mocart7

Južna Amerika januar 2019

30 poruka u ovoj temi

U januaru i februaru sam na sledećoj turi  BG - Lima - Cusko - La Paz  - Uyuni - Santjago - Puerto Mont - Punta Arenas - Puerto Natales - El Calafate - Ushuja - Buenos  Aires - Montevideo - Iguazu - Rio  - Bg.  Ako ima koga u tom periodu da se poklapamo mogli bi bar neki deo zajedno da prodjemo .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

A i ako ima novijih informacija od ljudi koji su skoro bili na ovoj ruti  bilo bi dobro da malo osvežimo ovu temu jer kako vidim da ima dosta novina pogotovo da je većina destinacija podigla cene što ulaznica što turističkih tura . A i vidim da se skoro nije pisalo od zadnjih informacija koje nam je pisao naš dragi pokojni član Tonči iz Ohrida.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Planiram i ja tamo, ali u aprilu - maju.. Tako da će mi tvoje informacije biti od velikog značaja. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sem Ria nemam direktne informacije sa lica mesta.Verujem da si sve već proučio i mogu samo da za Rio ukoliko koristiš metro ta linija baš je čudna i komplikovana.Nekim danima radi perfektno ali ima dana kada ni Brazilci neznaju.Busevi su ok i relativno tačni.Tamo gde vidiš policiju solidno je bezbedno. Tipičan Brazilac se ne prepoznaje na ulici pa ako ne štrčiš izgledom nećeš imati problema nigde.Malo portugalskog bi ti bilo od koristi jer engleski i španski ne prolaze svuda. Lep put i sretno.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vratio sam se ja iz Cilea/Bolivije pre jedno nedelju dana. Posetio Santiago, isao na turu San Pedro-Uyuni-San Pedro 4D/3N, spustio se na jug i odradio W trek, usput posetio Punta Arenas i Puerto Natales. Napisacu opsirno sta i kako cim stignem i okacicu neke slike...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sjajno drugari, mada sam se naoružao pojedinim informacijama , ali one najsvežije si bitne , i dobro je malo da oživimo ovu temu jer vidim da se sada već pojavljuju bolje mogućnosti i povoljniji letovi za taj region , mada generalno mislim da je još uvek dosta toga poskupo za nas . Maču Piču (samo voz 150 $ + bus 24 $ + ulaznica od 50 do 80$), mada ima i ona varijanta 20 $ + ulaznica + pešačenje što ću i ja isprobati pa javljam.. Cena trekinga po nacionalnim parkovima od 3 do 5 dana su drastično poskupeli, Antartik i da ne spominjem.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Udri ovde.

Torres del paine?

Nisi isao na argentinsku stranu do glecera?

Izmenjeno (Jack Sparrow)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Feb/mart 2019, Rim-Santiago 380e, Latam, uglavnom dva presedanja, po pravcu od 23 do 30 sati.  Sao Paulo za 460e - direktan, Alitalia od januara do aprila 2019, takodje iz Rima, Oko 360 sa presedanjem u Fra ili Mad...od 18 do 23 h po pravcu.

Meni zanimljivo, april 2019, iz Bg-a Transaviom do Amsterdama, pa onda KLM do Santiaga 860e sa cekiranim prtljagom, oko 21-23h po pravcu, sa ili bez stajanja u Buenos Ajresu.

@johnny888, samo nastavi, hvala ti.

@Jack Sparrow, dodaj sta god mislis da treba.

Meni su informacije od znacaja prvenstveno vezane za Cile, planiram tu drzavu lepo obici. Brine me visinska bolest na nekim destinacijama, tacnije zvakanje koke, jer ne bih je bas dala sinu od 6-7 godina. Da li ste sretali manju decu na planinama?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Jack Sparrow Jeste, Torres del Paine. Nisam isao na argentinsku stranu jer nisam imao vremena inace bih otisao. Samo taj treking 4 nocenja (u satoru koji sam iznajmio) i po jedno nocenje u Punta Arenasu i Puerto Natalesu. Mnoge neke stvari nisam uspeo da vidim ali opet ok, video sam Grey glecer, do tog Perito Moreno glecera (verovatno na njega mislis) nisam isao mada nije daleko i verovatno je lako organizovati se iz PN. Video sam da pise na autobskoj na sve strane da ima nekih polazaka za El Calafete valjda je to baza.

@mananna Ne znam sta bih ti rekao za zvakanje koke, probao sam, ukus nista posebno, tamo u Boliviji se kunu u to. Pricao je vodic da je dobro za glavobolju i visinu i za 100 jos nekih stvari. Meni nije nesto pomoglo niti sam se osecao drugacije mada nisam sada ni zvakao to ne znam se koliko. Na toj turi po Boliviji nisam video decu osim lokalne, Torres del Paine nije na nekoj visini koja moze da utice.  San Pedro je na oko 2400m to je neka granica gde bi trebalo da je sve ok. Na trekingu sam video samo 1 dete, neki par ga vodio ali ja ne bih iskreno vodio decu. Najveci problem ubedljivo je vetar koji duva nenormalno a jos sam ja imao manje-vise super vreme. Kad je uspeo mene da obori od skoro 2m i 100kg u neko zbunje deca bi letela verovatno okolo... 

Iskrsao mi neki put sutra ali probacu da napisem nesto uskoro, pokacim par slika, linkove za rezervacije smestaja, cene i slicno. Taj W trek je inace postao ultra popularan, bez obzira sto su cene poskakale nije uopste lako rezervisati kampove i refugiose...

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sjajne informacije Jony, au ne mogu da verujem da je sad trodnevni Uyuni 280$ po osobi. A tek kad napišeš koliko je Tores de Plaine šokiraću se verovatno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@johnny888 Imresivne informacije, detalji, fotke sa daleke destinacije koju si fantastično približio.

Nesebično, kao i uvek od tebe. :cvetic:

Kad bi i neki drugi članovi koji imaju šta da podele bar malo bili kao i ti...:neznam:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko rentirao auto i prelazio granice? Ima li neko preporuku rent kuće ili smernice na šta obratiti pažnju? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904663
    Ukupno poruka