andrijac

Kolima do Alanje

39 poruka u ovoj temi

 

Ivanhoe, hvala na odgovoru!  

 

 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ajvanho nemoj da se brukaš, mlad dečko a naporan ti put od Izmira do Jagodinu. Ja ovako mator cepo od Kušadasija do Surduka 1400 km. u cugu i ne kukam. Šta tek da kažemo za Nebojšu bradonju, koji je i Dardanele preletio sa 240 na sat (nije mogao brže, ima limitator)

 Dakle ljudi, ne slušajte Jagodinca. Tucite u cugu.

Šalim se malo, da osvežim temu. Ako sam razumeo "sladal" bi voleo da vidi i Efes, zato sam mu predložio noćenje u Kušadasiju. , inače Put preko Čanakala, Kušadasija i Denizlija (Pamukale) je duži svega za 100-150 km od puta preko Stambola i Burse. Sporiji jeste, ali sladal verovatno ne žuri previše čim hoće da vidi Efes i Pamukale. Ja mu od srca preporučujem tu varijantu

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ha pa kad bi samo znao koliko nas je malo koji hoće i mogu da izvozaju toliko u cugu. Zato ja ljude i ne savetujem da to rade pa da me posle psuju. Od svih mojih prijatelja/poznanika koje znam lično ni jedan i slovima ni jedan ne želi da vozi 16 sati ili pak cele noći, zato već godinama idem sam tj. samo sa porodicom na more. Poslednji put je jedan prijatelj lego da spava kad smo došli u Predajane (od Jagodina 170 km) i od tad neka hvala ...  

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Zdravo svima,

prvi put putujem u Tursku, odlučio se za Alanju. Pronašao lep hotel, rezervisao za jun 2019, i sad se pripremam za put. Planiram 100% kolima, jer volim da organizujem svoje vreme prema potrebama, idem sa dvoje male dece, to mi ne predstavlja opterecenje :) Krećem iz Niša i da napomenem da planiram spavanje na pola puta.

Listao sam forume, gledao i ovde ali nema konkretno ova ruta koja mene zanima. Pitanje je da li ići preko Istanbula, prespavati u njemu i nastaviti put Antalije i Alanje pravolinijski, ili ići na Čanakale spavati tamo i duž zapadne obale stići na odredište? Zanimaju me još servisne informacije oko putarina i puteva koji izabrati. 

Hvala unapred svima, svaka pomoć mi je dobrodošla.

:rolleyes:

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav

Išao sam prošle godine za Alanju preko Istanbula ostao par dana u Istanbulu pa posle toga za Alanja.Put do Alanje od Istanbula je jedan kraći dio auto put a ostalo je ona njihova brza cesta sa dvije trake u jednom smjeru, ima oko 850 do 900 km od Istanbula do Slanje. Ja sam krenuo u 0530 iz Istanbula i to je dobro vrijeme za pobjeći prije gužve,spavali smo na Sultanahmet pa smo koristili tunel za prelaz na Azijsku stranu koji je vrlo brz  način i nema gužve jer ga koriste samo mala vozila.Ukoliko ne želite obilaziti Istanbul moj vam je savjet da spavati u nekom mjestu poslije Istanbula.Ruta od Srbije do Alanje preko Istanbula je bolja i lakša od ostalih varijanti.Ove godine smo planirali isto abd u julu mesecu opet dole, ako još nešto mogu pomoći javi se.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo takođe planirali polovinom juna do Alanje sa prenoćištem u Istanbulu. U Aziju ćemo preći Eurasia tunelom, a onda malko zaobići Mramorno more da izbegnemo Osman Gazi most zbog preskupe mostarine i dalje na jug ka Alanji. 
P.S. Otkad sam se ponovio sa odličnom Tomtom navigacijom mozak je na off, a navigacija na on, jer me prošle godine svuda bukvalno do vrata dovela :) 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Ivanhoe @Miralem @Djokaputnik, ako sam dobro ukapirala, svi ste isli kolima do Alanje. Htela bih da zamolim za pomoc. Sledece godine planiram porodicno do Alanje kolima, nasla sam na fejsu odlican apartman do jos boljoj ceni, pa sam mislila da posle napornih maturskih ispita i upisa u srednju skolu odemo na jedno 20 dana. Treba mi pomoc oko rute  do Alanje, bez usputnih obilazaka, znaci da bude brza, predlog gde prespavati, i ako se izbegne taj skup most, da li to mnogo produzava kilometrazu? Takodje, koliko para treba dnevno spremiti za 4-clanu porodicu, dvoje odraslih i 2 tinejdzerke, 16 i 14 godina, ali totalno nezahtevne. Da li se isplati ici na privatnu varijantu, posto citam iskustva od ove godine, i svi kazu da je skuplje u odnosu na proslu godinu. Zivimo u Staroj Pazovi, komsije sa @Djokaputnik takoreci, pa kada bi bilo idealno krenuti od kuce, da se stigne u Alanju sutradan poslepodne. Hvala unapred, nadam se da ce neko pomoci da napravim rutu i da ubedim muza na ovo, jer on se protivi, kaze da mu je nesigurno ici u Tursku kolima.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne mogu baš mnogo pomoći ali probaću u nekim delovima koji te interesuju. Mi smo ovog leta bili u Kušadasiju, pa smo odatle produžili na još par dana u Alanju. Dakle put do tamo nije validna informacija za tebe. U Alanji smo bili smešteni u Oba oblasti, to je istočna strana grada, nasuprot Kleopatrinoj plaži, u aparthotelu, dakle bez hrane. Doručak su uglavnom bili đevreci, kroasani, burek i slično što se može naći po marketima. Ručak/večera u restoranima kojih ima mali milion. Ako se ne varam ovog leta si bila u Kušu, mogu ti reći da se cene u Alanji ne razlikuju gotovo uopšte , kako u restoranima i kiosima brze hrane tako i na plaži. Primera radi na Kleopatrinoj plaži komplet 2 ležaljke i suncobran su 30 trl, U Oba delu 25trl, toliko smo manje-više plaćali u Kušadasiju zavisno od plaže na koju smo išli. Cene kebapa, đevreka,iskendera, porcija pilećeg girosa i sl su iste kao u Kušu, osim u restoranima kod marine, tu su malo skuplje. U povratku smo išli preko Istanbula, na evropsku stranu smo prešli Avrasya tunelom. Put od Alanje preko Istanbula do Niša odakle smo mi je odličan,bez ikakve zamerke. Mi nismo kupovali HGS, prolazili smo naplatne rampe uredno, i na granici prošli bez ikakvih problema,mada smo bili spremni da platimo penale ako traže :D P.S. Ako je smeštaj kod Markovića imaj u vidu da su oni poprilično daleko od centra Alanje koja uopšte nije mala, i na skroz suprotnoj strani od Kleopatrine plaže pa ćete morati kolima do tamo ako želite da se kupate, ili da šetate uveče jer u delu gde su njihovi apartmani nije baš preterano zanimljivo i živo,bar ne uveče.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@nicegirl ja se nadam da će se koliko iduće turističke sezone ići auto putem skroz do Istanbula. Fali još par kilometara kroz Sićevačku klisuru i naravno deo od srpsko-bugarske granice do Sofije, mada već sada je to po meni najbolja ruta sa spavanjem u Istanbulu a onda i novim auto putem na jug ka Izmiru. Što se cene tiče neće biti jeftino mislim da izađe oko 60 € u jedom smeru ali to treba proveriti. Mi smo izbegli pomenuti Osman Gazi most vozeći na Kočeli što je svega 20-ak kilometara duže ali ipak nije zanemariva ušteda od 17€ u jednom pravcu preko mosta. Pored naše putarine od 9 € i bugarske vinjete od 15 € u Turskoj sam kupio HGS za 20 € što je bilo dovoljno. Malo ti konfuzno pišem ali sve smo već to apsolvirali ranije i ja sam apsolutno za letovanje u varijanti sa automobilom. Mene su gorivo i putarine iznele oko 250 € do Alanje i nazad uz pređenih preko 3400 km. Kad se trošak podeli na celu porodicu ne postoji dilema da je auto najjeftiniji. Bugarski putevi su dobri a turski još bolji tako da se jako brzo stiže ako izuzmemo čekanje na granici u špicu sezone. Opet mi smo išli polovinom juna jer je za naš pojam Azija u špicu pretopla... 

Doduše evo i sad uživamo u pretoplom Ulcinju iako je već septembar. :)

A kad je o budžetu reč tu apsolutno nemam pojma koliko je vama dovoljno, mi smo recimo bukirali all inclusive hotel u Alanji sa 4* ali nas je junior ispalio pa smo menjali aranžman. Taj prvi je iznosio za 10 dana 700 € za nas troje koji je uključivao pored 4 obroka i klimu, wifi, TV, bazen, ležaljke na plaži, doduše slično smo prošli što se usluge tiče i u varijanti gde smo ja i supruga na kraju uplatili polupansion (umesto 4 obroka bilo je 2 a sve ostalo isto, za naravno manje novca).

Izmenjeno (Ivanhoe)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@cicibanica nismo bili u Kusadasiju, nikad u Turskoj. Zato se i raspitujem, da mogu muza da obrlatim :D.  I da, bas na Markoviceve apartmane sam mislila. Jel tamo bas nista nema osim zgrada sa stanovima? Nije nama potrebno nikakvo ludilo uvece, nama je plaza i kupanje najbitnije, da visimo na plazi celi dan. Ponekad bi seli u auto, pa otisli do centra, a ovako uvece samo lagana setnja, da se pojede sladoled, eventualno neka vecerica s nogu. Hvala u svakom slucaju i tebi i @Ivanhoe. Inace, sto se tice budzeta, mislila sam na dnevnu potrosnju na letovanju, jer bi isli u privatni smestaj, ne u hotel. A opremu za plazu imamo, tako da trosak za lezaljke ne postoji 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@nicegirl izvini pomešala sam te :rolleyes: Mi nekoliko godina idemo kolima za Tursku i kao što reče Ivan zaista je isplativo, naročito ako ne kupuješ HGS kao mi :D Šalu na stranu, i sa tim nije skupo, imajući u vidu da je litar dizela oko 1e. Što se tiče kraja u kome su pomenuti apartmani nisam mnogo obraćala pažnju, tu smo prolazili kad smo išli na Dimčaj reku, ali učinilo mi se poprilično daleko, bez prevoza ni slučajno ne bi mogli do centra, bar moji klinci a ni ja nismo za takve egzibicije. U tom kraju ima dosta marketa, dva veća koliko sam shvatila, a to su Šok i Migros koji su i vodeći u Turskoj. Ako se hranite tamo imaj u vidu da ništa nije skupo, dosta toga je i jeftinije nego kod nas, osim šunke i slanine. Ulična hrana takođe nije skupa. E sad koliki bi bio vaš dnevni trošak zaista ne bih mogla da ti kažem, zavisi šta i koliko jedete i pijete. Kafa u kafićima  je oko 12 lira, koka kola 6-7-8 lira kako gde, đevrek 1,25 lira, doneri 20 lira.... Kurs je bio otprilike 1e = 6 lira

 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@cicibanica, hvala puno, cucemo se mi jos do leta :D:D

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ajvanho nemoj da se brukaš, mlad dečko a naporan ti put od Izmira do Jagodinu. Ja ovako mator cepo od Kušadasija do Surduka 1400 km. u cugu i ne kukam. Šta tek da kažemo za Nebojšu bradonju, koji je i Dardanele preletio sa 240 na sat (nije mogao brže, ima limitator)

 Dakle ljudi, ne slušajte Jagodinca. Tucite u cugu.

Šalim se malo, da osvežim temu. Ako sam razumeo "sladal" bi voleo da vidi i Efes, zato sam mu predložio noćenje u Kušadasiju. , inače Put preko Čanakala, Kušadasija i Denizlija (Pamukale) je duži svega za 100-150 km od puta preko Stambola i Burse. Sporiji jeste, ali sladal verovatno ne žuri previše čim hoće da vidi Efes i Pamukale. Ja mu od srca preporučujem tu varijantu

 

nicegirl

Ne mogu da otkačim onaj prethodni odgovor jagodincu. 

Komšinice iz Pazove, postoji mali milion varijanti za put do Alanje. Predlažem noćenje u Bursi. Oko 1150 km od nas iz Srema, može preko Stambola Mramornim morem, može i preko Osmangazi mosta, a može i Preko Dardanela (Galipolje-Lapseki Bursa) Bursa je izuzetna (izvorna Turska sa mali milion znamenitosti) , smeštaj nije skup a odatle do Alanje se stiže za 6-7 sati. Put od Burse do Alanje je zanimljiv sa čestim promenama pejzaža i nije naporan za vožnju. Meni je to bila prva varijanta ali sam se kasnije odlučio da prvo posetim Kapadokiju. Bursa mi je ostala za povratak i od Side-a (60 km. bliži Bursi u odnosu na Alanju) do Burse sam stigao za 5 i po sati, zadržao se u Bursi nekoliko sati produžio do Jalove i trajektom preko Mramornog mora stigao u Istambul na spavanje.

 Što se tiče polaska od kuće to zavisi od šofera. Ja sam krenuo u tri sata ujutro iz Surduka i u deset prešao tursku granicu. Odatlte do Burse ima još oko 400 km. odnosno četir sata vožnje.  Dakle u Bursu bi moglo da se stigne rano popodne i da se do uveče obiđu gradske znamenitosti i bazari (uzgred: od šest milionskih gradova koje smo ove godine posetili u Turskoj, Bursa je bila najpovoljnija za šoping što je normalno, teško deprimiralo moju "lepšu" polovinu, jer za gorepomenuti šoping nismo imali vremena).

Što se tiče para i to zavisi od vas. Turska je ubedljivo najjeftinija za letovane u sopstvenom aranžmanu od svih destinacija u okruženju i za daleko manje para pruža bolji ugođaj. Neko hoće ol inkluziv sa pet zvezdica i za sedam dana sa avionom pljune 2 tisuće za dvoje. Neki se pate kolima po celoj Turskoj 4-5 tisuća kilometeri i za dve nedelje potroše jednu iljadarku (za par). Svak zna kojoj grupi pripada.

 Uzgred, dal neko razmišlja o letovanu u Gruziji kolima? Normalno, preko Turske ( mogla bi i poseta Jermeniji od par dana)

Ajde drumaši, da vas čujem!

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Djokaputnik hvala puno na odgovoru. Njega sam narocito cekala, s obzirom da smo u komsiluku. Zao mi je zbog neuspelog sopinga, ko zna, mozda sledece godine. Hvala jos jednom, i pozdrav iz trenutno suncane Pazove :D

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

 

Đoko ideja je " već" isplanirana . Rezerviso Soči i Sukumi pa je plan preko Ukraine. Za ostalo pre i posle još razrađujem. Mada Crno more je crno i od toga ne očekujem nešto. 

Sad za proleće istražujem  Italiju kolima do Sicilije ali neznam da li ferijem preko Jadrana ili okolo preko Švajcarske pa niz Italiju.

Ako ti se uklapa avgust 2020 za Ukrainu -Gruziju i Jermeniju mož da delimo put. Doduše i nas je dvoje pa neznam da li je pametno ići jednim ili sa dva auta. A i da se ne " pobijemo" jer ti si iz " pokraine" a i mnogo obožavaš kamenje i antičke ruševine?

Iskreno sad mi najveći problem što uskoro idem na svoj jubilarni rođendan na put pa je problem da li ići na 50 dana ili ono što hoću 50 država u jednom putovanju.

Finansije me brinu a i 50 država je prevelik zalogaj jer sam u mnogo njih bio a i to bi bilo više od 150 dana što je mnogo. Verovatno je 50 dana Cenralne i Južne Amerike.

Ako bih našao saputnike razmišljam i preko Turske do Irana pa nazad preko Jermenije- Gruzije-Rusije-Ukraine -Moldavije nazad.

Tražim nekog " hrabrog" a auto sam počeo da servisiram za put jer je plan da se ponekad odspava i u kolima. Šta bude biće!

Đoko 8000 km ili 10.000 km- biraj

Izmenjeno (nebojsabrada)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka