jerotije_legenda

REKREATIVNA NASTAVA I EKSKURZIJE

51 poruka u ovoj temi

Da li postoji drugi nacin, naravno sem svadje sa vozacem, da dobijem na uvid taj papir sa vanrednog tehnickog pregleda ?

Ja mislim da bi prilikom polaska dece morao da bude prisutan i direktor ili sekretar škole, kao i predsednik Saveta roditelja i oni su dužni da tu dokumentaciju provere.

Mislim i da svaki roditelj ima pravo da , ako želi, ima uvid u to i da ne treba tolerisati previde i propuste kad su nam deca u pitanju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da po zakonu su duzni da odrade tehnicki pregled pred polazak na put, sto je u ovom slucaju uradjeno i nikome nije jasno zasto je predstavnik te agencije( ne znam koja je ) tako reagovao, ali kada je policajac na motoru dosao sve je bilo u redu sa osmehom su dati papiri na uvid.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iako su i rekreativne i ekskurzije vec iza nas jer smo porasli veeeliki :kez: kada su moja deca putovala uvek je pored direktorke skole bila i patrola saobracajne milicije na mestu polaska autobusa i na licu mesta su se kontrolisali papiri.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Svaki organizovani polazak dece MORA da se prijavi MUP-u a oni salju nekoga ko ce sve to da iskontrolise.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se tice prevoza(vidim da vas to brine) kada se raspisuje tender traze se odredjeni uslovi izmedju ostalog i autobus ne stariji od 5 godina. Kao sto je rekla Nina sve to mora pred polazak proveriti MUP gde je prisutan i direktor skole.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pre polaska na put, saobraćajna milicija dolazi i pregleda autobuse i svu papirologiju, i ukoliko nešto nije u redu, ne kreće se. O bezbednosti se vodi mnogo više računa nego kada putuju odrasli. (I zakon to propisuje, a i moral i savest škole i, u krajenjem slučaju, agencije.)

(Zamislite kada bi od 100 roditelja koji prate decu na ekskurziju samo 10% njih tražilo da pogleda dokumenta...)

Inače, po mom saznanju, izmenjen je zakon o tenderima, nisu više obavezni, niti je potrebna ponuda najmanje 3 agencije, i sada direktor sam može odlučiti koja agencija će organizovati putovanje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljudi shvatite da dokle god u agencijama rade kao turističi vodiči mamina i tatina deca nikad nećemo dobijati prave informacije o  istorijskim mestima . Pa bre pogledaj te samo ko nam vodi decu na ekskurzije. Pošto je moja supruga prosvetni radnik počela je da se sprema za svaku eksurziju gde vodi decu da ih ona lično upooznaje sa krajem kroz koji prolaze i istoriskim događajima i mestima koja su vezana za našu istoriju. Nazovi vodiči kao predstavnici agencija nemaju pojma o putu a kamo li šta se desilo na nekom mestu ili za šta se vezuje neko mesto itd... Ovo je ovde Balkan i putnike niko ne štiti od nepismenih vodiča. Jer vodič ako ne zna da isprati turu sa svim informacijama on je za mene nepismen.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljudi shvatite da dokle god u agencijama rade kao turističi vodiči mamina i tatina deca nikad nećemo dobijati prave informacije o istorijskim mestima . Pa bre pogledaj te samo ko nam vodi decu na ekskurzije. Pošto je moja supruga prosvetni radnik počela je da se sprema za svaku eksurziju gde vodi decu da ih ona lično upooznaje sa krajem kroz koji prolaze i istoriskim događajima i mestima koja su vezana za našu istoriju. Nazovi vodiči kao predstavnici agencija nemaju pojma o putu a kamo li šta se desilo na nekom mestu ili za šta se vezuje neko mesto itd... Ovo je ovde Balkan i putnike niko ne štiti od nepismenih vodiča. Jer vodič ako ne zna da isprati turu sa svim informacijama on je za mene nepismen.

Pošto ti je supruga prosvetni radnik mogao bi da je zamoliš da ti donese program agencije koja je odradila tu ekskurziju, pa kada ga budeš pročitao videćeš da agencija šalje na put predstavnika agencije koji je ujedno i vođa puta ali ne i turistički vodič. Razlika je velika. Vođa puta je dužan da obezbedi da put prođe u savršenom redu, da se poštuje satnica, da ih uvede u hotel (muzej, spomen park i sl)... a ne da glumi turističkog vodiča jer za to i nije plaćen. Na kraju krajeva iste te prosvetne radnike (čast izuzetcima) uglavnom zanima samo dnevnica.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa dobro 200, ako bi ti neko ponudio 30 "nestasnih" pubertetlija da vodis npr. u Grcku 7 dana za 500 evra i da budes odgovoran za njih, da li bi prihvatio? Ja ne bih, ne postoje te pare. Dakle, nisu u pitanju samo dnevnice.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

u Grcku 7 dana za 500 evra i da budes odgovoran za njih, da li bi prihvatio? Ja ne bih, ne postoje te pare. Dakle, nisu u pitanju samo dnevnice.

Zar dobijaju 500 EUR-a za 7 dana?! Tolike im dnevnice? :blink:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pošto ti je supruga prosvetni radnik mogao bi da je zamoliš da ti donese program agencije koja je odradila tu ekskurziju, pa kada ga budeš pročitao videćeš da agencija šalje na put predstavnika agencije koji je ujedno i vođa puta ali ne i turistički vodič. Razlika je velika. Vođa puta je dužan da obezbedi da put prođe u savršenom redu, da se poštuje satnica, da ih uvede u hotel (muzej, spomen park i sl)... a ne da glumi turističkog vodiča jer za to i nije plaćen. Na kraju krajeva iste te prosvetne radnike (čast izuzetcima) uglavnom zanima samo dnevnica.

Vodja puta,predstavnik agencije, turisticki vodic...Zar je uopste bitno kako se zove to lice? Bitno je da ide neko ko ce se brinuti o apsolutno svemu, i naravno da je profesionalno obucen za taj posao. To u svetu radi jedno lice a kod nas izgleda da treba nekoliko ljudi da se obavi taj posao... Amaterizam...ali na zalost to se desava u gotovo svim profesijama.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zar dobijaju 500 EUR-a za 7 dana?! Tolike im dnevnice? :blink:

Ne znam na sta tacno mislis. Uostalom, uopste nisam govorila o novcu, vec o necem drugom!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa dobro 200, ako bi ti neko ponudio 30 "nestasnih" pubertetlija da vodis npr. u Grcku 7 dana za 500 evra i da budes odgovoran za njih, da li bi prihvatio? Ja ne bih, ne postoje te pare. Dakle, nisu u pitanju samo dnevnice.

A te pubertetlije su nečija deca!

Ja ne bi ni za 1000 evrića.

Ko da više? :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E za jedno 10000...treba razmisliti...i uz to jedno 30 lanaca od 2 metra...hmm

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ću da razmislim, neg' sam lenja za te lance, a 10 tisuća je 10 tisuća :bez-zuba:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26916
    Ukupno tema
    902732
    Ukupno poruka