seagull

Uslovi za ulazak u Grcku, leto 2021.g.

555 poruka u ovoj temi

smrtni slucaevi bili su max do 10 i to danas i sutra po 10 pa onda 8 pa 10 itd opet prica za malisane

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prosle godine smo na zalost "postili" sto se tice Grcke.

Ove godine, citajuci Vase postove takodje necemo u Grcku.

Vakcinu nema sanse da primi bilo ko u porodici tako da necemo cekati kao prosle godine jer mi ne pada na pamet da me vrate sa granice ili da cekam kao stoka satima na onaj "brzi test".

Volimo Grcku ali se bojim da ce ove godine biti bez nas. Tunis, Egipat, Turska,...

A mozda izdvojimo malo vide para za neku dalju "egzotiku" gde ne treba "bodenje", "testiranje", ....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

brzi test je gotov za 10-15 min ...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Календар отварања економије у Грчкој. Говори доста тога, а прошле године је поштован без икаквих застоја.

https://www.star.gr/eidiseis/oikonomia/535305/anoigma-ths-agoras-oles-oi-hmeromhnies-ti-anoigei-pote?fbclid=IwAR3o_8LKvFSm1TOh5C2-3144NwJtADDZUww54eg6NlMcGwsG_o72mU9mOOc 

Izmenjeno (McNulty)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Otvaraju li se granice,zna li se sta,pitam za druga ?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nadam se da će stvari biti jasnije posle posete ministra Teokarisa Srbiji.U ponedeljak bi trebalo više da saznamo o otvaranju granica i uslovima za prelazak.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Po onome što sam čuo, sami stanovnici Grčke se bune. Nemaju divoljno državnih bolnica i kapaciteta za lečenje od Kovida. Zato i pristaju na rigorozne mere i zatvaranje. Oni sami nisu za masovno puptanje stranih državljana, bez obzira ba gubitke u turizmu.

Neki pritikoli su potpisani sa Izraelom i Rumunijom (van dogovora sa EU). Mi jesmo na listi zemalja predviđenih za ulazak turista, ali važiće i ograničenja.

Koliko sam čuo, kao pto je gore napisano, kopnenim putem samo preko Bugarske. Od PCR-a teško da će biti nešto, znači samo uz potvrdu o vakcinaciji. Biće i ograničenje koje predviđa ne više od 20 dnevno zaraženih na 100.000 stanovnika, što je to do 1400 na dnevnom nivou. Ako brojke budu veće, teško da će puštati invakcinisane građane.

Kucam sa telefona pa ima mnogo slovnih grešaka. Izvinjavam se.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Грци пристају на ригорозне мере....... код нас би био општи хаос,

Потписан протокол са Румунијом...... они месецима у назад у дебелој црвеној зони,

Копненим путем преко Бугарске..... код њих ништа боља ситуација него у Македонији (и ако нису у ЕУ остављена могућност да свака држава одлучује),

Само уз потврду о вакцинацији..... треба утрошити све те дебело плаћене вакцине.

ПОЛИТИКА ЈЕ ЧУДО.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zašto? 

Na svakom papiru sa PCR testom postoji QR kod koji jednostavnim iščitavanjem iz  Android aplikacije koja ih čita, ispiše podatke o testu i pokaže te podatke na sajtu. Svako na granici može jednostavno da ovo uradi i utvrdi da se radi o falš testu. Ne znam kako bi reagovali kada bi se utvrdilo da se radi o falš testu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@zebeslav

Hvala na azurnosti brzi si od kriznog štaba, ja sam to pitanje postavio u januaru, a odgovor sad znam i sam:rolleyes:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za sada će bez karantina moći da ulaze samo vakcinisani državljani Izraela i to 14 dana nakon završenog vakcinisanja. I pored potvrde o vakcinaciji će im trebati PCR test ne stariji od 72 sata.

Mera sedmodnevnog karantina će se primenjivati na sve ostale inostrane ulaske bez obzira da li su vakcinisani, a iz karantina se izlazi posle negativnog PCR testa. Ova uredba se posebno odnosi na državljanje Velike Britanije i Ujedinjenih Arapskih Emirata i važi do 5. aprila. 

Na žalost mislim da će za nas ove godine Grčka biti zatvorena, čak i za vakcinisane.

Izmenjeno (nina_bgd)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26888
    Ukupno tema
    902135
    Ukupno poruka