dujaspasa

Lisine -vodopad u Srbiji

8 poruka u ovoj temi

@Djokaputnik stalno negde žuriš!:neznam:  Mi volimo da razgledamo, pa da popijemo aperitiv i pojedemo meze, pa da popričamo, pa da malo prošetamo, pa da popričamo sa ljudima, pa da ručamo sve po redu uz vino ili pivo, pa da opet popričamo i posedimo, pa onda probamo neki kolač-dva, pa da još jednom obidjemo okolinu... itd... Šta da radim, takvi smo. 

Sva brzina nam je ostala na poslu. 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sve je to pitanje temperamenta. Meni za nedeljni ručak, a on je najdetaljniji i naj obimniji ne treba više od 15-20 minuta. A sremački nedeljni podrazumeva jednu žestinu, pun duboki tanjir supe od junetine i kokoške, rinflajš, sos, dve vrste pečenog mesa, pola štrudle sa orajima i par špricera. Mojim ukućanima treba 5 minuta više, mada niko od njih ne pojede pola štrudle. Na putovanjima gledam i to da ubrzam... doduše još nigde nisam sreo ručak obimniji od sremačkog, možda jedino onaj bački ručak običan. Jedino u piću ne žalim da sedim dugo, al onda moram i da pijem mnogo, a to na putovanjima sa kolima i nije baš preporučljivo. Svi mi na kraju stignemo na željenu destinaciju, samo neko drugom a neko sedmom brzinom.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zato je ovaj svet tako interesantan! Svako uživa na svoj način i radi kako hoće i može. :hello:

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo da na ovu zbriku dodam i jedan video obilazak sa decom. U videu je koristan savet za sve koji koriste gugl mapu prilikom putovanja - postoji greška na karti...

U videu je obilazak Ravanice, Resavske pećine, Spomenika prirode Lisine i Manasije + Park maketa:

 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prelep kraj. Mi smo u julu 2020. bili. Odseli u selu Stenjevac, 3 noći. Baš nam je lepo bilo.

Na putu prvo obišli Prirodnjački muzej u Svilajncu,  Obišli manastir Manasija. Ručali u restoranu Zlatna mušmula. Nakon toga otišli do smeštaja u Stenjevac, Veliki raj plus . Smestili se, uživali u prelepom dvorištu. Sutradan otišli do Resavske pećine i vodopada Veliki Buk. Ručali u restoranu Izvor Lisine, pastrmka je baš bila odlična. Sledeći dan  pre podne obišli Park minijatura. Nakon toga otišli do manastira Ravanica. Vratili se do smeštaja na kratko kupanje u bazenu. Pošto je dete oduševljeno bilo vodopadom, opet smo predveče otišli do vodopada Veliki Buk i opet u restoran Izvor Lisine. Zadnji dan je u planu bilo da obidjemo Krupajsko vrelo i manastir Gornjak, medjutim nešto auto počeo da zeza, pa smo ipak otišli pravo kući. 

 

Baš prelepo provdenih par dana. Izuzetno smo uživali.   Dete je bilo oduševljeno sa svime što smo obišli. 

 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

22.jpg

5.jpg

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905039
    Ukupno poruka