meda

Kolima iz Srbije za Tursku

3197 poruka u ovoj temi

Da li neko može ostaviti linkove vezane za dopunu HGS-a i provere stanja oko kazni i svega ostalog.

Znam da je već kačeno nekoliko puta, ali da ne bih morao da listam sad temu, ko se u to razume.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li neko može ostaviti linkove vezane za dopunu HGS-a i provere stanja oko kazni i svega ostalog.

Znam da je već kačeno nekoliko puta, ali da ne bih morao da listam sad temu, ko se u to razume.

Za proveru putarina

https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/main.jsp?token=d1078f5e3dc646b78d5d4e5842f21e97feb48d366bc7617458b6679dec12675154a01fccc42292bb04d926bc259dbc75e39dd8e202535fd70a7098396c74a6f7&fbclid=IwAR0FXH4g3Pk8VmBwC0R_qNlI-XawabWTQSax1WipzlgjtJjpN9fAV-fl2cY

Nemoj de optericivati sa HGS om. Na novijim autoputevima ides na nakit i platis kesom(evri ili lire).

Dok na?starim prolazis kroz HGS rampe jer nema za kes i preko.ovog linka platis karticom

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za proveru putarina

https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/main.jsp?token=d1078f5e3dc646b78d5d4e5842f21e97feb48d366bc7617458b6679dec12675154a01fccc42292bb04d926bc259dbc75e39dd8e202535fd70a7098396c74a6f7&fbclid=IwAR0FXH4g3Pk8VmBwC0R_qNlI-XawabWTQSax1WipzlgjtJjpN9fAV-fl2cY

Nemoj de optericivati sa HGS om. Na novijim autoputevima ides na nakit i platis kesom(evri ili lire).

Dok na?starim prolazis kroz HGS rampe jer nema za kes i preko.ovog linka platis karticom

ovo ubosti sta je sta..... ih nigde engleskog......

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@dcveles

ides na foreign vehicle payments

onda se pojavi iskacuci prozor plaka no boj tablice i sifru od slova pa sorgula

pojave se svi prolayi posebno ;ekira[ i ode ili pay i onda evet

pojavi se noci prozor i onda odeme yontemi sec tu je padajuci meni gde izaberes card i otvori se proyor dge popunjavas sve podatke sa kartice

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

evo i izvestaja sa povratka

Istanbul Leskovac

Iz Istanbula sam izasao putem D100. Ima guzve ali ide se 80 osim kod petlji gde je saobracaj usporen. Kod mesta Silviri sam se ukljucio na autoput prema Jedrenu.

U Jedrenu sam pravio pauzu. Na izlasku iz Jedrena sam jeo najbolji pileci doner. Vrh je. 75 lira je.

Posle jedrena sam opet isao na GP Pazarkule i bio jedini.

Na prvoj kucici svi izlazite iz auta i dajete pasose i slikaju vas kamerom. Na drugoj dajete saobracajnu. Samo je uzeo i rekao "ćao". Na trećoj kućici mi je mahnula rukom i podigla rampu. GP Pazarkule je renoviran. Još uvek rade na nekoj zgradi.

Kod Grka sam bio jedini.

Na GP između Grčke i Bugarske je bio jedan kamion ispred nas i brzo smo prošli.

Kroz Bugarsku nema ništa posebno. Ovog puta sam prošao kroz centar Sofije jer je bilo oko 8 sati i nije bilo gužve.

Posle na Pernik i GP Strezimirovci.

Na Bugarskoj strani sam čekao 10-ak minuta jer su bili ispred mene kombi i kamiončić. Nemojte nositi cigare.To prvo pitaju Bugari.

Na našoj strani me je pustio da prođem pre kamiona i prešao za minut.

Od Strezimirovca do Le sam išao preko Surdulice. Ima dosta serpetina i krivina ali se brže stigne do autuputa, Usput sam sretao kamione turske. To je bilo oko 9-10 sati. Ja i dalje preferiram put preko vlasotinca i Crne Trave jer i ako ima manje autoputa nema saobraćaja manje je krivina a put je istog kvaliteta.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Stigao sam dsnas u Istanbul.

Os izmira sam do Burse isao putem sa dve trake. I odlican je put. Nema nekih problema.

Od Burse do Istanbula autoputem i preko mosta. Putarina 250 lira. Platio evrima. Isao na nakit skroz desno.

Pre Istanbula i kroz na pojedinim mestima strasna guzva. Ali to je za ocekivati.

Pozdrav, kojim auto putem si išao od Burse do Istanbula i preko kog mosta? Interesuju me putarine i mostarina kolika je.

Prošle godine smo iz Antalije išli za Istanbul, ali je bio Bajram, tako da putarine nismo platili. Pre dve godine smo iz Kušadasija išli trajektom iz Yalove za Istanbul, Pošto uskoro krečemo za Kušadasi razmišljam koji ptem posle za Istanbul. Da li iz Burse na auto put ili za Yalovu na trajekt?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav.

U Tursku krenuli 14.08. Kakanj-Zvornik-Beograd-Niš-Sofija-Edirne-Echebat pa trajektom Čanakale-Izmir-Guzellamli.Sve granice smo prošli za možda i manje od pola sata(ovako brzo još nikada nismo)Put je trajao oko 33 sata sa zadržavanjima i mali dužim odmorima.Jedino smo izgubili malo vremena kod Šabca(radi se obilaznica),nije se moglo izaći na auto put pa smo se vratili do Sremske Mitrovice.Trajektom išli da malo odmorim a i volimo  tako oboje preko Dardanela.U Guzečamli iznajmili apartman na 25 dana.Jedan dan smo išli u Izmir ,jedan u Biodrum i jedan u Didim.Na povratku plan je uvratiti se tri dana u Bursu.Ostalo kupanje u plažama Mili parka(treća plaža kavakaliburn).Kada smo išli u Izmir autom smo išli do Selčuka i odatle vozom za Izmir(potreban pasoš za uzimanje voznih karti).U selčuku me je naj vjerojatnije blicnula kamera,vozio sam oko 60 još znam za nju, ali me zbunila ona tabla gdje kao auta mogu 70 a autobusi 50,a možda je blicnula i isored mene auto.Znam provjeriti za HGS neznam za radare i kamere.U Mili park ulazim sa HGSom.Lira u Izmiru prije sedmicu bila u odnosu na euru 1-30 a danas je 1-27,5.

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav, kojim auto putem si išao od Burse do Istanbula i preko kog mosta? Interesuju me putarine i mostarina kolika je.

Prošle godine smo iz Antalije išli za Istanbul, ali je bio Bajram, tako da putarine nismo platili. Pre dve godine smo iz Kušadasija išli trajektom iz Yalove za Istanbul, Pošto uskoro krečemo za Kušadasi razmišljam koji ptem posle za Istanbul. Da li iz Burse na auto put ili za Yalovu na trajekt?

Mozda je kasno za odgovor.

Isao sam autoputem i preko Osmangazi mosta. Putarina je 250 lira sa mostom. Moze se platiti kesom i karticom

Posle sam isao putem E80 i preko mosta 15. jul . Tu ne moze da se plati putarina kesom. Taj deo puta plus IStanbul Jedrene je oko 80 Lira. Jos nisam platio. Zaboravim.

Bilo je guzve na ulazu u Istanbul. 1,5 sat mi je trabalo da predjem 30 km do smeštaja na zlatnom rogu. Naisao sam oko 14 sati.

I ja se razmišljam da sledeći put idem na trajetk.

Pozdrav.

U Tursku krenuli 14.08. Kakanj-Zvornik-Beograd-Niš-Sofija-Edirne-Echebat pa trajektom Čanakale-Izmir-Guzellamli.Sve granice smo prošli za možda i manje od pola sata(ovako brzo još nikada nismo)Put je trajao oko 33 sata sa zadržavanjima i mali dužim odmorima.Jedino smo izgubili malo vremena kod Šabca(radi se obilaznica),nije se moglo izaći na auto put pa smo se vratili do Sremske Mitrovice.Trajektom išli da malo odmorim a i volimo  tako oboje preko Dardanela.U Guzečamli iznajmili apartman na 25 dana.Jedan dan smo išli u Izmir ,jedan u Biodrum i jedan u Didim.Na povratku plan je uvratiti se tri dana u Bursu.Ostalo kupanje u plažama Mili parka(treća plaža kavakaliburn).Kada smo išli u Izmir autom smo išli do Selčuka i odatle vozom za Izmir(potreban pasoš za uzimanje voznih karti).U selčuku me je naj vjerojatnije blicnula kamera,vozio sam oko 60 još znam za nju, ali me zbunila ona tabla gdje kao auta mogu 70 a autobusi 50,a možda je blicnula i isored mene auto.Znam provjeriti za HGS neznam za radare i kamere.U Mili park ulazim sa HGSom.Lira u Izmiru prije sedmicu bila u odnosu na euru 1-30 a danas je 1-27,5.

I ja sam bio u Guzelčamliju.

Nisam plaćao ulaz u Mili park. Dva puta sam bio. Prvi put nikog bilo kod kucica i prosao. Drugi put mi Turcin nešto objašnjavao i na kraju samo odmahnuo rukom da prodjem.

Mislim da se ovde proveravaju i putarine  i kazne

Izmenjeno (lavoazije)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bliži se put, kao i ranije nekoliko dana pre odlaska kupim TL za 100E da se nađu za početak, zovem Halkbanku i kažu mi kurs je (kad se sve preračuna) za 1E = 26, 5 TL 

Zahvalim se i kažem kao da mi prodajete Evro za 13o dinara, nema smisla, ranije je to bilo korektno, ali sada nije u redu.

Nisam očekivao da daju 29, pa možda ni 28,5 ali mislio sam bar 28... ispod 27 je već bezobrazno

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vratila se pre par dana, Dobijali smo 28,5 try,

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo vratih se posle skoro 3.000 km izvezenih po Turskoj.

Ruta: Kapikule - Edirne - Čanakale - Ajvalik - Bergama (noćenje) - Izmir - Ajdin - Mugla - Fetije (pola boravka) - Kaš (pola boravka) - Denizli - Akhisar - Balikešir - Bursa - Gebze - Istanbul - Čerkezkoj (noćenje) - Edirne - Kapikule

U odlasku sat vremena BG/TR granica, u povratku 2h ni za šta.

Dizel (motorin) bio prvo 38 pa 41 lira, kurs menjao nekoliko puta sve po 28

Sve je nepotrebno mnogo skuplje nego ranije.

AP odlični, putevi dobri (mada jako loše za brzinu obeleženi, nema znakova, na putu nacrtani brojevi, pa izdrljani, pritom 110 pa 70 i odmah 50, ko to može tako da vozi i ludački koči, potpuno nenormalno),  a ima nekih delova puta pa i celih deonica nasutih šljunkom (?!?!?!).

U povratku na granici tražili da platim kaznu cca 25 E za neki radar, ja kažem dajte foto - slika, vreme, mesto, brzina, oni rekli nemaju, pitam onda kako da platim i za šta? Inače sam bio najsporiji na njihovim putevima i usporavao pre svake kamere (imam navi u kolima i najavu kao i simbole za kamere, plus sam gledao i pratio put). Ne znam kako njihove kažnjavaju, ako su svi od mene bili brži i skoro pa niko ne usporava pre kamera, takođe ja kočim i stajem na semaforima pri žutom a oni gas i masovno prolaze na debelo crveno.

Cene su dolivale a kazna prelila čašu, ja više u TR ne idem, niko me nikad nije kaznio ni u GR ni u HR ni na zapadu, a ovi traže pare bez ikakvog dokaza, to je bilo sad i neće biti opet nikad, a vozim miran kao bubica.

Izmenjeno (brainiac)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

"U odlasku sat vremena BG/TR granica, u povratku 2h ni za šta."

Upravo tako, da li je u pitanju renoviranje graničnog prelaza koji je u toku ili po običaju Bugarska bahatost ne bih znao ali isto se provedoh pre dve nedelje. Što se tiče kursa da, u Čanakaleu 28.5 a u Kušadasiju 27. Cene su stvarno neverovatne. Htedoh da kupim Bekon slaninu ( i ostali proizvodi od svinjčeta, ima je u svim velikim marketima ) cena šlog. Razumem da je to namenjeno strancima ali što je mnogo mnogo je. Pakovanje pola kilograma 1050tl ili 38€. I ostale cene su stvarno mnogo podignute.

IMG_20230913_102815.jpg

IMG_20230913_102821.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije za ovu temu, kolima za Tursku, ali ovamo gde sam bio (Fetije i Kalkan/Kaš) cene hrane po restoranima, picerijama pa čak i bircuzima/birtijama su kretenske, idiotske, debilne... npr. dva iskendera i jedna rebra 850 lira, jedna pica standardne veličine 450, ej bre, pa to je 1.850 dinara, ja kažem gazdi nije ti ovo Italija čoveče, mada sam i tamo pice plaćao duplo manje... načisto su poblesavili i kao da lupaju cifre, bar u ovoj regiji u koju sam išao, to je više nego bezobrazno... i kuvana jela su preterano skupa, ne isplati se nikako, ako će već da me deru to u Turskoj da biva ne ide...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27006
    Ukupno tema
    905763
    Ukupno poruka