timotije

Letovanje Turska 2023

16 poruka u ovoj temi

Agencije  koje su do sada objavile svoje ponude su dosta podigne cene letovanja za TURSKU. Vidim da sve jos nisu objavile ponude (zainteresovana sam za letovanje avionom). Da li je neko primetio koje su agencije malo povoljnije ili daju neke popuste? I da li treba sacekati sajam turizma, ranije su mogli da se dobiju dodatni popusti. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Od "agencija' samo Booking, s našim agencijama ni na kafu kamoli na letovanje. Pogeldajte identičan aranžman kod agencija u okruženju pa će vam biti jasno koliko se ugrađuju ! No dobro mi sko navikli da nas deru, i namirnice nam skuplje nego u Nemačkoj pa se ne bunimo ... 

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam šta bih odgovorio Ivanhou, u temi Turska kolima žale se na booking koliko su podigli cene, uopšteno to je tačno ali mogu se još pronaći povoljni aranžmani. Npr mi smo već bukirali hotel u Kušadasiju po "relativno" razumnoj ceni doduše autobusom,  10 dana sa dva usputna noćenja u Čanakaleu. Navešću samo jedan primer: Flora Suites all inkluziv u septembru za 367€ po osobi sa prevozom što će te hteli ne hteli ipak priznati da je ok cena. Naravno ima i skupljih i boljih ali koliko para toliko i muzike. Što se tiče Timotijevog pitanja za sajam ja lično njima više ne verujem. Jedne godine smo ćekali pa platismo sa kao popustima skuplje nego što su bile cene u januaru. Početkom februara podigli cene jer kao frst minit istekao 31 januara pa za sajam dali popuste i ono došlo na isto ili čak u našem slučaju za 15_ak evra skuplje po osobi. Tako da nisam ni sam pametan. Idem na prvu loptu pa kako bude.

Izmenjeno (drug_član)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@drug clan 

Nekako sam stekao utisak da su naše agencije baš podigle cene za letovanje u Turskoj za ovo leto. Ali mogu se naći povoljni aranžmani, mislim da cene određuju "odokativno" pa kako  se ko "upeca". Ja sam početkom februara bukirao hotel u Kušadasiju za kraj avgusta, po ukupnoj ceni za 624 € za dve osobe, takođe prevoz autobusom, usluga polupansion, hotel na Lejdis bič, kategorije 2+* ( ma šta to + značilo). U vreme dok sam ja izvršio rezervaciju važilo je nekih 15% hotelskog popusta, pa 10% agencijskog popusta, :klap:. Vidim da je sada isti hotel, ista usluga, isti termin, ali sa 10% sajamskog popusta 604 €, Niža cena sa manjim popustom :neznam:. Tako da teško shvatam njihovu računicu.

Poslednji put smo letovali u Kušadasiju, 2019. godine i aranžman je bio oko 780 € (za dve osobe). Sada je isti hotel, ista usluga, 980€. Pored toga što su podigli cene, ovo leto treba platiti i turstičku taksu koja se u Turskoj primenjuje od 01.01.2023. godine. Treba računati i na povećanje cene goriva. Mene su prošlog leto zvali iz agencije oko mesec dana pre puta (Grčka je u pitanju) i tražili još 10€ po osobi za prevoz, očekujem ponovo isto. 

Potpuno se slažem sa zaključkom "koliko para toliko muzike". Ja sam do sada letovao u Kušadasiju 5 puta, i smatram da se može naći smeštaj za svačiji džep. Videćimo kako će se zemljotres u Turskoj odraziti na cene letovanja.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To i ja čekam da čujem, baš me interesuje. I mi smo uplatili za početak septembra pa da vidimo šta će biti.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja verujem da će zbog zemljotresa, cene hotela u Turskoj biti malo niže, kako bi zadržali one koji se kolebaju. Ali pretpostavljam da naše agencije nece uzimati tu cenu u obzir. Imaće neko objašnjenje tipa "mi smo sobe obezbedili po važećim cenama u tom trenutku..." Kod nas je prosto nemoguće da nešto zaista pojeftini :lud:.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja verujem da će zbog zemljotresa, cene hotela u Turskoj biti malo niže, kako bi zadržali one koji se kolebaju. Ali pretpostavljam da naše agencije nece uzimati tu cenu u obzir. Imaće neko objašnjenje tipa "mi smo sobe obezbedili po važećim cenama u tom trenutku..." Kod nas je prosto nemoguće da nešto zaista pojeftini :lud:.

Ma nema šanse. To su samo puste želje.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Veoma su mi zanimljive cene naših agencija. Uzeo sam za primer hotel koji sam ja uplatio, Hotel Grand net Kušadasi, 2+* usluga polupansion, dvokrevetna soba,  termin od 28.08 - 07.09.2023. godine. Uporedio sam cene istog hotela u istom terminu, za istu uslugu. Rezultat je sledeci :

- Agencija 1 (ona koju sam ja izabrao) - 302 evra po osobi, sa popustom od 15% hotelski popust + 10 % agencijski - sajamski popust. Redovna cena 395. evra. (u vreme kada sam ja uplatio, bilo je 312 e po osobi)

- Agencija 2 - 359  evra po osobi, sa sajamskim popustom od 15%  uz 50% uplate celog aranžmana. Redovna cena 403. evra.

