Bonbonica

Alanja ,opšta tema

15 poruka u ovoj temi

I Alanja zasluzuje svoju temu u kojoj mozete da pisete o vasem putovanju i dozivljaju iste,ali i da se informisete o bilo cemu sto vas zanima o njoj.

Evo ja cu da pocnem sa jednim pitanjem o Kleopatra plazi .Tek skoro sam prvi put videla da na ulasku u more ima nekakve ploce (?!) pa bih zamolila ljude koji su bili da mi detaljno objasne to.Kolike su,kakve,gde se nalaze,da li ima jezeva po njima :D i sve ostalo sto mislite da je bitno.

Alanja mi je prvi izbor u Turskoj zbog samog mesta koje je,kako sam videla po netu,prelepo,kao i dve plaze a pogotovo Kleopatra koja je,izgleda,dosta sira i lepsa od ove druge.Smatrala sam da je pescana skroz ,i pri ulasku u more.Bas sam se neprijatno iznenadila kad sam procitala o plocama.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

imaju u plicaku velike kamene ploce, koliko sam ja video celom duzinom kleopatrine plaze. u kombinaciji sa talasima kojih ima stalno poprilicno je neprijatno brckanje u plicaku- klizavo i zgodno za polomiti noge =) definitivno nije plaza za neplivace

plaza kao plaza je extra, ogromna i siroka, mesta koliko hoces. voda je topla i cista. nema jezeva. i sto je veliki plus nema nikakvih buba ili komaraca. 

alanja je prelepa. veliki grad, ima dosta toga da se vidi. turci su preljubazni, cene nize nego kod nas.

e da, vrucina je paklena - na granici izdrzljivosti =)

IMG_20200718_163241.jpg

IMG_20200720_121112.jpg

IMG_20200720_121924.jpg

Izmenjeno (loshmi123)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo pocinje nova sezona odmora. Bilo bi lijepo ako neko ko je u Alanji bude raspolozen da malo pise o tome kako je na pocetku ove sezone.

Pozdrav clanovima

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vredi li uplacivati ultra all inc ili je i vise nego dovoljna i sama all inc usluga u hotelima u Alanji?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vredi li uplacivati ultra all inc ili je i vise nego dovoljna i sama all inc usluga u hotelima u Alanji?

Dovoljno je all inc. kako onda još probati nesto od njihovih slatkiša ili nekog drugog specijaliteta.

Evo pocinje nova sezona odmora. Bilo bi lijepo ako neko ko je u Alanji bude raspolozen da malo pise o tome kako je na pocetku ove sezone.

Pozdrav clanovima

Mi smo trenutno u Alanji .Plaže su poluprazna što i nije tako loše?.Najviše ima Srba, Čeha i Rusa .Još uvek je uveče na snazi policijski čas pa ne može se ostajali duže od 11 .Mi kao turisti možemo ali ako sve pozatvaraju onda se i Vi prošetale i odete u hotel .Naš hotel je preko puta Azak hotela tj.na Kleopatrinoj plaži.Cene 2 ležaljke i suncobran je 3 EUR.Za 1 eur dobijete 10 turskih lira.Sada je situacija takva ali moze da se očekuje da od prvog jula biti bolje ,ukida se policijski čas a verovatno biće i više turista .Što se tiče maski samo kad ulazite u neki tržni centar traže a na otvorenom to niko i ne traži.Ako Vas još nešto interesuje izvolite pitajte

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koje hotele biste preporucili za porodicu (2+2) u Alanji?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Klepoatra plaza jeste ok ali nije nista posebno ..pogotovu me zabrinjava  nedostatak živog sveta ( morske flore i faune) .

Elem ..vratih se iz Alanje  pre nedelju dana sa vrlo lošim utiscima .   Ne znam da li sma aj  "ubo" loš period ili je jednostavno tako u alanji no klima je katastrofalna .disanje je jaaako otežano i danju i noću. Zbog takve klime sam  se vukao ko prebijen od hotela do plaže  i uveče do radnji (a inače šetam jako puno) .Sve planirane obilaske , sem tvrdjave sam otkazao jer jednostavno u po bela dana po takvom vremenu  je horor  sem ako niste u vodi ili pod klima uredjajem .A letovalište kao takvo je tipično gradsko  .bez mogućnosti pronalaženaj nekih lepših lokacija u okolini grada    ,, pa ko voli nek izvoli .... ..  ..usluga u hotelu je odlično   ..iako sam bio u hotelu sa tri zvezdide(realne , naveli su 4 u brošuri)  .  Uglavnomdobro razlislite da li da idet eu alanju uopšte i ako idete u koje doba godine

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slobodane, s obzirom da ste skoro došli iz Alanje interesuje me da li je neoohodno menjati evre u lire ili primaju evro. Čula sam da se od aerodroma u Antaliji dugo putuje autobusom i pravi kao neka pauza na pola puta pa me zanima, s obzirom da sa detetom putujem sutra da li prihvataju evre (papir, metal) jer naravno nemam gde zameniti u Beogradu u lire a baš da plaćam karticom na nekoj tamo pumpi nije mi sjajna ideja. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma primaju sve ali će vas zavrnuti za kurs, bolje zamenite. U Beogradu imate Halk banku i menjačnice "Panter", U Alanji sve menjačnice rade bez problema po kursu koji je na taj dan. Nemate problema nikakvih. Oko dva sata od aerodroma u Antaliji i da, staje za odmor.

Izmenjeno (drug_član)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slobodane, s obzirom da ste skoro došli iz Alanje interesuje me da li je neoohodno menjati evre u lire ili primaju evro. Čula sam da se od aerodroma u Antaliji dugo putuje autobusom i pravi kao neka pauza na pola puta pa me zanima, s obzirom da sa detetom putujem sutra da li prihvataju evre (papir, metal) jer naravno nemam gde zameniti u Beogradu u lire a baš da plaćam karticom na nekoj tamo pumpi nije mi sjajna ideja. 

Marija . autobus putuje dugo jer je u tokudana guzva u saobraćaju  pa put traje oko tri sata  , pravi se pauza na  pola puta na nekom stajalištu  za autobuse. Primaju Evre na većini mesta no nije zgorega promeniti  i nešto eura u lire jer prodavci vrlo često računaju vrlo nepovoljan kurs 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zbog takve klime sam  se vukao ko prebijen od hotela do plaže  i uveče do radnji (a inače šetam jako puno) .

meni je ovo isto bio problem, a znao sam dnevno da pesacim i po 20 kilometara na drugim mestima na ovoj planeti :) nikada mi majica nije bila potpuno prekrivena znojem kao u Alanji nakon 5 minuta boravka napolju

jedini savet je da hodate kao prebijeni :) 

verujem da je vec gomila stvari napisana na drugim temama, pa cu ostaviti samo jedan utisak - prilicno me iznenadilo da su restoranske porcije dosta skromne, i mene generalno hrana nije preterano odusevila (iako se na putovanjima najmanje bavim hranom), rekao bih da je ona sasvim dobra ali svakako nije "wow"

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Malo da oživim temu svežim utiscima. Letovali smo u Alanji 15.-22.9. ove godine sa devetomesecnom bebom. Od aerodroma smo putovali nekih 2h sa 15 minutnom pauzom, ali smo prvi izašli jer nam je hotel bio najudaljeniji od centra. Grad je prelep, sa uredjenim i prostranim šetalištem, isto tako i plažom. Bili smo smešteni u hotelu Kleopatra Royal Palm koji zvanično ima 4 *, realno je 3*. All inclusive koncept, ali plaćate ležaljke na plaži 3 (220 tl kao gosti hotela). Hotel je dobar, sobe prostrane sa starijim nameštajem, dobili smo besplatno krevetac na zahtev, hrana raznovrsna (ponavlja se svakog dana, ali imate puno kombinacija), ima 3 bazena i ispred je Kleopatrine plaže. Iako nije u samom centru, svako veče smo šetali sa bebom u kolicima do grada, ravno je, tako da je super za rekreaciju posle obilne klope. Urbana je zona duž celog šetališta pa se ne stiče utisak da niste u centru zbivanja. Blizu hotela je i veliki Migros market.

Inflacija ih baš drma, kurs 1€=37 tl, pre 5 god. je bio 6-7 tl. Šoping što se nas tiče nikakav, ne znam za tržne centre, ali na ulici je jednolična fejk roba-samo trenerke, peškiri, sitni suveniri, tek nekoliko radnji sa kožnim jaknama, nigde ne videh kožne sandale. Što se plaćanja tiče, nešto je bolje platiti u evrima, nesto u lirama, kako kad obračunaju. Bazar kod luke im je lep, ali radnje iste kao i na ulicama. Eh kad se setim koliko sam dobrih stvari kupila u Kušadasiju...

Na izlete nismo išli, obišli smo tvrdjavu, penjali se gondolom do gore i nazad-povratna karta 10e. Možete je obići i besplatno ako krenete da se penjete iz luke, pored Crvene kule. Svakako vredi videti.

Ono najvažnije, more je pretoplo, čisto i slano :) Jedina velika mana su talasi koji su bili ogromni nekoliko dana, kasnije su bili manji, ali su bili konstantno prisutni (bila je podignuta crvena zastavica svih 7 dana našeg boravka). Mi smo sve vreme bili na plaži 5, cena seta ležaljki sa suncobranom je bila 210 tl. Ploče su bile u 1 delu, ali su prekrivene peskom tako da nije problem za ulaz.

Kao roditelj sam brinula kako će dete podneti put. Medjutim, nije bilo nikakvnih problema, dete je uglavnom spavalo i u avionu i u busu. Koliko sam primetila bilo je puno dece i malo veći problem prave deca koja su prohodala jer ih ne drži mesto.

Eto, ako nekom trebaju sveže informacije, na raspolaganju sam.

Izmenjeno (ixy1703)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tačno, Ruse sam zaboravila. Ima ih i nenormalnom broju i jesu bahati, dok ostali čekaju u redu za hranu oni se nonšalantno služe preko reda. Mislim da neki od njih i žive po hotelima, bar sam tako čitala po recenzijama koje su ostavljali. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bila sam u maju u Alanji po treći put. Imam sve pohvale za hotel Xperia Saray Beach i taj deo Alanje. Plaže je prelepa, široka, more čisto. Jeste da ima perioda sa talasima, ali takva je situacija u tom delu Turske. Grad je lep, Može se veoma kvalitetno organizovati odmor. Čak i transfer od Antalije nije toliko naporan, brzo prodje vreme u vožnji. Rusa je pitanje gde nema, zaista su za bez komentara. Ne bi sa ti kvarila utisao prelepog odmora.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907227
    Ukupno poruka