могу да бораве у исто време  само групе до 5 посетилаца. Улазак и посета овој зони је забрањена  малолетним лицима. Цена појединачне улазнице је 800 динара.

Улазница за плаву зону омогућује улаз и у зелену зону.

Црвена зона је  тешка зона и није отворена за самосталне посете туриста већ је  доступна само уз пратњу посебних пратилаца (запослених) у Комплексу. Стаза захтева веома висок ниво  физичке спремности посетилаца и на њој могу да бораве у исто време само групе до 5 посетилаца. Улазак и посета овој зони је забрањена малолетним лицима. Цена појединачне улазнице је 800 динара.

Улазница за црвену зону омогућује улаз и у зелену зону.

Црна зона је изузтно тешка зона и није отворена за самосталне посете туриста већ је  доступна само уз пратњу  посебних пратилаца (запослених) у Комплексу. Стаза захтева највиши ниво  физичке спремности посетилаца и њоме може да се креће само по један посетилац у пратњи пратиоца из Комплекса. Зона  није препоручљива особама са срчаним слабостима. Улазак и посета овој зони је забрањена малолетним лицима. Цена појединачне улазнице је 1200 динара.

Улазница за црну зону омогућује улаз у зелену и у плаву зону.

Sa tvrdjavagolubackigrad.rs

Izmenjeno (Tirkizna)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Rešili nebuloznim nametima da ugase još jedno prelepo izletište koje je i onako imalo slabu posetu zbog zabačenosti i slabih sadržaja... :angry:

Lisine

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cene... Deru:angry:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se cena tice svi ste u pravu. Nerealno visoke ali im se trenutno moze. Zvao sam ih da bi organizovali grupnu posetu (oko 40 posetilaca-iz preduzeca) za vikend 18.maja, odgovor je: Zao nam je za taj dan smo prebukirani. Kao i sve u ovoj zemlji posle "malog" urgiranja pronasli termin. Javljam utiske po povratku.

PS

Pristojniji restorani u okolini i na Srebrnom jezeru takodje prepuni.

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo bili za vikend u Golubackoj tvrdjavi, posto smo u petak uvece krenuli ka Donjem Milanovcu i tamo spavali dve noci, obilazili svasta u okolini.

Ulaznicu smo platili 600 din i sa njom imate parking i obilazak donjeg nivoa. Muz kaze da ce sledeci put otici u Plavu zonu, ali kada bude do 20 stepeni, sada je bilo pretoplo. Mozete se setati napolju i uci unutra, iam zanimljivih izlozbi. Videli smo nekoliko grupa, one imaju vodice. Mogli bi da porade na cistaoci, ne tamo kuda idu svi, nego sam iz staklenog dela videla neko djubre :sad: Stepenice kojima se ulazi unutra se odvratno cuju :D

DSCN7059.JPG

DSCN7111.JPG

DSCN7112.JPG

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jednodevni izlet, ali ubosti kad je datum održavanja

Kupusijada u Mrčajevcima

(na Ibarskoj magistrali)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Juce sam bas cula na ulici da ljudi pricaju o tome :D

Po ovoj temi bi se reklo da se kod nas retko ide negde na jedan dan :neznam:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Tirkizna i mi smo bili istog dana u tvrdjavi a pre toga na rucku kod dincica na srebrnom jezeru !!! mozda smo se i sreli !!!

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jednodevni izlet, ali ubosti kad je datum održavanja

Kupusijada u Mrčajevcima

(na Ibarskoj magistrali)

I kako onda kuci da se vratim kad se najedem kupusa i gucnem vina ?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I kako onda kuci da se vratim kad se najedem kupusa i gucnem vina ?

Povedeš nekog ko voli kupus, ali ne i vino :)

@pizza_slice, moze biti da smo se sreli :)

Nama je sledeca jednodnevna destinacija Oplenac i okolina.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Oplenacka berba 13. oktobra...Da li vredi ici i neka preporuke sa kojom agencijom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zna li neko gde je najbolje pecenje i ostali meni od ovih oko Mladenovca Mb,Dascara,Dragovic .... i koje su cene

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dragovic, prasece, preporuka...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mb.. ostalo si sve kopije..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za jednodnevni izlet predlažem planinu Rajac, sa usputnim svraćanjem do manastira Vavedenje Bogorodice gde su sarkofazi Đurđa Brankovića i Jerine (neobično je da su se u Srbiji u tom periodu sahranjivali u sarkofazima-video u prilogu). Na Rajcu u planinskom domu može dobro da se ruča (kuvana jela, roštilj....) tako da nemorate da nosite hranu.....  

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27032
    Ukupno tema
    906182
    Ukupno poruka