seagull

Uslovi za ulazak u Grcku, leto 2021.g.

555 poruka u ovoj temi

Imam pitanje u vezi PLF obrazca.Znam da moram popuniti 24h pre i da moram popuniti i za mene i posebno za suprugu.Moje pitanje i nedoumica da li oba obrasca mogu poslati sa iste mail adrese (jedan za drugim) ili moram ženi otvoriti njen mail nalog ? :neznam:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

https://travel.gov.gr/#/

Ovde stoji jedan plf po porodici. Proverite svakako pre puta ukoliko dodje do nekih promena.

Izmenjeno (Pawtraveller)
Dodatak
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljudi,kako je moguce da nije mnogo veci hajp oko ulaska i izlaska iz Grcke?.....da li ovde to nekoga zanima? :)

Da li se zna ko,kako,kada,gde moze da udje u Grcku?.....sa kojom vakcinom?...da li je neophodan PCR test?.....za decu i do koliko godina?

A kako je tek sa izlaskom iz Grcke,tj prilikom vracanja sa mora,da li se normalno u Srbistan ulazi (kao sto je bilo i ranije) ili sad i tu ima neka procedura,neki karantini i slicno?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Сутра ће се све знати званично. Улази се са било којом вакцином као и са PCR-тестом, очекује се да ће од сутра прихватити и антигенски тест (брзи PCR). Најављено је и отварање прелаза Евзони. Све у вези преласка границе за децу, исто сутра... Није хајп јер је још рано, мало ко иде у мају.

Видећемо како ће се све одвијати сад у предсезони, код нас су тек почели да се издају дигитални зелени сертификати у којима ће бити уписани подаци о вакцинацији, негативан резултат теста, или постојању антитела. Све то иде лепо по договору за сада.

Ако неко зна да ли постоје нека процедура за враћање у Србију нека напише? Ваљда су укинули то, или ће ускоро...

Izmenjeno (McNulty)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I sta se danas vise saznalo nego sto se znalo do sada?

Koliko vidim,jedina novost je da je otvoren prelaz Evzoni,ali ostaje nepoznato da li je prelaz otvoren 24 casa ili samo od 7 ujutru pa do uvece,tj ne moze se preci tokom nocnih sati (kako smo mi ranije uvek putovali)

Dalje,koliko vidim,deca starija od 5 godina,pa do 18 godina,obrni okreni MORAJU da urade PCR test (9000 din) da bi usla u Grcku (jer ne mogu da se vakcinisu)?.....ne postoji fora (kako se pricalo) da ce moci da udju samo sa onim brzim antigenskim seroloskim testom (1800din)....znaci,ako neko ima 2-3 dece tog uzrasta,eto mu novog troska od 18000 ili 27000 dinara samo za te glupe PCR testove...

Takodje,danas nije potvrdjeno ni da ce odrasli moci da udju u Grcku samo sa tim brzim antigenskim testom koji pokazzuje da nemate koronu,vec morate biti ili vakcinisani ili da uradite PCR test (9000 din)....sta sa onima koji nece da se vakcinisu (a trenutno je to slucaj sa 50% gradjana Srbije) i koji nece da placaju te besmislene testove?

Da li se zna nesto o ulasku iz Grcke u Srbiju,kakva je tu procedura?....kao da je sve najnormalnije ili bas i nije tako sve "normalno"?

I tamo u Grckoj,da li je sve "normalno",tj svi restorani,prodavnice,kafici,marketi i slicno otvoreni kao kada korona nije ni postojala?....da li se moze kretati slobodno izmedju mesta ili morate biti samo u tom mestu gde idete?

Ima jos (apsurdnijih) pitanja,ovo su samo neka koja mi prvo pala na pamet...

Izmenjeno (Zagor79)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
На основу заједничке министарске одлуке под бројем Δ1α/Γ.Π.οικ. 29925/13.05.2021 (ΦΕΚ B 1969/14.05.2021) од 14. до 24. маја (до 06:00 по грчком времену) дозвољен је улазак у Грчку држављанима Републике Србије, под следећим условима:
1) уколико поседују негативни PCR тест на COVID-19, који је урађен током последњих седамдесет два (72) сата пре доласка у Грчку и уколико имају потврду о негативном резултату на енглеском језику, која садржи име и презиме, како се наводе у пасошу
2) у случају комплетне вакцинације против корона вируса, а уколико доставе потврду о вакцинацији, на енглеском језику, која је издата од стране државне институције и на основу српских закона, под условом да је прошло четрнаест (14) дана од ревакцинације. Потврда о вакцинацији треба да садржи име и презиме, врсту дате вакцине, као и број примљених доза вакцине
3) уколико поседују потврду на енглеском језику, да су прележали COVID-19, пре два до девет месеци, што доказују или потврдом о прележаном COVID-19, или потврдом о позитивном резултату на PCR тесту или на антигенском тесту из периода боловања. Горе наведена документа морају да садрже име и презиме лица, како се она наводе у пасошу
Ове обавезе важе и за малолетну децу од 5 године и више.
Сва лица која улазе у Грчку дужна су да попуне PLF електронски формулар на веб порталу travel.gov.gr. Лицима која улазе у Грчку биће урађено насумично тестирање на основу здравственог алгоритма (према пар. 5 Члана трећег Заједничке министарске одлуке под бр. Δ1α/Γ.Π.οικ. 29925/13.05.2021), а за све остало, током боравка у Грчкој, у обавези су да поштују ванредне мере које су на снази у циљу спречавања ширења корона вируса. Српски држављани могу да улазе у Грчку ваздушним или копненим путем (само кроз граничне прелазе Евзони (07:00-23:00) и Промахонас (24 сата).
sa sajta Ambasade Grcke
za povratak u Srbiju kopnenim putem ne treba nista ulazi se u Srbiju normalno

Izmenjeno (obrica)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A šta posle 24.maja? Dokle više oročavanje:zid:

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

3) уколико поседују потврду на енглеском језику, да су прележали COVID-19, пре два до девет месеци, што доказују или потврдом о прележаном COVID-19, или потврдом о позитивном резултату на PCR тесту или на антигенском тесту из периода боловања.

U tekstu na engleskom, na sajtu travel.gov.gr  ne mogu da nadjem da se spominje antigenski test kao dokaz preležane bolesti, već samo PCR. A mnogo je bitno. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U tekstu na engleskom, na sajtu travel.gov.gr  ne mogu da nadjem da se spominje antigenski test kao dokaz preležane bolesti, već samo PCR. A mnogo je bitno. 

kazu nema problema ako se stiklira sa PCR  umesto antigenski test jer jos uvek to nije uvedeno

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U pravu si, ne spominje se. Meni se čini da je mnogo bitnije to što se traži neka POTVRDA. Šta je potvrda da je preležan kovid. Ko je izdaje?

Sve što su Grci ovde naveli je ok. Kod nas postoji problem a niko se ne oglašava.

Ja sam u decembru imala simptome, otišla u dom zdravlja gde mi je AG testom potvrđeno prisustvo virusa. Nisam dobila nikakvu dvojezičnu potvrdu već laboratorijski izveštaj koji, osim COV-2 rezultata,  sadrži i biohemijski i hematološki rezultat. Koliko je meni poznato svima je rađena ova vrsta testa, PCR je rađen samo na lični zahtev.

Posle nekoliko nedelja sam u Konzilijumu uradila IGG serološki test na antitela. Nigde se taj test nije mogao uraditi sem u privatnoj laboratoriji. Nije u formi potvrde već je u pitanju izveštaj o ispitivanju i nije dvojezičan.

Pozvala sam Konzilijum i pitala za moigućnost izdavanja potvrde na engleskom jeziku i bili su blago šokirani. Objašnjavali su mi da mi ipak treba PCR, očigledno su neinformisani. A mogu da zamislim reakciju u Domu zdravlja kad im budem tražila potvrdu :D

Isprobala sam i proceduru za dobijanje zelenog sertifikata. Funkcioniše ali ne u mom slučaju. Sertifikat sam uspela da dobijem za osobu koja je dan ranije radila test (isto AG). Za mene nemaju podataka. Sad me zanima kako će se popunjavati stavka koja se odnosi na serološki test kad su takvi testovi rađeni u privatnim laboratorijama koje nisu imale obavezu dostavljanja takve vrste podataka u neku centralnu bazu.

Dobila sam odgovor i od kancelarije E-uprave

Поштована/и,

У Дигиталном зеленом сертификату могу да се налазе само подаци из државних установа.

С поштовањем,
Контакт центар Канцеларије за ИТ и електронску управу

Jel se samo meni čini da je problem kod nas?

Kako znam moram da nabavim ovu potvrdu jer brojim samo još 13 dana :suncase:

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ko je odbolovao, a testirao se privatno antigenski  ( što nije nigde zvanično zavedeno), ispada da nema dokaz o preležanoj bolesti i PCR mora da se radi. Daj Bože da grešim. Da li će se uvažiti serološki test, ako ima antitela?? 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Trebalo bi da se uvaži jer je i to dokaz da si preležao. Samo ne znam gde će se raditi taj serološki test da bi bio prihvaćen. Možda ga sad i uvedu po domovima zdravlja ali šta sa onim od ranije. Puj pike, ne važi.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jutros se Alvirovic ukljicio sa Evzonija pa imate informacije

https://satplus.rs/uzivo/1

Imam pitanje u vezi PLF obrazca.Znam da moram popuniti 24h pre i da moram popuniti i za mene i posebno za suprugu.Moje pitanje i nedoumica da li oba obrasca mogu poslati sa iste mail adrese (jedan za drugim) ili moram ženi otvoriti njen mail nalog ? :neznam:

Popunjava se jedan obrazac za celu porodicu.

Izmenjeno (lavoazije)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dobro je protekao ulazak i nisu nikoga testirali u autobusu.Na svim graničnim prelazima su izlazili iz autobusa,nije bilo kao ranije da samo pokupe pasoše.Dobro je krenulo,nadam se da će cela sezona biti takva.Vakcinacija znatno olakšava stvari.Imam taj info sa lica mesta iz Haniotija da Grci i dalje nose maske i na otvorenom,ne znam da li je za njih to obavezno ili su samo disciplinovani i odgovorni?Čujem da naši ne nose maske i da su se tamo odomaćili i pevali su na plaži.Valjda neće to uticati u većoj meri na uslove ulaska ubuduće,u smislu da se odgovorni ne naljute i zainate pa da ne krenu na granicama neki stroži uslovi.

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26888
    Ukupno tema
    902144
    Ukupno poruka