- Agencija 3 - 375  evra po osobi, popust od 10%  se naknadno obracunava samo za uplate u celosti do kraja februara.

Vrlo je zanimljivo da agencije 2 i 3 ne zaračunavaju 15% hotelski popust ili to barem nije navedeno na njihovom sajtu, taj popust hotel verovatno daje svim agencijama za rezervacije van sezone.

Želeo sam da proverim ove cene preko Booking. com, na žalost ovaj hotel za leto još uvek nije moguće rezervisati online, osim na njihovom sajtu gde nisu navedene cene.  Onda sam proverio razlike u ceni za hotel Ponz, takođe u Kušadasiju u kojem sam letovao prosli put.  Cena preko jedne od naših agencija je 535 evra po osobi, polupansion, dok je ista usluga preko Bukinga 518 evra, današnji kurs.

Iskreno, ocekivao sam veću razliku i povoljniju cenu preko Booking.com, jer je u cenu naše agencije uračunat i prevoz.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dosta ljudi koji su bili pogodjeni zemljotresom su privremeno prebaceni u hotele po Antaliji . 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ranije je na sajmu moglo da se nadje povoljno, pogotovo ako se ukombinuju dodatni agencijski popusti, ove godine je zaista dosta skupo. Argus je  Tursku objavio pre 1-2 dana. Jako su skupi. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Činjenica je da su naše agencije značajno podigle cene za Tursku, ali zanimljivo je da su i cene preko Bookinga drastično skočile, što je veoma interesantno. Proverio sam nekoliko hotela u Kušadasiju gde odsedaju naši turisti., za termin: kraj avgusta - početak septembra, prevoz autobusom, za 2 osobe,  i uporedio cene naših agencija i Booking. Koristio sam ponude Oktopod travela i Argus tursa, jer sam sa njima isao u Kušadasi i bio sam uvek zadovoljan njihovom uslugom. Naravno cene kod Bookinga su bez prevoza. To izgleda ovako:

Tuntas Family Suites (bez hrane) - Oktopod 542 evra   Booking 576 evra (današnji kurs)

Asena(PP) - Argus 1018 evra  Booking 1237 evra

Palmin (All) - Oktopod 1424 evra Booking 1761 evro

Melike (PP) - Argus 638 evra  Booking 746 evra (doplata za hranu)

Sunday beach (ND) - Argus 950 evra  Booking 1357 evra

Arora (all) - Argus 1118 evra  Booking 1600 evra

Ovo su stvarno velike razlike, posebno je zanimljivo da naše agencije u cenu imaju uključen i prevoz. Možda do ovako velikih razlika izmedju naših agencija i Bookinga u mojoj računici, dolazi zbog konverzije valuta, turske lire-dinar-evro.

Na osnovu ovoga mogu da zaključim da je tačno ono sta je napisao @drug clanda se ljudi žale na cenu Bookinga.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije to razlog, vec booking se vezuje za sajt hotela i cenu za induvidualne goste, obicno su cene vise a nase agencije imaju lokalnog partnera koji zakupi neki broj soba ili uzima alotman.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Činjenica je da su naše agencije značajno podigle cene za Tursku, ali zanimljivo je da su i cene preko Bookinga drastično skočile, što je veoma interesantno. Proverio sam nekoliko hotela u Kušadasiju gde odsedaju naši turisti., za termin: kraj avgusta - početak septembra, prevoz autobusom, za 2 osobe,  i uporedio cene naših agencija i Booking. Koristio sam ponude Oktopod travela i Argus tursa, jer sam sa njima isao u Kušadasi i bio sam uvek zadovoljan njihovom uslugom. Naravno cene kod Bookinga su bez prevoza. To izgleda ovako:

Tuntas Family Suites (bez hrane) - Oktopod 542 evra   Booking 576 evra (današnji kurs)

Asena(PP) - Argus 1018 evra  Booking 1237 evra

Palmin (All) - Oktopod 1424 evra Booking 1761 evro

Melike (PP) - Argus 638 evra  Booking 746 evra (doplata za hranu)

Sunday beach (ND) - Argus 950 evra  Booking 1357 evra

Arora (all) - Argus 1118 evra  Booking 1600 evra

Ovo su stvarno velike razlike, posebno je zanimljivo da naše agencije u cenu imaju uključen i prevoz. Možda do ovako velikih razlika izmedju naših agencija i Bookinga u mojoj računici, dolazi zbog konverzije valuta, turske lire-dinar-evro.

Na osnovu ovoga mogu da zaključim da je tačno ono sta je napisao @drug clanda se ljudi žale na cenu Bookinga.

A sada citiram samog sebe " Flora Suites all inkluziv u septembru za 367€ po osobi sa prevozom" . Napisao 28_og januara a danas u istoj agenciji 405€. Uplatili By Karaaslan in 4* oko prvog februara 900€ PP sa prevozom (9+2 noćenja u Čanakaleu, ista agencija) danas na Bookingu isti termin 1215€ naravno bez prevoza. I šta reći.

Izmenjeno (drug_član)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da dodam jer nisam napisao kako treba, odnosi se na dve osobe, Karaaslan a i za booking.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li moguće da je forum "zamro", ništa se ne dešava. Samo se pitam, onako....

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27027
    Ukupno tema
    906048
    Ukupno poruka