Jellena25

Andaluzija,Sevilja/Kordoba

8 poruka u ovoj temi

:D Cao svima!

Ove godine bih da ispunim svoju zelju i da letujem u Spaniji.

Interesuje me Sevilja,Kordoba ili Palma De Majorka.Molim sve one koji znaju vise o plazama u Sevilji i Kordobi i o tome da li je bolje tamo otici na letovanje ili ipak samo provesti par dana, da ostave svoj komentar.

Unapred hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sevilja i Kordoba nisu na moru, vec u centru Andaluzije, tj. Sevilja je povezana rekom sa morem. Tako da ako hoces da ides na more odaberi Palmu

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako hoces da uzivas u Spaniji izaberi Costa Blancu... gradic Altea recimo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao svima.

Planiram putovanje u Spaniju (Andaluzija) negdje pocetkom oktobra u vlastitom aranzmanu.

Do Spanije mislim otici avionom, a onda rentanje auta...

Da li mi neko moze dati neki savjet za prevoz (neka niskotarifna kompanija)? U obzir dolaze svi aerodromi u regionu BiH, Srbija i Hrvatska.

Sljedece pitanje je sta jos vrijedi obici osim onih glavnih atrakcija u Sevilji, Cordobi, Granadi?

Interesuje me vase misljenje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bila sam na proputovanju po Spaniji u maju mesecu, a Andaluzija je bila glavna destinacija. Zbog komplikovanosti avio prevoza, preskupog rentiranja vozila, isli smo nasim autom.

Posto ti je glavni grad Sevilja (i u saobracajnom smislu) najlakse ti je da planiras putovanje do tamo. Ako ides redovnim linijama menjas tri aviona (poslednje presedanje u Madridu ili Barseloni). Karta je bila oko 800 evra, kontam za Njujork mozes da nadjes povoljnije.

Drugu iole povoljniju varijantu (da nema voznje do Budimpeste i sl.) sam nasla preko German Wingsa za Nemacku, pa preko Air Berlina za Sevilju, s tim sto je neophodno nocenje u Nemackoj. Karta je bila jeftinija, i posto sam je trazila 6 meseci ranije sa svim taksama je izasla na nekih 250 evra po osobi. Posto je i to sa presedanjima i nocenjima tri dana jahanja, odlucili smo se za auto na kraju.

Sigurno postoji jos varijanti. Ono sto ti mogu preporuciti je putovanje brzim vozom (tgv - samo sto se tako ne zove u spaniji) na relaciji madrid - sevilja. putovanje traje oko 2 sata i ides od centra grada do centra grada.

Sto se obilaska Andaluzije tice, pored toga sto si ti navela, preporucila bih ti da posetis i Carmonu. To je gradic na nekih pola sata voznje od Sevilje na putu ka Kordobi. Vrlo je autentican i dovoljno ti je pola dana za njegov obilazak.

Ne znam koliko dana planiras da se zadrzis na putu, ali mogla bi da posetis i Cadiz, Malagu, Marbelju. Kazu da je Haen lep. Ali cela Andaluzija ti je na istu foru. Kad vidis Sevilju i Granadu, to ti je to. Ista prica, periodi, istorija.

Ako imas zeludac za to obavezno poseti koridu. Borbe su nedeljom. Mi smo pukli pare za ulaznice a ja sam napustila "sou" posle pola sata, dok je muz nastavio da "uziva". Ali ako nisi za to, onda obavezno poseti Muzej koride u Sevilji.

Ako planiras da ides u Alhambru u Granadi, ulaznice moras rezervisati unapred preko web-a i odmah ih platiti. Preuzimanje se vrsi na kapiji. Odredjeni broj ulaznica se prodaje i na ulazu ali su redovi ogromni. Cela frka je oko ulaska u Nasrid palatu koja je zasticena unescom i dozvoljen je ulazak samo 300 ljudi na sat vremena. Ulaznice se brzo rasprodaju, tako da smo mi izvisili nekih 15-ak dana ranije. Na kraju smo isli preko lokalne agencije sa vodicem (koji se takodje mora rezervisati i platiti unapred) i umesto 12 evra smo placali 49. U svakom slucaju vredno je tih para.

Na svim turistickim mestima imas opciju da rentiras audio guide za nekih 2- 5 evra.

Nadam se da sam ti bar malo pomogla, a ako te interesuje jos nesto slobodno pitaj.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni su se jako dopala "pueblos blancos", bela sela na jugo zapadu, na putu od Sevilje ka Kadizu. Posto ces imati auto to će ti biti jednostavno. Ronda, Jerez i Arcos, recimo. Ja sam sve to obisla autobusom za par dana. Sela su mala, a autobuske linije po Andaluziji su odlicne i jeftine.

Malaga mi je bila previše turistička i komercijalna. Nedaleko od Malage postoji mesto koje se zove Nerja, poznato po najlepšim plažama u tom kraju, a ima i jednu lepu pećinu.

Putovala sam brzim vozom iz Madrida, ali on ti je skup kao avion, mada je izuzetno komfortan.

Ima i jeftinih (low cost) avio kompanija koje voze u Sevilju ili Malagu, iz nekih evropskih gradova.

Postoji i spanska vrlo dobra low cost kompanija http://www.vueling.com/, koja leti i van Spanije.

U Sevilji bih ti preporucila da obavezno pogledas flamenco, ali ne u nekom velikom turističkom ambijentu. Recimo, http://www.tablaolosgallos.com/ ima odličan manji show. Nisu jeftini, ali nisu ni najskuplji, a vredi svaki cent. Besplatni show možeš da uhvatiš u La Carbonería, ako imaš sreće. Tamo se okupljaju amateri i obično iza ponoći spontano počinje flamenco. Inače je mesto interesantno za videti.

Ako imaš još pitanja za Andaluziju i naročito Sevilju, rado ću ti pomoći.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni je Malaga bila totalni smor. Iskidala sam se od smeha kad sam nedavno u "Caprice's Travels" gledala reportazu, uz njen komentar otprilike: "Grdno se varate ako na plazama ocekujete lepe i preplanule ljude, provod i zabavu, ovde je sasvim suprotno!". Dobro je, znaci nisam ja jedina koja tako misli! Ucmalo, mestu nekako manjka zivahnosti, iako ste na Costa del Sol. Turisti sve sami Rusi. S druge strane, cene i za nas vrlo pristupacne. Kad smo mi bili potrefili smo bas vraske rasprodaje, u "El Corte Ingles" tamosnjem sam se nakupovala vise nego u svim spanskim gradovima zajedno.

Drugo razocaranje - Marbelja. Ali tome su doprinela moja prevelika ocekivanja, jer sam ocekivala glamur na svakom koraku, i wow, pa na kvadrat mondensko letovaliste.

Za Cadiz sam cula da je prelep (nisam bila), za ostale gorepomenute preporuke se slazem, Sevilja sigurno ne moze da "omane", mada mi je ostalo u secanju da je po ulicama jako mnogo pasa lutalica.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sjajno...

Hvala velika. Puno ste mi pomogli. Uvijek je lijepo cuti komentare ljudi koji iz svog ugla vide kako stvari stoje (bez uljepsavanja).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka