meda

Kolima iz Srbije za Tursku

3197 poruka u ovoj temi

tranzitna viza za Grcku kosta 35 evra po pasosu naravno.ili u prevodu isto kao i boravisna viza.ako grcku hoces da koristis samo kao tranzitnu zemlju onda je bolje zaobidji pa idi preko Bugarske.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U Sarimsakli sam isao dva puta kolima, obadva puta sam isao preko Bugarske, i mislim da je ta ruta najkraca, osim za one koji putuju sa juga Srbije(Vranje, Bujanovac...). Inace samo putovanje nije problem, ali cekanje na granici sa hiljadama Turaka koji se vracaju u domovinu ili odlaze na zapad ume da bude problem. Andrejal je pomenuo da ide u Dilkili, interesuje me gde konkretno ides (koji hotel) i preko koje agencije, posto nisam video da neka nasa agencija radi Dikili. Inace u Tursku krecem 06.07.09

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

koliko če nas ove godine kolima u tursku?

i kada se spremate?

možda ima tu neko ko se sprema 24.6.?

pozdrav

Pozdrav svima!

Ove godine sa porodicom planiram kolima u Tursku. Pošto nam je cilj da obiđemo što više znamenitosti izbor je regija Kušadasija, jer je relativno blizu većini interesantnih lokaliteta - jedino su Pamukale podalje, a ostalo je tu na pola sata do sat vožnje. Još uvek gledamo ponude hotela i odlučićemo se u narednih 7 dana. Obzirom da prvi put idem u Tursku voleo bih da se udružim sa još nekim ko ima iskustva, pa ako ima raspoloženih neka se jave za dogovor. Mi ćemo iz Beograda krenuti u periodu 25.07. - 31.07. (zavisi od izabranog aranžmana).

Koliko vidim iz nekih postova granični prelaz BG/TR može da bude jako zakrčen - da li je to jedini ili neko ima iskustava sa nekim drugim, manje opterećenim, prelazom? Varijanta preko Grčke mi je preskupa zbog tranzitnih viza (ako sam dobro shvatio 35 EUR po pasošu).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

jedino su Pamukale podalje, a ostalo je tu na pola sata do sat vožnje.

Pa i nisu predaleko. Idu ljudi i iz Marmarisa da vide Pamukale, a to je dota dalje.

Pošto idete prvi put i imate volju da vidite što više, preporučujem vam dan, dva, tri...koliko možete, u Istanbulu. Takva poseta neverovatno mnogo obogati celokupan utisak o letovanju kasnije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa i nisu predaleko. Idu ljudi i iz Marmarisa da vide Pamukale, a to je dota dalje.

Pošto idete prvi put i imate volju da vidite što više, preporučujem vam dan, dva, tri...koliko možete, u Istanbulu. Takva poseta neverovatno mnogo obogati celokupan utisak o letovanju kasnije.

Nikola S. hvala na preporukama. U Pamukale ću svakako svratiti - tu gledam neke varijante sa noćenjem. Što se Stambola tiče ostaviću ga za neko sledeće letovanje, kada budem išao u regiju Antalije (prema onome što čitam na forumu Turska će me "kupiti" na izvesno vreme).

Uzgred budi rečeno malo sam proguglao i pronašao neke direktne kontakte za smeštaj u Kušadasiju, pa ako nekog zanima neka se javi na pp, da ih ne reklamiram ovde (ne znam da li je dozvoljeno).

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Rade li jos one pumpe u medjugranicnom prostoru Bugarska-Srbija, Bugarska-Turska? Pre dve godine smo isli poslednji put, i tamo smo sipali gorivo. Da li se nesto promenilo od tada? Inace, supruga i ja idemo u julu u Dobru-Sarimsakli, najvise zbog preporuka odavde. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

svi čekamo odgovor na tvoje pitanje icon1.gif sigurno je bio prošle godine netko ko je spao gorivo po vrlo povoljnoj ceni. Mi čemo taman isprazniti do bugarske granice. Pre tri godine mi smo sipali u medjugraničnom Bugarska-Turska... nismo znali da to postoji i u medjugraničnom Srbija-Bugarska. I opet pitanje.... ako radi svih 24h? Ima netko ko je bio?

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vilil,

možeš mi reči kako vam je bilo u Orenu? I ja sam se isprva nadala da čemo završiti u Edremitskom zaljevu ali sad je drugi plan. Kakvo ste imali more, temperaturu? Je'l istina da imaju veliki talasi? I da stalno jako puše vetar?

Oren je inače dosta blizu icon1.gif

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa, cini mi se da je Oren blizi Ayvaliku nego Edremitu, ili negde na pola puta. Mi smo mislili prvo da budemo u Edremitu, ali guzva, mesto ne spava, nikakve plaze...Tako da smo se zaustavili, i ostali u Orenu. Sta da kazem, dolaze porodicni ljudi, dosta male dece...Ima dve plaze, jedna blizu glavnog puta, i druga, veca, takoreci spojena sa prvom. Samo mesto je malo, sa nekoliko restorana, i kol'ko videh jednom diskotekom. Glavna desavanja su iznad vece plaze, gde se nalazi i kamp. Tamo su i setalista, restoran sa izvrsnim pogledom, i stalno se nesto organizuje. Plaze su dobre, posebno za decu jer su dosta plitke. Tj. treba ici do duboke vode. Pescane su, voda nije topla kao u Crvenom moru, ali je sasvim podnosljiva za kupanje. Nema velikh talasa. Kao sto rekoh bili smo pocetkom jula. Bilo je stalno toplo, sad ne bih znao da ti kazem kolika je bila temp. ali je kupanje bilo svakodnevno. Kisica je samo jedan dan malo zapretila, odnosno palo je nesto kapi. Vetar duva skoro stalno, ali nista posebno, niti je to nesto neobicno. Otprilike duva istom jacinom kao po celom sredozemlju. Znaci sigurno ti ne nosi pesak u oci. Ima bankomata, ali novac nemas gde da promenis. Mi smo isli u Burhaniye, vece mesto, gde ima svega sto vam zatreba. Takodje ni tamo ne videsmo ni jednog stranca. :D  Oren mogu da preporucim samo onima koji zele da se odmore, jer nema neke velike zabave, a da nisu izolovani. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa, cini mi se da je Oren blizi Ayvaliku nego Edremitu, ili negde na pola puta. Mi smo mislili prvo da budemo u Edremitu, ali guzva, mesto ne spava, nikakve plaze...Tako da smo se zaustavili, i ostali u Orenu. Sta da kazem, dolaze porodicni ljudi, dosta male dece...Ima dve plaze, jedna blizu glavnog puta, i druga, veca, takoreci spojena sa prvom. Samo mesto je malo, sa nekoliko restorana, i kol'ko videh jednom diskotekom. Glavna desavanja su iznad vece plaze, gde se nalazi i kamp. Tamo su i setalista, restoran sa izvrsnim pogledom, i stalno se nesto organizuje. Plaze su dobre, posebno za decu jer su dosta plitke. Tj. treba ici do duboke vode. Pescane su, voda nije topla kao u Crvenom moru, ali je sasvim podnosljiva za kupanje. Nema velikh talasa. Kao sto rekoh bili smo pocetkom jula. Bilo je stalno toplo, sad ne bih znao da ti kazem kolika je bila temp. ali je kupanje bilo svakodnevno. Kisica je samo jedan dan malo zapretila, odnosno palo je nesto kapi. Vetar duva skoro stalno, ali nista posebno, niti je to nesto neobicno. Otprilike duva istom jacinom kao po celom sredozemlju. Znaci sigurno ti ne nosi pesak u oci. Ima bankomata, ali novac nemas gde da promenis. Mi smo isli u Burhaniye, vece mesto, gde ima svega sto vam zatreba. Takodje ni tamo ne videsmo ni jednog stranca. :D Oren mogu da preporucim samo onima koji zele da se odmore, jer nema neke velike zabave, a da nisu izolovani.

Da, blizu je i Ayvalik ali ja kazem samo da je to sve u Edremitskom zaljevu :bez-zuba: Kao što kažeš, mesto za porodični odmor.

Evo primjerice vila od 100 m2 za 27€ http://emlak.milliyet.com.tr/Default.aspx?...p;IlanID=569204

evo još jedna baš u Oren-u još manje para http://emlak.milliyet.com.tr/Default.aspx?...;IlanID=1160083

na ovom sajtu možete pratiti kako se zagrijava tursko moreicon1.gif

http://www.meteor.gov.tr/2006/english/eng-...urfacetemp.aspx

i kao ššto vidite na jugu se več mogu kupati.. oni baš najhrabriji... za mene jedva da je dovoljno 27stC. A kad puše onda ili ne bih ulazila u vodu ili izlazila iz nje. Nikad dobro :bez-zuba:

Puno pozdrava

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se tice prolaza kroz Bugarsku nocu....zaista sada nemas razloga za brigu a sto se tice cena trajekta kao i svega ostalog vezanog za putovanja u Turskoj mozes naci na sajtu familienurlaub türkei

(sajt je na nemackom).

Pozdrav,

Marija

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi imamo shengen, pa smo se odlucili na put do Turske (Sarimsakli) preko Grcke.

Upravo i pisem iz hotela, za sve zainteresovane.

Od Bgd do Sarimsaklija 1250 km.

Ako ne racunam spavanje u Alexandroupolisu

celo putovanje je trajalo 16h.

Put kroz Grcku je feeeeenomenalan...skroz je auto-put do Turske granice

i verovali ili ne, ne placa se nikakva putarina...a vredi svaku paru.

Mozda je jedino nezgodno sto na celoj toj deonici (oko 350 km)

nema ni jedne pumpe na samom auto putu (sa 2-3-4 trake ;) )

ali zato imate na obilaznici oko Soluna par Shell-ovih...i u poslednjem mestu u Grckoj (Alexandroupolis)

mozete dopuniti rezervoar, jer je jeftinije nego u Turskoj.

Ali zato, vozite opusteno, grci su dobri i kulturni vozaci (za razliku od turaka ;) )

i ne boli vas glava od npr. podmitljivih bugarskih policijsko-carinskih-kreatura.

Na granici Gr-Tur, nije bilo zive dushe...proshli smo je za 15-ak minuta (koliko treba da pokupite sve pecate, markice). Mislim, da cak i u sezoni, tu nije guzva, jer Turci ne bi trebalo da se tuda vracaju kucama s gastarbajterskog odsustvovanja ;)

Od granice, nekih 50-ak km do Kesana, i onda desno na Galipolje...pa na trajekt.

Znam da nam je viza jos uvek problem, ja sam je dobio od madjara

pa sam je iskoristio...ali s obzirom na iskustva s bugarima u 2-3 navrata

ne bi zalio da dam ni 35 eur grcima, samo da ne gledam ono "dzeparenje" na

mitnici = granici (na bvlgarskom)

Eto, nadam se da sam bar nekome pomogao...u (ne)odlucivanju ;)

:)

Izmenjeno (MrBuco)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E, pa meni si sigurno pomogao, sada sam u nedoumici. :)  Mozes li napisati malo detaljnije. Gde ste usli u Makedoniju,gde u Grcku? Isli ste na one "regularne" prelaze, ili ste imali neku alternativu? Jer sad kad pocne sezona, bice sigurno guzvi na prelazima. Koliko sam razumeo, isli ste do Soluna, pa onda za Tursku? Niste presekli od Mak. granice, ili je los put tuda? Koliko kosta nafta-benzin u GR, koliko u TR?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

S obzirom da je predsezona, ishli smo "regularnim" putem ;)...nije bilo zive dushe.

U ponedeljak smo ushli u Makedoniju oko 16h, a u Grcku u 18h. Nismo cekali nigde ni 10 min.

Mislim da bih cak i u sezoni isao glavnom dzadom, osim alternative u vidu prelaza ProhorPchinjskog.

U sezoni mozesh, iza Vranja, da pozovesh AMSS 987 (kao moj prijatelj shto radi)

i u zavisnosti od informacije koju dobije o duzini cekanja na prelazu Preshevo, okrene ili ne na ProhorPchinjski.

U Grckoj se, licno mislim, ne isplati "presecati" jer

(sumnjam da postoji, a i nisam se raspitivao za taj pravac)

verovatno da je put dosta loshiji i ide kroz razna meste.

Od mak-gr granice do Soluna ima 45-50km. Od Soluna, i levo (ka Turskoj) i desno (ka Krfu)

postoji odlican auto-put (EgnatiaOdos).

Sve u svemu, za Tursku se ide "levo" od Soluna i prati se putokaz za Kavalu.

Ceo put kroz Grcku, znaci od prelaza Evzoni do Turske granice je cca. 400 km.

Od Alexandroupolisa do turske granice, oko 50 km.

Grcka putarina = nula ;).

Put, posebno od Soluna ka Turskoj, odlican. Ogranicenje 130 km/h ;) i uposhte nije opterecen.

Policiju smo u Makedoniji videli na 2 mesta, negde ispred Skopja i oko Velesa (radarska kontrola). U Grckoj nigde ;). Chak ih nismo spazili ni u Turskoj.

Posto sipam euro-diesel, obracao sam paznju na taj derivat i

oko Soluna na Shell-ovim pumpama (V-power diesel) je bio 1,029 eur/L.

U Alexandroupolisu, gde smo odmarali, sipao sam ga po ceni 1,059 eur/L.

U Turskoj je mislim, jer nisam jos dotocio, oko 2,4 lire/L.

(1 eur = 2,10-2,15 lira, zavisi kako i gde menjas)

Nadam se da sam malo razjasnio ;)

Ako treba josh nesto, slobodno ;)

pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Odlicno, hvala ti. Zena je resila, idemo tim putem, a vracamo se preko Istanbula. Moze li se na ulazu u TR promeniti novac? Jos nesto, upisuju li ti Turci auto na granici, a viza se vadi na samom prelazu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27009
    Ukupno tema
    905838
    Ukupno poruka