Dragana P

Bali! Amed,Candidasa,Ubud,Sanur i po nesto usput...

1 poruka u ovoj temi

April 2018. provela sam sa muzem  na ovom interesantnom putovanju.Ne bih ponavljala sta su vredni forumasi vec napisali,samo bih dopunila svezim informacijama.

Promotivna cena avi karata preko Sarajeva sa Qatar air je bila sasvim ok.Za put BG-Sa nasli smo na netu agenciju koja nas je privatnim kolima odvezla i vratila.Zbog adm. zavrzlama Gea i sl. ne voze u Sarajevo,tako da toplo preporucujem ovu agenciju.

Uz promociju avio karata dobili smo vize za Dohu i boravak po izboru (hoteli sa 4 i 5 * kao i duzinu boravka) gratis.To je bio odlican izbor, jer put do Dohe i 2 dana zujanja po gradu su bili lep pocetak odmora.Narednih 10h leta Doha-Denpasar nisu bili naporni,sto se ne bi moglo reci za povratak.Povratak je bio samo sa 1,5h presedanja u Dohi ... kolena su se ukocila od duzine leta tj. sedenja.

Na Baliju sve vreme tj. ceo april je bio sjajan sa skoro identicnom temperaturom vazduha i mora tj. okeana.Sve smestaje rezervisala sam unapred preko Bookinga-a, sto sada shvatam - nije neophodno.Smatram da treba rezervisati samo prvi smestaj, a onda u hodu sledece(dobijete usput mnogo korisnih informacija jer cete upoznati  razlicite putnike i cuti mnogo korisnih saveta i razmeniti preporuke)

1. destinacija na Baliju je bio Amed.Tiho,mirno mesto i fantastican smestaj;plaze od crnog peska i cisto more.Smestaj:kucica u cvecu,more oko nje;izuzetno cisto,ljubazni i susretljivi domacini (kao uostalom svi Balinezani) Cista  10!!!

2.Candidasa-hotel na obali:cist,hrana dobra,park-basta prelepa sa izuzetno korisnim i cistim bazenom; u tom delu obale skoro da nema kupanja u moru.Uostalom takvo je stanje na celoj  jugoistocnoj obali Balija.Oseke su znacajne/par desetina metara more se povuce i ostavi ogoljene korale,potom dodje plima a sa njom u nekom delu dana i sve okolno smece...U najboljem slucaju moze da se uhvati 2-3 sata kupanja u cistom  moru.Lokacijski je dobro, moze da se obidje dosta u okolini-sve je stvar licnog izbora i i nteresovanja.

3.lokacija Ubud. Sve vec receno, treba obici; samo bih dodala:pore d svih znameniosti planirajte da tamo obavite shopping ako ga imate u planu.Sve sto ima da se kupi na Baliju,u Ubudu cete naci mnogo povoljnije nego bilo gde juzno.Takodje savetujem smestaj sa bazenom;izuzetno je visoka vlaga,pa sa jos visokom T ... nije prijatno.Mi smo od 12-15h bili u hotelu/bazenu.

4,i poslednja lokacija Sanur.Kao sto rekoh,more je uzasno prljavo i moja preporuka je uzeti dobar hotel sa bazenom,a plaza je svakako na izvol'te,

Iz prica drugih putnika shvatila sam da je more i u Nusa Dua takodje prljavo u nekim delovima dana,a Kuta je ludilo od guzve.

Na ostrva nismo isli (bili smo na Karibima i nije za ocekivati ni porediti) kazu putnici da je super za partyjanje i svakako more lepse i cistije.

Od putovanja smo dobili sta smo trazili i ocekivali,Bali je svakako interesantan i treba ga videti.

Jos ovo: severni deo je jos uvek tih,miran,nije komercijalizovan ...sto se juznije spustate to se osete drasticne promene u cenama,ophodjenju,guzvi i sl. Nismo imali ni jedno lose iskustvo,ni jednu neprijatnu situaciju, no ipak ... Amed mi je favorit uspomena. 

Za sve dodatne info,mozete putem maila,rado cu podeliti;preko 1000 fotografija i puno divnih secanja(treba naci vremena da se sve to malo sredi,zapisu neki detalji...) do sledeceg putovanja

Nazalost,sve fotografije su mi u vecoj rezoluciji i u ovom trenutku ne mogu nista da postavim 

 

 

20180417_152627.jpg

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka