timotije

Lion

10 poruka u ovoj temi

Da li neko ima neke preporuke i iskustva za boravak u Lionu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Jako lep tekst, hvala, mi idemo na produženi vikend u Lion u oktobru, postavljam utiske kad se vratimo. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo, idem za vikend prvi put u Lion.

Da li imate savet kako od aerodroma do centra (2.ar), najpovoljnije? Svaki dodatni savet za boravak u 3 dana, a da nisu same znamenitosti...predlozi za shopping, restorane, cafice, barove je dobrodosao :)

Hvalaaaaa :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo, mi se ujutru vraćamo iz Liona, pisaću detaljnije kad stignem. Online kupite kartu za rhonexpres, ttamvaj koji vozi do Liona, možete kupiti i Lion city card zajedno uz tu kartu za tramvaj i sa tom kartom se beskrajno možete viziti svim prevozima, posetiti 23 muzeja gratis, ići na krstarenje Saonom, malo izguglajte za detalje. Laku noć. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

buki.bu Hvala veliko, pogledacemo sve a ako stigente u naredna 2-3 dana, mozete nam podeliti Vase savete, predloge :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Super je iskoristiti povoljne avio karte za Lion, baš je lep grad. Iznenadila nas je ljubaznost ljudi i spremnost da pomognu na svakom koraku, a svaki čas smo negde nešto i nekog pitali. Mi smo imali fantastično vreme, 23-24 stepena, idealno za razgledanje grada. Pošto smo bili sa detetom šoping nam nije bio prioritet tako da tu nemamo savete sem što smo videli veliki tržni centar kod prirodnjačkog muzrja Confluence. Zapravo, mi smo vaporetom iz centra, na stsjalištu kod trga Bellecour ušli u brodić koji nas je baš divezao do tržnog centra odakle smo tramvajem produžili do muzeja. Ne treba ga propustiti, divni su delovi na 2.spratu koji prate tok razvoja života i civilizacije. Pozorište lutaka koje je u blizini polazišta žičare nas je vratilo u neko staro vreme, rekla bih renesansu jer je čitav stari Liin renesansa. Prošetajte obavezno tim uskim ulicicama, popijte kafu bilo gde usput, pojedite sladoled, preslatko je. Ne propustite pijacu Kes Halles Paul Bocuse, mi smo u jednom od restorana uživali u nesvakudašnjoj hrani, ostrige i morski puževi plus fantastično vino kuće. Kafana je Chez Leon, obratite pašnju na radna vremena kafana, čini mi se da većina koja valja ne radi vikendom. Ručak se služi uglavnom od 12-14h, večera od 19-21.30. Najbolje je unapred rezervisati. Pomenuti Chez Leon nije u turističkom delu Liona, lokalci tamo jedu i tu nije gužva, pijaca dubotom radi ceo dan, nedeljom do 5 popodne mislim tako da ćete u nekoj od brojnih kafanica sigurno naći mesto, mada smo mi rezervisali unapred. Pijaca obiluje i sirevima i kobasicama, fantazija za sva čula. Ne propustite takođe ni neki od Lionskih bušona (to du stare, tradicionalne kafanice sa isto tako ćradicionalnim jelima). "Mi smo jeli u Le Tire bouchon, lepo je, mada mi je žao što nije bilo mesta u Le musee, u sredu sam zvala da rezervišefm ručak za subotu i sve je bilo zauzeto. Restoran Sapna je preporuka da se proba mešavina japansko francuske kuhinje. Veliki park de Tete nas je oduševio. Jedan deo je predivna botanička bašta, drugi je zoo vrt koji je besplatan, treći deo je jezero gde smo iznajmili motorni čamac i provozali se uživajući u zelenoj boji vode i jesenjim bojama okolnog lišća. Park je ogroman, nismo uspeli ceo da prođemo. O izlascima ništa ne znam mada videh da imaju jazz scenu, imaju operu, pozorište, zapravo je destinacija na koju se čovek može više puta vratiti. Sem toga dosta interessntnih letova polazi iz Liona pa se svašta može iskombinivati u smislu povoljnih aviokarata, videh npr jutros da imaju letove za Lisabon ili Maderu, odmah ssm zamislila lepo kombinovano low cost putovanje?. 

Važnu stvar sam zaboravila, mi smo pronašli i jako povoljne karte za brze vozove (TGV koji idu brzinom od 350 km/h) te smo otišli na jedan dan u Diznilend. Vozili se 2 sata u jednom pravcu, voz staje na ulazu u Diznilend , a cena 3 povratne karte 80 eur što je smešno, Lion je od Diznilenda udaljen oko 450 km. 

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Super je iskoristiti povoljne avio karte za Lion,

Iz koga grada imaju jeftini letovi za Lion?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Wizz leti iz Beograda, karte su bile i 20-30e povratne. Vidim da na njihovom sajtu stoji da opet lete od aprila, izgleda da nece leteti samo tokom zime.

Sa aerodroma do centra i obrnuto je najbolje preko blabla car, cena u jednom pravcu je 5-6e, dok je voz skoro 15e

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo leteli iz Beograda, birali sedišta, uzeli prioritetno ukrcavanje plus kofer od 20 kg, pa je ispalo 70 eur po osobi. Leteli Wizzairom koji ponovo leti od aprila. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906110
    Ukupno poruka