koket

Afrika- Zanzibar

121 poruka u ovoj temi

Draga Tijana532, plima i oseka je izrazena na istoku ostrva, (2x dnevno plima, 2x dnevno oseka), bez obzira na godisnje doba. Treba izbegavati april, maj, jun jer je tad kisna sezona. Sve osim toga, biraj slobodno, mada savetujem novembar/decembar/januar/februar/mart.... 

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zdravo, mene zanima da li je neko od vas mozda bio u hotelu Sunset Kendwa. Zanima me u kojim delovima je najmanje izrazena plima i oseka?

Izmenjeno (Tijana532)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kupljene karte za Zanzibar za jul.Ako neko ima preporuku za smestaj u Stone Town -u ,zatim  a severu i severozapadu kao i istoku bila bih zahvalna

Imamo 20 dana na raspolaganju moj neki okvirni plan je 2 -3 dana Stone,5-7 sever ,5 istok i mozda jug neki dan

Ozbiljno razmisljam o opciji iznajmljuvanja nekog autica

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moja preporuka za hotel u Stone Town-u je Golden Tulip Boutique hotel. Postoje dva Golden Tulip hotela, jedan je u gradu, jedan je izvan. Mi smo rezervisali taj u gradu. Sobe su vrlo ciste, osoblje ljubazno, a lokacija je odlicna i sve je na 5 minuta udaljeno.

U Nungwi-ju smo bili smesteni u nekom guest house-u, to ne bih preporucila. Kupali smo se kod My Blue hotela, a jeli smo u Amaan bungalovima i Langi Langi bungalovima. Nismo videli kako sobe izgledaju u ovim hotelima, ali spolja je sve izgledalo ok.

Za Paje smo rezervisali preko bookinga Simba Garden Lodge, ali nam se nisu dopali ni smestaj ni lokacija, pa smo posle dva dana promenili. Na licu mesta smo pronasli Kitite beach bungalows i dali su nam nizu cenu, a smestaj je u prvom redu do mora. Odmah pored su Mr Kahawa i B4, odlicni barovi.

Ukoliko razmisljate o izletu sa delfinima, moj iskren savet je da ga preskocite. To nas je mnogo razocaralo. Iako smo citali komentare na trip adviseru odlucili smo da idemo, jer smo mislila da ne moze da bude toliko lose, ali bilo je i gore od toga.

Ako imate vremena za safari, obavezno idite. Mi nismo imali i bas nam je zao zbog toga. Verovatno ce vam biti dosadno 20 dana na Zanzibar, pa razmislite i o safariju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala mnogo

Mislim da necemo na safari sad ,brzopleto sam kupila karte sa sletanjem na Zanzibar ,jer sam kasnije pocela da mislim i o safariju ali videcu jos 

Rezervisala sam Kinazi Upepo Bungalove u Jambijaniju ali jos nisam sigurna ,za Nungwi mi je mnogo tezak izbor ali mi se cini da ce biti Aman bungalovi i ostaje mi 4-5 dana jos negde

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zaboravih,jedino za cim patim je kafa,ovde se sluzi neka grozna filter kafa, espresso postoji na jednom mestu ali je bzv.

O ovome je bilo reci na tripadviseru ali ja nisam uzela za ozbiljno tako da mi veoma tesko pada sto nema kafe

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nevolje u raju ...

Uglavnom nas put na sever se nesrecno zavrsio.Smestaj u Nungwiju je bio los ,i lokacijaki i same sobe .Samo selo mo se nije svidelo i nisam imala osecaj da sam na egzoticnoj destinaciji.

Mesto je bucno i danju i nocu,ima mnogo tinejdzera iz Engleske ,Spanije,Italije,dosta droge i prostitucije.

Smestaj u Nungwiju je dobar samo u velikim rizortovima,ostali smestaj je los lokacijski i dosta nizeg kvaliteta.

Iako su nas prebacili u bolju sobu i manje bucnu ,nisam se osecala lepo i odlucili smo da se vratimo na istok.Sve je podredjeno turistima ,mnogo je dobrih proevropskih restorana i za provod je mesto ok .Guzva na plazama je znatno veca,mozete slobodno prolaziti skoro kroz sve hotele ,sto mi je takodje bezveze.

Uvece je zivo i osvetljeno i slobodno se moze kretati.

Jednostavno mi nije leglo ,ne mogu da kazem da je mesto lose.

Super stvar je sto kad je ujutru oseka i udjete u vodu ima svega i svacega,morske zvezde,krabe,skoljke ma svega.Mnogo lokalnih zena peca i mozete krenuti za njima ,zanimljivo je .

Usput do istoka smo uradili spice turu i to je jako zanimljiv izlet i vredi otici na njega .

Juce smo isli pesaka Paje -Jambijani plazom oko 6 km u jednom pravcu i bilo nam je ok ,Jambijani nije losa baza.Na pola puta je Spise Island resort koji ima kafic postavljen iznad korala do koga se dolazi mostom i kada je plima vi ste iznad vode ,mesto je dobro za kuliranje i opusteno,ali su cene skoro duple u odnosu na druga mesta.Jos jedno zanimljivo mesto je The Loop ,vrlo opusten hotelcic sa velikim bazenom i dobrim kaficem ,sve sobe su ka plazi i bazenu i to moze da bude zanimljiv izbor.

Posto smo prokrstarili skoro celo ostrvo mogu da kazem da oni zive neoptereceno sa su srecni iako je siromastvo veliko.Na ulicama je gomila dece u skolskim uniformama ,skole za nase pojmove izgledaju kao napustene zgrade bez prozora .

Deca su preslatka ,prilaze da se druze ,igraju ,mnogo su zilavija i spretnija od nase dece ,verovatno jer su od rodjenja napolju.Zadivljujuce je kako se penju okolo ,nisam videla da je neko dete palo.Kad im kupite neki slatkis radost je nevidjena

Izmenjeno (smotanko)
4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I poslednji nastavak...

Poslednja tri dana smo proveli u Stonetown.Saren,lavirint kupio me je na prvi pogled .Ziv kao i celo ostrvo ,mozete se potpuno slobodno kretati bez ikakve bojazni.

Drugaciji su ljudi ,moderniji,svidelo mi se kako kuliraju u Forodani parku i muskarci i zene popodne i navece .Moram da kazem da me ponuda jela uvece tu nije fascinirala jer sve prze u dubokom ulju u fritezama ,ali sok od secerne trske i zanzibarska pica jesu bas dobri.Inace ocelivala sam nize cene hrane na Forodaniju.

Kultni restoran Lukman ,odlicna ponuda hrane ,cene i vise nego pristupacne,domaca kuhinja u punom sjaju.

Imaju deo gde spremaju smootije koju su fantasticni i kostaju samo 1,5$.

U Lukmanu jedu svi i stari i mladi i domaci i turisti .Hleb od kokosa je prelep.

Darjani market ,nepropustiti i snabdeti se zacinima ako neko voli sapunima i svezim vocem.

Zanzibar Coffe House je super mesto i ideja,kafa je kvalitetna i koriste vrlo ozbiljne aparate ali mi se nikako nije dopalo sto je to klasicno peljesenje turista.Kafeteriju i hotel drzi evropljanka i ponuda jeste dobra ali ne mogu da se otmem utisku koji sam imala i sa Mr Kahawom da je potpuno bezveze i bezobrazno kako "sisaju "turiste cenama.

Isla sam samo iz razloga sto mnogo volim kafu.

Jaws corner i domaca kafa ,nisam mogla da je probam jer se solje peru u kantici bez deterdenta a svi piju iz njih .Obilazila sam vise puta i nisam se usudila.

Radnje su divne ,sarene sa gomilom stvari ,moze svako da pronadje po neki suvenir ali nisu jeftini,narocito ne magneti i pored cenjkanja.

Palata cuda je u poluraspadnom stanju i trenutno se renovira.Jako lepa zgrada je i stari dispanzer.

Simbol grada su vrata ,masivna drvena sa metalnim siljcima.

Neponovljiv je utisak izgubiti se u ulicicama.

Preporuka za Zanzibar hotel jer je na jako dobroj lokaciji.

Sve u svemu ,nezaboravo iskustvo ,neki potpuno novi svet za koji kazu da je zaostao a koji vas iznenadi na svakom koraku.

Nasmejani ljudi svuda 

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I poslednji nastavak...

Super opis. Napisali ste cenu avio karte, koliko je otprilike smestaj?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kako gde ,oko 60 $ u proseku je bio svuda smestaj.

Najskuplja stavka je taxi

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imala bih pitanje za posetioce Zanzibara. Iščitala sam sve što je prethodno napisano za ovu temu i jako me zanima da li je neko putovao preko agencije Manga Travel?  Kakva su iskustva? Takođe me zanima i sam let Fly Dubai, BG-Dubai-Zanzibar, da li je moguće da nema hrane u avionu kako sam negde prethodno pročitala? Šta je najbolje poneti od repelenata protiv komaraca i insekata? I ono što me najviše zanima da li je neko išao na safari u Mikumi nacionalni park, jer planiram da ga posetim?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26885
    Ukupno tema
    902094
    Ukupno poruka