jerotije_legenda

REKREATIVNA NASTAVA I EKSKURZIJE

51 poruka u ovoj temi

Da mi neko kaze malo detaljnije, kada se organizuje djacka eskurzija gde mogu da vidim dali je raspisan tender, kome je ponudjen, ko je vrsio izbor-selekciju agencija i ako smatram da je neregularno, kome da se obratim. Konkretno, u Osnovnoj skoli gde mi je dete upisano vec dugi niz godina jedna te ista agencija koobejagi dobiva na tenderu a uvek konkurisu neke agencije za koje ja nisam cuo a nema ih ni u jednom tkz re4gistru. Takodje mi i odgovorite dali agencije koje konkurisu moraju da budu clanice YUTA ? Agencija OMNITURS koja stalno dobiva tender je clanica a ove ostale koje konkurisu nema ih nigde. Ajde dajte mi savet jer bih zeleo da ispravim nepravdu pa makar na svoju stetu i svoj dzep. Hvala !

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Posto radim u skoli,ali nisam razredni nikome,samo donekle znam proceduru.Naime,skola treba po zakonu da raspise tender,treba da dodju roditelji iz saveta roditelja,razredni staresine,direktor skole,mislim da se i skolski odbor pita i da zajedno otvore koverte sa zapecacenim ponudama,pa da odluce sta je najpovoljnije.To da jedne te iste agencije uvek dobiju,nije nista cudno,oni podmazu direktore,oprostite na izrazu,ili koga vec mogu,kupe prasence za kraj sk.godine,daju besplatan izlet profesorima i tome slicno,ko zna sta jos,sto ja ne znam i tako u nedogled...Razumem vas u potpunosti i ne bih volela da sutra mene i moje dete neko tako ucenjuje,posebno sto im znam trikove...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A najgore je što ako odlučim da ne pustim svoje dete (jer je ekskurzija preskupa) samo će ono stradati i niko drugi!

Kada se u školi u koju ide moje dete povede pitanje ekskurzija i toga kako je izabrana agencija - ispada da se mi roditelji bunimo bezveze, bože jadni nastavnici i direktor, oni nemaju pojma,a pare ni u kom slučaju ne uzimaju, osim onoga što im pripada kao naknada (nastavnicima) i da su oni izabrali najbolju agenciju, koja ima najpovoljnije uslove .......

Ove godine sve škole u okolini imaju ekskurzije (rekreativne nastave) za 2.000 dinara jeftinije nego "naša" škola. A odgovor je zato što one ne plaćaju porez, a "naša" je platila, jer oni rade pošteno,a ovi drugi, kad ih uhvate, nadrljaće.

Ma, ogorčena sam zbog svih tih džeparenja od strane škola! :angry:

Ali, s druge strane, ako ne pustim svoje dete, samo će ono stradati, a moraćete priznati da su ekskurzije jedino čega se svi najviše sećamo!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lepo dovedete inspekciju ako nece da vam kazu sve sto vas zanima.Imate pravo po novom zakonu da znate i kolika je naknada za nastavnike.Ja rekoh da nisam razredna nikome,ali nisam sigurna da bilo kakve pare mogu da me nateraju da tudju decu vodim negde,pa ako se nesto desi da nemam mira celog zivota,a ne...I nemojte da mislite da ste sami u svojim zahtevima,skupite se vise vas,pa da vidimo cije dete moze da nastrada.Ne plasite se nikoga,posebno onih koji love u mutnom!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ko je kad sta uspeo da promeni time... To za jeno 20 godina kad se promeni svest gradjana i kad shvate da njihov novac ima vrednost tek onda ce poceti te masovne pobune roditelja i bojkoti preskupih aranzmana.

dotle lepo pustite decu da uzivaju... jednom imaju te ekskurzije, pa nek se zabavljaju... nemojte da iz nekog inata to uskracujete deci. Inatite se sa svojim potrebama.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Verujem da svi koji imamo školsku decu negde s proleća brinemo istu brigu: gde će nam deca na rekreativnu nastvu, izlet ili ekskurziju, da li će sve biti organizovano kako treba, gde će biti smešteni, kako će putovati itd.

