Ginter

Trinidad i Tobago

8 poruka u ovoj temi

Divne slike.

Da li ste isli turisticki ili poslom...? Da li su ispunjena Vasa ocekivanja kao turiste?

Koja je avio konekcija i cena prevoza? 

Hvala

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kada je najbolje doći u TT?

Kao i svuda na Karibima, klima je tropska i temperatura je cele godine oko 30C. TT je brdovita i šumovita zemlja i u tom delu temperatura može da padne na 20C, ali velika vlažnost čini da je tzv. subjektivni osećaj temperature viši. Najsuvlji period je od januara do aprila i tada dolazi najviše turista. Najviše kiše pada u julu i avgustu, manje od septembra do novembra, ali i ta kiša nije monsunska kao u Aziji, već su to kratki, popodnevni pljuskovi. Nažalost, zbog neuređene infrastrukture, posle pljuskova česte su poplave i klizišta.

Image result for port of spain flood today

 

Kao što sam već napisao, karneval je glavna atrakcija. Sledeće godine će biti održan početkom marta. Datum održavanje je klizan i održavaju se u ponedeljak i utorak pre Pepeljaste srede. Karneval nije državni praznik, ali se tih dana dešava nešto slično kao kod nas za Svetog Nikolu - zvanično je radni dan, ali nikoga nema na poslu :) 

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hrana

Sa uticajima sa raznih strana sveta - Španci, Francuzi i Britanci kao kolonizatori, zatim robovi iz Afrike, pa imigracija iz južne Amerike, Indije, Kine, Kariba, bliskog Istoka i Portugala - TT kuhinja nudi obilje izbora. Razne vrste "kotlića" sa mesom i testom su tradicija afričkih robova, kari i preslatki kolači iz Indije. Na to treba dodati pogodnu klimu, plodnu zemlju i more: škampi, rakovi, riba, ananas, papaja, banana, mango, avokado, kokos...

Prvi na spisku za predstavljanje je roti - ulična hrana, palačinka punjena mesom ili povrćem, vrlo ukusno i jeftino (za TT) - oko 600 dinara

20181205_232148.thumb.jpg.937e76e6b3b12c

 

Cow-heel soup. Postoje razne vrste neverovatnih čorbi - od prasećeg repa, pilećih nogu ili ova, od kravljih kopita. Zapravo, nije bukvalno od kopita, već od zgloba.

0-02-01-6ec38d59be63b639f5923a5620bfaeb2

 

Doubles - leblebije sa karijem u dva parčeta prženih malih palačinki (barra), sa raznim začinima i sosovima, jedu se za doručak ili posle izlaska, prodavaca ima svuda po gradu. Cena je oko 80 dinara za komad. 

doubles.jpg.891d999d61869efe31ca8cfb6b95

 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


 • Posetili nedavno   0 članova

  Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

 • Naša statistika

  26517
  Ukupno tema
  888107
  Ukupno poruka