koket

Afrika- Zanzibar

121 poruka u ovoj temi

Bas ne znam,nisam ulazila jer me nesto nije privuklo,na drugom mestu se ne bih usudila da kupim.

Ako vas zanima kupovina kamencica ,to obavite kad idete nekad na Sri Lanku jer tamo mogu da se uzmu dosta povoljno dobri komadi,pre svega mislim na safire,ali moras bas malo da znas nesto o tome sta kupujes

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hmmm, kasno, bili smo na Sri Lanki prosle godine, nije nam uskoro u planu...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bili smo u Zanzibaru 30 dana. Ukoliko vam trebaju precizne informacije pitajte. Obišli celo ostrvo rent a  carom i boravili smo u sopstvenoj režiji. 

Zanzibar mnogi prikazuju netačno pogotovu ako su ih vodale agencije za velike pare. 

Izmenjeno (nebojsabrada)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Gde ste uzeli auto i kako je bilo na onim rampama usput ,tj koliko ste davali mita?

Isla bih ponovo na Zanzi i ovo me bas zanima jer deru vozaci sa cenama

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 poslali svim agencijama upit koji auto mogu da nam ponude za 30 dana po najnižoj ceni?  Oni slali ponude i mi odgovarali da drugi daju bolje uslove i cenu. Uzeli Grand Vitaru za 20 usd a moglo i za manje ali hteo sam da održim reč jer sam pristao na cenu i bilo bi neljudski da je ne ispoštujem. Prve ponude su bile 50-60 usd!!!???? Ahmed se zvao vlasnik i sve oko rent a cara je bilo perfektno. Čekao nas na aerodromu-odveo da sipamo gorivo-zamenio nam korektno pare-dao mapu-i na kraju došao po auto na aerodrom. U pola boravka isteklo osiguranje i doneo nam odma na drugi kraj ostrva sam. Na rampama nas niko nije zaustavljao -samo mahali kad vide da smo turisti i jedino u nekoj nedodjiji nas neki pandur muštro kao neradi nam jedna štopaljka. Zvali Ahmeda i on sredio pa pandur samo vratio zanzibar dozvolu i poželeo nam sretan put( naravno put je pun rupa).Svaka lepa reč o Ahmedu. 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Tip se zove Ahmed Omar i svi ga znaju na Zanzibaru mada je u Tanzaniji. Može se kontaktirat viberom. Odmah odgovara. Sve on hoće da učini samo da uzme pare. Ali nije nekorektan već poslovan. Zbog nevremena u Turskoj sedam dana smo pomerili let i kad smo ga zvali nije pravio nikakav problem. Nikakve pare ne traži unapred za razliku od nekih. 

Let Beg-Znz je bio samo 330 evra sa Turkish preko Istanbula i tehničkog sletanja KilimanDžaro. Bolje od Dar el Salama pa trajektom. za jeftin let juriti Oman air ali iz Milana. Nikako ne ići našim agencijama. Dobri hoteli PRESKUPI. Za 20- 25 usd dvokrevetna soba sa doručkom može se naći ali bez klime( a i šta će vam klima kad struje stalno nema).A VRUĆE JE KO U PAKLU. I komentari o istočnoj obali nisu tačni. Kolika i kada će biti oseka zavisi od godišnjeg doba i položaja meseca. Uglavnom po podne moguće je kupanje. Što je veća oseka plima dolazi kasnije popodne ali je onda veća. Nama je oseka bila 1.5 km suvo pa 1.5 km do članaka a onda korali i ponor. Kad dodje plima onda bilo 2 metra vode sva ta tri kilometra. A temperatura vode je 36 pa se iz vode izlazi da se OHLADIŠ. Nungwi i pogotovu Kendwa nemaju toliku oseku i ceo dan mož se kupate .

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za one koji zamišljaju Zanzibar kao raj poruka-DEBELO ĆE TE SE RAZOČARATI. Zaostala pustara. Crnci uglavnom teški neradnici i jedino neki izuzetak ili arapin( omanac ili šta već) su pošteni i vredni. 

SVI -AMA BAŠ SVI-IZLETI SU SKUPA PREVARA. Da ostrvo miriše tačno je -SMRDIIIIII. Neko reče na začine al taj je operiso nos .Začina nema nigde na ostrvu sem na pijaci i par malih njivica za pokazivanje turistima. Ukoliko se ne čuvate odma će vas prevariti za nešto. Prosto ponekad su toliko bezobrazni da se ne možete načuditi. Hrana na Znz. je očajna i bitno je samo da nadjete nešto da napunite stomak. Stone Town je ruperda i sem malo uglednijeg dela prema aerodromu nema šta da se vidi. Kendwa rock je najlepša plaža-Nungwi ništa posebno al mož se kupate a severo istok lep i miran bez kupanja-korali i ježevi. Istok lep i miran kako gde odličan za kayt surfing-jug bezveze osim ako ne idete da maltretirate jadne delfine. Zapad generalno nema ništa. Unutrašnjost ostrva malo ananasa i banana a Josani malo majmuna za koje se nezna dal su oni majmuni ili vi kome su uzreli pare da to vidi. Ako več hoćete da vidite te crvene majmune možete sami da dodjete. 

I za Znz. vam treba njihova vozačka ali to vam srede svi za 10 usd ili Ahmed za dž. unapred. 

Generalno izbegavajte da poslujete sa crncima( retki su korektni) i najbolje sve sa arapima jer su poslovni. Za sve se cenkajte i to bezobrazno. 

Generalno Zanzibarom su oduševljene italianke i švabice koje dolaze same zbog seksa sa crncima i masaima koji su na glasu kao potentni a kupe ih za malo para. Vredi videti ali ne vredi platiti puno. 

Nije to toliko loše al nije ni dovoljno dobro koliko biste želeli ili platili. 

Generalno možete na Znz. cele godine. Kao kišna sezona je od marta  al to su smešne kiše-ispare dok padnu. Nekih godina ih i ne bude ili vrlo malo kasnije. Ekvator i sunce uvek prži mada je najvrelije i najsuvlje oko nove godine kad svi dolaze na znz. Ko nije bio na bilo kojoj destinaciji oko ekvatora ne može zamisliti jačinu sunca. Zato OPREZ jer sunčanica i opekotine su tamo sigurna stvar. 

Lekarska pomoć je vrlo ograničena-par arapskih privatnih doktora ili evakuacija do bolnica crvenog krsta u Dar el Salamu ili Keniji. Putno osiguranje je veliki znak pitanja da li može da služi svrsi osim nade da troškove refundirate kad se vratite. O vakcinaciji i ostalim preventivama-ne treba vam ništa osim ako dolazite preko zemalja koje su ugrožene tropskim bolestima. 

Izmenjeno (nebojsabrada)
3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za ostalo pitajte privatno u inbox ili javno. Ukoliko ste avanturista pravac Zanzibar. Ukoliko imate para na pretek onda opet Zanzibar jer tamo su hoteli baš JEFTINI.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala.Ne mogu da se slozim sa tobom u mnogo stvari ali to je tvoje vidjenje Zanzibara

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Hvala.Ne mogu da se slozim sa tobom u mnogo stvari ali to je tvoje vidjenje Zanzibara

Da nije normalno da svako ima isti utisak. Drago mi je da se vama Zanzibar dopao ali ja sam ga video ovako. Naravno bolje tamo biti minut nego sedeti kući. Idite ljudi -sve treba videti. Ne želim nikog da ubedjujem u svoje vidjenje ili da ga odvraćam od posete Zanzibaru ali da je beda-beda je. Da miriše na začine -ne miriše već smrdi. Da je skupo-skupo je. Da su prevaranti-prevaranti su. 

Mi smo se lepo proveli jer bili smo na 40 vrelih stepeni a u Beogradu zima. Malo para smo dali za sve i zato misija uspešna. Ali nerealno je tvrditi -RAJSKO OSTRVO. 

Sretan put srećnicima koji putuju. 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Za ostalo pitajte privatno u inbox ili javno. Ukoliko ste avanturista pravac Zanzibar. Ukoliko imate para na pretek onda opet Zanzibar jer tamo su hoteli baš JEFTINI.

 

samo da pokusam da shvatim, da li je deo u kome kazes "ukoliko ste avanturista pravac Zanzibar" bio ironican ili ozbiljan?

ne mogu da provalim, posto nacin na koji si pisao prethodno zvuci dosta ogorceno

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da žao mi je što ste me pogrešno razumeli. Nikome ne namećem svoj stav-čak možda je i pogrešan. Nego kad sam čitao tuđe utiske sa ove destinacije mislim da su preterali sa hvalospevima. Svaku destinaciju vredi videti ako možete. Ja putujem uvek u sopstvenoj režiji i cilj mi je da sa malim budžetom vidim i budem što duže na destinaciji. Za Zanzibar Vam treba puno truda i kompromisa da bi prošli povoljno. Ukoliko vas nešto zanima a znam reći ću jer drago mi je da putujete. 

Naravno sa puno para ništa nije problem ali dato-dobijeno-viđeno nije investicija u odnosu na druge destinacje. 

To nikako ne znači da neko ne ode već podstrek da se više potrudi da ga ne šišaju ko svakog turistu koga vide a lako ga prepoznaju jer ste belac. 

Izmenjeno (nebojsabrada)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Najsmešnija je bila činjenica događaj na aerodromu u Istanbulu gde smo imali vezan let do znz. Carinik je listao pasoše žene i mene koji su bili dupke puni vizama i pečatima sa naših putovanja i kad je dobrano pregledo sve pita nas -gde sad idemo i koliko ostajemo?  Mi kažemo Zanzibar a on počne da se smeje i reče da smo ludi. Mislio sam da se nešto nismo razumeli al sve mi je bilo jasno kad smo na jedvite jade iz drugog puta sleteli na znz. To nije aerodrom nego limena koliba. Nema ni cisterna za tankovanje aviona a crnci vam direktno iz aviona bacaju kofere. Viza se dobija odma mada tih 50 usd uzeše i nikakvu vizu nismo dobili već samo običan ulazni pečat.. 

Još smešnije je bilo kasnije kad smo sreli jedan par iz Niša koji nas pitao za info da li znamo gde ima SUPER MARKET da kupe osnovne stvari. E sad tamo je bilo kakav market za bilo šta pojam ali supermarket je naučna fantastika. Pa tamo retko ko ima pijaću vodu a o struji da ne govorim. U sred sela ( a selo je par kuća od blata) ima jedan prastari Tv i svi se skupe i sat dva gledaju neki program. Vodu nose u kante. Drva za kuvanje pirinča i to je to. A ko ima kućicu od kamena sa limom kao krov-e to je bogataš. 

Ima i ozbiljne gradnje tj kuća u Stone T. ali te kuće su vlasništvo državnika i arapa. 

Da ne kačim slike bolje je sve to videti. 

Hleb možete kupiti samo na pijaci i to ako je tog dana bilo struje negde a zapakuju vam ga u novine kao i ribu i povrće i drugo. Kese nisu zabranjene nego NEMA. Naš " hotel" od 20-25 usd je bio četri zida -dušek-kanta vode. Nema prozora već zavesa. Ali Marufi ( vlasnik-sobar-kuvar-recepcionar-čistač ) je bio kao mrav. Ko nebi pobego sa kapije hotela i ostao bio je oduševljen njime jer čovek je vredan ko mrav-doduše i blesav je skroz -al ko nije od onih ko odsedne kod njega.

E tamo se čovek nauči skromnosti. 

A bili smo i u hotel od 500 usd( Kendwa rock) koji su nam tri dana platili poznanici koje smo vodili ali su brzo su nas ostavili jer nisu mogli da se naviknu na bedu bez struje. 

To su bile bačene pare jer hotel je 5 ***** al i sem struje iz agregata i tri jestiva obroka ne vredi ni 100 usd. 

Boravili smo 10 dana u Paje i Jambiani ali smo se vratili Marufiju  u Nungwiju jer bilo jeftino a čovek nam nalazio hranu i kuvao. Mi poneli brašno i kvasac iz Beg.  pa pekli leb jer oni jedu kukuruznu palentu i pirinač ko ima pare. 

Eto malo više........ 

Za ostalo pitajte....... 

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

E sad...struje ima stalno,ali nema ulicne rasvete na istoku.U Nungwiju je zivo non stop i struje ne nestaje ,mozda retko,retko i sve je osvetljeno mocu ,tako da nocu moze da se krece po naselju

Nema asfaltnog puta, sem glavnog.

I ono sto nema su automobili.

Na ostrvu nema dovoljno supermarketa to je istina i prodavnice su kao nase u vreme inflacijea ali u toj polupraznoj prodavnici ima pringles cips i zapakovani hleb.

Nacionalno jelo je ugali i to je najblize nasem kacamaku.

Ima ribe i morske hrane na pretek i to stvarno nije skupo kao i voce .

Povrca slabo ima.Ja se sa pirincem nisam tako narocito sretala ,sa krompirom da.Smestaj jeste skup.

Imas kokosov hleb da kupis,generalno hrana nije problem na Zanzibaru jer je za nas jeftina

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nije polemika ali možda nismo bili na istom ostrvu? 

Struje ima i to stalno?  Kako kad nema ni žica?  Nungwi kao najrazvijeniji izgleda ko cigan-mala. Da ima struje-a nema bolji hoteli nebi imali agregat. Supermarket ne postoji ni u Stone. T mada na nekim straćarama piše supermarket. Ima upakovani hleb?  To za 30 dana nisam vido ama baš nigde. Nungwi osvetljen noću?  Pa gde su sijalice ili bar bandere?  Rasveta na ulici ima samo u Stone T. I to maksimum trećina grada. Hrane ima u izobilju i jeftina?  Riba na smrdljivoj pijaci skuplja nego kod nas( jedino ako je kod nas jeftina -onda je i tamo) Voće možete kupiti povoljnije ali ne jeftino jedino ako se besomučno cenkate mada vas ne konstatuju jer ste belac sa parama. Kokosov hleb?  Ako je to onaj žut to je beskvasni pšenični hleb sa kukuruznim skrobom.

Stvarno ne pametujem ali za 30 dana obišli smo celo ostrvo i ja ovo gore opisano ne videh. Imam brdo slika i prijatelje sa kojima sam bio ali nema svrhe da se ubedjujem jer onaj ko je bio bio je i vido je šta je video ali oni koji tek treba da idu videće stvarno šta je tačno. Neznam kad ste Vi bili ( ja u januaru) ali nije mi jasno gde nadjoste toliko jeftine hrane? 

Mi smo pekli uštipke od brašna što poneli i svaki dan sataraš od paradajza i skupe paprike. Ribu nismo mnogo jeli jjer struje nema a ni frižidera ili zamrzivača nigde. MESARE NEMA AMA BAŠ NIGDE osim ako mali butić sa muvama okačen na drvetu ne smatrate mesarom? 

Ćapati je " hleb" koji jedu turisti bogati a tost hleb mogu da kupe ponedeljkom kad dodje iz Tanzanije. Da li je iko video fiksni telefon na ostrvu?  Nema. Jaja drže na suncu a pola pileta koje je veličine vrapca je 6 evra u Nungwiju a 5 evra u Stone T. 

Iako je Nungwi najposećeniji selendra je pusta .Ima i poneka žurka uveče al samo ponekad u retko boljem hotelu. 

No sad kad čovek sve ovo pročita reći će da JA preterujem al kad odete videćete sami .

I oni koji hvale bogatstvo na znz nek mi kažu da li su jeli Zanzibarsku picu  i koliko košta pivo bilo gde a pogotovu da li su našli supermarket u kome može da se kupi pivo. Da li ste možda negde videli mleko ili neki sir?  Brašno je 2 evra a Turski zejtin 3. Jeftinije nikako osim ako vam zanzibarac ne nabavi a oda je duplo jeftinije al on vam to neće reći. 

I molim vas objasnite šta Masai iz Tanzanije traže na plaži? 

Oni koji planiraju da idu treba upravo da idu da bi sve ovo videli i doživeli jer čovek srećan posle kad vidi šta znači Afrika. 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905031
    Ukupno poruka