hajdi

RUMUNIJA letovanje

12 poruka u ovoj temi

da li je neko bio ili bar cuo kako je na Rumunskom primorju... ja sam cula (od nekih navijaca koji su bili tamo jedno leto) da je to "nova Bugarska" if U know what I mean.... puno omladine, jeftino, dobar provod, lepe plaze... secate se uostalom kako je bilo u Bugarskoj pre (sada je skuplje, i nije vise centar gde dolaze mladi da se dobro provedu)

e sad... da li im je verovati?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam video neke slike... Imaš u MFT-u mislim 2 ture i jaaaaaaaaaaako mi s dopalo,i onda sam počeo da se raspitujem po netu!

Kako stoje stvari dosta je skupo,sve je uglavnom inostrani kapital... A imaju mali deo mora koju mogu da koriste,jer su jako severno,pa je sezona svega jul-avgust,a puno stanovnika,pa to dodatno poskupljuje celu priču!

Koknkretnu ponudu kod nas nigde nisam našao,a cene hotel na netu koje sam našao su u rangu hotela sa 4-5 zvezdica negde drugde!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mogao bi ovo i malo razložiti! :) pogotovo ako si bio tamo! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Mamaji sam boravila nedelju dana poslovno (seminari u okviru kontinuirane edukacije), pre gotovo 3 godine. Bio je maj mesec, dakle sezona letovanja nije ni počela, a mi smo svakog dana imali celodnevna predavanja, pa nije ostajalo mnogo vremena za uzgredne aktivnosti.... Ali, Rumuni su se pokazali kao izvanredni domaćini i organizatori i ja sam ostala impresionirana onim što su nam pružili u tih nedelju dana, naročito u odnosu na naša skromna očekivanja. Organizovali su nam i obilazak Konstance sa znamenitostima (pre svega arheološkim muzejom), zatim najstarijeg pravoslavnog manastira, nacionalne kuće koja se smestila u centru vinograda, sa izvanrednim domaćim vinima i zaista fenomenalnim folklorom... Pošto je ovaj seminar bio namenjen mladim stručnjacima iz bivših istočnih zemalja, orkestar je znao da odsvira po nekoliko pesama karakterističnih za svaku od ovih država... Možete misliti, svi su skočili na noge, a mi smo u tome prednjačili...Provod je bio nezaboravan. Takodje se dobro sećam restorana bukvalno sakrivenog u cveću na malom jezerskom ostrvcetu iste veličine - prizor je bio kao sa korica neke dečje slikovnice, pa smo svi zadivljeni škljocali foto-aparatima (na žalost, ja isti nisam ponela sa sobom).

Sve u svemu, Mamaja je na mene ostavila vrlo, vrlo pozitivan utisak (za razliku od kvaliteta puta kojim smo se vozili do tamo i naselja pored puta, ali to je druga priča). Sve čisto i umiveno, sredjeni travnjaci, parkovi i bašte, sam gradić prelep sa prijatnim kafićima i buticima (ali cene previsoke!) i široka peščana plaža po kojoj smo šetali, sakupljali školjke i čak malo zagazili u talase poslednjeg dana našeg boravka, kada je bilo već dovoljno toplo...

Izgleda da visoki turizam na tom delu obale krupnim koracima grabi napred, ali opet, sezona je kratka- juli i avgust, a sa druge strane, prirodne lepote :unsure: ?!!! Može li delo ljudskih ruku da nadomesti ono što Mediteran pruža bez ikakvih sličnih intervencija? Rekla bih da to ipak nije destinacija izbora za porodično letovanje (iako je pun pogodak za dogadjanja ove prirode) :hehe: ...

Izmenjeno (dejzi99)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Od Rumunije - samo "Drakula tura".

Inače, u istoj rečenici sa pojmom 'more' - nikako.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, da, potpuno se slažem :D ... A o "Drakulinoj turi" sam ozbiljno razmišljala, pa opet nisam prelomila... Ne traje predugo i dobra je cena, pa ipak sam još uvek u dilemi - a šta ako nam bude smaranje? Onda nema te cene koja bi opravdala deranžman.

A opet, privlačno zvuči kao opcija za prvomajske praznike :) ...

Ali, da ne zadjem u off topic...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koliko ja znam, niko se nije vratio razočaran. Naprotiv.

Naročito ako su išli u proleće ili preko leta.

Interesantno, i ja je odlažem dugo, uvek je nešto preče.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mamaja je najpoznatija i pored glavne luke KOnstance. Bio sam u Manglaiji tokom avgusta 2010.godine nekoliko dana i mogu reci da je odlicno mesto, mirno, lepe pescane plaze, marina, restorani, uopste pristupacno za nase uslove, hoel je bio na samoj plazi, imao je spolajsnji bazen na plazi, ispod hotela se nalazi arheolosko nalaziste koje je sacuvano i iz rimskog doba, tako da se u samom hotelu moze pogledati i izlozba eksponata u pratnji vodica. hrana odlicna ,povoljna. more iznanadjujuce toplo i na plazama postoje tereni za razne sporotv. setaliste pored plaze sa nekoliko odlicnih vrhusnkih restorana i kafea.

smao 10km od bugarske granice, postoji nekoliko mesta resorta u blizini ako se dobro secam uran, neptun, satrun, jupiter i tako nesto. a an samoj grancii mesto ukome se nalaze najpoznatije diskoteke i odlican nocni zivotvrlo blizu su i varna i zlatni pjasci.

vredi videti.

Mangalia se tacno zve mesto, u brzom kucanju se dese i greske.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovoga leta:

Konstanca - trenutno veliko gradiliste, bice lep grad za neku godinu kada ga srede.

Mamaja - guzva, vasar.

Uz sve to - skupo, dosta skuplje nego Grcka.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko bio u Konstanci i/ili Mamaji u poslednje 2-3 godine? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906127
    Ukupno poruka