Roli

EUROSONG 2008

199 poruka u ovoj temi

prestanu da te impresioniraju stvari jer naucis da ih gledas sa prave strane..

...ih, SAD! Ne bih ja sad menjao to znanje ako ću posle da umanjim svoj doživaljaj pred nekim remek-delom.

Mislim, ajde sad - da ignorišem piramide jer su, gledano sa prave strane - tri budale verovale da su njihovi posmrtni ostaci vredni onoliko ljudskih života i patnje dok ih naprave?! A i taj ugao gledanja se nekad menja: neki čika egiptolog (ne silazi se sa Travel Chanel) objašnjava kako pronadjena nekropola iz tog perioda, blizu piramida, upućuje na zaključak da su ljudi dobrovoljno radili tamo, nbe robovi, sa svešću da rade nešto plemenito... pa onda kad umru, onda ih uz počasti sahrane tamo.

Kolonije kao izvor finansiranja, to stoji, ali i one su valjda došle kasnije...da samo dodaju na postojeće.

Šta znam... Nekako mi je žao što i mi nemamo svog BOTIČELIJA ili ŠEKSPIRA ili DJORDANA BRUNA!ž

A sa druge strane mi je smešno što kod mene u komšiluk dovede razne delegacije i ambasadore da im ponosno pokažu ROMVLIANU! kao da mi imamo neke veze sa tim!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

niko i ne spori lepotu..ja ponajmanje jer sam esteta..al covek pita-sto mi nemamo nesto tako,a ja sam rekla zasto..a istoriju pisu pobednici.i to je tacno.za one koji nece da se muce,pa da im neko drugi sazvace..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

imas duso sekspira,imas ivu andrica-majstora ljudske duse i najtananijih osecaja..imas i milutina milankovica i teslu i mnogo ljudi...svuda nas ima.malo al dovoljno.mi smo mali narod.procentualno,tu smo negde.a sto da ne pokazuju romulianu?a jel italijani imaju pravo na Rimsko carstvo?jel su ga samo oni kao nacija cinili?pa nisu..ili stara grcka..imaju li sadasnji grci takve vizije kao njihovi stari?..sve je to istorija i proslost.svako nek cuva svoje,i ceni tudje.

robova je uvek bilo i bice.i mi smo neciji robovi.ne kao nekad,al jesmo..

a gospodin Zahir sa national geographic..lgenda..treba znati prodati strancima..sto da ne?al trebaju i britanci i nemci da vrate sta su drpili od njih,i od grka...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A zbog čega vi ovde u opšte polemišete?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Oprosti, majko sveta, oprosti,

sto nasih gora pozalih bor,

na kom se ustuk svakoje zlosti,

blazenoj tebi podize dvor;

prezri, nebesnice, vrelo milosti,

sto ti zemaljski sagresi stvor:

kajan ti ljubim preciste skute,

Santa Maria della Salute.

Ovako pocinje jedna od najlepsih srpskih pesama.

Izmenjeno (lav)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

imas duso sekspira,imas ivu andrica-majstora ljudske duse i najtananijih osecaja..

Ma ja obožavam Andrića i Dučića i Isidoru Sekulić, ali ja bih da imam nekog DALEKOG pretka kojim mogu da se ponosim. Da koliko-toliko neutrališe ovaj šljam danas. 

Da ne čekam sledeći EUROSONG pa da (sami sebi!) kažemo "Eto! To smo MI! A-ha!"

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovako pocinje jedna od najlepsih srpskih pesama.

Pa... verovatno bi i danas napisao tako nešto da, recimo, stoji ispred BURJ AL ARABA. Na isto mu dodje - ko ima pare, čini čuda.

Mlečani su na mulju i vodi mogli da podignu onakvu lepotu, kakvu mnogi nisu ni na čvrstoj zemlji.

O tom duhu pričam.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

e,sunca mu,nikola...mnogo bre trazis...imas bre zasto da se duvasmdecko,pa duvaj se...i kad ti dodju delegacije u romulijanu,ti lepo sa sve osmehom,naplatis kartu..ajmo,braco da sad mi malo uzimamo para..pa pricas,pricas..pola ubacis i slazes..sta ces,ljudi vole da se lazu,izgleda..nioje srbija samo exit i splavovi!!!splavoviiiiiii!!!!necemo valjda da budemo druga ceska il slovacka da nam svedjani dolaze zbog pica i devojaka i jeftinoce!!jok bre!!ima da platis brajko,ove preskupe hotele,i svima da pricas kako je skupo u bg,kao sto pricaju..nego!!

(a to sto mi jedva zivimo-nema veze..hahaha)

pa lokalnu pricu iz niskog kraja napravis na romea i juliju..tako se to radi.eh da sam predsednik,majko bozja...hahah

a sta ces.mi se prodajemo za sitnu lovu.ja brate kad bih se prodavala,znas koliko bih kostala!!uf!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slazem se, inace ova pesma L. Kostica nastala je kao reakcija na cinjenicu da je ova crkva sagradjena od materijala iz nasih krajeva.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Misliš naravno na rezultat reakcije kada je video crkvu i njenu lepotu...

A reakcija na posečene borove bili su buka i bes... pa se on naljutio, pa je otišao tamo, pa se oduševio pa je onda napisao pesmu.

Ne znam za ostatak materijala, i to je iz ex-YU? Možda sa Brača, kao i Bela Kuća?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bas tako, rekoh da se slazemo, i meni je zao sto je nasa istorija takva kakva jeste.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja se zhvaljujem auditorijumu...antivirus instalirala i sad cu da pajkim..treba sutra farbati radijatore..nikola,potonuce bre mlecani,sta ti je?(hahah)///ozbiljno,jel tonu?tonu,molim lepo..i sta onda mi pilici da radimo?

by the way,mletacka republika i dubrovacka joj-takmac.a-ha.pipci sezu i dan danas..molim lepo..ja bih brate to dala ljudima..jes da je to sad hrvatska..ako me pitaju italijani-uzmite braco..

nego njima malo...bacaju pipke i na kosovo,pa doveli albance za vreme IIsv.rata.valjda im se svidjaju manastiri,sta li...nisam sigurna..uvek su se tako negde motali..

a svima smo trn..sta ces..za dobrim konjem prasina se dize..a i nisu neki frajeri..lece komplekse od srba,oduvek.jos u vreme dok su `nasi` `operisali` po milanu...haha..saneri...i mi nesto naucismo od italijana..io sono inamorata..parfumi..armani..versace..mamma mia.spaghetti..al pacino...hahaha..kako mi ide italijanski...laku noc!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pa lokalnu pricu iz niskog kraja napravis na romea i juliju..tako se to radi.

Jel baš moraš da me podsećaš na Šotru i poraznu činjenicu da je ta glupost naš najgledaniji film svih vremena!?

Idem da spavam, nema me ni na onoj drugoj temi gde pričamo. Ćao.

:cvetic:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bas tako, rekoh da se slazemo, i meni je zao sto je nasa istorija takva kakva jeste.

Uzdah.

Laku noć i tebi.

:cvetic:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sta ces kada je ovo zemlja seljaka na brdovitom Balkanu, nikako da se odlepimo od toga!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26955
    Ukupno tema
    904413
    Ukupno poruka