koket

Afrika- Zanzibar

121 poruka u ovoj temi

Uzivanje je pocelo...

Plima i oseka ovde na istoku izrazene ali moze se kupati.

Kite surf je ovde atrakcija i uzivanje je gledati ih .

Sto se bezbednosti tice nije narocito opasno ali treba biti obazriv.Mrak pada rano oko 19 h i ima se utisak kao da je ponoc ,tada vise ne mozete slobodno da se krecete .

Lokalno stanovnistvo je prilicno miroljubivo ali na plazi su dosadni raznorazni prodavci.

Sto se tice hrane mislim da ce u narednim danima to biti mali problem jer smo mi navikli na kolicinski obimniju hranu.

Riba je jeftina ,dve vece porcije sa pirincem su oko 15 $.

U nasem smestaju je Thai restoran jos uvek nisam probala .

Od 15-18 je skoro sve zatvoreno.U centru sela je par lokalnih prodavnica to je u planu da se istrazi danas.

Mislila sam da ce voce biti dostupnije.

Generalno nema mnogo guzve s obzirom da je visoka sezona ali ima turista taman.

Turizam je u ekspanziji i oni polako hvataju korak.

Mnogi vas posmatraju kao pokretni bankomat ali budite fini ,recite da nista zainteresovani i sve je ok

Ovo je potpuno drugi svet ,daleko razlicit od evrope ali ne tako zaostao kao sto se na pocetku cini.

Nastavak sledi kad malo istrazimo mesto

P.s.Komaraca ima vrlo malo i to uvece 

Ovo je Vaš komentar kad ste bili pa mi obkjasnite kako su dve ribice sa pirinčem od 15 usd jeftina hrana?  Stvarno nije polemika već želja da mi pokažete šta nisam video dobro jer bih opet išao kad bi imao šta da jedem. 

Kada sam postavio svoj komentar o Zanzibaru nisam čitao vaše komentare od ranije ali sad vidim da su nam utisci isti i da vaš poslednji komentar nije isti kao kad ste opisivali ranije. 

Molim Vas da ne polemišemo jer moj cilj je da budućim putnicima dam  svoje vidjenje i putne informacije da prodju jeftinije. Normalno da nam se utisci i zapažanja razlikuju ali najbitnije je da smo videli Zanzibar svojim čulima a sada to želimo i drugima. Da pomognemo informacijama svima!??? 

Izmenjeno (nebojsabrada)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne polemisemo uopste,pisemo na forumu jer razmenjujemo informacije

Nama hrana stvarno nije bila problem i velika stavka (15 $ za dva obroka zaista nije previse,toliko je i hrana u Bg,pa dve pastrmke na Kalenicu ili Bajloniju du blizu 700 din,ispecene na rostilju)

Njima je riba dostupna i oni nam to lepo naplacuju za njihove pojmove

U Lukmanu u Stone Townu je ozbiljno jeftina hrana

Najveca stavka nam je bila karta jer smo kratko pred put odlucili da idemo,sad je ne bih platila toliko

Izmenjeno (smotanko)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

koja je najbolja opcija za karte, ja sam gledao za januar sve je preko 700e.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prosle god je u sempembru bila akcija fly dubai sve na 50 posto off i tada sam uzela za Sri Lanku vrlo povoljno ,zanzibar je bio oko 300 e ali se najbrze proda ,bukvalno u prvim satima,naravno to su letovi na kojima nema hrane ,prtljag je cini mi se do 20 kg,generalno mi ne nosimo nikad velike kofere .Turkish ume da bude povoljan.

@nebojsabradaNeki postovi su pisani odmah po dolasku dok nismo malo istrazili.

Posle nadjes od koga uzimas voce,pa kad si svaki dan kod njega menja se situacija.Nama je mnogo znacio dorucak u hotelu/kolibama iako je dosta bio jednolican ali opet dugo smo bili na jednom mestu,upoznas se sa njima pa ti naprave i druge stvari ,ako jedes popodne /uvece kod njih budu nize cene,dobijes vece porcije i sl.

P.s. jeste pivo skupo ko djavo ali to je muslimanska zemlja.

Obrni okreni ,ja bih opet isla jer mi je stvarno lepo.

