djasmu

Izlet u Srbiji (1dan)

328 poruka u ovoj temi

Hvala!!! :klap:

Ona fotografija sume je odlicna!!!

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala,hvala ! :D
 Za kraj sam ostavio pricu o jednom zanimljivom muzeju. Idemo 30-ak kilometara dalje od Kupinova,ka Muzeju hleba koji se nalazi u Pecincima.Verujem da su mnogi od vas culi za ovaj muzej koji je osnovan 1995.godine.Inace,jedan od prvih privatnih muzeja kod nas.Vlasnik muzeja,slikar Slobodan Jeremic Jeremija u svojoj porodicnoj kuci je napravio ovaj zanimljivi muzej.U samom muzeju ima preko 2000 eksponata koji nam "pricaju" pricu o hlebu i načinu na koji se on dobijao u Srbiji nekada, o njegovom značaju i simbolici ali i o ljudima, običajima, načinu života u prošlosti.
 ,,Mislio sam da treba napraviti muzej koji će pokazati sve ono što mi, Srbi imamo, a i drugi. Već četvrt veka putujem po Srbiji tragajući za takvim objektima., prvo sam ih slikao na svojim platnima. Cilj je da se sačuva predstava o jednom vremenu, kulturi življenja i srpskom narodu’’  Slobodan Jeremic Jeremija

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 20.3.2016. at 10:09, Teogonija je rekao/la:

Sto se tice penjanja, ni meni to nije jaca strana, bas ne volim uspone, mnogo mi je tesko da ih savladavam, pa bili oni i male duzine, hodanje po relativno ravnom uvek dolazi u obzir i cini mi se da mogu dosta km tako da prepesacim. Napominjem ovo kako bi ljudi kada citaju ove moje opise i predloge znali da se ne radi o nekom spremnom i spretnom, ima 50 god, neko kilo viska i pusac sam.  Ja uvek kazem da imam pijacnu kondiciju, par muvanja oko tezgi, par kesa u rukama i to je to. 

Kad se kaze planinasko drustvo ljudi zaista malo ustuknu jer zamisljaju da se oni bave samo nekim vrletima gde je potrebna ozbiljna oprema, vestina  i kondicija. I ja sam bila jedna od takvih, a onda sam shvatila da ima tih tura koje su pre livadarske nego planinarske.  Samo napred, Srbija je lepa ovako pesaka

Teogonija prelep opis obilaska reke Gradac. Planiramo uskoro u ovaj obilazak ja i moj dragi, samo me zanima koliko je lako naci sve sam, jer mi inace mnogo obilazimo po Srbiji, ali sve sami, tako nam lepse i mozemo da stanemo kad god odlucimo ili se umorimo. Zanima me koliko su obelezene staze za kretanje, jel moguce sve naci sam?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Rado sve je vrlo jednostavno, samo se prati reka Gradac dole kad se sidje od manastira., utabane su staze i nema tu mogucnosti da se zaluta

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Teogonija, verovatno sledeci vikend idemo, jedva cekam :) 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Teogonija bilo mi je prelepo na reci Gradac, juce smo proveli prelep dan, samo ti meni rece ne moze da se zaluta, a mi smo ipak malo zalutali, izgleda da te nisam dovoljno poslusala. Obisli smo prvo oba manastira Lelic, pa Ćelija, koji se renovira i ostavili auto kod manastira Ćelija, ali koliko smo posle videli da nije dozvoljeno tu ostaviti auto. Uprava manastira nam je napisala da je za posetioce reke Gradac drugi parking kod stepenica, kao u fazonu ne gresite se i ne ostavljajte tu autu. Mada mi to pre nismo ni procitali da pise na tabli, jer smo prvo isli u manastir pa dalje u obilazak.

Planirali smo da idemo do kraja ture tacnije do izvora reke, ali smo malo lezali, brčkali noge u onoj ledenoj vodi :D i prosla je jedna grupa ljudi koja se vracala sa izvora reke i mi odlucili da krenemo, ali smo greskom otisli na put iznad reke, ne pored reke i tako pesacili uzbrdo pola sata da bi smo videli da smo pogresili i onda se vratili i nismo imali vremena da odemo na izvora. Najdallje smo isli do vodenice. Sve u svemu lepa tura, imam upalu misica :)

Deguric pecina je na drugom kraju od Valjeva tako mi je rekao jedan takstista ni mi nismo isli na taj kraj, ali smo posle ove ture otisli u Petničku pećinu, mala pećinica, ali nista nije sredjeno za ulaz. 

Jesi li isla na reku Grzu obilazak, to dalje planiramo. 

Izmenjeno (Rada G)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 3 sata, Rada G je rekao/la:

a mi smo ipak malo zalutali,

a meni delovalo kao da je to nemoguce :rolleyes:, ma vazno da ste se imali lep dan.

Eto,  koristan  je i info da ovi iz manastira nisu bas blagonakloni za parkiranje, to stvarno nisam znala.  Mi smo isli busom, al bezecovala sam taj parking kao dobro mesto ako ponovimo izlet u sopstvenoj reziji. Znaci da otpisem tu varijantu, da se ne zameram crkvenoj upravi. Onim stepenicama nije tesko sici, al nocna mora je popeti se nazad.

Ja nisam isla na Grzu, ne mogu ti  tu nista pomoci. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mene je bas smorilo to sto su nam ostavili na kolima, jer gde god da idemo, uvek prvo idemo u manastir i upalimo svece, pa onda dalje u obilazak. Od tolikog praznog parkinga je ispalo kao da smo neki gresnici :-( 

Mozes da ides u sopstenoj reziji samo se parkirajte gore ispod stepenica ima tu neki manji parking, samo mi videli taj dole i posto smo isli do manastira sisli smo dole autom. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko bio preko travelina u Resavaskoj pecini i manastiru Manasija? Vidim da imaju takav izlet u ponudi pa me interesuje kakva im je organizacija 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 8/1/2016 at 22:43, Kalaaa je rekao/la:

Vidim da imaju takav izlet u ponudi pa me interesuje kakva im je organizacija 

solidni su oni

rade i druge agencije taj izlet

mada sam ja bio nedavno u sopstvenoj režiji-pazi pećina radi samo do 18.00 sati i tamo je i mokro i ledeno-pazi na obuću i nešto za ogrnuti i ponesi i baterijsku lampu

Izmenjeno (Boba i Sloba)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka