Nikola S.

Rusi u Egiptu?

90 poruka u ovoj temi

Barkman i ja opet imamo isto misljenje.

:bez-zuba:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

To nisu Poljaci vec su to Rusi koji zive u Poljskoj. To su oni koji su na granici.

A sto se tice Rusa ja zaista imam samo lose iskustvo. Slazem se sa svima koji su rekli da su bahati, neodgojeni, uvijek pjani i sl. Ne kazem da su Englezi i Njemci zlato ali Ruse niko nadmasiti ne moze.

Jedne godine u Turskoj lijepo sam cekala u redu za lubenicu nekih 10 minuta dok su se svi ispred mene Rusi namirili i ostalo je par losih komada. Uzimam ja hvataljku da uzmem tih par komadica i u tom momentu dolazi kuhar i kaze mi da hoce da zamjeni i stavi novu turu lubenice Ja se zahvalim i sacekam da covjek zamjeni pladanj i normalno i dalje drzeci hvataljku i u momentu kada pokusavam uhvatiti komad lubenice sa moje desne strane ulijece Ruskinja nekih 45 - 50 godina otima mi iz ruke hvataljku i trpa lubenicu. Ja sam od soka samo stajala i nisam uspjela rijec progovoriti. Kada je natrpala ogroman tanjir najboljih komada lubenice samo je bacila hvataljku medju ostatak. MZato Rusi ne hvala ako se mogu izbjeci onda svakako. Tu se desilo da su bili toliko pjani da su puzali po hotelu i liftovima, upadali pijani u bazen pa ih je neko morao spasavati i sl.

Drugo sto se desilo bilo je u Egiptu Hotel Steigenberger Al Dau Beach (5* kao tamo su malo recimo neki imucniji i kao kulturniji i sl.) elem kako hotel ima Lazy River koji se proteze cijelim dijelom gdje su bazeni i lezaljke i sl. dvoje Rusa u svojim 30 - 40 godinama su se hladno u 13:00 popodne u tom Lazy Riveru imali odnos, malo na brzinu valjda im bilo mrsko otici do sobe koja je taaaakoooo daleko, a hotel pun djece i sl. Na kraju krajeva ljudi prolaze pored ali oni brate nista.

Tako da zaista nemam lijepe rijeci za njih, iskreno sve najgore.

a da nisam procitao glupljih komentara. Rusa tamo ima verovali ili ne 2 000 000 i kao i svi drugi dosli su na more da se provode. Isto tako i poljaci, cesi, slovaci kojih tamo ima stvarno mnogo. Sve je tamo ispisano na arapskom i na ruskom, aerodromi obavestavaju na arapskom i na ruskom jeziku. Pa sta?! Ne znam zbog cega imaju ljudi komentar o necemu a da nemaju nikakvih dodirnih tacaka sa u ovoj prici sa rusima. Mozda je tu skrivena neka nacionalna netrpeljivost? Ili mozda zato sto smo mi eto letovali u Steigenberger-u? Mislim uzivajte u svom odmoru a ne u tudjem. Iz licnog iskustva od pre 5 dana kako sam se vratio iz hurgade, ima puno rusa, jako su veseli i provode se za razliku od nas, ali niko vam se od rusa nece obratiti, nesto vam reci pa cak mogu sa se opkladim da nema tamo pijanih rusa koji se valjaju po ulicama ili nesto slicno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

imas pravo, Rusi poslednje decenije ne mogu biti off ni na jednoj destinaciji :)

Tacno je, od kako imaju prilike da odu u svet, kojeg su toliko dugo bili zeljni, Rusi se ponasaju ko pusteni s lanca ili, sto bi se narodski reklo, sva vrata otvaraju laktovima i kolenom, a zatvaraju d...... .Kada je rec o Egiptu, ni malo s e ne razlikuje to njihovo ponasanje od bilo koje druge destinacije, ali valja imati u vidu da nisu ni svi oni isti.Ima onih kojima s e i te kako isplati all ,buduci da piju od jutra do veceri.Gledala sam licno RUscica, ni do kolena mi nije, uzima po dva viskija i piva, mislim, nosi za druga, a on za sankom ispije jednu turu, a drugu nosi kraj plaze.I tako po ceo dan, pa s e pitam nije li taj all skuplji bas zato sto oni , bukvalno, locu.

Ali, ima i mirnih, kulturnih Rusa i Ruskinja, ako zanemarimo one cice koje nocu igraju po sankovima, polupijane, kako na jednom forumu rece neko nas.Puno je starijih zena koje dolaze da tamo ugreju svoje ostarele kosti, neke dolaze i po vise puta, a neke su mi rekle da planiraju iznajmljivanje stanova preko zime.

Sve u svemu, na RUse se valja navici, jer ih ima svuda u svetu i , u proseku, jednako su bucni, drcni, misle da je co svet njihov i ne obaziru s e na okolinu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

a da nisam procitao glupljih komentara. Rusa tamo ima verovali ili ne 2 000 000 i kao i svi drugi dosli su na more da se provode. Isto tako i poljaci, cesi, slovaci kojih tamo ima stvarno mnogo. Sve je tamo ispisano na arapskom i na ruskom, aerodromi obavestavaju na arapskom i na ruskom jeziku. Pa sta?! Ne znam zbog cega imaju ljudi komentar o necemu a da nemaju nikakvih dodirnih tacaka sa u ovoj prici sa rusima. Mozda je tu skrivena neka nacionalna netrpeljivost? Ili mozda zato sto smo mi eto letovali u Steigenberger-u? Mislim uzivajte u svom odmoru a ne u tudjem. Iz licnog iskustva od pre 5 dana kako sam se vratio iz hurgade, ima puno rusa, jako su veseli i provode se za razliku od nas, ali niko vam se od rusa nece obratiti, nesto vam reci pa cak mogu sa se opkladim da nema tamo pijanih rusa koji se valjaju po ulicama ili nesto slicno.

Коментар од чланице Сејла по мени није ни мало глуп. И нема ту националне нетрпељивости као што би људи волели да буде па да би се ствари звале другим именом. Као неко ко ради на рецепцији хотела у Турској, знам јако добро и видела сам то из првог реда све што је Сејла написала.

Од Руса који дођу на рецепцију буквално вриштећи на нас какву смо им собу дали без струје, да не знају шта значи онај " рогобарни привезак " поред кључа од собе, до оних да их таксисти враћају, а портири извлаче из кола пред хотелом јер сами не умеју на ноге.

Имала бих још ПУНО тога да кажем што је лоше и чега сам се све нагледала, а каквих сам се све коментара наслушала са других страна.

У књизи утисака, све притужбе што су написане се у 90 % случајева односе на управо њих.

У овом случају, Турска, је за њих јефтино летовалиште. Због тога долазе сви могући профили људи. Током свог рада тамо, могу на прсте да избројим људе, што старије , што млађе, који су заиста били душе од човека. Али зато не могу да нађем довољно велик број за оне који брукају своју нацију. Од свих туриста са којима сам се сусретала, Руси су најбољи тренинг за живце.

Ево 1 од примера: Забрањено је да људи из других хотела долазе у наш, може само у лоби јер је AI хотел.

Девојка, рускиња ( дивна једна девојка ) ради у продавници коже и пита 2 рускиње у 20- им годинама, да ли су заинтересоване за кожне јакне... Одговор девојака је био следећи : " Зар ти ми делујемо као да имамо пара за то? Када би она крава са рецепције ( ово се на мене односи ) дозволила да нас мушкарци посећују, можда би који и постао спонзор. Разговарај са " другарицом " ( овде ми се акценат на тој речи и поглед испод ока допао ) па ће можда бити посла и за тебе. " Све ово се говорило на можда 5 м од мене, тако да није " рекла - казала ".

Толико о томе.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Разговарај са " другарицом " ( овде ми се акценат на тој речи и поглед испод ока допао ) па ће можда бити посла и за тебе. "

:o

Dakle, stvarno ima svakakvih..

U Hurgadi su mi za oko zapale Ruskinje PREkratkih suknji, koje uz vulgarni kikot ćaskaju sa Egipćanima. Bilo je i usputnih šljepova po guzi, na koje je reakcija isto bila kikot :rolleyes:

Sve sam to pridavala nekim individualnim karakteristikama, a ne odlikama nacije. Mislim, i dalje to činim. Mada kada pročitam brojne komentare forumaša na ponašanje Rusa, shvatam da je to možda i uobičajena pojava.

Ali, što bi moja profesorka ruskog rekla: ''U svakom žitu ima kukolja'' ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima svakakve stoke! Letos u Sharmu, u nasem hotelu bilo je puno Rusa, jeste da su sirovi, ali su puno veca stoka bili Englezi i Italijani koji su takodje odseli u nasem hotelu. Uplate all inc, sednu na bazenski sank i ne odvajaju se od njega do zatvaranja. A onda krece skrnavljenje. Skakanje sa mostica po ljudima u bazenu, hodanje bez gaca po kompleksu, urlanje na ljude u prolazu i sl. Ovi Rusi i mi Srbi, smo bili olicenje kulture, verovali ili ne!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja verujem.

Uvek volim da pohvalim naše turiste, kada to zaslužuju. A većina zaslužuje..

Npr. pisala sam o tome već na ''grčkim'' temama, kako Grci, vlasnici vila, nekada baš hvale Srbe i vole da im budemo gosti, jer samo spremamo klopu u apartmanu i idemo na plažu, ponekad bacimo roštilj u zajedničkoj bašti i organizujemo druženje, ostavimo stvarno sjajan utisak i olakšavamo im sezonu, dok zbog pijanih Engleza moraju skoro svakog dana da ribaju bazen od njihovih bljuvotina..

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Po meni, jesu loši turisti. Pomalo se nadmeno ponašaju, dosta su bezobzirni. Kada je za obrok švedski sto, toliko natrpaju tanjire da ti je neprijatno da pogledaš, naravno to ne pojedu.

Veoma su glasni, deca su bučna.

Izvinjavam se , ali ovo je utisak koji sam stekla.

Inače ima ih svuda u Egiptu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sve gore napisano je tačno, ali ne važi za sve Ruse.

Ništa bolji nisu ni Srbi, ali ne važi za sve.

Kako nas ima malo u odnosu Ruse, tako se naši "loši"

turisti ne primećuju.

Pošto Rusa ima koliko ih ima, uvek se o njima govori

u negativnom kontekstu. Normalno je da u tolikoj

masi ima najviše Ruskih "loših" turista.

Meni više smetaju Englezi i Italijani. Možda sam

boravio u hotelima gde su baš Italijani I Englezi

pravili veće gluposti od Rusa.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gde god sam bio, Turska, Egipat, Tunis, uvek sam imao problema sa Rusima. U Egiptu je lokalna ruska ku*va zvala ekipu egipcana da me prebiju jer sam joj uzeo daljinski u kaficu, gde je maltretirala sve koji su bili tamo sa svojim izborom programa. Srecom vlasnik kafica je stao na moju stranu i guzva se rascistila posle nekog vremena. U Turskoj sam gledao rusku decu kako trpaju ogromne kolicine hrane u tanjir, a nisu mogli da pojedu ni 1/10 toga sta su stavili u tanjir, a mnogi su zbog tog njihovog ponasanja ostali bez tog jela. Nisu bolji bili ni amerikanci, s njima sam imao problem u avionu na letu iz Budimpeste u Brisel, jer su se ponasali ko kauboji i gurali me tokom celog leta, a kada sam ih upozorio da im nije ovo Divlji Zapad, zvali su stjuardesu da me tuze :) Moja teorija je sa sto je zemlja vojno mocnija, gradjani im se ponasaju kao kreteni. A sto se tice nas Balkanaca od Vardara pa do Triglava, mi jedva cekamo da se nadjemo van zemlje i da sirimo bratstvo jedinstvo, a kad smo kuci ratujemo. U Egiptu je jedne godine bilo par ljudi Bosnjaka, koji su u pocetku svima zadovoljno objasnjavali da su muslimani, a kad su videli da ove to ne interesuje, dosli su do mene sa recima: Ma pusti ove, mi smo braca :) Isto tako u velikoj vecini ne zalimo da damo dobre napojnice u hotelima, iako finansijski najgore stojimo i ako ima hladnog piva za muskarace i shopinga za zene letovanje nam je super.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kao uspomenu sa letovanja ove godine moram da vam prepricam desavanje sa englezom sa zenom i malim detetom i ruskinjom. Naime, ruskinja je stavila svoj peskir na lezaljku pored bazena, sigurno rano ujutru i nije ni dolazila. Englez dosao sa porodicom, video da nema nikog, pobacao peskire i instalirao svoje. U neko doba dolazi ruskinja i pocne da vristi, a englez je tako strucno od*ebe, da je morala da se povuce. Udarila gromada na gromadu, rusi izgubili :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne volim da generalizujem stvari, ali što se tiče ovoga sa hranom tačno je. Rusi oko švedskog stola prave toliku gužvu i guraju se kao da im je to zadnji obrok u životu. S druge strane, imao sam priliku da upoznam jednu rusku djevojku koja je skroz fina i normalna.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moje zapazanje sto se tice Rusa da nasi ljudi mogu da pomesaju njih i Poljake(koji su po meni gori od Rusa) zbog jezika(ipak je nasem najslicniji slovacki pa ceski).Ekipa nasih koja je stigla par dana pre nas nam je pricala o par grupa "Rusa" koji su stalno mrtvi pijani i prave sranja.Posto moja zena prica poljski ispostavilo se da su to Poljaci.Jos je jedna grupa bila u sobi do nas.Uzas,lupanje po vratima u 5 ujutru da probude pijanog saborca da im otkljuca vrata,uzivanje u zvucima povracanja svako jutro,...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja sam za prvi maj bio na maturskog ekskurziji u Barseloni( tacnije u Ljoret de Maru). Jeste da Rusi piju od ujutru ali su zabavni, uvek veseli i spremni za druzenje, a nisu pravili gluposti. Mislim da su Rusi bili najslicniji nama od svih turista tamo. Imali smo komsije iz Madrida, svaki dan su bili drogirani, Nemci nekako povuceni i odbojni, Englezi izgleda da nisu navikli da piju, cim se napiju odmah lome flase... Prosle godine u Hrvackoj vlasnik stana kaze da mestani prvo pitaju turiste odakle su i ako cuju da su Talijani odmah ih isteraju. Posle njih uvek ostanu spagete na zidovima, slome nesto...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Rusi na letovanju - uzas .

Zena pored mene odnosi ciniju sa bananam za sto sa dvoje dece i muzem , pune flasice sa sokovima u restoranu i nose na palzi iako na plazi na desetak metra ima sank sa hladnim sokovima , klopa po dyepovima u salvetama .Negovore nijedan jezik osim ruskog.

Deca neobuzdana koja neslusaju niti prezaju od bilo koga - predstave decije se prekidaju zbog njih .

Vrhunac je preosle godine kada za stolom rucaju muz , zena i dvoje dece od po najvise pet godina , gde u jednom trenutku devojcica ustaje cucne pored stola na prolazu ,ispiski se i vrati se za sto da nastavi jelo , roditelji se nisu ni tregli a videli su sta se desilo.Svi nastavljaju sa obrokom kao da se nista nije desilo.

Nema komentar za njih ......................

Izmenjeno (neofit)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27009
    Ukupno tema
    905838
    Ukupno poruka