Volela bih da čujem iskustva roditelja, komentare ,savete i predloge.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za pocetak dobro obratite paznju pri izboru agencije preko koje se organizuje bilo koja od navedenih aktivnosti!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Agenciju bira škola ili učitelji koji vode djake.Obično su to agencije preko kojih se išlo i prethodnih godina i koje su ispoštovale dogovor u pogledu smeštaja i sadržaja.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma mene najvise brine prevoz... da im ne uvale neke sklopocije od autobusa. Smestaj i hrana nisu toliko bitni za tih 7 dana, prezivece :smorilo: samo da ne donesu kuci vaske

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moje dete je prvi razred i upravo su na rekreativnoj nastavi u Soko banji.

Elem, agenciju bira skola koja se predhodnih godina pokazala kao dobra, (odnosno ispostovala je i decu i profesore, ucitelje). Pre polaska kada su stigli autobusi jedan od roditelja je prisao vodicu puta i trazio da vidi papire sa tehnickog pregleda, nasta je gospodin odgvorio ko je on da to trazi.Otac je odgovorio da je on roditelj deteta koje putuje sa tim autobusom i da zeli da zna da li su sigurni-ispravni autobusi.Posto nije dobio zeljeni odgovor otac je nazvao saobracajnu policiju i zatrazio da neko dodje da proveri autobuse. Sva sreca da su bili autobusi u redu jer koliko je tata bio ljut na vodica ja mislim da je slicajno bilo drugacije da bi bilo svasta.Sto se tice samog smestaja

moje dete kaze da su zadovoljni da je sve cisto i da je hrana dobra, a uciteljica kaze da jedu kao mecave i da svi traze dodatak(koji uvek dobiju) Kada se bude vratio ako nekoga jos nesto interesuje neka pita a ja cu vam preneti (ili ce vam on kuckati sa zadovoljstvom)Pozdrav!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za pocetak dobro obratite paznju pri izboru agencije preko koje se organizuje bilo koja od navedenih aktivnosti!

Naravno.

Na sajtu YUTE postoji spisak agencija koje su registrovane i kvalifikovane za ovu vrstu delatnosti.

Od prošle godine i Ministarstvo prosvete je korigovalo i pooštrilo propise, na njihovom sajtu se može naći regulativa iz ove oblasti.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pre polaska kada su stigli autobusi jedan od roditelja je prisao vodicu puta i trazio da vidi papire sa tehnickog pregleda, nasta je gospodin odgvorio ko je on da to trazi.Otac je odgovorio da je on roditelj deteta koje putuje sa tim autobusom i da zeli da zna da li su sigurni-ispravni autobusi.Posto nije dobio zeljeni odgovor otac je nazvao saobracajnu policiju i zatrazio da neko dodje da proveri autobuse. Sva sreca da su bili autobusi u redu jer koliko je tata bio ljut na vodica ja mislim da je slicajno bilo drugacije da bi bilo svasta.

Po zakonu , organizator puta, tj. agencija je u obavezi da izvrši vanredni tehnički pregled autobusa neposredno pre puta.

Mislim da je taj tata bio u pravu, jer verujem da nijednom roditelju nije svejedno , a vozač , ako je imao dokumentaciju, nije trebalo tako da reaguje. :ljutko:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Agenciju bira škola ili učitelji koji vode djake.Obično su to agencije preko kojih se išlo i prethodnih godina i koje su ispoštovale dogovor u pogledu smeštaja i sadržaja.

Pored njih tu je i predstavnik Saveta roditelja!

Izmenjeno (Nina!)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pored njih tu je i predstavnik Saveta roditelja!

Da, jedna od ingerencija Saveta roditelja je izbor agencije, smeštaja itd.

Tačnije, bez saglasnosti Saveta roditelja škola ne može organizovati rekreativnu nastavu ili ekskurziju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li postoji drugi nacin, naravno sem svadje sa vozacem, da dobijem na uvid taj papir sa vanrednog tehnickog pregleda ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27013
    Ukupno tema
    905874
    Ukupno poruka