koket

Afrika- Zanzibar

121 poruka u ovoj temi

Trenutno imas fly dubai karte za oko 300 e u drugoj polivjni februara za Zanzibar ali tk su one sa samo 7 kg prtljaga i bez hrane pay to change tarifa.

Let je korektan skroz ,oko 4,5 h je cekanje j Dubaiju.Nisam bila u Mikumiju ali sam upoznala Turke koji jesu i dopalo im se ,bili su zadoboljni.Oni su platili dva dana oko 250 e .

Repelente imas u liliju ,jungle formula i odlicno su radili posao mada u julu je bilo jako suvo

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima.

Za koju sedmicu putujemo na Zanzibar, pa me interesuju iskustva u vezi tableta za malariju. Iskreno, ne bih da jurim iste, već bih pribegao mehaničkoj zaštiti (autan, dugi rukavi uveče i slično).

Razbijam glavu oko faktora rizika, pa ne znam da li grešim što tablete izbegavam?
Komarci valjda grickaju tek kada padne mrak i u suton? (ako će da ujede, neka ujede :neznam: )

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Caos,

mi smo isli prosle godine krajem februara. Odlucili smo da ne pijemo nista od lekova, poneli autan. Nismo se nista spec mazali njime, jer zaista nije bilo komaraca na moru, ni uvece, uvek je duvao neki blagi vetar, pa mozda zbog toga.
Mislim da nema potrebe nesto previse da brines o tome, ponesi autan i bices miran...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imala bih pitanje za posetioce Zanzibara. Iščitala sam sve što je prethodno napisano za ovu temu i jako me zanima da li je neko putovao preko agencije Manga Travel?  Kakva su iskustva? Takođe me zanima i sam let Fly Dubai, BG-Dubai-Zanzibar, da li je moguće da nema hrane u avionu kako sam negde prethodno pročitala? Šta je najbolje poneti od repelenata protiv komaraca i insekata? I ono što me najviše zanima da li je neko išao na safari u Mikumi nacionalni park, jer planiram da ga posetim?

Cao, i ja putujem manga travelom sada 05.02 ? Mozda bas budemo u istoj grupi. Bas sam ovih dana oko spiska i pakovanja sta sve trebam da nosim pa slucajno naisla na ovaj forum. Drago mi je da je neko napisao da je ovaj Mikumi super jer znam da je taj izlet oko 300 e ??‍♀️ Mozda se i upoznamo onda . ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo ljudi :D

Mene i mog supruga jaako interesuje zanzibar, pa me zanima preko koje agencije ste isli? Koja je po vasem misljenju najpovoljnija?:neznam:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo isli sami,sve agencije ti naplate smestaj duplo tj ne naplacuju po sobi nego po osobi i to im je glavn zarada.

Moji prijatelji su jedni isli sa jungle,drugi sa globtrack i bilo im je ok svima

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ni Dante ne bi opisao bolje. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav ljudi.

Juce smo bili da uplatimo Zanzibar 10 nocenja od 18.07. preko Jungle Tribe agencije. Bicemo smesteni u  African Sun Sand Sea Resort  u mestu Bwejuu na istocnoj obali, nekih  pa imam "par" pitanja. Posto je taj smestaj relativno daleko od bilo kakvih desavanja, kako nam je najbolje da dodjemo do nekih restorana, barova itd. koji su npr. 10-15km udaljeni od hotela? Nismo hteli da uplacujemo All-in upravo da bismo svaki dan rucali i vecerali na drugom mestu i probali sto vise njihove lokalne hrane. Vidim da se pise da je taxi skup. Sta to zapravo znaci? Skup za njihove ili i za nase pojmove? :p Koliko bi nam uzeli npr. za voznju od 10km? Kad kazete da nije bezbedno kretati se nocu, sta pod tim mislite? Posto mrak pada vec u 19h, nismo valjda osudjeni da smaranje u hotelu celo vece? Za tih 11 dana, idemo na 5 izleta preko agencije(Blue safari, Stonetown, Prison island, Jozani suma i Kendwa plaza). Da li bi neko mogao da nam preporuci gde bismo mogli jos da odemo preko lokalaca? Prilicno smo avanturistickog duha i nikako ne bismo da provedemo preostalih 5-6 dana na plazi i u hotelu. Da li je neko isao na plivanje sa delfinima na jug u Kizimkazi? Da li se isplati ici na to? Da li moze da se iznajmi bicikl i koliko ga je preporucljivo voziti ako nas uhvati mrak? Da li negde ima nekog nocnog zivota? Ne treba nam neka ludnica od zurki, nego neki bar da se popije par pica a da ne budemo samo nas dvoje i barmen u njemu :D 

Znam da previse pitam, ali vidim da je dosta vas putovalo tamo, neki i po bas mnogo puta, pa se nadam da cete mi pomoci bar za neke od ovih stvari. 

Hvala unapred ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kad padne mrak to znaci da na istocnoj strani nema mnogo kretenja jer nema ulicne rasvete i bukvalno je mrkli mrak i zaista je nezgodno kretati se.U Nungwiju nije ovako jer je vece mesto i zivo je celu noc ali nije tako egzoticno i rajki(po meni)

Taxi je dosta skup za nase pojmove jer nema nesto mnogo vozila na ostrvu,Zanzibar je ekstremno siromasan.

Njihova prava domaca hrana su ugali i pasulj i tako te stvari,pitice sa povrcem,hleb od kokosa,pirinac  sa kokosom .Ugali je nesto najblize nasem kacamaku.Ali jedite ribu,rakove ,jastog je jeftin,hobotnice to je toliko sveze i predivno.Dorucak ce vam biti isto svakog dana ,nemoj to da vas iznenadi,jaja ,palacinke,voce i sok.Nisam isla ka Bejuu skroz,krenuli smo pesaka iz Pajea ali smo odustali na pola puta jer nije moglo skroz plazom,sigurno ce okolo biti par restorana u kojima cete blejati.Paje gde ima desetak restorana je blizu za dan.Ponesite duge rukave za uvece ,bude hladnjikavo zbog vetra.Svi hvale izlet kada se ide da se pliva sa delfinima,meni ej blue safari bio mnogo naporan jer imam morsku bolest a brodici su premali a okean nemiran.

Ne bih ja mnogo forsirala izlete jer ce vam biti super da blejite po plazi ,da gledate sta oztavi oseka,da se divite najsitnijemogucem pesku.Pinesite repelente za komarke i dobre zastitne faktore,sunce przi!!

Bice vam prelepo,samo otvorite um i budite opusteni

Ako ste avanturistickig duha probajte kite surf

Izmenjeno (smotanko)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kite surfing sam planirao da probam svakako, pa sta bude :D

Za sad mi sve deluje odlicno, jedino se plasim da nam ne bude dosadno uvece ako u hotelu ne bude nikakve zabave(a koliko sam citao nece je biti). I sta znaci to da je taxi skup za nase pojmove? Koliko bi nam npr. uzeo nocu(posle ponoci) od Paje da se vratimo u smestaj, posto sam video da tamo ima dosta lepih restorana i barova. To je nekih 6-7km max. Valjda je jeftinije vratiti se taxijem nego platiti prenociste u Paje-u :neznam:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam, uvece se nigde nismo vozili jer je stvarno nemoguce,da bi isao po plazi trebaju ti baterijske lampe ,ali ne verujem da je manje od 15 $.Nece vam biti dosadno nemoj da brines...

Preporuka za kite su Mike i Izabela,Poljaci koji super pricaju engleski oni su u pajeu,idi na insta mikegokite ili kiteit zanzibar

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imam jos dva pitanja. Da li je neko bio u Dar Es Salamu? Razmisljamo da li je vredno izgubiti ceo jedan dan i 80-120$ po osobi za prevoz da bi se video grad? I drugo, da li na Zanzibaru ima da se kupi pravi Tanzanit? Da li ima mnogo zlatara u Stone Townu i koliko su od poverenja? Hvala.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mizlim da moze da se kupi samo u jednoj zlatari,preko puta kuce Freda Merkjurija.

U Dar es Salam znam samp da ne bih isla trajeltom jer mi je izgledao potpuno nebezbedno i nakrcano.

Bolje idite na Pembu ili Membu

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A da li znas okvirno kakve su cene tanzanita? U rangu sa dijamantima ili jeftinije?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26885
    Ukupno tema
    902094
    Ukupno poruka