Ono sto mi se nije dopalo je kako Evropljani koji imaju kafice "sisaju"druge Evropljane 

Izmenjeno (smotanko)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Oman air iz Milana ispod 300 evra može ili  Kenia air. Iz Beograda Turkish kad je akcija. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moguće da sam malo bio prestrog ali  znz uporedjujem sa baš puno destinacija na koje sam boravio i reper mi je Burma-Kuba-Kambodža -Vietnam-Laos -Tajland. Bednije i skuplje od svega. 

Ali ima i lepo. 

Kendva roch je jedna od najlepših plaža. Ananas je jedan od najsladjih na svetu. Istok a pogotovu severoistok je miran i pust za opuštanje. 

Najtoplija voda okeana i najjače sunce. 

Ovo gore za avion je neki bag pa ispalo da citiram.Najjeftinije je iz Italije pogotovu sa oman airom mada nisu baš vrhunska kompanija.  Fly Dubai je low cost i sve se naplaćuje -mogu sami da vam otkažu let bez odgovornosti jer najniža tarifa ne nudi vamma nikakve pogodnosti. Za Turkish preporuka ako se nadje ispod 400 evra. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni je malo nelogicno da ga svi opisuju kao raj, dok ono sto sam viela na netu deluje kao cist primitivizam i nemaština.Suprug je malo više istražio Zanzi preko neta, jer smo hteli da odemo ove godine, ali smo ipak odustali.Sada vidim da mi priča @nebojsabrada ima smisla, i da nije bas sve "tako kako predstavljaju na netu", ali opet, nisam bila pa ne mogu da sudim...Devojka sa posla mi je ispričala da je lepo u smislu ako hoćeš da odmoriš, da su rajski prizori, ali da je jeftino, baš i nije...Bila je smeštena u nekom hotelu bungalov tipa, i kaže da se ne razlikuje mnogo od bungalova na plaži, a da je razlika u ceni osetna, i ako je išla u sopstvenoj režiji ( preko Bookinga) i Fly Dubai. Opet kažem, to je ono što mi je rečeno, (ona se vratila pre 15 dana), i što sam videla na netu, da me ne razumete pogrešno.:neznam:

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li ima neko da otkupi putovanje za Zanzibar za 50% cene. Krece se 29.juna (12 dana), nocenje sa doruckom. Puna cena je 1400 eur-dakle 700 eur. Aranzman je u poptunosti uplacen ali nazalost moram da otkazem iz privatnih razloga.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav drugari :), mi smo hteli na Zanzibar preko agencije ali na letu koji oni organizuju nije bilo mesta pa su nam nudili drugi let sa 25sati cekanja i od 660e, pa smo mi sami kupili karte preko Qatara za 440e preko Dohe, elem kad smo kupili karte agencija nam je rekla da su sobe 50e po osobi da nisu vise 30e, sto dodje skuplje 590e nego na  bookingu,tako da sam odlepila i zato pisem da dobro se raspitate oko svega, i sad smo odlucili da idemo sami od 15tog okt do 31, ako ko bude tamo pisite :). Rezervisala sam nam 10nocenja na Kendwa plazi i 4nocenja u Stone gradu, hotel je na plazi, sa bazenom pa mislim da ce biti ok. Mozete li napisati kakve su cene hrane i kako ste kupovali vodu, jel na Kendwa plazi ima nekih prodavnica ili je sve pusto? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na Kendwa rock su samo hoteli. Ima par prodavnica ali nema skoro ništa. Vode ima za kupiti i to nije problem. Malo dalje je Nungwi i tu je bolji izbor. Kako ti hotel ima bazen valjda je 5 zvezdica? Kendwa je najlepša plaža na Znz. Struja nestaje često i ako hotel nema agregat biće .......? Hrana i restorani su problem. Zanzibar je beda i uzmite rentacar- 25 usd za terenac je ok cena. Bili smo mesec dana svud ali u Stone neznam šta ćete raditi četri dana. Paje plaža je ok. Ako hotel nije na plaži onda je u podne pretoplo. Neka vam je sretno ali mnogi preuveličavaju Znz. Priroda je pustara - kuće beda a plaže su lepe. Pare menjajte u Stone ili na Nungwi.  Mi smo kuvali sami ali mesa nema. Jajja-paradajz i paprika. Imali smo sreće da nam vlasnik hotela spremi par puta ribu.Ananas na ulici je odličan. Piletinu -ako je nađete- nije dobro pečena. Zanzibarsku picu izbegavajte zbog stomaka.

Izleti su svi prevara i sve možete sami. Jurnjava delfina je najveća glupost. 

Ukoliko ste u Kendwi na plaži i imate hranu u hotelu biće vam odlično.Suvenire kupujte od Masaija na plaži.

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala puno na odgovoru. Rezervisala sam Kendwa rock hotel 11noci, ako je ko bio moze li da napise jel bio zadovoljan? ono sto sam gledala na bookingu ako je dobro preskupo je, a obelezila sam da ima klimu i da je hotel, nisam dobila bas puno izbora..iskreno malo sam se pokajala sto smo karte kupili jer nasla sam dosta negativnih utisaka, a i Bali me nije odusevio pa tek mislim kako ce ovamo da bude, ali nadam se da je plaza onako lepa i da je hrana ok i super :) . A kako ste se prebacili sa aerodroma, da li da rezervisemo preko hotela taxi ili da trazimo kada sletimo? A drugi hotel sam uzela 4noci Golden Tulip, mislim da je pored grada, on ima bazen i plazu, pa sam mislila da obidjemo jedan dan Prison Island, malo grad i onaj pescani sprud i mislim da necemo ganjati delfine.. ako ima jos nesto da treba da se obidje pisite :).. i kakve su cene u rock restoranu?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hotel na Kendwi ti je dobar. Do hotela od aerodroma ima puno. Taxi je skup. Uzmite renta car-isplati se. Josani park sa majmunima možete sami . Do Kendwe možete jeftino sa dala-dala ali to je lokalni prevoz i nekomforno je. Ako ćete taxi na licu mesta uz cenkanje. Auti se voze suprotnom stranom i ja bez kola tamo nebih boravio. Ostrvo je veliko.Plaže su stvarno lepe a hrana je očaj bila svud. Sve je gore od Balija mnogo . Istočne plaže imaju ogromnu oseku ( 2 km) ali voda nadođe popodne. Paje i Jambiani su ok. Na Jug nema razloga ići. Sever i severoistok uz Nungvi su najbolje. Imam dosta utisaka ali bolje da se iznenadite. Nosite kreme i lekove jer nema gde kupiti a i lekara skoro da nema.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ustvari hotel na Kendwi je odličan za pare koje ste dali jer je na odličnom mestu. Ako imate hranu u njemu nećete ostati gladni. Stone je beda ali ima i elitniji deo grada van starog jezgra. Skinite mape da se ne pogubite po sokacima. Ako mislite na kuću Fredija Merkjurija i restoran pored to nije ništa posebno. Ako možete da menjate onda Stone smanjite na dve noći a idite na Paje ili Jambiani. Beda je tolika da nema ni plastičnih kesa već sve pakuju u novine pa i ribu i hleb. Kese se prodaju. Voće-Ananas je perfektan na ulici. Za sve se cenkajte. Na Kendwi nema menjačnice pa pare zamenite u Stone ili na susednom selu Nungwi u centru sela.( običan kiosk).

Ova hladovina je blizu vaseg hotela

IMG_20170206_104857.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo ljudi :)

Da li je neko od vas išao na Zanzibar preko Globe Tracker-a? Mi krećemo tačno za mesec dana, kod njih su nam svi izlet uračunati u aranžman. Kartu smo platili po 660 eur po osobi (Fly Dubai), jeste jača cena, ali nismo našli ništa ispod i uključen nam je i prtljag i hrana. Bićemo u hotelu Khulala Blue, selo Paje. U aranžman nam je uključen i doručak i transferi, tako da jedini dodatni trošak koji ćemo imati je ručak, večera i suveniri. Iz agencije su nam rekli da je oko 200e dovoljno (20e po osobi dnevno). Da li je zaista tako?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26885
    Ukupno tema
    902094
    Ukupno poruka