jerotije_legenda

REKREATIVNA NASTAVA I EKSKURZIJE

51 poruka u ovoj temi

E za jedno 10000...treba razmisliti...i uz to jedno 30 lanaca od 2 metra...hmm

E o ovome vredi razmisliti... Nego nesto nemam iskustva sa tim lancima... :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Poštovani,

Prvi put sam na forumu i jako me je zainteresovala ova tema o đačkim ekskurzijama.

I evo vrlo, vrlo proverene informacije : profesori koji su razredne starešine dobijaju 50 eur po učeniku koji ide na ekskurziju, jedan dodatni gratis, i obavezno dva sedišta u autobusu.

Pozdrav,

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Poštovani,

Prvi put sam na forumu i jako me je zainteresovala ova tema o đačkim ekskurzijama.

I evo vrlo, vrlo proverene informacije : profesori koji su razredne starešine dobijaju 50 eur po učeniku koji ide na ekskurziju, jedan dodatni gratis, i obavezno dva sedišta u autobusu.

Pozdrav,

To sve zavisi od škole do škole. Moja supruga je prosvetni radnik i razredni starešina . Oni za eksurziju dobijaju zakonske dnevnice(200 din po učeniku po danu) koje isplaćuje škola. To je stav direktora da se ne bi deca opterećivala dodatnim plaćanjem. A u mnogim školama se baš to radi što se priča. Agencije ukalkulišu u cenu i dnevnica za profesore e sad ne izađe svakako 50 e po učeniku ali bude dobra suma kad se sve sračuna. Kad spomeneš da je suma koju plaćaš za ekskurziju,izlet ili tako to da smanje malo odmah se ljute . A doduše za pojedinu decu koju moraju da vode i 100 e je malo.
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To sve zavisi od škole do škole. Moja supruga je prosvetni radnik i razredni starešina . Oni za eksurziju dobijaju zakonske dnevnice(200 din po učeniku po danu) koje isplaćuje škola. To je stav direktora da se ne bi deca opterećivala dodatnim plaćanjem. A u mnogim školama se baš to radi što se priča. Agencije ukalkulišu u cenu i dnevnica za profesore e sad ne izađe svakako 50 e po učeniku ali bude dobra suma kad se sve sračuna. Kad spomeneš da je suma koju plaćaš za ekskurziju,izlet ili tako to da smanje malo odmah se ljute . A doduše za pojedinu decu koju moraju da vode i 100 e je malo.

Posto mi je jako bliska tema, da krenemo od pocetka.

1. Skola raspise tender- komisija koju cini cetiri nastavnika i tri roditelja biraju agenciju preko koje ce da idu deca. Uslovi za biranje ne odlucuje samo cena nego i smestaj dece kao i kolicina gratisa, obicno se gratisi daju na 10 ili 15 ucenika. U cenu je ukljucen smestaj + rucak tj. 3 obroka, ako je u pitanju ekskurzija. Sa ovim predlozima se izlazi prd Savet roditelja, koji je usvajaju ili ne.

2.Dnevnice- taj deo sve boli. O ovome odlucuje Savet roditelja oni predlazu cenu koja se na tom sastanku usvaja i opet kao predlog, kao i tacka 1. ide pred Skolski odbor.Skolski odbor je taj koji sve to odobrava ili ne, direktor sa dnevnicama nema nista,tako bi trebalo biti.

To da li je i koliko nastavnik zaradi sramota je i pricati, kada se izgovori suma ispada puno, a kada se ta suma koja se dobija po detetu dnevno podeli na 24 sata ispada jako smesno i svako bi od nas dao dete da ga neko cuva 1 sat za 18 din. O odgovornosti i da ne pricamo,a o samim idejama dece :shokiran: ! Nekada ne mozemo ni svoje da sacuvamo.

Postavite sebi pitanje: Da li bi poveo svoju i recimo cetvoro komsijske dece na more?( dace vam komsije dnevnice :bez-zuba: ).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vodja puta,predstavnik agencije, turisticki vodic...Zar je uopste bitno kako se zove to lice? Bitno je da ide neko ko ce se brinuti o apsolutno svemu, i naravno da je profesionalno obucen za taj posao. To u svetu radi jedno lice a kod nas izgleda da treba nekoliko ljudi da se obavi taj posao... Amaterizam...ali na zalost to se desava u gotovo svim profesijama.

Poenta je u tome što se agencija javlja na tender i daje ponudu za tačno ono što im škola traži, a pouzdano znam da škole nikada ne traže turističkog vodiča koji će im biti na raspolaganju 24h, već angažuju lokalne vodiče.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Poenta je u tome što se agencija javlja na tender i daje ponudu za tačno ono što im škola traži, a pouzdano znam da škole nikada ne traže turističkog vodiča koji će im biti na raspolaganju 24h, već angažuju lokalne vodiče.

Tako je, agencije se javljaju na tender i daje ponudu za ono sto im je skola trazila, u stvari skola godisnjim planom tacno zna destinacije gde ce se ici.Taj godisnji plan prave nastavnici ,a destinacije se odredjuju prema uzrastu ucenika.

Tacno je i da skole ne traze turistickog vodica.Posto se znaju destinacije jos na pocetku skolske godine sami nastavnici mogu svoje djake da pripreme za izlet ili ekskurziju (sto vecina ne radi, nazalost)

E, sad druga je prica kada se ide u inostranstvo, smatram da je na tim destinacijama potreban pravi turisticki vodic, ali i taj predlog mogu dati roditelji na Savetu roditelja i traziti od agencije da ga obezbedi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E o ovome vredi razmisliti... Nego nesto nemam iskustva sa tim lancima... :D

Covek se uci dok je ziv

Poštovani,

Pozdrav,

50 evra po uceniku?? Malo je to.

Postavite sebi pitanje: Da li bi poveo svoju i recimo cetvoro komsijske dece na more?( dace vam komsije dnevnice :bez-zuba: ).

Ma ne bih ih vodio ni na pijacu. Ni sa dnevnicom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tako je, agencije se javljaju na tender i daje ponudu za ono sto im je skola trazila, u stvari skola godisnjim planom tacno zna destinacije gde ce se ici.Taj godisnji plan prave nastavnici ,a destinacije se odredjuju prema uzrastu ucenika.

Tacno je i da skole ne traze turistickog vodica.Posto se znaju destinacije jos na pocetku skolske godine sami nastavnici mogu svoje djake da pripreme za izlet ili ekskurziju (sto vecina ne radi, nazalost)

E, sad druga je prica kada se ide u inostranstvo, smatram da je na tim destinacijama potreban pravi turisticki vodic, ali i taj predlog mogu dati roditelji na Savetu roditelja i traziti od agencije da ga obezbedi.

Baš tako, a uzgred tog vodiča ( kada ga ima) niko i ne sluša.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisu svi profesori isti, niti vođe puta ili vodiči, ali onog trenutka kad grupa uđe u autobus, tada se sva briga o deci prepusti vodičima i vozačima autobusa.

Kad autobus stoji u centru Barselone 50 minuta (gde naravno nije dozvoljeno), on ne čeka učenike koji kasne, več profesorke koje su se zanele šopingom, i sva njihova briga o deci se svodi na nečujno "deco, molim Vas".

Da li stvarno mislite da su tenderi koje raspisuje škola zaista ispravni, i da li baš sve dođe do roditeljskog saveta?

U dotičnoj Barseloni, na ekskurziju su krenuli i direktor i zamenik škole. To je bila maturska ekskurzija. A sedam dana pre toga su bili na ekskurziji sa trećom godinom. I tako svake godine, sa sve decom, muževima, ženama, komšijama. A to naša deca plaćaju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Stvarno nema smisla, trebalo je da se obratis ministarstvu prosvete!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisu svi profesori isti, niti vođe puta ili vodiči, ali onog trenutka kad grupa uđe u autobus, tada se sva briga o deci prepusti vodičima i vozačima autobusa.

Kad autobus stoji u centru Barselone 50 minuta (gde naravno nije dozvoljeno), on ne čeka učenike koji kasne, več profesorke koje su se zanele šopingom, i sva njihova briga o deci se svodi na nečujno "deco, molim Vas".

Da li stvarno mislite da su tenderi koje raspisuje škola zaista ispravni, i da li baš sve dođe do roditeljskog saveta?

U dotičnoj Barseloni, na ekskurziju su krenuli i direktor i zamenik škole. To je bila maturska ekskurzija. A sedam dana pre toga su bili na ekskurziji sa trećom godinom. I tako svake godine, sa sve decom, muževima, ženama, komšijama. A to naša deca plaćaju.

Pa prva pitanja koje treba roditelj da postavi sebi: Kome daje dete na cuvanje? Koliko je ta osoba odgovorna ili koji je autoritet za decu?

E, sada, autoritet nad decom se ne stice strogocom ( sto je u nasim skolama cesto), vec znanjem i razgovorom sa decom, postovanjem njihovog misljenja!

Takodje, roditelj treba da bude realan i u tome kakvo mu je dete!

A sto se tice tendera i procedure oko odabira agencije moralo bi da ide onim tokom kojim sam vec objasnila, jer tako je po zakonu.

Ako na ekskurziju ide porodicno direktor, sa svojom zenom i tastom oni placaju cenu u koju nije ukljucena dnevnica nastavnika, tako da se ne moze reci da placaju ucenici ( ovo sve pisem kako treba da bude, sve drugo je krsenje zakona, sto kod nas nije retkost, bilo bi cudno da je obrnuto :bez-zuba: ).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Placaju roditelji, ali zar je to jedina budalastina koju roditelji skolaraca placaju?

Ostalo sto mi je upalo u oko sam samo podebljao ...pa mislite o tome...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

profesori koji su razredne starešine dobijaju 50 eur po učeniku koji ide na ekskurziju, jedan dodatni gratis, i obavezno dva sedišta u autobusu.

Verovatno mislis na ekskurzije u inostranstvu?

To sve zavisi od škole do škole. Moja supruga je prosvetni radnik i razredni starešina . Oni za eksurziju dobijaju zakonske dnevnice(200 din po učeniku po danu) koje isplaćuje škola.

Upravo toliko!!! Ni dinar vise!!!

Posto mi je jako bliska tema, da krenemo od pocetka.

1. Skola raspise tender- komisija koju cini cetiri nastavnika i tri roditelja biraju agenciju preko koje ce da idu deca. Uslovi za biranje ne odlucuje samo cena nego i smestaj dece kao i kolicina gratisa, obicno se gratisi daju na 10 ili 15 ucenika. U cenu je ukljucen smestaj + rucak tj. 3 obroka, ako je u pitanju ekskurzija. Sa ovim predlozima se izlazi prd Savet roditelja, koji je usvajaju ili ne.

2.Dnevnice- taj deo sve boli. O ovome odlucuje Savet roditelja oni predlazu cenu koja se na tom sastanku usvaja i opet kao predlog, kao i tacka 1. ide pred Skolski odbor.Skolski odbor je taj koji sve to odobrava ili ne, direktor sa dnevnicama nema nista,tako bi trebalo biti.

To da li je i koliko nastavnik zaradi sramota je i pricati, kada se izgovori suma ispada puno, a kada se ta suma koja se dobija po detetu dnevno podeli na 24 sata ispada jako smesno i svako bi od nas dao dete da ga neko cuva 1 sat za 18 din. O odgovornosti i da ne pricamo,a o samim idejama dece :shokiran: ! Nekada ne mozemo ni svoje da sacuvamo.

Nemam sta da dodam. To je to!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posto sam i sama prosvetni radnik, moram iskreno reci da u nekim skolama taj tender se glatko zaobidje, pa "savesni" direktor napravi dogovor sa agencijom ciji mu uslovi najvise odgovaraju (za licnu korist, naravno :biznismen: ) - svaka cast izuzecima. E onda se profesori, roditelji i ucenici samo obaveste o destinaciji, agenciji i uslovima putovanja, bez mogucnosti za promenu plana. A profesori dobiju dnevnicu onoliko koliko kosta aranzman (na pr. 3-dnevna ekskurzija kosta 100 evra, toliko dobiju profesori ukupno za ta 3 dana - bar tako je u skoli u kojoj ja radim). Dali i dalje mislite da je to dovoljno za cuvanje i jurnjavu za raskalasenom decom, koja jedva cekaju da negde odu pa da odrade sve gluposti koje su im pale napamet u toku prethodne godine? Opet kazem svaka cast izuzecima. Ali moram reci i da postoje profesori koji na ekskurziji odu u krevet u 22h, dok deca mogu raditi svasta, samo znajte i da postoji drugi tip profesora (pozdrav mojim kolegama, dobra ekipa razrednih staresina u jednoj generaciji :srce: ), koji ta 3 ili 4 dana prilegnu samo sat vremena da bi pazili gde su ucenici (mozda smo njima i dosadni, ali se mi stvarno druzimo sa njima tih dana, a posle ekskurzije smo bolesni mesec dana jer ne mozemo postici taj tempo :D , mada smo jos uvek mladi, neki stvarno, a neki u dusi). Ako neko jos uvek misli da su dnevnice profesora prevelike, nudim mu svoju za ekskurziju sledece srede!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne mislim da su dnevnice profesorske velike, takodje ne mislim da su ponekad i zasluzene, zatim ne mislim da se roditelji dovoljno posvecuju vaspitanju dece, kao i da su deca besna i razuzdana (naravno ne sva i ne svi roditelji).

Iz svega navedenog i jos mnogo toga sto nije smatram da su ekskurzije izgubile svoj smisao!

Danas ponovo incident u gimnaziji! Gimnazija Svetozar Markovic nu Nisu: Uletela dvojica decaka koji nisu djaci ove skole, i na sred casa kamenom udarali po glavi jednog decka!!!!!!!!!!!!!!

Sta reci??????

Ko ce zaustaviti ovo svakodnevno huliganstvo po Srbiji!!!!!!???????

Sta se ovo desava sa nama!?!?

I takva deca da idu na ekskurzije!!! I profesori treba da ih obuzdaju?

Gde su roditelji takve dece?

Neki dan je roditelj deteta koje je kamenovalo vozilo u pokretu, prijavio tog coveka policiji, jer se on vratio i pojurio to dete!! Ej, gde nam je zdrava pamet !!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26915
    Ukupno tema
    902731
    Ukupno poruka