veljica

Važnost pasoša za ulazak u Grčku

3 poruke u ovoj temi

Negde sam pročitao da pasoš treba da važi minimum 3 meseca nakon ulaska u zemlje EU a negde 3 meseca nakon izlaska, što mu dođe sveukupno 6 meseci jer po ulasku u EU imamo 3 meseca maksimalno dozvoljen boravak. E sad, šta je istina od toga, meni pasoš ističe 15. oktobra a 14. jula počinje  letovanje što je 3 meseca i jedan dan :) Ima li neko iskustva sa sličnom situacijom, verujem da su Grci opušteni oko ovoga al opet mi se ne rizikuje da me vrate za granice. Koliko ranije pre isteka mogu da vadim novi pasoš?

Hvala!

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

kazu mesec dana pre isteka?!? tako da ili treba veza ili malo ubedjivanja sa salterskom slubenicom...pasos mora da vazi 3 meseca od datuma ulaska u Grcku....i da, osim ako ne ides busom ili sad u maju, verovatno ti Grci nece ni pogledati pasos

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Jedino što je sigurno je da pasoš mora da važi najmanje  još tri meseca nakon, pardon, dobijanja VIZE za EU. U protivnom ne daju vizu koja se izdaje na tri meseca.

To ovde nije slučaj, pasoš možeš odmah da izvadiš, čeka se 7 dana i dobijaš potpuno novi pasoš koji važi 10 god. nema više produžavanja zbog onog debelog kartona u knjižici. Da ne bi puno razmišljao lepo ti izvadi novi izgubićeš 1/4 od 10 godina što mu dođe cena vadjenja pasoša podeljena sa 40. 

Negde oko 100 din. Vredi li razmišljanja? Ionako ćeš ga vaditi za koji mesec.

Izmenjeno (Lenjivac)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka