marijad

Češke krune

24 poruke u ovoj temi

Znam da je stara tema, ali vratili smo se skoro iz Praga gde smo imali jedno lose iskustvo sa menjacnicama, gde smo saznali da oni zaradjuju nenormalne pare na tim provizijama, Uglavno raspitali smo se i saznali za menjacnicu koja ne uzima proviziju, nalazi se tacno iza velikog New Yorker-a, kad se krene ka satu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

i koji kurs ste dobijali? ja sam se skoro vratio, ali sam Krune kupio još u Srbiji, a ostalo plaćao karticama, a to da deru ste mogli da saznate ranije samo da ste se informmisali pre polaska

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

1e=26kruna (kod tog Turcina)

Informisali smo se mi pre, ali nismo ocekivali da je u tolikoj meri, dosli smo kasno, gladni i bilo nam je samo da zamenimo bilo gde. Na svu srecnu nije bila velika suma. Kasnije smo cisto pitali u par menjacnicama i provizije su im bile ogromne! Naravno oni to tako kazu kad ih pitas, da ih jedva cujes i razumes...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja sam kod nas kupovao po 27

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imate na net aktuelnu cenu, nalaze se u centru i nemuckaju

http://www.exchange.cz/

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam pre mesec dana bio u Pragu.

Svaki put bi se desilo da smo kod druge menjačnice. Uglavnom je kurs bio oko 26czk i toliko smo dobijali.

Međutim, jedno veče šetamo, kurs 27.

Koliko za 20Eur? - 400 czk.

Kako 400 kad je kurs 27. 2x27 je 54. Znači, 540 CZK. Jel to tačno? - Jeste.

I koliko onda za 20Eur? - 400 czk.

Gledam onu tablu sa kursom, i ispod piše: provizija 2.7%, pa onda na 3 različita jezika. Pa onda opet 27%.

Krenem ja redom da čitam, 2.7% provizija ako kupuješ evre. 27% ako menjaš evre. Pomislio bi čovek da sve piše isto, kad ono jedna tačka menja sve :)

To veče smo odustali od promene para, jer je u svim menjačnicama koje su tada radile kurs bio ponižavajuće nizak.

Došli smo u piceriju Kmotra, ljudi su bez problema primili evre, ali će kurs biti 25. Bolji nego u većini menjačnica.

http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274707-d787829-Reviews-Pizzeria_Kmotra-Prague_Bohemia.html

Kao što neko gore reče, stavite pare na karticu i sve plaćajte njom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Rekoh bas pre neki dan na drugoj temi - menjacnica Skorpion na Zelenom Vencu, kurs 27.32. Bolji nego igde u Pragu. Visak kruna sam kod njih zamenio u evre, po povratku iz Praga.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pozdrav! ja sam se pre dve nedelje vratila iz praga i ostala mi je novcanica od 500 kruna koju ne uspevam nigde da zamenim u beogradu. nijedna menjacnica ne menja CZK, cak ni narodna banka srbije :( pitala sam se da li bi neko ko putuje u prag mozda hteo da ih otkupi, za dinare ili evre, svejedno? mozete me kontaktirati na ytcatsan@gmail.com. hvala unapred!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Menjacnica Skorpion, Banca Intesa?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26906
    Ukupno tema
    902586
    Ukupno poruka