meteori

Krf - ostvaren san-putopis

39 poruka u ovoj temi

Ovo nije pismeni sastav da upozoravamo i na ovakav nacin kritikujemo.Pre svega putopis je trud koji mora da se ceni.Svaka sugestija je dobrodosla ali na lep i kulturan nacin.Nije tesko pohvaliti i ceniti neciji trud...Nije  odbrana diplomskog pa da upozoravamo.Meteori, odlicni ste! Idite na forum Egina da vidite sta sam pisala.Mislim da bi vam se ovo ostrvo dopalo.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I uvek bude nesto korisno iz svega ovog.Ja sam bila na ostrvu Vido prosle godine organizovanim prevozom, posto je bila nasa drzavna delegacija.Kisa je lila..Nebo se otvorilo.Brod kojim smo dosli otisao je bez nas da poloze cvece u Plavu grobnicu i nazad u grad...Bio je pretovaren jer su se nazad vracalu i pitomci koji su dosli pre nas..Po nas je dosao malu brodic, naknadno..Nisam uspela da obidjem Plavu grobnicu.Evo sad naucih gde se precizno nalazi...Planiram ponovo u septembru...

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

6.avgusta 2018 moja javna poruka na putopisu

Sta reci osim bravo!

 

6.avgusta 2018 privatna poruka upucena autorki

Bravo za ovaj predetaljan putopis!

Nisam hteo da ovo napisem javno a nadam se da se neces ljutiti zbog sledecih reci-

odmah da bacis tu navigaciju -

mozda je bila dobra po vrletima ali da pokaze Plavu Grobnicu da je sa druge strane ostrva je neoprostiv greh za sokocalo.

Gledajuci kako si bas detaljno sve opisala, ne mogu da verujem da niste videli da su  ispod kosturnice, prema moru, stepenice i prostor gde se nalazi ploca sa stihovima iz Plave Grobnice. Odatle se vidi i pucina gde su odvozili nase vojnike. Stepenice vode dole do same vode i tu se polazu venci.

E izvini sto sam ovo napisao-nisi zasluzila ni najmanju  kritiku

sandraivlada:

"Ovo nije pismeni sastav da upozoravamo i na ovakav nacin kritikujemo. Svaka sugestija je dobrodosla ali na lep i kulturan nacin.Nije tesko pohvaliti i ceniti neciji trud...Nije  odbrana diplomskog pa da upozoravamo"

 

Javno sam pohvalio putopis ( i nije mi bilo tesko ) a privatnom porukom sam je upozorio da je najvažnije mesto na Krfu debelo promašila. I šta sad ? Držiš se putopisa i sve vidiš osim  Plave grobnice.  

meteori 19,07,2020:

, isto tako, privatnom porukom sam Vam objasnila na sta sam mislila. 

Naravno da se spomen obiljezje vidi odmah, ali je bitno istaci sebe ponizavajuci druge

Da sam hteo da se ističem ne bih Vam pisao privatne poruke i ne bih reagovao posle skoro 2 godine (slučajno sam video da niste ispravili po meni baš katastrofalnu grešku, moglo je jos dve godine proci) a da hoću da Vas ponižavam ,objavio bih i ostale Vaše privatne poruke od 6 avgusta 2018 

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

.Nisam uspela da obidjem Plavu grobnicu.Evo sad naucih gde se precizno nalazi...Planiram ponovo u septembru...

Samo se drži putopisa i ne boj se. 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala, prošlog leta smo posetili Krf i Vaše iskustvo nam je najviše pomoglo. Nismo sve obišli, idemo ponovo, ne ovog, ali za par godina ponavljamo Krf. 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Medo

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Kako si naporan, ovako na forumu, kakav li si tek uzivo, toliko da napadas i cepidlacis!!!:bolje-da-cutim::shokiran:

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vidi ovog Meda, kakav lik, kakav smor, Boze mi oprosti. 

@meteori - Kakav maestralan putopis, u pravu je gospodin @dimic_bata za sve od A do Ш!
 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Putopis je lep - hvala Vam, Imate sjajan dar da prosecnu lokaciju napravite zanimljivom na slici. Ipak, opsti pozitivan utisak koji provejava o Krfu ne odgovara bas realnosti. To vazi za lep broj putopisa ovde - cesto prikazuju predmet putopisa kroz ruzicaste naocari. Citao sam ovaj putopis i pre posete Krfu a sada mogu da dam svoj sud uporedjujuci ga sa realnoscu. Realnost je da Krf nije bas tako sjajan kako izgleda po putopisima i na slikama. Skoro sva mesta su sasvim, sasvim obicna do ruznjikava, vecina plaza u stvarnosti ne da ne izgleda tako lepo kao na slici vec su prosecne ili ispodprosecne, voda na zapadnoj i severnoj strani ostrva nije bas za kupanje ni sredinom jula, hrana je manje-vise nikakva za 10-15 eur po obroku (nigde nisam tako lose jeo kao na Krfu), putevi su dosta losi a problem odnosenja smeca sveprisutan,  Problem smeca nije video samo onaj ko nije gledao. Urbanizacija glavnog grada je takodje problematicna. Puno propalih i zapustenih zgrada cak i u centru grada, stovarista, razni u korov zarasli parkinzi i skladista gde im mesto bas i nije.

Da ne bude zabune, razumem da se putopiscu svidela lokacija i da stoga i pise o njoj pozitivno, Samo zelim da napomenem ostalim citaocima da putopise ipak uzmu sa ozbiljnom dozom rezerve. Putopiscu se lokacija dopala, to ne znaci da je ona tako sjajna kako putopis prikazuje. Putopisac Vas svakako ne navodi na utisak namerno, to je njegov istinski utisak. Naglasak na "njegov" utisak, Vas ne mora da bude. Moj utisak se skoro nikada ne slaze sa putopisima odavde. Nisam ni strog ni namcor, samo izgleda realnije sagledavam kakav mi je odmor bio.

Ono sto zaista valja je stari grad Krf tj Kerkira i tu treba da bude fokus posetilaca. Ici po nekim plazama kroz maslinjake ili neuredjene puteve vecini nije ideal odmora. Voznja do plaze sat i po, dva dnevno takodje nije bas sjajan potez na odmoru. Sedenje u autu 10-15 dana i besomucna voznja od mesta do mesta ne uklapa se u predstavu o dobrom odmoru, ogromnoj vecini u svakom slucaju (to se naravno ne odnosi na ovaj putopis).

Na kraju, kome je fokus na kupanju i dobrim plazama a izleti tj taj "nekupacki" deo odmora u drugom planu, od Krfa postoje mnogo, mnogo bolja mesta. Iskupacete se lepo i na Krfu ako ste na istocnoj strani, ali plaze su cist prosek a mnoge i losije od proseka. Voda je skoro uvek cista, veoma retko se pojavi neka travka ili borova iglica, to je ogroman plus. Na zapadnoj strani plaze jesu lepse, ali ako niste ljubitelj hladne vode u junu i u prvoj polovini jula (osim ako je tropsko leto pocelo sredinom juna) izbegavajte tu stranu ostrva.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka