Heaven87

Kefalonija | Putopis | 2021

7 poruka u ovoj temi

Letujemo ove godine sa malom decom na Kefaloniji. Planiramo da idemo preko Lefkade sopstvenim autom. Ima li neko predlog gde bilo najbolje da prenocimo u Grckoj, kako bismo najranije uhvatili trajekt za Kefaloniju? Hvala...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pa, najbolje bi bilo da prenoćite u Nidriju:D A, odakle polazite? Nije svejedno da li krećete iz Subotice ili iz Vranja, i koliko sati možete da vozite "u cugu". Npr. mi krećemo iz Vršca, nikad ne putujemo noću. Krenemo oko 6-7 ujutru i vozimo oko 10 sati max, pa spavamo u Janjini ili Metsovu, a jednom smo  do uveče stigli  i do Lefkasa. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Krecemo iz Nisa, ali porodica koja ide sa nama, krece iz Novog Sada. Vazno nam je da stignemo sto ranije za trajekt. Hvala...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iz ličnog iskustva sa tri putovanja na Kefaloniju probali smo više varijanti. Putovali smo noću da bi ujutro rano bili na trajektu, spavali u Metsovu pa nastavljali ka trajektu i poslednji put spavali u Janini, pa rano ujutro išli ka Lefkadi.

Toplo preporučujem poslednju varijantu jer put do tamo nije naporan, Janina je predivna da ugreje atmosferu pred divan odmor, dečica će imati zabave oko jezera što ih nekako umori i rano krenu na spavanje, a lako se nalaze smeštaji sa veoma povoljnom cenom.

Na kraju, ako se ustane rano ujutro (mi smo ustali u 5 i krenuli oko 5:30) treba oko 2:30h do trajekta (i preko Arte i preko Preveze) što je lep uvod u predivnu vožnju po Kefaloniji. Mi smo bili smešteni u blizini Argostolija, a u to vreme je bio zatvoren put kod plaže Mirtos zbog obrušavanja, pa se išlo obilazno preko  Samija i trebalo je 1:30h. Normalno je malo više od jednog sata lagane vožnje.

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo spavali u Vrahosu.

Krenuli uvece iz Bg, bili tamo oko podneva. Kupali se ceo dan, jeli, naspavali se, i rano ujutru krenuli na trajekt.

Isli smo na trajekt iz Astakosa koji je oko 12.30 pa smo stigli bez zurbe. Voznja uz more je fenomenalna a put dobar. Isli smo onim putem sto giogle maps preporucuje Vrahos - Astakos. Malo manje od dva sata voznje.

I tako upoznali i Vrahos za buduca letovanja a ove godine smo bas zbog toga letovali na tom potezu.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27027
    Ukupno tema
    906044
    Ukupno poruka